Arhiva Novosti

Svetkovina Velike Gospe

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavi se u subotu, 15. kolovoza. Svete mise na hrvatskome jeziku u crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 6, 7, 8, 9, 11, a večernja sveta misa je u 19 sati. Večernji molitveno-liturgijski program i ovoga dana započinje u 18 sati molitvom krunice.

Objavljeno: 13.08.2015.

Gospina poruka širi se i u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza

Na molitvenom susretu mladih u Međugorju svjedočila je i Terézia Gažiová iz Slovačke o nastanku i djelovanju molitvenog  centra „Svjetlo Marijino” i o tome kako se Gospina poruka širi i u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza. Terézia je bila prvi put u Međugorju, na Mladifestu 1996., kada je imala 27 godina. Tada je molila Gospu da joj pomogne i pokaže gdje je njeno mjesto i zvanje.

Objavljeno: 09.08.2015.

Prvi put na molitvenom susretu mladih u Međugorju

Klodian je iz Albanije, ali živi u Italiji već 15 godina. U Međugorju je treći put, ali prvi put je sudjelovao na međunarodnom molitvenom susretu mladih koji je ove godine okupio sudionike iz 75 zemalja. Klodian je posvjedočio: „Želio sam doći i doživjeti ovo. Već od svog prvog dolaska ovamo, iznenadila me ta neka ljepota koja me se dojmila i to me počelo mijenjati.

Objavljeno: 09.08.2015.

Svjedočanstvo Sane Nasar iz Libanona na Festivalu mladih

Sana Nassar iz Libanona  prvi put je bila u Međugorju 1986., dok je još bila tinejdžerka. Deset godina poslije utemeljila je udrugu „Friends of Mary Queen of Peace” (Prijatelji Marije Kraljice Mira). Zahvaljujući toj udruzi, Libanonci u Libanonu i širom svijeta upoznaju Međugorje. Sana je svjedočila mladima o prvom dolasku u Međugorje: „Nisam vjerovala u Boga i dolazak u Međugorje nije bio planiran.

Objavljeno: 08.08.2015.

Svetom misom na Križevcu završen 26. molitveni susret mladih u Međugorju

Dvadeset i šesti međunarodni molitveni susret mladih, Mladifest koji je počeo u petak, 31. srpnja 2015., završio je u četvrtak, 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, sv. misom zahvalnicom na Križevcu u 5 sati ujutro koju je predslavio fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje. Mladifest je održan pod geslom „Mir vama“, a ove godine je okupio  desetke tisuća mladih iz 75 zemalja. (slike)

Objavljeno: 07.08.2015.

Mladi iz Italije o Festivalu mladih u Međugorju

Katia iz Pescare, Italija došla je u Međugorje sa skupinom mladih, otprilike 60 osoba. Prvi put je u Međugorju i na Festivalu mladih. Katia je kazala da su njeni prvi dojmovi snažna duhovnost i zajedništvo: „Lijepo je vidjeti kako se ovdje cijeli svijet sjedinjuje kako bi se molio jedinom Bogu.

Objavljeno: 07.08.2015.

Svjedočanstvo Immaculée Ilibagiza na Festivalu mladih, moć molitve i oprosta

Immaculée Ilibagiza je za vrijeme genocida u Ruandi 1994. bila progonjena kao pripadnica plemena Tutsi. Tada je u stotinjak dana bilo ubijeno više od milijun ljudi. Poginula je većina njezine obitelji. Usred holokausta u Ruandi ona je otkrila Boga. Odrasla je u Kibehu, mjestu gdje se Gospa ukazala 1981., kao i u Međugorju. Immaculée je kazala: „Gospa nas je pokušala zaštiti od genocida, ali mi smo bili rastreseni.

Objavljeno: 07.08.2015.

Rijeka na Festivalu mladih

Na 26. Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju susreli smo i mlade iz Rijeke: Anu-Mariju Ožanić koja je drugi put na Festivalu mladih, Gorana Brodarca, prvi put i Edija  Rota, četvrti put. Edi je kazao da već 10 godina dolazi u Međugorje: „Prvi put sam došao sasvim slučajno na susret mladih i jako mi se svidjelo. To je donijelo velike plodove u mom molitvenom i duhovnom životu. 

Objavljeno: 07.08.2015.

Sestra Amabile Maria iz Brazila o Festivalu mladih

Sestra Amabile Maria dolazi iz Brazila, a živi i djeluje u Italiji. U Međugorje je došla sa skupinom mladih iz Pescare. U Međugorju je treći put, ali po drugi put na Festivalu mladih. Sestra Amabile je kazala: „O Međugorju razmišljam kao o mjestu gdje Bog danas djeluje u svijetu. Kako se Gospa po volji Božjoj ukazala u Lourdesu u jednom vremenu, u Fatimi u nekom drugom vremenu, danas Bog želi da Gospa dolazi u ovo mjesto i obraća nam se i zato je važno da je uistinu poslušamo i učimo iz Njezinih riječi.

Objavljeno: 06.08.2015.

Program posljednjeg dana molitvenog susreta mladih u Međugorju, srijeda, 5. kolovoza

Program 26. međunarodnog molitvenog susreta mladih pod geslom „Mir Vama“ nastavljen je i u srijedu, 5. kolovoza. Jutarnji program počeo je molitvom i nastavio se katehezom fra Marinka Šakote: Praštanje. Mladi su potom čuli  svjedočanstvo s. Rastislave Ralbovsky  koja pripada družbi Milosrdnih sestara sv. Križa hrvatske provincije u Đakovu. (slike)

Objavljeno: 06.08.2015.

Sudionici o ovogodišnjem Festivalu mladih

Na Festivalu mladih sudjeluje i sestra Maria Giuliani iz Brazila. O dojmovima je kazala: „Prvi puta sam u Međugorju i veoma mi se sviđa ovdje. Inače dolazim iz Brazila i pripadam jednoj marijanskoj redovničkoj kongregaciji. Prije dva mjeseca došla sam u Italiju i htjela sam posjetiti ovu oazu Djevice Marije. Doputovala sam s mladima iz Italije te sa svojim susestrama.

Objavljeno: 05.08.2015.

Svjedočanstvo vjere: Bračni par Gianluca Anselmi i Anna Benedetti

Iz popodnevnoga programa Festivala mladih, u ponedjeljak, 3. kolovoza izdvajamo svjedočanstvo bračnoga para Gianluce Anselmija i Anne Benedetti iz Verone. Oboje su profesionalni glazbenici. Anna je kazala da su nakon 10 godina braka otkrili da čekaju djevojčicu. Odlučili su da će se zvati Lucy. Ali nešto nije bilo kako treba. Liječnici  su rekli da Lucy nedostaje dio maloga mozga i da bi mogla imati Dandy-Walkerov sindrom.

Objavljeno: 05.08.2015.

Mladi iz Libanona u Međugorju na Festivalu mladih

Susreli smo u Međugorju i hodočasnike iz Libanona. Iz te zemlje ih je na molitveni susret  mladih ove godine došlo oko 1000. U programu radiopostaje „Mir“ Međugorje,  Linda iz Libanona je kazala da je 17. put u Međugorju: „Svake godine moram doći i svake godine Mladifest postaje bolji. U Međugorju se osjeća kao da živiš u svijetu s Isusom i Gospom, kao da nisi u ovome svijetu u kojemu živimo svakoga dana.

Objavljeno: 05.08.2015.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, utorak, 4. kolovoza

Program 26. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju nastavljen je i u utorak, 4. kolovoza 2015. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predvodio fra Stanko Ćosić, katehezu o temi: „Molitva i život“ imao je fra Ljubo Kurtović. Potom su uslijedila svjedočanstva. 23-godišnja  Silvia Costa, djevojka sa Sicilije, koja studira u Splitu svjedočila je o svojoj vjeri i to na hrvatskom. (slike) ; (video)

Objavljeno: 05.08.2015.

Svjedočili Giorgio i Marta Scarpioni na Festivalu mladih

U popodnevnom dijelu  programa na Festivalu mladih, u ponedjeljak ,3. kolovoza svjedočili su bračni par Giorgio i Marta Scarpioni. Nakon obraćenja u Međugorju, dio svoga života posvetili su najsiromašnijoj djeci u Ugandi. Odgovorni su za neke humanitarne projekte, napose one za teško mentalno hendikepiranu djecu. Rade  u pastoralu mladih i primaju mlade volontere iz cijeloga svijeta.

Objavljeno: 04.08.2015.