Arhiva Novosti

Fra Marinko Šakota na kraju Mladifesta poručio: Ako ste odlučili učiti od Isusa naći ćete pravi mir i radost

''Naš župnik fra Marinko će uskoro otići iz župe Međugorje, kako bi nastavio svoje poslanje u nekoj drugoj župi. Fra Marinko, u ime Svetog Oca, kojega sam poslanik i u ime svih vas, Vam zahvaljujem od srca za sve što ste učinili ovdje s ljubavlju, znanjem i mudrosti. Neka te Gospodin Isus uvijek prati, Blažena Djevica Marija, Majak Božja, Kraljica Mira, uvijek te zagovarala. Hvala ti, fra Marinko, hvala ti. Puno ti hvala'', kazao je nadbiskup Cavalli. (FOTO)

Objavljeno: 05.08.2022.

Biskup Palić u Međugorju: Kad se vratite kućama, neka se vidi da vas je susret s Isusom preobrazio

''Gospodin je Petru, Ivanu i Jakovu preobraženjem pokazao svoju stvarnost, ali i njihovu budućnost. Kad se vratite svojim kućama, obiteljima, u škole i na fakultete, na radna mjesta neka se vidi da je i vas susret s Isusom Kristom preobrazio. Dopustimo da nas svaka euharistija, svaki susret s Njim preobražava'', pozvao je mlade mons. Palić, ali ih je i pozvao da u svoje molitve pred Gospodina stave ''sve svećenike koji su vam na vašem životnom putu bili oslonac i koji vas prate''. (FOTO)

Objavljeno: 04.08.2022.

Fra Jozo Grbeš ohrabrio mlade: Budite kritičari onih koji imaju moć, vlast, kape i pozicije

''Pozvani ste biti drugačiji. Biti drugačiji od svijeta u koji ste pozvani živjeti. Poput ove žene budite kritičari onih koji imaju moć, vlast, kape i pozicije, onih koji odlučuju o sudbinama naroda i svijeta, kako bismo svi zajedno mogli ići prema snazi vjere i svjedočanstva istine. Ništa manje nije hrabro biti kršćanin danas, kao što bijaše u  prvom stoljeću. U ovo doba 'alternativnih činjenica', izazov je pronaći istinu''. (FOTO)

Objavljeno: 03.08.2022.

Drugi dan 33. Mladifesta: Krunica, svjedočanstva, molitva, kateheza, misa, procesija…

''I želim reći hvala vam za vaše svjedočenje. Dolazite iz svih krajeva svijeta. Hvala vam za vaše svjedočenje, svjedočenje vjere i molitve. Gospodin je  zadovoljan. Djevica Marija kliče, a vjerujem i da se sveti Franjo, danas i ovdje, smiješi i pomaže svima nama otvoriti vrata Gospodinovog oprosta'', riječi su kojima je svoju propovijed zaključio fra Massino Fusarelli. (FOTO)

Objavljeno: 02.08.2022.

Kardinal Omella: Pomirite se s Bogom u ovoj ispovjedaonici svijeta, u Međugorju

Prije svete mise na kojoj je koncelebriralo devet biskupa i nadbiskupa te 473 svećenika, održan je i mimohod sa zastavama više od sedamdeset zemalja iz kojih su ove godine hodočasnici pristigli na Mladifest, a potom je poruku Svetoga Oca pape Franje sudionicima Mladifesta pročitao apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli. (FOTO)

 

Objavljeno: 01.08.2022.

PORUKA SVETOGA OCA sudionicima Festivala mladih - Međugorje, 1.-6.kolovoza 2022. godine

Dragi mladi, dok se ovih dana odmarate u Isusu Kristu, sve vas povjeravam Blaženoj Djevici Mariji, našoj nebeskoj Majci, kako biste po njezinu zagovoru i primjeru mogli uzeti na sebe slatko breme nasljedovanja Krista. Neka vas prati pogled Boga Oca koji vas ljubi, kako biste u susretu s drugima mogli biti svjedoci mira kojeg ćete zauzvrat primiti na dar. Molim na tu nakanu i blagoslivljam vas, te se ujedno preporučujem u vaše molitve.

 

Objavljeno: 01.08.2022.

Statistike za srpanj 2022.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 120 000

Broj svećenika koncelebranata: 5123 (165 dnevno)

 

 

Objavljeno: 01.08.2022.

Poziv na konferenciju za medije pred početak 33. Festivala mladih u Međugorju

Medijima će se obratiti apostolski vizitator s posebnom ulogom  za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli i međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji će detaljnije predstaviti program 33. Mladifesta te Vam biti na raspolaganju za pitanja.

Objavljeno: 27.07.2022.

Kako gledati program 33. Festivala mladih?

Jutarnji i poslijepodnevni  program Mladifesta s vanjskom oltara crkve sv. Jakova u Međugorju, kao i večernji molitveno-liturgijski program moći ćete, uz hrvatski jezik, pratiti i na engleskom, talijanskom, njemačkom, španjolskom, francuskom, ruskom, poljskom, slovenskom, mađarskom, korejskom, ukrajinskom, portugalskom i rumunjskom jeziku.

Objavljeno: 25.07.2022.

Fra Marinko Šakota najavio 33. Mladifest: ''Dirljivi susreti mladih ljudi s Bogom''

Pod geslom ''Učite od mene i naći ćete mir'' (Mt 11, 28-30) ovogodišnji Međunarodni molitveni festival mladih održava se 33. put, a trajat će od 1. do 6. kolovoza. Tisuće mladih i ove godine slušat će kateheze i svjedočanstva, moliti, sudjelovati na večernjem molitvenom programu, a fra Marinko nam je kazao kako će mise slaviti i kateheze držati, između ostalih i mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić, general Franjevačkog reda fra Massimo Fusarelli, provincijal hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš i drugi.

 

Objavljeno: 08.07.2022.

U Međugorju počela 25. međunarodna duhovna obnova za svećenike

Večernjim molitveno liturgijskim programom jučer 4. srpnja 2022. započela je u Međugorju 25. Međunarodna duhovna obnova za svećenike koja prvoga dana okuplja više od 170 sudionika iz 27 zemalja. Tema ovogodišnje duhovne obnove za svećenike kao i svih duhovnih obnova u Međugorju u ovoj godini je „Učite od mene i naći ćete mir (Mt 11, 28-30). u Gospinoj školi. (FOTO)

Objavljeno: 05.07.2022.

Statistike za lipanj 2022.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 200 000

Broj svećenika koncelebranata: 3841 (128 dnevno)

 

Objavljeno: 01.07.2022.

U Međugorju proslavljena 41. obljetnica Gospinih ukazanja

''Međugorje je Marija, Marija ljubav, a ljubav je Bog. Tako jasna je ta poveznica! Budimo je svjesni. Nemojte ju zaboraviti i napustiti. I Marija i ljubav uvijek vode Bogu ljubavi, Kristu Spasitelju!'' (FOTO)

Objavljeno: 25.06.2022.