Arhiva Novosti

Šurmanci organizirali treći susret humanitarnog karaktera

Vrijeme je došašća u župi Međugorje uistinu obogaćeno nedjeljnim susretima župljana. Na 3. nedjelju došašća domaćini su bili župljani iz filijale Šurmanci. Susreti su humanitarnog karaktera, te su svi prihodi namijenjeni za Humanitarnu udrugu „Marijine ruke”. Naime, slijedeći Gospin poziv, ta humanitarna udruga mnogima donosi ljubav, radost, ali i sve ono što im je potrebno za život.

 

Objavljeno: 12.12.2016.

Devetnica Rođenju Kristovu u Međugorju

U četvrtak, 15. prosinca 2016. počinje devetodnevna molitvena priprava za proslavu Kristova rođenja. Kroz tih će se devet dana do Badnjaka (ne i na Badnjak!) na Podbrdu u 14 sati moliti krunica, te stoga u petak 16. i 23. prosinca neće biti molitve Križnog puta na Križevcu. Večernji molitveno-liturgijski program u međugorskoj župnoj crkvi kroz ovo se vrijeme odvija po uobičajenom rasporedu.

Objavljeno: 11.12.2016.

Studenti i mladi s Bistrika hodočastili u Međugorje

U  subotu, 3. prosinca, u prvoj nedjelji došašća, studenti i mladi s Bistrika posjetili su Međugorje. Polazak je bio u ranim jutarnjim satima ispred crkve sv. Ante gdje su se okupili mladi koji utorkom sudjeluju na studentskim tribinama, kao i drugi koji su bili zainteresirani. S molitvom i u radosnom bratskom druženju, stigli su najprije u Vionicu pokraj Međugorja gdje su posjetili obiteljski centar Ivan Pavao II.

Objavljeno: 10.12.2016.

U Međugorju održana treća Nacionalna duhovna obnova Frame BiH

U Međugorju je od 2. do 4. prosinca 2016. godine održana treća Nacionalna duhovna obnova Frame Bosne i Hercegovine. Geslo je obnove bila poznata izreka svete Majke Terezije Mir počinje s osmijehom“, a glavni razlog zbog kojeg se u Međugorju okupilo više od 90 framaša iz cijele BiH bila je duhovna priprava za najradosniji kršćanski blagdan.

Objavljeno: 08.12.2016.

Susret ministranata u Međugorju

U Kući mira u Međugorju je od 2. do 4. prosinca 2016. održan seminar za ministrante iz župa povjerenih Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji, koji je vodio fra Antonio Šakota s postulantima ove Provincije. Susret je počeo krunicom i večernjom svetom misom u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju. Subota je bila ispunjena različitim igrama, molitvom na Podbrdu i zajedničkim druženjem, a susret je završen misnim slavljem u nedjelju.

Objavljeno: 08.12.2016.

Međugorje u pripravi za Božić

U tijeku su pripreme za Božić u župi Međugorje. Uz molitveno-duhovnu pripravu međugorskih župljana i hodočasnika kroz svete mise zornice, te susrete župljana nedjeljom, na prostoru ispred crkve sv. Jakova se gradi i „Betlehem“. Naime, već nekoliko dana članovi zajednice Cenacolo grade konstrukciju za tzv. žive jaslice, koje će na ovom prostoru biti uprizorene od Badnjaka.

Objavljeno: 07.12.2016.

Susreti međugorskih župljana

Vrijeme došašća u župi je uistinu obogaćeno nedjeljnim susretima župljana, koji se upriličuju nakon molitvenog programa na prostoru stare župne crkve. Na drugu nedjelju došašća, 4. prosinca, domaćini su bili mještani Vionice. Druženje je započelo paljenjem druge adventske svijeće koju je zapalio fra Marinko Šakota, međugorski župnik, koji je ujedno i pozdravio okupljene goste i župljane.  (slike)

 

Objavljeno: 05.12.2016.

Proslava svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

U četvrtak, 8. prosinca, slavi se svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi u Međugorju su u 6 (zornica), 11 i 18 sati. Večernji molitveni program započinje redovitom krunicom u 17 sati, a potom slijedi sveta misa u 18 sati. Nakon svete mise je euharistijsko klanjanje.

Objavljeno: 04.12.2016.

Nastavljaju se susreti međugorskih župljana u Došašću

Nakon večernje svete mise u drugu nedjelju došašća, 4. prosinca, nastavljaju se susreti međugorskih župljana na prostoru stare župne crkve. Domaćini će biti mještani Vionice. Susreti se organiziraju po sljedećem rasporedu:

Objavljeno: 03.12.2016.

Prodajna akcija međugorske Frame

Framaši župe Međugorje pjesmom, molitvom i brojnim drugim aktivnostima daju svoj doprinos plodnom duhovnom ozračju ove svjetski poznate župe. Ovih su dana priredili akciju u kojoj prave i prodaju adventske vijence i druge božićne ukrase, a sudjeluju i u nedjeljnim susretima međugorskih župljana na prostoru stare župne crkve u došašću.

Objavljeno: 02.12.2016.

Statistike za studeni 2016.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 51 900

Broj svećenika koncelebranata: 1388 (46 dnevno)

Objavljeno: 01.12.2016.

U Međugorju predstavljen roman „Nekoliko ptica i jedno nebo“

U Međugorju je nakon večernjeg molitveno-liturgijskog programa u srijedu, 30. studenog, u dvorani Ivana Pavla II. predstavljen roman hrvatskoga književnika Mire Gavrana „Nekoliko ptica i jedno nebo“. Organizatori su bili Župni ured Međugorje i Informativni centar „MIR“ Međugorje. (slike)

Objavljeno: 01.12.2016.

Dobrovoljni darivatelji krvi iz Splita na hodočašću u Međugorje

U Međugorje su ovih dana hodočastili članovi Društva dobrovoljnih darivatelja krvi grada Splita. U programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje o hodočašću su govorili Petar Šimunović, predsjednik ovoga Društva i Danijel Lolić, djelatnik Društva Crvenog križa i predsjednik dobrovoljnih darivatelja krvi crkve sv. Petra, Lokve.

Objavljeno: 28.11.2016.

Počeli susreti međugorskih župljana u Došašću

U nedjelju, 27. studenog, na temeljima stare župne crkve održan je prvi ovogodišnji susret župljana Međugorja u došašću. Kao i prošle godine, prvu su večer domaćini bili mještani Miletine. Tijekom večeri međugorski je župnik fra Marinko Šakota upalio prvu svijeću na adventskom vijencu. (slike)

Objavljeno: 28.11.2016.

Počinju mise zornice u Međugorju

Već se nekoliko godina u župi sv. Jakova u Međugorju tijekom cijelog došašća slave mise zornice. Na njima sudjeluje značajan broj naših župljana, ali i vjernika iz okolnih mjesta. Počevši od  ponedjeljka, 28. studenog, svaki će se dan, osim nedjeljom, u župnoj crkvi slaviti sveta misa u 6 sati, a koju će prenositi i radiopostaja  „Mir” Međugorje. Kroz vrijeme došašća neće biti uobičajene svete mise u 7:30 sati, te ćemo za svoje pokojne moliti na misi zornici.

Objavljeno: 27.11.2016.