Arhiva Novosti

Duhovni koncert u Međugorju: „Božja pobjeda“ i „Srce Isusovo“ organizirali večer slavljenja

U sklopu Susreta zajednica, skupina, domova molitve i udruga povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome Hrvatske, molitvene zajednice  „Božja pobjeda“ i „Srce Isusovo“ u Međugorju su u subotu 22. travnja, nakon večernje svete mise koju je predslavio don Damir Stojić, održali jednosatno molitveno i glazbeno slavlje. (slike)

Objavljeno: 23.04.2017.

Izabrano novo vijeće OFS-a Međugorje

U utorak, 18. travnja 2017. održano je slavlje izbornog kapitula u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Međugorje. Kapitulom je predsjedala područna ministra Mirela Barbarić uz prisustvo mjesnog duhovnog asistenta fra Slavka Solde, kojega je delegirao područni duhovni asistent fra Antonio Šakota.

Objavljeno: 18.04.2017.

Nedjelja Božjeg milosrđa u Šurmancima

U Šurmancima, filijali međugorske župe uz rijeku Neretvu, nalazi se crkvica Milosrdnog Isusa, gdje se svake godine na blagdan Božjeg Milosrđa, tj. prvu nedjelju po Uskrsu, slavi blagoslov ove crkve sagrađene 2002. godine. Središnje misno slavlje ove godine je u nedjelju 23. travnja u 11 sati. (slike)

Objavljeno: 18.04.2017.

Svečano proslavljen Uskrs u Međugorju

I ove se godine za Uskrs u Međugorju okupio veliki broj hodočasnika koji su u zajedništvu sa župljanima sudjelovali u liturgiji Vazmenoga trodnevlja. Tijekom ovih dana u Međugorju su boravili hodočasnici iz Poljske, Francuske, Belgije, Indije, Španjolske, Obale Bjelokosti, Njemačke, Austrije, Koreje, Italije, Irske, Švicarske, SAD-a, Australije, Argentine, Belgije, Koreje, Engleske, Ukrajine, Libanona, Šri Lanke, Slovačke, Indije,  Libanona, Rumunjske,  Austrije, Španjolske, te dakako BiH i Hrvatske.  (slike)

Objavljeno: 17.04.2017.

Susret zajednica povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu Svetom iz Hrvatske i BiH

Susret zajednica, grupa, domova molitve, udruga - povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome (ODS) Hrvatske uz sudjelovanje zajednica Bosne i Hercegovine održat će se u Međugorju od 19. do 23. travnja. Bit će to proslava 50 godina katoličke karizmatske obnove u Hrvatskoj i svijetu.

Objavljeno: 17.04.2017.

Franjevački svjetovni red Mostar - Na putu s Isusom

Sada već tradicionalno, bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda Mostar zajedno s duhovnim asistentom fra Božom Milićem na Veliki petak prije zore hodi na brdo Križevac razmatrajući postaje Križnog puta potaknuti Isusovim riječima: „Bdijte i molite“.

Objavljeno: 17.04.2017.

Uskrsnu Gospodin doista! Aleluja!

 

"Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas."

(Evanđelje po Ivanu 20,21)

 

Svim župljanima, hodočasnicima, prijateljima, dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Župnik i međugorski fratri

(slike)

 

 Uskrsna cestitka 2017 - fra Marinko Sakota

Objavljeno: 16.04.2017.

Obredi Velikog Petka u Međugorju

Popodnevnu molitvu krunice na Veliki Petak u crkvi sv. Jakova u Međugorju predmolio je fra Karlo Lovrić, a bogoslužje Velikoga petka u 18 sati predvodio je fra Vjekoslav Milićević, uz sudjelovanje većeg broja svećenika i vjernika. (slike)

Objavljeno: 15.04.2017.

Molitva Križnog puta međugorskih župljana i hodočasnika na Križevcu

Na Veliki Petak 14. travnja 2017. od ranih su se jutarnjih sati veće ili manje skupine vjernika uspinjale na Križevac moleći Križni put na različitim jezicima.  Kao i svake godine, u podnožju je Križevca u 11 sati započela središnja pobožnost Križnoga puta za župljane i hrvatske hodočasnike, koju je predvodio međugorski župnik fra Marinko Šakota. (slike)

Objavljeno: 15.04.2017.

Proslavljena Misa Večere Gospodnje u Međugorju

Na Veliki Četvrtak 13. travnja 2017. godine u župnoj je crkvi u Međugorju svečano proslavljena Misa Večere Gospodnje. Euharistiju je predslavio fra Perica Ostojić u zajedništvu s međugorskim župnikom fra Marinkom Šakotom i još 28 svećenika. Prije svete mise molila se krunica, a predmolio ju je đakon fra Zvonimir Pavičić. (slike)

Objavljeno: 14.04.2017.

U Velikom tjednu veliki broj hodočasnika u Međugorju

Na početku Velikog tjedna 2017. godine Ured informacija u Međugorju bilježi skupine hodočasnika iz Poljske, Francuske, Belgije, Indije, Španjolske, Obale Bjelokosti, Njemačke, Austrije, Koreje, Italije, Irske, Švicarske, SAD-a, Australije, Argentine, Engleske, Ukrajine, Libanona, Šri Lanke i Slovačke.

Objavljeno: 13.04.2017.

Veliki tjedan i Uskrs u Međugorju

10. travnja - 12. travnja 2017. – Veliki ponedjeljak, utorak i srijeda: Svete mise na hrvatskom u župnoj crkvi su po redovitom rasporedu u 7:30 i 18 sati. Ova tri dana vjernici će imati prigodu za sakrament pomirenja prije jutarnje svete mise, te poslije podne od 16:30. Kako u dane Vazmenog trodnevlja svi svećenici sudjeluju u obredima, ispovijed će završavati pola sata prije njihova početka. Molimo sve vjernike da, ukoliko je moguće, pristupe sakramentu pomirenja prije početka Vazmenog trodnevlja.

Objavljeno: 12.04.2017.

Sedmi po redu kamp za dječake zajednice Totus Tuus u Međugorju

U Kući mira u Međugorju je u organizaciji zajednice Totus Tuus od 7. do 9. travnja održan sedmi po redu kamp za dječake od 9 do 14 godina.

Objavljeno: 12.04.2017.

Hodočasnička iskustva u Međugorju

Među brojnim hodočasnicima koji su proteklih dana hodočastili u Međugorje bila je i Brankica Soldo iz Zagreba. Za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje je poručila: „Prekrasan je osjećaj biti u Međugorju. Plodovi Međugorja za mene su mir, blagostanje, spokoj - nešto neopisivo.“

Objavljeno: 10.04.2017.

Svečano proslavljena Cvjetnica u Međugorju

Cvjetnicom ili Nedjeljom Muke Gospodnje započinje Veliki tjedan, naposredna priprava za svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova. U Međugorju je, kao i dosadašnjih godina, svečano bogoslužje Cvjetnice započelo na temeljima stare župne crkve. Nakon čitanja evanđelja o ulasku Gospodinovu u Jeruzalem te blagoslova grančica, u procesiji se krenulo prema župnoj crkvi, gdje je u 11 sati slavljena sv. misa koju je predslavio fra Karlo Lovrić.  (slike)

Objavljeno: 09.04.2017.