Arhiva Novosti

Svjedočanstvo don Borisa Dabe o Međugorju

Misionar Boris Dabo rođen je 7. rujna 1952. u Novalji na Pagu. Za svećenika Krčke biskupije zaređen je 1979. Tri je godine vršio službu duhovnog pomoćnika u Malom Lošinju. Tada je na vlastitu molbu, a s odobrenjem tadašnjega krčkog biskupa Karmela Zazinovića, otišao u Dublin na misijsku pripravu i učenje engleskog jezika kako bi mogao raditi kao misionar u Zambiji gdje djeluje od 1983.

Objavljeno: 27.07.2016.

Mladi međugorski volonteri na usluzi mladima iz cijeloga svijeta

U organizaciju Međunarodnoga susreta mladih u Međugorju  redovito se uključuju i međugorski župljani, a na osobit način mladi. Tako je i ove godine. Zdravka Šego, predsjednica Frame Međugorje u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazala je kako će na usluzi mladima iz cijeloga svijeta biti brojni mladi volonteri.

Objavljeno: 26.07.2016.

Župljani župe Međugorje proslavili blagdan sv. Jakova

Međugorska župa proslavila je u ponedjeljak, 25. srpnja, blagdan sv. Jakova apostola, svoga nebeskog zaštitnika. Svete mise na hrvatskome jeziku slavljene su u župnoj crkvi u 7, 8 i 19 sati, a središnja sv. misa koju je predvodio don Ljubo Planinić, župnik u Kruševu, slavljena je u 11 sati u Gaju kod stare međugorske crkve. Tradicionalna procesija s kipom sv. Jakova, koji su ove godine nosili članovi udruge Marijine ruke, pošla je u 10, 45 sati iz crkve, uz pjevanje litanija. (slike)

Objavljeno: 26.07.2016.

Proslava blagdana sv.Jakova

Danas, 25. srpnja 2016. svetkovina je sv. Jakova apostola Starijeg – zaštitnika međugorske župe. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 8, 11 i 19 sati. Središnja proslava - svečana sveta misa je u 11 sati u Gaju. (Misno slavlje predslavlja don Ljubo Planinić). Procesija s kipom kreće iz crkve u 10:45 sati.

Objavljeno: 25.07.2016.

Hodočašće članova mladog zbora župe Gospe Karmelske Pločice u Međugorje

Mladi Župnoga zbora župe Gospe Karmelske Pločice, sa svojim roditeljima i župnikom Gospe Karmelske Pločice, don Tihomirom Šakotom, hodočastili su u subotu, 9. srpnja u Međugorje.

Objavljeno: 20.07.2016.

Uočnica sv. Jakova, zaštitnika župe

Mladi župe Međugorje pozivaju župljane, da u  nedjelju, 24. srpnja 2016. u 20.30 dođu na prostor stare  crkve gdje će pripremiti: kulturno zabavni program (iz povijesti župe, iz sjećanja župljana, izložba starih fotografija, pjesme i plesovi  te na koncu druženje uz pjesmu, ples, zakusku...).

Objavljeno: 19.07.2016.

Hodočašća u Međugorje

Proteklih dana u Međugorje su hodočastile skupine hodočasnika iz: Slovačke, Ukrajine, Poljske, Mađarske, Italije, Austrije, Irske, SAD-a, Francuske, Španjolske, Češke, Njemačke, Ukrajine, Engleske, Libanona, Rumunjske, Slovenije, Hrvatske.

Objavljeno: 14.07.2016.

U Međugorju održan koncert „Majko mira, moli za nas!“

U utorak 12. srpnja u 20:30 sati, nakon večernje svete mise, u prepunoj dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju, održan je  koncert zahvale Kraljici mira „Majko mira moli za nas“, albanske sopranistice Inve Mule, uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Tijekom večeri nastupila je kao gošća i mezzosopranistica  Monija Jarak, koja je zahvalila na ukazanoj časti biti uz bok jednoj od najvećih sopranistica današnjice. (slike)

Objavljeno: 13.07.2016.

Predstavljena nova knjiga fra Ante Vučkovića „Gledaj, tvoja majka!“

U subotu, 9. srpnja 2016. godine u prekrasnom ambijentu klaustra franjevačkog samostana sv. Ante na Poljudu, predstavljena je nova knjiga fra Ante Vučkovića: „Gledaj, tvoja majka!“. Bila je to ujedno promocija i prikupljanje donacija za volontersku akciju „72 sata bez kompromisa“.(slike)

Objavljeno: 12.07.2016.

Biciklisti za mir: Međugorje – Padova, Padova - Međugorje

Dvanaestorica članova Biciklističkog kluba Brotnjo, 15. srpnja 2016. kreću na biciklističko hodočašće iz Međugorja u Padovu. Ideja biciklističkog hodočašćenja rodila se u  Giancarlu Bordignonu, talijanskom hodočasniku koji od 1985. dolazi kao vodič i organizator hodočašća u Međugorje. U posljednje vrijeme započeo je organiziranjem i biciklističkih hodočašća.

Objavljeno: 11.07.2016.

Devetnica sv. Jakovu, zaštitniku župe Međugorje

U ponedjeljak, 25. srpnja svetkovina je sv. Jakova, zaštitnika župe Međugorje. Župa je utemeljena 1892. godine i posvećena je sv. Jakovu, zaštitniku hodočasnika. Pastoralno djelovanje u ovoj župi bilo je kao i u svakoj hercegovaćkoj župi, do 25. lipnja 1981. Otada Međugorje i župna crkva sv. Jakova postaju mjestom okupljanja milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Objavljeno: 10.07.2016.

Završen 21. seminar za svećenike u Međugorju

Dvadeset i prvi međunarodni seminar za svećenike u Međugorju na kojemu se okupilo 304 sudionika iz 24 zemlje završio je u subotu, 9. srpnja svetom misom koju je predslavio  međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji je uz fra Damira Pavića, župnika u Brestovskom, bio voditelj ovoga seminara.

Objavljeno: 09.07.2016.

Koncert „Majko mira moli za nas“ u Međugorju

Zahvalni koncert Kraljici mira „Majko mira moli za nas“ jedne od najvećih sopranistica današnjice Inve Mule, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, održat će se, u utorak 12. srpnja u 20:30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju. Gošća koncerta je mezzosopranistica  Monija Jarak. Albanska sopranistica Inva Mula jedna je od najvećih opernih zvijezda na svijetu, glazbena diva nevjerojatne vokalne energije i emocija.

Objavljeno: 09.07.2016.

Večernji zvon 2016. tamburaškog orkestra Misericordia

U četvrtak,  7. srpnja 2016.  s početkom u 21 sat, u  Herceg Etno selu Međugorje započinje ciklus ljetnih koncerata Večernji zvon 2016.  tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca. Gosti koncerta su Monija Jarak - mezzosopran, Karlo Miličević - bariton, prof. Marija Čolak, Darija Ramljak, Nikolina Šušak - flauta i klapa Laetitia iz Međugorja. Dirigent je prof. Davor Markota. Ulaz je slobodan.

Objavljeno: 07.07.2016.

Fra Damir Pavić o važnosti Seminara za svećenike

Župnik u Brestovskom fra Damir Pavić je uz fra Marinka Šakotu međugorskog župnika voditelj 21. seminara za svećenike u Međugorju. Fra Damir je kazao da na ovom seminaru vlada prekrasno svećeničko zajedništvo svećenika iz cijeloga svijeta koji zajedno razmišljaju o temi milosrđa. „U Godini smo milosrđa, zato smo i uzeli za geslo ovogodišnjeg seminara one riječi iz Evanđelja po Luki: „Budite milosrdni kao što je otac vaš milosrdan“. (slike)

Objavljeno: 07.07.2016.