Arhiva Novosti

Međugorje: Predstavljena knjiga fra Šimuna Šite Ćorića

Informativni centar „MIR“ Međugorje i Župni ured Međugorje priredili su u petak 24. veljače, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju, predstavljanje knjige „100 najznačajnijih Hrvatica i Hrvata“ autora fra Šimuna Šite Ćorića, misionara u Švicarskoj, književnika, sveučilišnog profesora psihologije i kantautora.  (slike)

Objavljeno: 25.02.2017.

Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

Od 29.  do 30.travnja 2017. u Vukovaru se održava 10., jubilarni po redu, Susret hrvatske katoličke mladeži. Međugorska župa organizira odlazak za mlade od 16 do  30 godina.

Cijena hodočašća iznosit će oko 40 KM, u što su uključeni kotizacija za Susret i troškovi autobusa. „Molimo sve mlade koji su zainteresirani za ovaj susret da se prijave u župnom uredu do subote 25. veljače 2017.“, pozivaju iz Župnog ureda Međugorje.

Objavljeno: 22.02.2017.

24. MEÐUNARODNI SUSRET ORGANIZATORA HODOČAŠĆA, VODITELJA CENTARA MIRA I MEÐUGORSKIH MOLITVENIH I KARITATIVNIH SKUPINA

Dvadeset četvrti  međunarodni susret  organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina  vezanih za Međugorje, održat će se  u Međugorju  od  27. veljače do 3. ožujka 2017. godine.

Objavljeno: 22.02.2017.

Predstavljanje knjige fra Šimuna Šite Ćorića u Međugorju

Predstavljanje knjige fra Šimuna Šite Ćorića,  hercegovačkog franjevca, misionara u Švicarskoj, književnika i kantautora, „100 najznačajnijih Hrvatica i Hrvata“    održat će se u petak, 24.veljače 2017. u 20 sati, u dvorani Ivana Pavla II.(žuta dvorana) u Međugorju.

Objavljeno: 20.02.2017.

Održan još jedan seminar za djevojke u Međugorju

U Kući mira u Međugorju je od 10. do 12. veljače upriličen odgojno formativni susret za djevojke 8. i 9. razreda. Tema seminara je bila „Ljubav kao izbor sadašnjeg trenutka“. Animatorice susreta su bile s. Anđela Pervan, s. Vesna Glavota i s. Marijana Bošnjak.

Objavljeno: 15.02.2017.

Po uzoru na Međugorje: Seminari šutnje, posta i molitve na otoku Krku

Svetište Majke Božje Goričke na otoku Krku jedno je od najstarijih hrvatskih svetišta. Nastalo je prije 602 godine, a u njemu je također napisan i prvi statut jedne srednjovjekovne bratovštine u Hrvatskoj. Obnovitelj i upravitelj svetišta je vlč. Marinko Barbiš, koji u svetištu živi i djeluje više od dvadeset i pet godina.

Objavljeno: 14.02.2017.

IMENOVANJE POSEBNOG IZASLANIKA SVETE STOLICE ZA MEĐUGORJE

Na dan 11. veljače 2017., Sveti Otac je zadužio Mons. Henryka Hosera, SAC, nadbiskupa Waršave-Praga (Poljska), da se uputi u Međugorje kao posebni izaslanik Svete Stolice.

Objavljeno: 11.02.2017.

PRIOPĆENJE PROVINCIJALATA HERCEGOVAČKE FRANJEVAČKE PROVINCIJE POVODOM IMENOVANJA POSEBNOGA IZASLANIKA SVETE STOLICE ZA MEĐUGORJE

Danas, 11. veljače 2017., u podne, na spomendan Blažene Djevice Marije, Gospe Lurdske, Tiskovni ured Svete Stolice priopćio je da je Sveti Otac Franjo imenovao Posebnog Izaslanika Svete Stolice za Međugorje u osobi Njegove ekselencije Mons. Henryka Hosera, SAC, poljskog Nadbiskupa, aktualnog Ordinarija Varšave – Praga.

Objavljeno: 11.02.2017.

„Marijanski zavjet za Domovinu 2017.“

Bratovština „Marijanski zavjet za Domovinu“, koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, a koje prolazi svim većim marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske, s prolaskom i kroz Bosnu i Hercegovinu, odnosno Međugorje.

Objavljeno: 10.02.2017.

Svjedočanstvo obitelji Theler: „Međugorje nas ispunjava Bogom, mirom i ljubavlju“

Obitelj Theler, Ezekiel, Rebecca i njihova majka Barbara, dolazi iz Švicarske. U Međugorje hodočaste već nekoliko godina, no ovaj je put pravi razlog dolaska snimanje njihovog prvog albuma duhovne glazbe na Radiopostaji „Mir“ Međugorje“.

Objavljeno: 10.02.2017.

Blagdan bl. kardinala Alojzija Stepinca i sjećanje na stradale iz župe Međugorje

Na spomendan blaženog kardinala Alojzija Stepinca, 10. veljače, u župi se Međugorje redovito slavi spomen na mučeničku smrt franjevaca koji su u župi rođeni rođeni i su u njoj pastoralno djelovali. Naime, tijekom i neposredno nakon Drugoga svjetskog rata od partizanske i komunističke ruke stradalo je 66 hercegovačkih franjevaca.

Objavljeno: 10.02.2017.

Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Međugorju

U Međugorju je u srijedu 8. veljače upriličena akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Krv je darovalo 26 osoba. Organizatori su bili Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova  Međugorje i Mjesne zajednice Međugorje i Bijakovići, dakako u suradnji s Odjelom za transfuziologiju SKB Mostar.

Objavljeno: 09.02.2017.

Duhovni seminar Frame Posušje održan u Međugorju

Protekli je vikend, tj. od 3. do 5. veljače, 40-ak posuških framaša provelo na duhovnom seminaru koji se održavao u Kući mira u Međugorju pod geslom „Evo, sve činim novo”. Uz misna slavlja, seminar je bio ispunjen molitvom, druženjem, svjedočenjima, razgovorima, odlascima u međugorsku župnu crkvu sv. Jakova, te u Majčino selo, gdje su sudionici susreli djecu, ali i članove zajednice „Milosrdni otac”.

Objavljeno: 08.02.2017.

Sv. misa u Međugorju u spomen žrtvama proteklih ratova

U utorak 7. veljače na Širokom Brijegu će se obilježiti 72. obljetnica stradanja franjevaca i puka. Program započinje molitvom pred skloništem u 16 sati, a nakon toga će sv. misu u širokobriješkoj bazilici predslaviti fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Objavljeno: 06.02.2017.

Blagdan Svijećnice svečano proslavljen u Međugorju

Kako je to uobičajeno u ovome vremenu, u Međugorju vlada mirnije razdoblje s manje hodočasnika. Tako su u četvrtak 2. veljače međugorski župljani, uz manje skupine hodočasnika iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Njemačke, Poljske i Španjolske, svečano proslavili blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnicu.

Objavljeno: 03.02.2017.