Arhiva Novosti

U Međugorju počelo Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Šesto po redu hodočašće za osobe s invaliditetom započelo je u Međugorju u četvrtak 15. lipnja okupljanjem i večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Molitvu krunice predmolio je fra Slavko Soldo, a svetu misu u 19 sati predslavio je  fra Ante Vučković, u suslavlju 41 svećenika. Hodočašće se održava pod geslom Da ljubav vaša sve više raste - U Gospinoj školi, a ove je godine okupilo navjeći broj sudionika, njih oko 2000.  (slike)

Objavljeno: 16.06.2017.

Sveta potvrda u Međugorju

U međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova je u četvrtak 15. lipnja šezdeset i šestero krizmanika (39 učenica i 27 učenika osmoga razreda) primilo sakrament svete potvrde. Sveto misno slavlje u 10 sati je predslavio mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. (slike)

Objavljeno: 16.06.2017.

Svetkovina Tijelova-Tijelovska procesija

Na svetkovinu presvetoga Tijela i Krvi Kristove - Tijelova, svečanu večernju misu predslavio je fra Ante Vučković u suslavlju 41 svećenika. Krunicu fra Slavko Soldo. Kao i dosadašnjih godina, nakon svete mise ulicama Međugorja je uslijedila procesija s Presvetim, u kojoj su sudjelovali brojni svećenici, redovnici i redovnice, župljani, te okupljeni hodočasnici. (slike)

Objavljeno: 16.06.2017.

Kardinal Ernest Simoni na večernjoj svetoj misi u Međugorju

Na koncu misnoga slavlja, koje je u utorak 13. lipnja u Međugorju u suslavlju 24 svećenika predslavio fra Iko Skoko, međugorski je župnik fra Marinko Šakota pozdravio uistinu posebnog gosta - kardinala Ernesta Simonia iz Albanije, koji je teško trpio za vrijeme komunističke vladavine u toj zemlji.

Objavljeno: 14.06.2017.

6. MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Tema susreta: „Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1, 9) „U Gospinoj školi“

Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 15. do 18. lipnja 2017. Okupljanje i smještaj sudionika u kuće župljana predviđen je u poslijepodnevnim satima u četvrtak 15. lipnja.

Objavljeno: 13.06.2017.

Devetnica Kraljici mira u Međugorju

Za 36. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju međugorski će se župljani i hodočasnici i ove godine pripravljati devetnicom koja počinje u četvrtak 15. lipnja 2017. na Brdu ukazanja, a 16. lipnja u crkvi sv. Jakova. Tako se svaki dan od 15. do 23. lipnja u 16 sati moli krunica na Podbrdu. Večernji molitveno-liturgijski program ovih dana započinje, kao i redovito, molitvom krunice u 18 sati, a sv. misa je u 19 sati.

Objavljeno: 11.06.2017.

Svetkovina Tijelova u Međugorju

U četvrtak 15. lipnja je svetkovina Presvetog tijela i krvi Kristove (TIJELOVO). Tijelovo je prema crkvenom kalendaru zapovjedna svetovina. Svete mise su samo u župnoj crkvi 8, 10 (krizma), 12 i 19 sati. Nakon večernje svete mise bit će upriličena procesija s Presvetim. Procesija ide od crkve ulicom do mosta, zatim pre­ma školi i vraća se pred crkvu.

Objavljeno: 11.06.2017.

Počinje „Marijanski zavjet za Domovinu 2017.“

Bratovština „Marijanski zavjet za Domovinu“, koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, a koje prolazi svim većim marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske, s prolaskom i kroz Bosnu i Hercegovinu, odnosno Međugorje.

Objavljeno: 10.06.2017.

Udruga Ruah iz Zagreba o hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju

Pred nama je Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom, koje će se održati u Međugorju od 15. do 18. lipnja 2017. godine.  Prošle godine je na hodočašću sudjelovala i Udruga RUAH iz Zagreba, koja je osnovana s ciljem pružanja pomoći teško oboljeloj djeci, djeci s trajnim invaliditetom, djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, te djeci slabijeg materijalnog stanja.

Objavljeno: 09.06.2017.

Međunarodni seminari i hodočašća u Međugorje

U Međugorju će se od 15. do 18. lipnja održati Šesto međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom. I ove se godine za sudjelovanje na ovom hodočašću prijavilo preko 1.800 osoba. Naime, župljani župe Međugorje svim sudionicima hodočašća tih dana osiguravaju besplatan boravak, što je uistinu hvale vrijedna gesta. Iznova pozivamo župljane koji su raspoloživi primiti sudionike spomenutoga hodočašća da se zbog organizacije smještaja što prije prijave u Župni ured.

Objavljeno: 06.06.2017.

Promocija knjige „Ne lomite napukle trske: Život s darovanim teškoćama” u Međugorju

Promocija knjige „Ne lomite napukle trske: Život s darovanim teškoćama”, autora fra Gorana Azinovića i fra Zvonke Benkovića, održat će se 17. lipnja 2017. u 20:30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju.

Objavljeno: 05.06.2017.

Svetkovina Presvetog Trojstva u Međugorju

U iduću nedjelju 11. lipnja je svetkovina Presvetog Trojstva. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 9:30, 11 i 19 sati. U filijalnim crkvama na Vionici i u Miletini misno slavlje je, kao i redovito, u 9 sati. Na groblju Presvetog Trojstva u Šurmancima slavit će se sveta misa i blagoslov polja u 11  sati.

Objavljeno: 05.06.2017.

Održan molitveni seminar za framaše i mlađe članove Franjevačkog svjetovnog reda

Već tradicionalno, vikend pred Duhove održan je seminar za starije framaše i mlađe članove Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a), na poznatom mjestu radnje, u Međugorju u Kući mira (Domus pacis). Program je započeo molitvenim programom u župnoj Crkvi te upoznavanjem i predavanjem područnog duhovnog asistenta Frame i OFS-a fra Antonija Šakote.  (slike)

Objavljeno: 04.06.2017.

Sedmo međunarodno hodočašće obitelji u Međugorje

Udruga Kup Karmel iz Zagreba, u suradnji sa župnim uredom sv. Jakova iz Međugorja, organizira od 16. do 18. lipnja 2017. sedmo po redu Međunarodno hodočašće obitelji. Veliku ulogu u ovom projektu imaju i sami župljani, koji su prihvatljivim cijenama smještaja omogućili da na hodočašću mogu sudjelovati cijele, pa i mnogobrojne obitelji.

Objavljeno: 02.06.2017.

Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Tema susreta: „Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1, 9) „U Gospinoj školi“

Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 15. do 18. lipnja 2017. Okupljanje i smještaj sudionika u kuće župljana predviđen je u poslijepodnevnim satima u četvrtak 15. lipnja.

Objavljeno: 02.06.2017.