Arhiva Novosti

Priprava za Božić u župi Međugorje

Od ponedjeljka 30. studenoga u Međugorju se slave svete mise zornice u 6 sati kojima se međugorski župljani pripravljaju za svetkovinu rođenja Isusova. Devetnica  je započela u utorak 15. prosinca krunicom uz Podbrdo u 14 sati - svakodnevno se moli do 23. prosinca. Večernji molitveno-liturgijski program u crkvi započinje, kao i redovito, u 17 sati molitvom krunice, u 18 je sv. misa, a nakon mise uobičajeni molitveni program.

Objavljeno: 22.12.2015.

BOŽIĆ I BOŽIĆNI DANI U MEĐUGORJU

U četvrtak, 24. prosinca je Badnji dan, post i nemrs. Posljednja ovogodišnja misa zornica je u 6 sati. Poslijepodne neće biti krunice na Podbrdu. Večernji molitveni program u župnoj crkvi započinje krunicom u 17 sati, a sv. misa Badnje večeri je u 18 sati. Na njoj sudjeluju svi svećenici. Zato je ispovijedanje toga popodneva samo od 16 do 17.30 sati. Poslije večernje svete mise, bit će uprizorene žive jaslice  zajednice Cenacolo.

Objavljeno: 20.12.2015.

Hodočašće u Međugorje

Na prvu Nedjelju došašća, 29. studenoga  župljani župe sv. Ilije proroka, Studenci hodočastili su u Međugorje. Nakon župne svete mise u 9 sati, četrdeset hodočasnika krenulo je na hodočašće Kraljici mira kako bi se u došašću što bolje pripremili za Božić. Prije večernje svete mise, hodočasnici su sudjelovali u molitvenom pohodu na brdo Križevac.

Objavljeno: 19.12.2015.

Nastavlja se „Advent u Međugorju”

Vrijeme u Došašću u župi Međugorje obogaćeno je susretom župljana svake nedjelje nakon večernje mise na prostoru stare crkve, pod nazivom „Advent u Međugorju”. Na 3. nedjelju Došašća domaćini su bili župljani filijale Šurmanci. Druženje je započelo paljenjem Adventske svijeće koju je zapalio Ljubo Jovanović. (slike)

Objavljeno: 15.12.2015.

Adventsko hodočašće i duhovna obnova dominikanske obitelji

Dominikanska obitelj Hrvatske dominikanske provincije (Dominikansko laičko bratstvo blažene Ozane Kotorske u zajedništvu s dominikanskim bogoslovima) organizirali su duhovnu obnovu za mlade u Međugorju, od 4. do 6. prosinca.

Objavljeno: 15.12.2015.

Devetnica Rođenju Kristovu

U utorak, 15. prosinca 2015. u Međugorju počinje  devetnica  rođenju Isusovu. Kroz tih devet dana do Božića u 14 sati na Podbrdu se moli krunica. Stoga u idući petak, 18. prosinca neće biti Križnog puta na Križevcu, nego krunica na Podbrdu. (slike)

 

Objavljeno: 14.12.2015.

O susretima međugorskih župljana u došašću

Nastavljaju se susreti u došašću u župi Međugorje, na prostoru stare župne crkve. Nakon susreta koji je protekao u radosti i zajedništvu, a kojega su priredili mještani Miletine i Vionice, Treću nedjelju došašća, nakon večernje svete mise na red dolaze Šurmanci.  Ovaj susret je nastao na inicijativu mladih župe Međugorje.

Objavljeno: 13.12.2015.

Sveta misa u Šurmancima na početku Godine milosrđa

U utorak, 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrješnog začeća, u prigodi otvorenja Godine milosrđa slavljena je sveta misa u crkvi u Šurmancima (župa Međugorje), koju je predslavio fra Hrvoje Miletić, župni vikar u Međugorju. Fra Hrvoje je u propovijedi kazao da Godinu milosrđa trebamo slaviti u svojim obiteljima.  (slike)

Objavljeno: 10.12.2015.

Papa otvorio Izvanrednu svetu godinu milosrđa

Vatikan, (IKA) – Papa Franjo predvodio je na svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM, 8. prosinca, na Trgu sv. Petra misu početka Izvanredne svete godine milosrđa, s otvaranjem Svetih jubilejskih vrata na vatikanskoj bazilici. Svečanost otvaranja Svetih vrata na bazilici Sv. Petra, kojim je simbolično označen početak Jubileja milosrđa koji će trajati do 20. studenoga iduće godine, započela je u 9.30 sati.

Objavljeno: 09.12.2015.

Proslavljena svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

Svetkovina Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, u utorak 8. prosinca, svečano je i ove godine proslavljena u Međugorju, u molitvenom ozračju. Međugorje su, uz domaće vjernike, pohodili i hodočasnici iz: Italije, SAD-a, Francuske, Ukrajine, Latvije, Mađarske, Ukrajine, Španjolske, Hrvatske, te iz BiH, iz Livna i Tomislavgrada.

Objavljeno: 09.12.2015.

Nastavljen „Advent u Međugorju“

Vrijeme u Došašću u župi obogaćeno je susretom župljana svake nedjelje, nakon večernje mise na prostoru stare crkve, pod nazivom „Advent u Međugorju“. Na drugu nedjelju Došašća domaćini su bili župljani filijale Vionica. Druženje je započelo paljenjem Adventske svijeće koju ja zapalila Nada Jerkić, najstarija članica HKUD-a „Sv. Marko“ iz Vionice.  (slike)

Objavljeno: 08.12.2015.

Susret ministranata u Međugorju

Od  4. do 6. prosinca 2015. u Međugorju je  održan je susret ministranata iz cijele Hercegovine koji je predvodio fra Goran Azinović, s postulantima. Svaka župa imala je nekoliko predstavnika. Susret je počeo krunicom i večernjom svetom misom u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju.  (slike)

Objavljeno: 07.12.2015.

Proslava svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

U utorak, 8. prosinca svetkovina je Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Sv. mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi u Međugorju su u 6 (sv. misa zornica),11 i 18 sati. Večernji molitveni program, kao i redovito, počinje krunicom u 17 sati, potom slijedi večernja sveta misa u 18 sati. Od 21 do 22 sata je Klanjanje Isusu u Presvetomu Oltarskom Sakramentu.

Objavljeno: 06.12.2015.

Nastavlja se „Advent u Međugorju”

Na Drugu nedjelju došašća, 6. prosinca nastavlja se „Advent u Međugorju”, na prostoru stare župne crkve, nakon večernje svete mise, u 19 i 30, kada će domaćini biti mještani Vionice. Pripreme su u tijeku. Damir Mandarić, predsjednik HKUD „Sveti Marko” Vionica  kazao je da se raduju ovom događaju:

Objavljeno: 04.12.2015.

„Međugorje je mjesto rođenja moje vjere“

Međugorska hodočasnica i kantautorica duhovne glazbe Marijana Zovko iz Laupheima u Njemačkoj hodočastila je ovih dana u Međugorje. Marijana  je u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje govorila o svom iskustvu Međugorja. „Došla sam u Split na jedan duhovno-psihološki seminar i poželila sam doći u Međugorje, da se još bolje pročistim životnom ispovijedi, da mogu poći osnažena natrag svome domu.

Objavljeno: 04.12.2015.