Arhiva Novosti

„Marijanski zavjet za Domovinu“ i u Međugorju

U tijeku je 2. zavjetno hodočašće mladih i branitelja „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Ovogodišnja hodočasnička ruta pošla je iz Osijeka 12. lipnja i nakon gotovo 1.700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 25. kolovoza 2016. godine.

Objavljeno: 17.08.2016.

U Međugorju proslavljena svetkovina Velike Gospe

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u  Međugorju je svečano proslavljena, uz posebno velik broj domaćih i inozemnih hodočasnika. Hodočasnici, među kojima je najviše bilo mladih, cijele su noći i jutra pješice pristizali u Međugorje, ispovijedali se i sudjelovali na sv. misama. (slike)

Objavljeno: 16.08.2016.

Predsjednica Republike Hrvatske hodočastila u Međugorje

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boravila je u privatnom  posjetu Hercegovini i Međugorju. Tijekom trodnevnog boravka posjetila je međugorska molitvena mjesta, crkvu sv. Jakova i Podbrdo na kojem se ukazala Kraljica mira. Susrela se i s franjevcima na službi u Međugorju, a pronašla je i vremena za kratki razgovor za radiopostaju „Mir“ Međugorje.

Objavljeno: 14.08.2016.

Svetkovina Velike Gospe u Međugorju

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavi se u ponedjeljak, 15. kolovoza. Svete mise na hrvatskome jeziku u crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 6, 7, 8, 9, 11, a večernja sveta misa je u 19 sati. Večernji molitveno-liturgijski program i ovoga dana započinje u 18 sati molitvom krunice.

Objavljeno: 13.08.2016.

Poruka mira poslana iz Međugorja

Skupina  „Mladi Gospe“ iz Libanona organizirala je međuvjerski susret u Međugorju koji traje tjedan dana. Predstavnici sunitske, šijitske, maronitske, katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti iz Libanona podijelili su svoja mišljenja o međuvjerskom suživotu zajedničkim okupljanjem oko Djevice Marije, Kraljice mira.  (slike)

Objavljeno: 12.08.2016.

„Mladifest pravi smisao dobiva kada se mi vratimo svojim kućama, kad sve ono što smo primili ovdje prenesemo drugima“

Četrnaest framaša Frame Brestovsko hodočastilo je na Mladifest. Za program radiopostaje „Mir“ Međugorje o iskustvima su govorili framaši Marija Trogrlić, Luka Trogrlić i Stipe Barišić.

Objavljeno: 08.08.2016.

Hodočasnici iz Slavonskog Broda na Festivalu mladih u Međugorju

Festival mladih namijenjen je naravno mladima, pridružuju se i oni koji su još djeca, ali i zreliji. Traže milost i mir – i dobivaju. Često su iznenađeni mirom koji pronađu u toj masi…

David Mihelc ima 12 godina i dolazi iz Slavonskog Broda: „Prvi put sam u Međugorju. Sve mi je lijepo. Najljepše mi je što sudjelujemo u misnim slavljima.

Objavljeno: 06.08.2016.

„Mislim da nas mlade ljude ovakvo nešto obilježi za cijeli život“.

Na Mladifestu su novinari radiopostaje „Mir“ Međugorje, u nizu poticajnih susreta i razgovora, zabilježili i susret s dvojicom mladih ljudi iz Požege. Prošlogodišnji mladomisnik, kapelan u župnoj crkvi sv. Terezije Avilske, vlč. Krunoslav Siroglavić kaže: „Stvori Međugorje u svojoj župi“, a mladi gitarist Marko Komušanac  kaže:

Objavljeno: 06.08.2016.

Svetom misom na Križevcu završen 27. molitveni susret mladih u Međugorju

Dvadeset i sedmi međunarodni molitveni susret mladih, Mladifest koji je počeo u ponedjeljak, 1. kolovoza 2016., završio je u subotu, 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, sv. misom zahvalnicom na Križevcu u 5 sati ujutro koju je predslavio fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Mladifest je održan pod geslom „Budite milosrdni“, a ove godine je okupio  desetke tisuća mladih iz 69 zemalja.

Objavljeno: 06.08.2016.

Biciklima na susret mladih u Krakov i u Međugorje

Na Mladifestu otkrivamo puno zanimljivosti. No, sigurno je puno više onoga što nam ostaje nepoznato, skriveno. Puno je primjerice mladih sudionika Međunarodnoga susreta mladih s papom Franjom u Krakovu koji su odmah potom i sudjelovali i na Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju.

Objavljeno: 06.08.2016.

„Kada sam počela ići u Međugorje, moj život se promijenio“

Mnogi sudionici 27. Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju svjedoče da im se život u Međugorju iz temelja promijenio. Marica Marković živi u Sloveniji 48 godina.

O iskustvu Međugorja je kazala: „Upoznala sam Međugorje 2000. godine. Tada sam se obratila i od tada je moj dom ovdje u Međugorju. Toliko sam sretna.

Objavljeno: 06.08.2016.

Program posljednjeg dana molitvenog susreta mladih u Međugorju, petak, 5. kolovoza

Program 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih pod geslom „Budite milosrdni“ nastavljen je i u petak, 5. kolovoza. Jutarnji program počeo je molitvom fra Marinka Šakote i nastavio se katehezom fra Antonia Šakote, na službi u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 06.08.2016.

„Osjeti se mir i radost zbog molitve“

Sestre Jelica Jelušić, Jagoda i Ana-Marija Topalović te Nena Vilus sudjeluju na 27. međunarodnom molitvenom susret mladih u Međugorju. Jelica živi u Zagrebu, a o dojmovima Festivala mladih kaže: „Nisam prvi put u Međugorju, puno puta sam dolazila s obitelji. Na Mladifestu sam prvi put i stvarno je predivno. Nađe se mir, sve je lijepo. Tu sam sa sestrama, ima nas četiri, i s nama je kći od jedne sestre“.

Objavljeno: 05.08.2016.

Svjedočanstvo svećeničkog poziva vlč. Marijana Štingla

Vlč. Marijan Štingl u Međugorje dolazi već 9 godina i u Međugorju se rodilo njegovo svećeničko zvanje iza kojeg stoji jako duga i zanimljiva priča. Cijela obitelj je doživjela velike promjene u Međugorju kao i svi mladi prijatelji s kojima dolazi već nekoliko godina na Mladifest.  25. lipnja 2016. zaređen je za svećenika.

Objavljeno: 05.08.2016.

Iskustva sudionika 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih

S. Marija Dijana Mlinarić, karmelićanka Božanskog srca Isusova iz Zagreba došla je na susret mladih u Međugorju s grupom Karmelske mladeži.

S. Marija Dijana je, u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazala: „Mnogi od njih su po prvi put na Festivalu mladih.

Objavljeno: 05.08.2016.