Arhiva Novosti

Mladi iz Splita na hodočašću u Međugorju

Na završetku izvanredne Godine milosrđa, 11. studenog 2016. godine, devedeset i dvoje je učenika Druge gimnazije iz Splita sudjelovalo na duhovnoj obnovi u Međugorju. Jedan je dio ovog hodočasničkog putovanja bio i projekt u zajednici Cenacolo, a okvirne teme bile su Bijeg od slobode i Potraga za trajnim vrijednotama.

Objavljeno: 26.11.2016.

Obilježena 19.obljetnica postojanja Radiopostaje „Mir” Međugorje

Molitvom krunice i svečanom misom u crkvi sv. Jakova u Međugorju, koju je predslavio fra Robert Jolić u suslavlju s 14 svećenika, u petak 25. studenog, Radiopostaja „Mir” Međugorje proslavila je 19. obljetnicu svoga postojanja. Ovim je misnim slavljem zahvaljeno Gospodinu za dugogodišnje djelovanje ovog medija. (slike)

Objavljeno: 26.11.2016.

Došašće u Međugorju

U nedjelju, 27. studenoga, slavimo prvu nedjelju došašća, čime ujedno započinje i nova liturgijska godina, te od ponedjeljka, 28. studenoga, u župnoj crkvi počinju i mise zornice u 6 sati. Svima nam je to izvrsna prilika za intenzivniji duhovni život. Naši framaši izrađuju i adventske vijence koje će vjernici moći nabaviti na prvu nedjelju došašća na prostoru pokraj župne crkve.

Objavljeno: 26.11.2016.

Promocija knjige „Nekoliko ptica i jedno nebo“, autora Mire Gavrana u Međugorju

Promocija knjige „Nekoliko ptica i jedno nebo“, autora Mire Gavrana, održat će se u srijedu, 30. studenog 2016. godine u 19 sati, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju. Organizatori su Župni ured Međugorje i Informativni centar „MIR“ Međugorje.

Najprevođeniji hrvatski književnik u novom romanu progovara o Hercegovini, fra Didaku Buntiću, Međugorju, te dubokoj sumnji i istinskoj vjeri. Sudjeluju: autor Miro Gavran, fra Ante Marić, Dragan Komadina i Robert Pehar. Događaj će pjesmom uveličati klapa Signum iz Čapljine. Program će voditi Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje „Mir“ Međugorje.

 

 

Objavljeno: 25.11.2016.

U Međugorju obilježena 16. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U Međugorju je u četvrtak, 24. studenoga 2016., obilježena 16. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića. Večernju sv. misu u međugorskoj župnoj crkvi za pok. fra Slavka predslavio je fra Ljubo Kurtović, u suslavlju međugorskog župnika fra Marinka Šakote, ravnatelja Majčinog sela fra Dragana Ružića te još 16 svećenika. (slike)

Objavljeno: 25.11.2016.

19. obljetnica djelovanja Radiopostaje „Mir” Međugorje

U petak, 25. studenoga, obilježit će se devetnaesta obljetnica djelovanja Radiopostaje „Mir” Međugorje. Tom će prigodom biti slavljena večernja sveta misa zahvalnica u 18 sati u crkvi sv. Jakova u Međugorju, u kojoj ćemo se u molitvi sjetiti pokojnih djelatnika, suradnika, prijatelja i članova podupiratelja.

Objavljeno: 24.11.2016.

U Međugorju održan Susret župnih zborova iz Hercegovine

Na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i glazbenika u utorak, 22. studenoga, u Međugorju je održan Susret župnih zborova iz hercegovačkih župa. Nastupilo je dvanaest zborova iz Mostara, Čitluka, Čerina, Širokog Brijega, Gradnića, Humca, Ljubuškoga, Posušja, Gorice, Drinovaca, župe Gradina i Međugorja. (slike)

Objavljeno: 23.11.2016.

Udruga Hvidra Trešnjevka na hodočašću u Međugorju

Četrdeset članova udruge Hvidra Trešnjevka hodočastilo je u Međugorje od 22. do 24. studenog. Slavko Validžić je dvije godine predsjednik iste Udruge. „Ovo je projekt koji smo pokrenuli prošle godine u suradnji sa župom sv. Josipa. Redovito ga već drugu godinu održavamo. Ljudi su zadovoljni, duhovno se obogaćuju i uz Božju pomoć sve napravimo“, rekao je gosp. Validžić.
Vlč. Josip Mudronja, kapelan u župi sv. Josipa na Trešnjevci, došao je kao duhovna pratnja članovima. „Iznimno sam ponosan što sam s našim braniteljima“ , ističe vlč, Josip te dodaje: „Mislim da je posebno u današnja vremena jako važno našim braniteljima davati potporu i biti uz njih, jer su sigurno pritisnuti teretom života i teretom križa koji su ponijeli iz Domovinskog rata.

Objavljeno: 22.11.2016.

Završetak Izvanredne svete godine milosrđa u Vatikanu

Nakon što je zatvorio Sveta vrata Vatikanske bazilike i zaključio izvanrednu Godinu milosrđa na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja 20. studenog, papa Franjo se srdačno zahvalio svima koji su pomogli oko organizacije i ostvarenja Jubileja, nakon čega je zajedno s okupljenima izmolio uobičajenu molitvu "Anđeo Gospodnji", prenosi Radio Vatikan. Papine riječi prije molitve donosimo u cijelosti:

Objavljeno: 21.11.2016.

16. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U četvrtak 24. studenoga 2016. međugorski će župljani i hodočasnici molitvom Križnog puta na Križevcu u 14 sati, te večernjom svetom misom u 18 sati u župnoj crkvi obilježiti šesnaestu obljetnicu smrti fra Slavka Barbarića.

Objavljeno: 21.11.2016.

Međugorje se prisjetilo stradanja Vukovara i Škabrnje

U večernjim satima u petak, 18. studenog, u Vukovarskoj se ulici u Bijakovićima okupio veliki broj župljana Međugorja kako bi uz molitvu i paljenje svijeća odali počast žrtvama Vukovara, Škabrnje, kao i svim poginulima u Domovinskom ratu. Molitvu je predvodio fra Perica Ostojić, župni vikar u Međugorju. Diljem Bosne i Hercegovine također je organizirana „Večer sjećanja“ u spomen na žrtve Vukovara i drugih hrvatskih stratišta.

Objavljeno: 20.11.2016.

Susret župnih zborova u Međugorju

I ove će se godine na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i glazbenika, u pjesmi susresti župni zborovi iz Hercegovine. Susret će se održati 22. studenoga 2016. u Međugorju, u dvorani sv. Ivana Pavla II., a nakon večernje svete mise u župnoj crkvi svetog Jakova, koju će pjesmom uveličati svi nazočni pjevači i voditelji.

Objavljeno: 18.11.2016.

„Ja sam svoju pravu vjeru iskusila u Međugorju”

Kata Brakus iz Drniša po prvi je puta sa suprugom sudjelovala na  Međunarodnom seminaru za bračne parove. Supružnici Brakus imaju dva sina, a u Međugorje su došli na poziv prijatelja, koji su na seminaru bili prije dvije godine. Za program radiopostaje Radiopostaje „Mir” Međugorje gđa Brakus je govorila o iskustvima sudjelovanja na seminaru, ali i o svom doživljaju Međugorja.

Objavljeno: 17.11.2016.

Ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević posjetio Međugorje

Na poziv ministrice obrane Bosne i Hercegovine Marine Pendeš, u radnom je posjetu Međugorju, u srijedu 16. studenog, boravio dopredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević.  (slike)

Objavljeno: 16.11.2016.

Održana Večer zahvale u međugorskoj župi

Bližimo se kraju Godine milosrđa u kojoj nas je papa Franjo pozvao otvoriti se milosrđu, dopustiti Isusu da uđe u naša srca i biti milosrdni jedni prema drugima. Tom je prigodom u ponedjeljak, 14. studenoga, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju, održana večer zahvale svim međugorskim župljanima koji su tijekom proteklih godina iskazali djelatno milosrđe, te nebrojenim djelima ljubavi i milosrđa iskazali blizinu potrebnima. (slike)

Objavljeno: 15.11.2016.