Arhiva Novosti

Održan koncert Večernji zvon u mostarskoj Kosačii

Večernji zvon, veliki humanitarni koncert Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca, održan je u petak, 28. listopada 2016. godine, u velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 29.10.2016.

Svetkovina Svih Svetih i Dušni dan u Međugorju

Na svetkovinu Svih Svetih i Dušni dan groblja postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja, te ih tradicionalno obilazimo spominjući se u molitvi svojih pokojnika. Na svetkovinu Svih svetih, kao i na Dušni dan, na svim će se grobljima u međugorskoj župi slaviti svete mise. Uz župljane koji žive izvan rodnoga mjesta, a redovito u ove dane pohode župu, u Međugorju borave i brojni hodočasnici iz raznih krajeva svijeta.

Objavljeno: 29.10.2016.

FILM O NAŠEM ŽUPLJANINU KIKAŠU

U ponedjeljak, 31. 10. 2016. u 19 sati u Dvorani Ivana Pavla II. prikazuje se film "NISAM SE BOJAO UMRIJETI" - domoljubni pothvat Antona Kikaša 1991. godine.

ULAZ SLOBODAN! Nakon prikazivanja filma Anton Kikaš poziva sve vas na prigodno druženje s njim i čašćenje.

Objavljeno: 29.10.2016.

Svjedočanstvo o ozdravljenju u Međugorju

Nedavno je u Međugorje ponovno hodočastila Linda Christy iz Kanade i tom je prigodom za program radiopostaje Mir” Međugorje svjedočila o svom ozdravljenju. Kako pripovijeda, jedno je vrijeme bila vezana uz invalidska kolica, a punih je 18 godina hodala uz pomoć štaka. U lipnju je 2010. godine, na Brdu ukazanja, ozdravila po zagovoru Blažene Djevice Marije.

Objavljeno: 26.10.2016.

Hodočasnici iz Viteza i Posavine hodočastili u Međugorje

Iako se bliži kraj listopada, u Međugorje još pristiže veliki broj hodočasnika. U neradne dane, a osobito subotom i nedjeljom, veliki broj hodočasnika stiže iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske. Tako je bilo i proteklog vikenda, kada su u Međugorju boravili hodočasnici iz Viteza i Posavine. S njima je bio i fra Velimir Bavrka, župnik župe Vitez. Ja sam već dugi niz godina hodočasnik u Međugorje.

Objavljeno: 25.10.2016.

Održani „Dani kruha” u Međugorju

Kao i proteklih godina, i ove su se godine učenici i djelatnici Osnovne škole Bijakovići aktivno uključili u obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Tradicionalni Dani kruha” obilježeni su u petak, 21. listopada, pokraj međugorske župne crkve sv. Jakova.  (slike)

Objavljeno: 21.10.2016.

Humanitarni koncert za udrugu „Marijine ruke“

U petak, 28. listopada 2016. godine, održat će se u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru Humanitarni koncert „Večernji zvon“ Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca. Koncert započinje u 20 sati. (slike)

Objavljeno: 21.10.2016.

Srednjoškolke na molitveno-odgojnom seminaru u Međugorju

U Domus Pacis u Međugorju je od 14. do 16. listopada održan molitveno-odgojni seminar za srednjoškolke kojeg su vodile s. Danijela Brekalo i s. Ivana Čuić. Na seminaru je sudjelovalo 20 djevojaka iz Ljubuškog, Posušja, Gradnića, Bijelog Polja i Tomislavgrada.

Objavljeno: 19.10.2016.

Hodočašće Karlovčana u Međugorje

Vjernici župe Presvetog Trojstva, kao i nekolicine ostalih karlovačkih župa, te članovi molitvene zajednice  „Molimo za život”, hodočastili su, u pratnji fra Marina Kuzminskog, od 14. do 16. listopada u Međugorje. Po dolasku su se zajedno uspeli na Križevac, gdje su sudjelovali u molitvi Križnog puta i krunice.

Objavljeno: 19.10.2016.

Frama Međugorje nastupila na Framafestu

U subotu,15. listopada 2016. godine, u Sarajevu je održan XIX. Framafest.  Budući da je ova godina ujedno i godina milosrđa, geslo ovogodišnjeg susreta je bilo „O milosrđu Božjem pjevat ću dovijeka“.

Objavljeno: 18.10.2016.

U Međugorju održana akcija darivanja krvi

U ponedjeljak, 17. listopada, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe pacijenata Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Organizatori su bili Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova-Međugorje, Udruga Čuvari svetišta i Udruga  Marijine ruke-Međugorje, dakako u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. (slike)

Objavljeno: 17.10.2016.

Mjesec listopad u Međugorju

Od početka ovoga listopada, mjeseca koji je na poseban način posvećen Gospi, u Međugorje pristiže mnoštvo hodočasničkih skupina sa svih strana svijeta. Osobito brojne skupine hodočasnika pristižu iz Hrvatske. Protekli je vikend u Međugorje hodočastila skupina od 75 hodočasnika iz župe sv. Ivana Krstitelja iz Postira, s otoka Brača.(slike)

Objavljeno: 15.10.2016.

Fra Marino Kuzminski: „Vjerujem da Bog čini čuda, a posebno po zagovoru Majke Božje!“

Fra Marino Kuzminski franjevac je hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda. Trenutno vrši službu župnog vikara u župi Presvetog Trojstva u Karlovcu. Prvi put je bio u Međugorju 1988. godine. Vrlo se dobro sjeća svog prvog hodočašća, iako je tada imao samo 8 godina. Jedan od razloga jest i to što ga je na hodočašće vodila njegova majka koja je nekoliko godina kasnije preminula.

Objavljeno: 14.10.2016.

Akcija darivanja krvi u ponedjeljak 17. listopada u Međugorju

Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova (Međugorje) i Udruga Marijine ruke“ iz Međugorja, u suradnji  s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, u ponedjeljak 17. listopada, organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe pacijenata SKB Mostar.

Objavljeno: 11.10.2016.

U Majčinom selu održan susret domova iz Bosne i Hercegovine

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna i ove je godine upriličen susret štićenika i djelatnika Domova za djecu bez roditeljske skrbi iz Bosne i Hercegovine. Domaćin XVII. susreta, koji je održan od 7. do 9. listopada, bilo je Majčino selo u Bijakovićima. Fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinog sela, na početku je pozdravio sve sudionike i izrazio im dobrodošlicu.

Objavljeno: 10.10.2016.