Arhiva Novosti

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, četvrtak, 4. kolovoza

Program 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju nastavljen je i u četvrtak, 4. kolovoza 2016. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio fra Stanko Ćosić, katehezu je držao vlč. Ciril Ćuš, župnik u dvjema slovenskim župama, Žetale i Stoperce. Vlč. Ciril je pozvao mlade da budu milosrdni. Potom su uslijedila svjedočanstva. (slike)

Objavljeno: 05.08.2016.

Poruka kardinala Schönborna mladima

I ove godine sjetio se svih sudionika Mladifesta dragi prijatelj, kardinal Christoph Schönborn iz Beča.  „Draga mlada braćo i sestre! Nakon čudesnih dana Svjetskog dana mladih s Papom Franjom u Krakovu, na kojima sam i ja sudjelovao, radujem se na poseban način da vama u Međugorju pošaljem svoje pozdrave!

Objavljeno: 05.08.2016.

Prvi put na Festivalu mladih

Brojni hodočasnici su po prvi put na Međunarodnom susretu mladih u Međugorju. Jelena Jakšić iz Zagreba je preko prijatelja saznala za susret mladih u Međugorju. Jelena kaže da je bila i u jednome katoličkom kampu, gdje se pričalo o Međugorju.

Objavljeno: 04.08.2016.

Održana procesija mladih u Međugorju

U srijedu, 3. kolovoza, nakon večernje svete mise koju je predslavio, fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao p.Ivan Ike Mandurić održana je procesija mladih u obliku srca. Procesija s Gospinim kipom koji su nosili mladi iz Švicarske, kao i prošle godine, bila je u prostoru ispred vanjskog oltara crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 04.08.2016.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, srijeda, 3. kolovoza

Središnji događaj i ovoga dana, 3. kolovoza, na Festivalu mladih bila je sveta misa, koju je od 19 sati predslavio fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao je pater Ivan Ike Mandurić, član Družbe Isusove u Hrvatskoj. U koncelebraciji je bilo 446 svećenika. Preko livestreama program je pratilo 416. 200 gledatelja. (slike)

Objavljeno: 04.08.2016.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, utorak, 2. kolovoza

Na  27. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju u utorak, 2. kolovoza ujutro u 6 sati, mladi su pohodili Brdo ukazanja gdje su molili krunicu. Program Festivala nastavljen je od 9 sati na vanjskom oltaru molitvom fra Stanka Ćosića i katehezom don Damira Stojića, člana Salezijanske zajednice u Hrvatskoj, o Božjem milosrđu, o Milosrdnom Ocu. (slike)

Objavljeno: 03.08.2016.

Svjedočanstvo fra Borisa Baruna na Festivalu mladih, utorak 2.kolovoza

Fra Boris Barun, svećenik pariške franjevačke provincije, svjedočio je mladima u jutarnjem programu, u utorak, 2. kolovoza. Fra Boris je kazao da je imao izvanrednu milost provesti jednu godinu u Međugorju, mjestu milosti.

Objavljeno: 03.08.2016.

Svjedočanstvo dr. Csókaya Andrása na Festivalu mladih, utorak, 2.kolovoza

Dr. Csókay András iz Mađarske svjedočio je u jutarnjem programu Festivala mladih u utorak, 2. kolovoza. „Srdačno vas pozdravljam i s radošću stojim ponovo pred vama nakon devet godina.  (slike)

 

Objavljeno: 03.08.2016.

Veliko platno i predstava zajednice Cenacolo

Tijekom trajanja 27. međunarodnoga molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici mogu na velikom platnu (100 m), koji su i ove godine pripremili mladi iz zajednice Cenacolo, svaki dan pisati svoje molitve, zahvalu Bogu ili neku dobru duhovnu misao. To će se platno zadnjega dana, u petak, prinijeti u svetoj misi, u zajedničkoj molitvi.

Objavljeno: 02.08.2016.

Počeo 27. međunarodni molitveni susret mladih, ponedjeljak 1. kolovoza

U tijeku je 27. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju koji se odvija pod geslom „Budite milosrdni“. Službeni početak Festivala bio je u ponedjeljak 1. kolovoza na vanjskom oltaru. Krunicu  je u 18 sati predmolio fra Karlo Lovrić, a sv. misu u 19 sati  predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko u suslavlju s  320 svećenika. (slike)

Objavljeno: 02.08.2016.

Sve spremno za početak 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih

U ponedjeljak, 1. kolovoza molitvom krunice, predstavljanjem mladih po državama i  večernjom svetom misom u 19 sati na vanjskom oltaru međugorske župne crkve, koju će predslaviti dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, počinje 27. međunarodni molitveni susret mladih koji će se pod geslom „Budite milosrdni“ održavati do 6. kolovoza.

Objavljeno: 01.08.2016.

Statistike za srpanj 2016.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 140 800

Broj svećenika koncelebranata: 4323 (139 dnevno)

Objavljeno: 01.08.2016.

27. MLADIFEST

MEĐUNARODNI MOLITVENI FESTIVAL MLADIH

Međugorje, 1. 8. – 6. 8. 2016.

BUDITE MILOSRDNI!

(Lk 6,36)

Objavljeno: 31.07.2016.

Biciklističko hodočašće

Prošle godine, povodom 200. godišnjice od rođenja don Bosca, salezijanac don Goran Antunović koji je tada bio na župi Marije Pomoćnice na Knežiji u Zagrebu organizirao je duhovnu biciklijadu od Trsta do Torina kako bi zajedno s mladima iz cijeloga svijeta proslavili dvjestoti rođendan don Bosca. Nisu stali na tome nego su ove godine organizirali biciklističko hodočašće od Rijeke do Žepča na kojem se zaustavljaju u svetištima Blažene Djevice Marije.

Objavljeno: 31.07.2016.

Hodočasnici iz Meksika pristigli na 27. međunarodni susret mladih

U Međugorju traju pripreme za 27. međunarodni molitveni susret mladih na kojemu se okupljaju mladi iz cijeloga svijeta. Ovaj susret pokrenuo je pokojni fra Slavko Barbarić 1990. godine, okupivši te godine stotinjak mladih, dva svirača s gitarom te nekoliko pjevača, a sve se održavalo u zelenom šatoru.

Objavljeno: 29.07.2016.