Arhiva Novosti

Konferencija za medije posebnog izaslanika mons. Henryka Hosera

U srijedu 5. travnja, u 16 sati, u dvorani svetog Ivana Pavla II. upriličena je jednosatna konferencija za medije Papina povjerenika za Međugorje, dr. Henryka Hosera. Iako je bilo prijavljeno pedesetak novinara, interes je bio mnogo veći. Konferencija se prevodila na hrvatski, engleski, talijanski, njemački i francuski, i na tim su jezicima novinari mogli postavljati pitanja. (slike)

Objavljeno: 07.04.2017.

Životopis mons. Henryka Hosera, posebnog izaslanika Svete Stolice za Međugorje.

Mons. Henryk Hoser je rođen u Varšavi (Poljska) 27. studenoga 1942. godine. Član je Družbe katoličkog apostolata (Palotinci) i aktualni je Ordinarij nadbiskupije Varšava-Prag u Poljskoj. U mladosti je studirao medicinu, te jedno vrijeme radio kao liječnik i asistent na medicinskoj Akademiji. 1969. godine pristupio je Palotincima, a 16. lipnja 1974. zaređen je za svećenika.

Objavljeno: 05.04.2017.

Cvjetnica-Nedjelja Muke Gospodnje u Međugorju

Drevni je običaj u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji da se čitav tjedan od 5. korizmene nedjelje do Cvjetnice posveti molitvi protiv psovke u našem narodu. Svi su župljani i hodočasnici u Međugorju pozvani da kroz ovaj tjedan sve svoje molitvene nakane, a osobito Križni put u petak, prikažu Bogu kao zadovoljštinu za uvrede koje mu se psovkom nanose.

Objavljeno: 03.04.2017.

PROPOVIJED NADBISKUPA HENRYKA HOSERA, posebnog Papinog delegata za Međugorje, u Međugorju, 1. travnja 2017.

Draga braćo i sestre,

Ovaj put ću govoriti francuski. Oprostite mi što još nisam naučio lijepi hrvatski jezik. (slike)

Objavljeno: 03.04.2017.

Pozdrav međugorskog župnika fra Marinka Šakote nadbiskupu Hoseru na svetoj misi 1. travnja 2017. u Međugorju

Vrlo poštovani i dragi nadbiskupe Henryk Hoser!

            Moje riječi su malene da izraze sve što osjećam još od 11. veljače ove godine, od blagdana Gospe Lurdske, kada je naš dragi Papa Franjo, Vas imenovao svojim osobnim izaslanikom za Međugorje. (slike)

Objavljeno: 03.04.2017.

Posljednji susret župljana u korizmi

Na posljednjem korizmenom molitvenom susretu u srijedu 5. travnja u 19 sati, domaćini će biti djelatnici Župnog ureda, Informativnog centra i Majčinog sela. Kao i redovito, susret će se održati u dvorani Ivana Pavla II.

Objavljeno: 02.04.2017.

SUSRET MONS. HOSERA S NOVINARIMA BIT ĆE 5. TRAVNJA U MEĐUGORJU

Iz Apostolske nuncijature u Bosni i Hercegovini priopćeno je, 31. ožujka 2017. da će posebni izaslanik za župu Međugorje mons. Henryk Hoser „susresti gospodu novinare u srijedu, 5. travnja, u 16 sati, u dvorani 'Sv. Ivan Pavao II.', u blizini crkve u Međugorju“. (kta)

 

Objavljeno: 02.04.2017.

Statistike za ožujak 2017.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 70 300

Broj svećenika koncelebranata: 1475 (47 dnevno)

Objavljeno: 01.04.2017.

Hvalevrijedan rad humanitarne udruge „Marijine ruke” iz Međugorja

Humanitarna udruga „Marijine ruke” osnovana je u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka same udruge, njezini su članovi u župi Međugorje djelovali tri godine kao Ured za potrebite. U programu Radiopostaje „Mir” Međugorje gostovali su Jakov Čolo, predsjednik Udruge i hrvatska pjevačica Maja Blagdan.

Objavljeno: 01.04.2017.

Susret maturanata dalmatinskih biskupija na Humcu

U subotu, 1. travnja 2017. organiziran je osamnaesti tradicionalni susret maturanata zadarske i splitsko-makarske nadbiskupije te šibenske i dubrovačke biskupije. Susret je započeo svetom misom na Humcu, koju je predvodio vojni ordinarij u BiH mons. Tomo Vukšić.

Objavljeno: 01.04.2017.

Roditelji prvopričesnika i krizmanika iz Vukovara u Međugorju

Župa sv. Filipa i Jakova i ove je godine organizirala hodočašće u Međugorje za roditelje prvopričesnika i krizmanika. Hodočašće je održano od 24. do 26. ožujka.

Objavljeno: 31.03.2017.

Riječi posebnog izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje

Mons. Henryk Hoser, posebni izaslanik Svete Stolice za župu Međugorje, u župnoj se crkvi sv. Jakova prigodom svoga dolaska okupljenima obratio sljedećim riječima:

Objavljeno: 30.03.2017.

Posebni izaslanik Svete Stolice stigao u Međugorje

Nakon Sarajeva i Mostara, posebni je izaslanik Svete Stolice za župu Međugorje, mons. Henryk Hoser, u pratnji provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke, stigao i u Međugorje. U popodnevnim su ga satima u srijedu 29. ožujka ispred župne kuće dočekali fra Marinko Šakota, međugorski župnik, braća franjevci, časne sestre franjevke na službi u Međugorju, te okupljeni župljani i hodočasnici.   (slike)

Objavljeno: 30.03.2017.

Molitveni program i hodočasničke skupine u Međugorju

Krajem mjeseca ožujka 2017. godine u Međugorju su zabilježene hodočasničke skupine iz Poljske, Francuske, SAD-a, Italije, Njemačke, Mađarske, Rumunjske, Argentine,  Šri Lanke, Irske, Austrije, Poljske, Španjolske, Litve, Koreje, Španjolske, Litve, Slovenije, Perua, Luksemburga i Rumunjske.

Objavljeno: 30.03.2017.

Mladi iz Kočerina pješice u Međugorje

Na svetkovinu Blagovijesti, u subotu 25. ožujka, 80-ak je mladih iz župe Kočerin, zajedno sa svojim župnikom fra Mariom Knezovićem, hodočastilo u Međugorje. Put je protekao u molitvi, radosti i zajedništvu. Polazak je bio u 8 sati ujutro, a u Međugorje su stigli oko 16 sati.

Objavljeno: 29.03.2017.