Arhiva Novosti

S. Rastislava Ralbovsky o Hodočašću za osobe s invaliditetom

U Međugorju je u tijeku 4. Međunarodno hodočašća za osobe s invaliditetom koje se održava pod geslom: „U Marijinoj školi”. Poticaj za organizaciju ovog susreta je dugogodišnje hodočašćenje s. Rastislave Ralbovsky sa zajednicom osoba s posebnim potrebama iz Đakova. I ove godine s. Rastislava je u Međugorju. O počecima hodočašća je kazala:

Objavljeno: 13.06.2015.

Počelo 4. Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom u Međugorju

4. po redu hodočašće za osobe s invaliditetom započelo je u Međugorju u četvrtak, 11. lipnja večernjom svetom misom koju je na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova predslavio fra Marinko Šakota, koordinator hodočašća u suslavlju 44 svećenika. Organizator je udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom i „Majčinim selom.  (slike)

Objavljeno: 12.06.2015.

4. MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE ZA OSOBE S INVALIDITETOM “U MARIJINOJ ŠKOLI” 2015.

U Međugorju u četvrtak, 11. lipnja počinje Četvrto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom.  Glavni organizator je Udruga „Susret“ iz Čitluka u suradnji sa Župnim uredom Međugorje i „Majčinim selom“. Predsjednica udruge Susret Jasminka Vasilj, najavljujući hodočašće koje traje do 14. lipnja, kazala je: 

(Program)

Objavljeno: 11.06.2015.

Međugorska hodočasnica Ivana Juranović: „Nakon Međugorja sam se ponovno vratila molitvi krunice”

32-godišnja Ivana Juranović iz Siska u Međugorje dolazi intenzivnije od 2013. Odrastala je uz ministriranje, Framu, vođenje zborova, ali kako kaže, nije poznavala pravu Božju ljubav. Sve se promijenilo nakon hodočašća u Međugorje prije dvije godine: „U Međugorje me privukla Gospa, jer sam ju vidjela u snovima. Osjećala sam tada neopisiv mir u sebi, nisam znala što se događa.

Objavljeno: 11.06.2015.

Hodočasnici iz Vojvodine u Međugorju

Velečasni Vinko Cvijin je župni upravitelj u župama Vajska i Bođani u Bačkoj, u Vojvodini. On je sa svojim župljanima, dvadesetak rumunjskih Roma, i sedam Hrvata katolika, nakon svete mise s papom Franjom na Koševu, hodočastio u Međugorje. Vlč. Vinko je u programu radiopostaje „Mir” Međugorje, između ostaloga, govorio o dojmovima s mise na Koševu i romskim običajima. „Dobili smo obavijest od svećenika iz naše biskupije, da je susret s papom Franjom u Sarajevu, u subotu 6. lipnja, i rekli su nam da kažemo župljanima. 

Objavljeno: 10.06.2015.

 

Prvi put u Međugorju

O. Silvano Ruaro, iz Italije hodočastio je ovih dana u Međugorje prvi put. Od 1970. godine djeluje kao misionar u Kongu. Izrazio je radost zbog posjeta Međugorju te dodao: „Ove godine slavim pedeset godina svećeništva, zaređen sam 25. lipnja 1965. Prijatelj mi je predložio da dođem s njim u Međugorje, tako da sam došao na tjedan dana molitve i tišine, baš zbog toga. Najviše vremena provodim u molitvi, u kapelici klanjanja, molim na mjestima gdje se Gospa ukazivala. I to mi je važno i potrebno jer je život misionara dosta aktivan. Ljudi nas stalno traže i zovu ”. O djelovanju u Kongu o. Silvano kaže: „Ovih četrdeset i pet godina sam se uglavnom bavio obrazovanjem i odgojem mladih. Osnovao sam mnogo škola, a sada sam već dvije godine među Pigmejima. Mislim da je najvažnija stvar, kada je riječ o Pigmejima, biti među njima, voljeti ih, biti svjestan toga da oni imaju svoje dostojanstvo. Mnogo radim s njima u poljima i nabavljam im oruđe za zemljoradnju. Na njihovom jeziku ima jedna izreka koja kaže da je rad radost. I vidim da su oni to shvatili i sada rade i prodaju svoje proizvode. Prije toga, ako su radili, radili su u poljima drugih plemena. A sada postaju neovisni, i to je za njih jako važno.

Objavljeno: 09.06.2015.

Župa Međugorje na susretu s papom Franjom u Sarajevu

Dolazak pape Franje u Sarajevo, u subotu, 6. lipnja 2015. okupio je vjernike Bosne i Hercegovine kao i vjernike drugih zemalja. Među hodočasnicima bilo je i 650 osoba iz župe Međugorje, među njima međugorski framaši, župni zbor, zajedno s međugorskim župnikom fra Marinkom Šakotom, te ostalim svećenicima iz župe Međugorje. (slike)

Objavljeno: 08.06.2015.

Apostolsko putovanje Njegove Svetosti pape Franje u Sarajevo (Bosna i Hercegovina) - Konferencija za tisak na letu iz Sarajeva u Rim, 07.06.2015.

Tijekom leta zrakoplovom iz Sarajeva u Rim po završetku svoga apostolskog pohoda glavnom gradu BiH, papa Franjo se susreo s novinarima u zrakoplovu na prigodnoj tiskovnoj konferenciji koju je vodio pročelnik Tiskovnog ureda Svete Stolice o. Federico Lombardi.

 

Objavljeno: 08.06.2015.

4. MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE ZA OSOBE S INVALIDITETOM „U MARIJINOJ ŠKOLI“ 2015.

Koordinator: fra Marinko Šakota, međugorski župnik

Četvrto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 11. do 14. lipnja 2015.  Glavni organizator je Udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom Međugorje i „Majčinim selom“.

Objavljeno: 07.06.2015.

Završilo euharistijsko slavlje na Koševu

Sarajevo, (IKA) – Na Olimpijskom stadionu Koševo završilo je euharistijsko slavlje koje je uz sudjelovanje oko 65 tisuća vjernika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih europskih zemalja predvodio papa Franjo.
Nakon popričesne molitve, Papin domaćin, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić izrekao je riječi zahvale. (slike)

Objavljeno: 06.06.2015.

Propovijed pape Franje na misnom slavlju na stadionu Koševo

U subotu, 6. lipnja 2015. u 11 sati Sveti Otac papa Franjo predsjedao je svečanom misnom slavlju na stadionu Koševo. Tog prigodom Sveti Otac uputio je homiliju koju prenosimo u cijelosti:

Objavljeno: 06.06.2015.

Veliki broj hodočasnika u Međugorju

U Međugorju početkom lipnja boravi veliki broj hodočasnika, a najviše njih dolazi iz Italije. Tu su zatim skupine iz Njemačke, Austrije, Irske, SAD-a, Kanade, Francuske, Španjolske, Kine, Koreje, Slovačke, Ukrajine, Poljske, Švicarske, Paname i Malezije. Uz mnoštvo vjernika koji posjećuju međugorska molitvena mjesta, svakim danom sve su veći redovi i onih koji strpljivo čekaju na sakrament ispovijedi pred međugorskim ispovjedaonicama.

Objavljeno: 05.06.2015.

Stotine mladih bdjelo u Sarajevu uoči dolaska pape Franje

Oko tisuću i pol mladih, uključujući nekoliko stotina iz Hrvatske te, u zajedništvu s vrhbosanskim nadbiskupom Vinkom Puljićem okupilo se u petak, 5. lipnja navečer na bdijenju uz crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u sarajevskom naselju Stup, uoči posjeta pape Franje Sarajevu. „Željeli smo pridonijeti pripremama za posjet pape Franje, a to smo mogli učiniti jedino našom pjesmom.

Objavljeno: 05.06.2015.

Radiopostaja „Mir” Međugorje prati dolazak Svetog oca u Sarajevo

Sve je spremno za dolazak Svetog oca u Bosnu i Hercegovinu, u subotu, 6.lipnja 2015. Novinari radiopostaje „Mir” Međugorje imali su u Sarajevu prigodu razgovarati s Vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem. „Raduje me da pozitivno ozračje odjekuje gradom i zemljom, a posebno radosno išekujemo i molimo da taj pohod donese blagoslov svima. Geslo papina pohoda  'Mir Vama' je uzeto iz Isusovih riječi.

Objavljeno: 05.06.2015.

APOSTOLSKO PUTOVANJE PAPE FRANJE U SARAJEVO

PROGRAM
Subota, 6. lipnja 2015.

 

07:30
Polazak zrakoplovom iz Rima/Fiumicino za Sarajevo

09:00
Službeni doček na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Objavljeno: 04.06.2015.