Arhiva Novosti

Biskup iz Papue Nove Gvineje na privatnom hodočašću u Međugorju

U Međugorju je od 12. do 15. rujna 2005. na svojem trećem privatnom hodočašću boravio Mons. Hermann Raich, S.V.D., biskup Wabaga (Papua Nova Gvineja).

Objavljeno: 16.09.2005.

Šesti Međunarodni seminar za bračne parove

Šesti međunarodni seminar za bračne parove održat će se u Međugorju od 26. do 29. listopada 2005. godine. Tema seminara je: «Dijalog u obitelji  – kako odgajati djecu?»

Objavljeno: 15.09.2005.

Svjedočantvo: Mons. José Luís Azcona Hermoso, O.A.R.

Mons. José Luís Azcona Hermoso, O.A.R., redovnik Augustinac, rodom Španjolac iz Pamplone, biskup biskupije Marajó na misijskom području Brazila, boravio je na privatnom hodočašću u Međugorju za blagdan Male Gospe.

Objavljeno: 13.09.2005.

Blagdan Uzvišenja sv. Križa

Blagdan Uzvišenja sv. Križa u župi Međugorje tradicionalno se slavi prve nedjelje nakon Male Gospe.
U čast Svete godine Otkupljenja 1933./34., potaknuti tadašnjim župnikom fra Bernardinom Smoljanom, međugorski su župljani na brdu ponad Međugorja sagradili monumentalni križ visok 8,5 a širok 3,5 metara. U njegovo su križište ugrađene relikvije Isusova Križa dobivene iz Rima. (photos)

Objavljeno: 12.09.2005.

Iz Poljske u Međugorje pješice

Kada dođu u Međugorje, jedno od najposjećenijih hodočasničkih mjesta u svijetu, brojni hodočasnici kažu da su stigli do cilja. Nasuprot njima, mnogima je Međugorje tek startno mjesto prema cilju – vječnom životu, otkrivanju Boga i njegovih planova.

Objavljeno: 09.09.2005.

Nadbiskup iz Italije u Međugorju

Mons. Bruno Tommasi, nadbiskup u miru nadbiskupije Lucca (Italija), boravi na svom drugom privatnom hodočašću u Međugorju. Mons. Tommasi obišao je svetište i međugorska mjesta molitve, te satima ispovijedao talijanske hodočasnike. Posjetio je i Župni ured gdje se zadržao u dužem razgovoru sa župnikom i ostalim fratrima.

Objavljeno: 08.09.2005.

Biciklom od Koelna do Međugorja

Po završetku Svjetskih dana mladeži u Koelnu, dvoje mladih studenata iz Pariza - Hugues-Marie de Couesnongle i Arnaud Villemain -  biciklima su se uputili u Međugorje.

Objavljeno: 07.09.2005.

Biskup iz Brazila u Međugorju

Mons. José Luís Azcona Hermoso, O.A.R., član reda Augustinaca, biskup biskupije Marajó (Para) iz Brazila, boravi na privatnom hodočašću u Međugorju.

Objavljeno: 07.09.2005.

Novi međugorski župnik uveden u službu

U nedjelju, 4. rujna, na sv. Misi u 11 h, sukladno crkvenim propisima, don Luka Pavlović, generalni vikar, u svojstvu delegata Mons. Ratka Perića, mostarskog biskupa, službeno je uveo u župničku službu Dr. fra Ivana Sesara.

Objavljeno: 06.09.2005.

Susret likovnih umjetnika - Međugorje 2005.

U Međugorju se od 22. do 29. kolovoza održao Četvrti susret likovnih umjetnika – Likovna kolonija Međugorje 2005. Za razliku od proteklih godina, ovogodišnji susret je tematski određen. Umjetnici rade na temu majke, majčinstva, Gospinih ukazanja… Ove se godine okupilo oko 35 renomiranih i mladih umjetnika, što ovom susretu daje i značaj likovne škole za mlade talente.

Objavljeno: 30.08.2005.

Dr. fra Ivan Sesar, novi župnik župe Međugorje

U sklopu redovitih promjena pastoralnog osoblja Franjevačke hercegovačke provincije i sukladno crkvenim propisima, novim župnikom župe Međugorje imenovan je dr. fra Ivan Sesar, koji je ovu župu već vodio od jeseni 2000. do jeseni 2001.

Objavljeno: 29.08.2005.

Propovijedi s Mladifesta

U izdanju Informativnog centra «Mir» Međugorje izišao je nosač zvuka propovijedi s Mladifesta u Međugorju.

Objavljeno: 12.08.2005.

Međugorje u programu Hrvatskog radija

U nedjelju 7. kolovoza Hrvatski radio je uživo prenosio misno slavlje iz župne crkve Sv. Jakova u Međugorju. Svetu misu je predvodio župnik fra Branko Radoš, a pjevao je župni zbor Kraljice Mira pod ravnanjem s. Slavice Kožul. To misno slavlje od Hrvatskog radija preuzimali su i Hrvatski katolički radio, Radio Herceg-Bosne i Radiopostaja «Mir» Međugorje.

Objavljeno: 10.08.2005.

Mladež svijeta došla je pokloniti se Isusu

«Dođosmo pokloniti mu se» (Mt 2, 2) bio je naslov ovogodišnjeg 16. Međunarodnog molitvenog susreta mladih - Mladifesta - koji je od 1. do 6. kolovoza održan u Međugorju. Susret s naslovom koji je namjerno identičan naslovu Svjetskih dana mladih koji će za koji dan u Kölnu okupiti mlade oko Svetog Oca, bio je jedan od oblika duhovne pripreme za susret s Papom. (photos)

Objavljeno: 09.08.2005.

Pjesma 16-tog Mladifesta: «Fiducia sei per noi» (U tebe ufam se)

Šesnaesti Mladifest pod nazivom «Dođosmo pokloniti mu se», na kojem se okupilo više mladih nego ikada, počeo je u ponedjeljak 01.08. (photos)

Objavljeno: 02.08.2005.