Arhiva Novosti

Mons. László Bíró, pomoćni biskup biskupije Kalocsa-Kecskemét u Mađarskoj, na Festivalu mladih

Mons. László Bíró, pomoćni biskup biskupije Kalocsa-Kecskemét u Mađarskoj, bio je na Festivalu mladih u Međugorju u kolovozu 2007.

Mons. Biro dao je intervju za Radiopostaju Mir Međugorje. (Razgovor u pripremi)

Objavljeno: 07.08.2007.

Osamnaesti međunarodni molitveni susret mladih - Festival radosti

U Međugorju se od 1. do 6 kolovoza 2007. održao Osamnaesti međunarodni molitveni susret mladih pod nazivom "Ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas“.
Već dan-dva ranije u Međugorju se moglo primijetiti mnoštvo mladih lica. Mnogi su se naime željeli uspeti na Brdo ukazanja i na Križevac i tamo moliti prije početka samog Festivala. (photos)

Objavljeno: 06.08.2007.

NIKICA DRAGOJE  - 5.5.1953 – 3.8.2007

Javljamo tužnu vijest ne samo za slušatelje RMM da je glavni tehničar RMM, g. Nikica Dragoje iznenada preminuo u Gospodinu 3. kolovoza 2007. godine.

Objavljeno: 05.08.2007.

Bernd Posselt, poslanik u Europskom parlamentu, govorio na Festivalu mladih u Međugorju

U petak 3. kolovoza na Festivalu mladih u Međugorju govorio je Bernd Posselt iz Bavarske, član Kršćansko-socijalne unije (CSU) i poslanik u Europskom parlamentu. Objašnjavao je što je to Europa i kako se uključiti u izgradnju Europe kakvu želimo. Mlade je pozvao da se angažiraju na području političkog života, jer će Europa biti kršćanska u onoj mjeri u kojoj njezini stanovnici budu kršćani. (photos)

Objavljeno: 03.08.2007.

Mons. Domenico Sigallini, biskup Palestrine kod Rima, na Festivalu mladih u Međugorju

Mons. Domenico Sigallini, biskup Palestrine (biskupija koja pripada rimskoj biskupiji) po drugi puta sudjeluje na Festivalu mladih u Međugorju. U četvrtak, 2. kolovoza, mlade je uveo u temu ovogodišnjeg festivala: "Ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge!" (Iv 13,34). (photos)

Objavljeno: 02.08.2007.

Započeo Osamnaesti međunarodni molitveni susret mladih

U Međugorju je 1. kolovoza započeo Osamnaesti međunarodni molitveni susret mladih. Ovaj molitveni susret započeo je molitvom krunice za kojom je uslijedila dobrodošlica mladima sa svih kontinenata. (photos)

Objavljeno: 01.08.2007.

Mons. Joseph Leo Charron, umirovljeni biskup biskupije Des Moines (SAD) u posjetu Međugorju

Mons. Joseph Leo Charron, C.Pp.S., umirovljeni biskup biskupije Des Moines (SAD) posjetio je Međugorje u srpnju 2007.

U nedjelju 15. 07. predslavio je svetu Misu za hodočasnike engleskog jezičnog područja i održao propovijed.

Objavljeno: 31.07.2007.

Mlada Misa o. Đanija Kordića

O. Đani Kordić, član Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, 29. srpnja proslavio je svoju Mladu Misu u rodnim Šurmancima, župa Međugorje. O. Đani svećeničko je ređenje primio u Splitu na blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja, a zaredio ga je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Objavljeno: 30.07.2007.

Biciklom od Berna u Švicarskoj do Međugorja

Ivan Čolina (44 god., otac četvoro djece), Hrvat rodom iz hercegovačke župe Kongora koji živi i radi u Bernu u Švicarskoj, ispunio je svoj zavjet: doći biciklom iz Berna do Međugorja.

Objavljeno: 29.07.2007.

Prva međunarodna konferencija „Mary’s Meals“ u Međugorju: prijedlog jednostavnog rješenja za glad u svijetu

 Humanitarna organizacija Scottish International Relief organizirala je od 11. do 15. lipnja 2007. u Međugorju prvu međunarodnu konferenciju „Mary’s Meals“.

Objavljeno: 27.07.2007.

Blagdan sv. Jakova, zaštitnika međugorske župe

25. srpnja župa Međugorje proslavila je blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Jakova apostola.

Prije podne, prema običaju, euharistijskom slavlju koje se održava u 11 sati u Gaju blizu crkve prethodila je procesija s kipom sv. Jakova uz pjevanje litanija Svih Svetih. Ove godine čast nošenja kipa svetog zaštitnika župe zapala je mještane Ostojića. (photos)

Objavljeno: 26.07.2007.

Mons. Luigi Bommarito po treći puta u Međugorju

Mons. Luigi Bommarito, nadbiskup u miru nadbiskupije Catania (Italija), boravio je u Međugorju sredinom srpnja 2007. Ovo je njegov treći dolazak u Međugorje.

Ovdje je molio, ispovijedao i slavio sv. Misu za talijanske hodočasnike.

Objavljeno: 24.07.2007.

Sveti Otac Benedikt XVI. molio pred slikom Gospe Međugorske

Internetska stranica Radio Vatikana izvještava u tekstu od 21.07.2007. da je Papa Benedikt XVI. u mjestu Lorenzago di Cadore gdje boravi do 27. srpnja, proveo sat vremena u molitvi pred slikom Gospe Međugorske.

Radio Vatikan kaže da je to bio vrlo dirljiv trenutak.

Objavljeno: 23.07.2007.

Misa za mir u Oregonu/SAD

Center for Peace-West u Portlandu, Oregon, je međugorski Informativni Centar otvoren 1983. da bi širio Gospine poruke iz Međugorja. Ljude upoznajemo s Međugorjem, organiziramo dva hodočašća godišnje i izdajemo mjesečni listić. Već mnoge godine 25. lipnja organiziramo Misu za Mir i tako slavimo obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju.

Objavljeno: 22.07.2007.

„S Marijom u iščekivanju Duha Svetoga“

Dvanaesti međunarodni seminar za svećenike održao se u Međugorju od 2. do 7. srpnja 2007. Tema seminara bila je: „S Marijom u iščekivanju Duha Svetoga“. (photos)

Objavljeno: 08.07.2007.