Arhiva Novosti

UMRO MICHELE BERGAMASCO, ing.arh. (1931-2018)

U četvrtak, 24. svibnja 2018. umro je Michele Bergamasco, talijanski arhitekt i čest međugorski hodočasnik. Pokopan je u subotu, 26. svibnja, u Campodarsegu, gradiću u blizini Padove. Michele Bergamasco sudjelovao je u radu jedne brojne skupine arhitekata, stručnjaka za prostorno uređenje iz Italije, Hrvatske i BiH koji su radili plan uređenja Svetišta te prijedlog urbanističkog reda Međugroje-Bijakovići. Kasnije je radio planove za obnovu župne crkve, prostora ispred vanjskog oltara, nove župne kuće, renoviranje stare župne kuće, dvorane Ivan Pavao II, ispovjedaonica, pratećih objekata i uređenja hortikulture.

Zahvalni smo pokojnom Micheleu za njegov rad, ljubav prema Gospi i našemu mjestu.

Objavljeno: 29.05.2018.

Slavlje Prve svete pričesti u župi Međugorje

U nedjelju 27. svibnja 57-ero djece iz župe Međugorje pristupilo je Prvoj svetoj pričesti. Svečanu svetu misu u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova u 10 sati predslavio je fra Marinko Šakota, a misno je slavlje svojim pjevanjem uveličao međugorski dječji zbor „Golubići mira“ pod ravnanjem sestre Irene Azinović.  (slike)

 

Objavljeno: 28.05.2018.

Svetkovina Tijelova u Međugorju

U četvrtak 31. Svibnja je svetkovina Presvetog tijela i krvi Kristove (TIJELOVO). Tijelovo je prema crkvenom kalendaru zapovjedna svetkovina. Svete mise su samo u župnoj crkvi 7, 11 i 18 sati. Nakon večernje svete mise bit će upriličena procesija s Presvetim. Procesija ide od crkve ulicom do mosta, zatim pre­ma školi i vraća se pred crkvu. Mole se svi vlasnici ugostiteljskih i drugih objekata da za vrijeme procesije zatvore svoje radnje i poklone se Presvetom.

Objavljeno: 27.05.2018.

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju počinje u četvrtak 1. lipnja i traje sve do 1. rujna. Molitva krunice u župnoj crkvi od 1. lipnja počinje u 18 sati, a sv. misa u 19 sati. Nakon mise slijedi uobičajeni molitveni program, različit za pojedine dane u tjednu. Pobožnost euharistijskog klanjanja je utorkom i subotom od 22 do 23 sata, te četvrtkom nakon večernje svete mise tj. od 20 sati. Pobožnost Križnog puta na Križevcu petkom je u 16 sati, a molitva krunice na Podbrdu nedjeljom također u 16 sati.

Objavljeno: 27.05.2018.

Obnova zavjeta u Međugorju

U četvrtak 24.svibnja 2018.,u 20:00h u kapelici klanjanja, održana je sveta misa i obnova zavjeta roditelja za mlade iz župe Međugorje.
Roditelji su za vrijeme svete mise pročitali svoj zavjet u kojem su obećali da će idućih godinu dana, svakoga 1. petka u mjesecu, postiti, moliti i slaviti svetu misu za svoju djecu i svu djecu župe Međugorje. Svetu misu predvodio je fra Perica Ostojić, a kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji! :) (slike)

Objavljeno: 26.05.2018.

Sveta potvrda u župi Međugorje

U subotu, 26. svibnja, u župi Međugorje sakrament svete potvrde, na svetoj misi u 10 sati, u crkvi sv. Jakova primilo je trideset i dva krizmanika (20 učenika i  12 učenica). Svetu potvrdu podijelio im je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.  (slike)

 

Objavljeno: 26.05.2018.

Ozdravila u Međugorju po zagovoru Kraljice Mira

Mjesec svibanj uvijek je poseban u Međugorju. Mjesec svibanj je Marijin mjesec, pa mnoštvo hodočasnika baš tada odluči doći. Tako su novinari Radiopostaje „Mir“ Međugorje imali milost i priliku razgovarati s hodočasnicom iz Columbije, kojoj je ovo drugi posjet Međugorju. Ovoga puta došla je zahvaliti Kraljici Mira za ozdravljenje. Njezina priča ide ovako :

Objavljeno: 23.05.2018.

7. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom u Međugorju

I ove godine u Međugorju će se održati  međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom. Sedmo po redu hodočašće trajati će od 14. do 17. lipnja 2018., pod geslom Živjeti od Božje riječi „Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (Lk 24, 45). Koordinator hodočašća je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Objavljeno: 22.05.2018.

U Međugorju proslavljen Majčin dan

Sinoć, 14. svibnja u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju, Osnovna škola Bijakovići u Bijakovićima i župa Međugorje organizirali su proslavu Majčina dana.
Bilo je tu red pjesme, red šale, red veselja i dječje radosti. (slike)

Objavljeno: 15.05.2018.

U Međugorju održana šesta Međunarodni duhovna obnova za život

U Međugorju je u subotu 12. svibnja završena šesta Međunarodna duhovna obnova za život koji je počeo 9. svibnja. Susret je zaključen euharistijom koju je u 12 sati predslavio fra Damir Pavić. Tema ovogodišnjeg okupljanja bila je Tema ovogodišnjeg susreta je ''Živjeti od Božje riječi - 'Tada im otvori pamet da razumiju Pisma' (Lk 24, 45)''.  (slike)

Objavljeno: 14.05.2018.

Proslava Majčinog dana

Osnovna škola Bijakovići  u Bijakovićima  i župa Međugorje organiziraju proslavu Majčina dana koja će se održati u ponedjeljak 14. svibnja u dvorani Ivana Pavla II. u 19:30 sati. Red pjesme, šale, veselja i radosti. Stoga dođimo u što većem broju. Podržimo rad djece, ali i majkama uljepšajmo njihov dan.

Objavljeno: 13.05.2018.

Svečano proslavljena svetkovina Uzašašća Gospodinova

Župa sv. Jakova u Međugorju svečano je u četvrtak 10. svibnja proslavila svetkovinu Uzašašća Gospodinova (Spasovo). Ured Informacija zabilježio je skupine hodočasnika iz. Njemačke, Austrije, Engleske,  SAD, Irske, Kanade, Italije, Francuske, Poljske, Španjolske, Koreje, Ukrajine, Kine, Češke, Indonezije, Argentine, Meksika, Martinika, Škotske i Švicarske.  (slike)

Objavljeno: 11.05.2018.

Četvrtak – dan za župljane

U Gospinom smo mjesecu - mjesecu svibnju. Bogu zahvali za rijeku milosti koju svakodnevno primamo, iz župnog ureda Međugorje pozivaju  župljane na večernji program četvrtkom: na krunicu, svetu misu i klanjanje.

Objavljeno: 10.05.2018.

Započela 6. Međunarodna duhovna obnova za život

6. Međunarodna duhovna obnova za život započela je 9.svibnja 2018.  registracijom sudionika oko 14,00 sati .Duhovna obnova koja je namijenjena je za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, kao molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice trajat će do 12.svibnja 2018.  (slike)

Objavljeno: 10.05.2018.

Marijine ruke trebaju Vašu pomoć

Kao što već mnogi znate udruga Marijine ruke već duže vrijeme pomaže potrebitima snabdijevajući ih hranom i ostalim potrepštinama. Svaka pomoć u hrani, svaka donacija bez obzira na veličinu može uvelike pomoći našoj udruzi u nastavku onoga što činimo a to je nastaviti biti ispružene Marijine ruke koje svojim djelima mogu donijeti barem malo radosti u živote ovih obitelji.

Objavljeno: 07.05.2018.