Arhiva Novosti

Poruka Svetoga Oca sudionicima Festivala mladih, Međugorje, 1.-6. kolovoza 2021.

Dragi mladi, na vašem putovanju s Gospodinom Isusom, koje je nadahnuto i ovim Festivalom, povjeravam sve vas zagovoru Blažene Djevice Marije, naše nebeske Majke, zazivajući svjetlost i snagu Duha Svetoga. Neka vas svakodnevno prati pogled Boga koji vas voli, kako biste u susretu s drugima mogli biti svjedoci novog života kojeg ste dobili na dar. Za to molim te vas blagoslivljam, tražeći da se i vi molite za mene.

Objavljeno: 01.08.2021.

Gdje pratiti prijenos 32. Festivala mladih iz Međugorja?

Uz Radiopostaju Mir Međugorje, naš livestream program prenositi će program na svih 15 spomenutih jezika na stranici www.medjugorje.hr  Program možete pratiti i na našim YouTube kanalima Media Mir Međugorje, na devet jezika (hrvatski, engleski, talijanski, španjolski, poljski, njemački, francuski, slovački, ruski).

Objavljeno: 01.08.2021.

Statistike za srpanj 2021.

Broj podijeljenih sv. pričesti: 90 000

Broj svećenika koncelebranata: 2608  (66 dnevno)

Objavljeno: 31.07.2021.

Fra Marinko Šakota o Mladifestu: Mise će slaviti kardinal Sarah, nadbiskupi Wojda i Pezzuto, biskup Gallese...

''Dolazak kardinala Saraha, nadbiskupa i biskupa na Mladifest je veliki događaj i velika radost za sve nas. Mladi su sretni kada vide da su pastiri s njima, a pastiri su sretni kad vide tolike mlade koji mole i slave Gospodina'', kazao nam je fra Marinko Šakota, koji nema očekivanja što se tiče broja mladih koji će biti na ovogodišnjem Mladifestu, a dodaje da ''koliko ih god dođe, svi su dobrodošli''.

Objavljeno: 23.07.2021.

Poziv medijima za iskazivanje interesa za prijenos 32. Festivala mladih

Informativni Centar Mir Međugorje, kao nositelj ekskluzivnog prava na snimanje audiovizualnih djela i fotografija na svim molitvenim prostorima župe Međugorje, objavljuje poziv medijima za iskazivanje interesa za audiovizualni prijenos svih događaja 32. Festivala mladih, koji će se održati od 1. i 6. kolovoza 2021. godine.

Rok za prijavu medija na ovaj poziv je 22. srpnja 2021. godine.

Objavljeno: 07.07.2021.

Statistike za lipanj 2021.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 165 000

Broj svećenika koncelebranata 2943:  (98 dnevno)

Objavljeno: 01.07.2021.

Svečano proslavljena 40. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

Prije mise prvi put ove godine održana je procesija s Brda ukazanja do crkve sv. Jakova u kojoj je sudjelovalo mnoštvo hodočasnika iz cijeloga svijeta, župljana Međugorja i okolnih mjesta. Međugorski župnik fra Marinko Šakota kazao je kako je ova procesija od Gospinog kipa do crkve simbolika u kojoj nas ''Gospa vodi Isusu''. (FOTO)

 

Objavljeno: 25.06.2021.

Godišnje Gospino ukazanje Ivanki - 25. lipnja 2021.

Ukazanje, koje je trajalo 5  minute (18:41h -18:46h) , Ivanka je imala u svojoj obiteljskoj kući. Ukazanju je bila nazočna samo Ivankina obitelj. Nakon ukazanja vidjelica Ivanka je rekla: 

Gospa je dala slijedeću poruku: "Dječice, potrebna sam vaših molitava. Molite, molite, molite."

Objavljeno: 25.06.2021.

Razgovor s nadbiskupom Henrykom Hoserom na 40. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju

Zahvaljujući papi Franji imamo dekrete koji su dali Međugorju određenu pravnu osobnost, dakle imenovan je Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a poslije je donesena odluka da se podignu sve brane i da se dopusti dolazak ne samo laika: biskupije sada smiju organizirati hodočašća, a biskupi, nadbiskupi i kardinali na svečani način smiju slaviti liturgiju.  

Objavljeno: 25.06.2021.

Uočnica 40. obljetnici Gospinih ukazanja: Hodnja mira, Zavjet Gospi, krunica, misa...

Onaj žamor obiteljske molitve koji je bio tako snažan ispred naših kuća, kao da je nestao, danas se tako malo i kratko moli, Biblija i post se više ne spominju. Oprosti nam Majko za trenutke u kojima smo imali tvrde uši i zatvoreno srce.

Ali ti nisi odustajala od nas, nego si nas svakoga mjeseca kao majka uvijek iznova poticala i pozivala: 'Hvala vam djeco što ste se odazvali mome pozivu.' (FOTO)

 

Objavljeno: 24.06.2021.

Na 40. obljetnicu Gospinih ukazanja od 16 sati posebna emisija i prijenos procesije

''Hodnja mira bit će u 6 sati na uočnicu 24. lipnja. Kreće s Humca i molimo za mir na Gospine nakane, to je nešto tako dobro, tako lijepo, a i Čitluk organizira isto tako lijepu molitvenu hodnju na uočnicu od Čitluka do crkve u Međugorju”, kazao je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Objavljeno: 22.06.2021.

Poziv medijima za iskazivanje interesa za prijenos proslave 40. godišnjice Gospinih ukazanja

Informativni Centar Mir Međugorje, kao nositelj ekskluzivnog prava na snimanje audiovizualnih djela i fotografija na svim molitvenim prostorima župe Međugorje, objavljuje poziv medijima za iskazivanje interesa za audiovizualni prijenos svih događaja proslave 40. godišnjice Gospinih ukazanja, koji će se održati 24. i 25. lipnja 2021. godine.

Rok za prijavu medija na ovaj poziv je 20. lipnja 2021. godine.

Objavljeno: 11.06.2021.

Sedmi Marijin dan u župi Velesovo u Sloveniji

Sedmi Marijin dan za sve međugorske hodočasnike i sve koje vole Mariju održat će se u mjestu Velesovo u Sloveniji ove subote, 12. lipnja 2021. godine. Program se odvija po svim pravilima i odredbama za sprječavanje širenja pandemije, a oni koji neće moći moći će sve pratiti uživo preko youtube kanala župe Velesovo: https://youtu.be/_9YPtPTvb3c

Objavljeno: 09.06.2021.

Mladifest Chicago 2021: Susret hrvatske katoličke mladeži u Sjevernoj Americi

Osmi po redu Mladifest – Susret hrvatske katoličke mladeži Amerike i Kanade – održan je prošloga vikenda u Chicagu. Domaćin susretu koji se odvijao pod geslom Gospodine, svi te traže (Mk 1, 37) bila je hrvatska župa sv. Jeronima, jedna od najstarijih i najbrojnijih hrvatskih iseljeničkih zajednica u Sjedinjem Američkim Državama. (FOTO)

Objavljeno: 08.06.2021.

Proslava 40. godišnjice Gospinih ukazanja

Novost ove godine je da će se na samu obljetnicu ukazanja, 25. lipnja, prvi put održati procesija s Podbrda - mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala - do crkve sv. Jakova u Međugorju. Procesija će s Podbrda krenuti u 16.30 kako bi sudionici došli do župne crkve prije početka večernjeg molitvenog programa. Zatim, na prostoru Vanjskog oltara nakon molitve krunice procesijom s Gospinim kipom u 19 sati započinje središnje euharistijsko slavlje.

Objavljeno: 04.06.2021.