Arhiva Novosti

Godišnje Gospino ukazanje Ivanki - 25. lipnja 2022.

Vidjelica Ivanka Ivanković Elez imala je redovito godišnje ukazanje 25. lipnja 2022. Prigodom posljednjeg svakodnevnog ukazanja 7. svibnja 1985. Gospa je Ivanki, povjerivši joj posljednju, 10. tajnu, kazala da će tijekom cijelog svog života imati ukazanje jedanput u godini i to na obljetnicu ukazanja. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje, koje je trajalo 5  minuta (18:34h -18:39h), Ivanka je imala u svojoj obiteljskoj kući. Ukazanju je bila nazočna samo Ivankina obitelj. Nakon ukazanja vidjelica Ivanka je rekla:

Gospa je dala slijedeću poruku:„Dječice, molite,molite, molite!“

Gospa nas je sve blagoslovila.

Objavljeno: 25.06.2022.

Program proslave 41. obljetnice ukazanja Kraljice Mira U Međugorju

''I ove godine s Brda ukazanja, gdje je sve započelo prije 41 godinu, kraj Gospina kipa, od 16 i 30, molit ćemo onu molitvu koju su djeca vidioci molili s Gospom, Vjerovanje, sedam Očenaša, Zdravo Marijo i Slava Ocu, i u procesiji i molitvi krunice krenuti prema župnoj crkvi sv. Jakova, gdje ćemo svi zajedno proslaviti 41. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira'', kazao je fra Marinko Šakota.

Objavljeno: 15.06.2022.

U Parizu od 10. do 12. lipnja 2022. održan Mladifest

Cilj ovog festivala je, kako kažu organizatori, da oni koji tamo nikada prije nisu bili okuse milost Međugorja i da se u njima probudi želja za dolaskom u Međugorje te potaknuti i obnoviti žar onih koji su već hodočastili u Međugorje, a posebno pozvati sve, u Francuskoj, da žive poruke Međugorja i postanu vatreni Gospini apostoli!

Objavljeno: 14.06.2022.

Statistike za svibanj 2022.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 125 000

Broj svećenika koncelebranata: 3018 (97 dnevno)

 

 

Objavljeno: 01.06.2022.

Molitva krunice s Papom i promjena satnice molitvenog programa u Međugorju

Svetu misu 31. svibnja, nakon molitve krunice, predslavit će apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli.

Objavljeno: 30.05.2022.

Moli u svibnju s Marijinim obrocima

Međunarodna dobrotvorna organizacija Marijini obroci, u sklopu inicijative pod nazivom Moli u svibnju, poziva župe i pojedince da tijekom mjeseca svibnja molitvom podupru poslanje Marijinih obroka. Podupiratelji ove dobrotvorne organizacije, koja omogućava programe prehrane u školama kronično gladnoj djeci diljem svijeta, okupljaju se i mole za rad Marijinih obroka, te pozivaju i druge da se uključe i ove godine u inicijativu Moli u svibnju u nadi  da će dosegnuti do novih podupiratelja i nove djece koja čekaju Marijine obroke.

Objavljeno: 17.05.2022.

21. svibnja održava se Libanonski međunarodni kongres na arapskom jeziku o plodovima Međugorja

Informativni centar Mir Međugorje je već organizirao kongrese za njemačko, španjolsko i kinesko govorno područje, a za sve njih bilo je veliko zanimanje međugorskih hodočasnika, ali i vjernika uopće.

Objavljeno: 11.05.2022.

Mons. Cavalli hodočasnicima iz Južnoafričke Republike: Došli ste u mjesto velike milosti

"Mnogi ovdje pronalaze mir, mir koji je potreban svakome od nas. Mnoge milosti se ovdje događaju, mnogi su ovdje promijenili život, mnogi su pronašli svoj duhovni poziv ovdje, njih najmanje 600 osoba. Svakoga dana ovdje se moli krunica, slave se svete mise, klanja se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, časti se Križ Gospodinov... Svakoga dana večernji molitveni program ovdje traje najmanje tri sata."

Objavljeno: 10.05.2022.

Statistike za travanj 2022.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 105 000

Broj svećenika koncelebranata: 1810 (60 dnevno)

 

Objavljeno: 01.05.2022.

Uskrsna čestitka međugorskog župnika fra Marinka Šakote

Uskrs nam daje tu nadu! Zato neka nam ovi dani Kristove Pashe, Kristova Uskrsa budu dani kada će te klice vjere, nade i ljubavi u nama oživjeti. Od srca vam želim sretan i blagoslovljen Uskrs.

 

Objavljeno: 15.04.2022.

Uskrsna poruka provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke

Pod zrakama uskrsnoga sunca Isus, zajedno sa svojim, razbija i naše opterećujuće grobno kamenje i uvodi nas u novi život. Razbija ono što je u našem životu slabo i umorno, što je u njemu zapelo, što je u njemu bez života i ljubavi. Razbija grobno kamenje naše osamljenosti i krivice i uvodi nas u širinu svoje uskrsne ljubavi.

U duhu te i takve Kristove ljubavi i Njegova bezmjerna milosrđa želim svima nama sretan i spasonosan Uskrs!

Objavljeno: 15.04.2022.

Nadbiskup Arjan Dodaj: Kraljica mira već 40 godina govori s Bogom za narod i s narodom za Boga

''I s ovog milosnog mjesta vratimo se sposobni održati pogled koji nam Marija ovdje vraća prema Isusu. Vratimo se svojim domovima s ovim zadatkom: ovdje sam naučio vidjeti znak. Vidio sam Isusa Marijinim očima, jer su moje oči bile nečiste. Moj um je bio ranjen. Moje srce je bilo otežano, ali s Marijom sam skočio prema Bogu.''

Objavljeno: 05.04.2022.

Nadbiskup Luigi Bonazzi u Međugorju: Sudjelujmo i mi u borbi za mir

''U ponedjeljku smo petog korizmenog tjedna. Približavamo se Uskrsu i znamo da je prvi dar uskrslog Isusa mir. Imamo potrebu da nam Kraljica mira podari mir. U zajedništvu s cijelom crkvom molimo za dar vjere i mira'', kazao je mons. Bonazzi.

Objavljeno: 04.04.2022.

Statistike za ožujak 2022.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 50 000

Broj svećenika koncelebranata: 1357 (43 dnevno)

 

 

Objavljeno: 01.04.2022.

Obavijest medijima i zainteresiranoj javnosti

Župa sv. Jakova apostola Međugorje i Informativni Centar Mir Međugorje obavještavaju medije i zainteresiranu javnost da je na svim molitvenim prostorima župe zabranjeno audiovizualno snimanje i fotografiranje u dnevno-političke svrhe ili bilo koje druge svrhe koje su nespojive sa duhovnom svrhom.

Informativni Centar Mir Međugorje je nositelj ekskluzivnog prava na snimanje audiovizualnih djela i fotografija na svim molitvenim prostorima župe, zbog čega je za audiovizualno snimanje i fotografiranje u duhovne svrhe neophodno prethodno pribaviti odobrenje Informativnog Centra Mir Međugorje, Gospin trg 1, Međugorje, e-mail: mir@medjugorje.hr.

Objavljeno: 30.03.2022.