Arhiva Novosti

Devetnica za 24. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju

U Međugorju započinje devetnica zahvalnosti za 24 godine ukazanja Kraljice Mira. Molimo krunicu na Brdu ukazanja svakog dana u 16 sati i pozivamo sve Gospine hodočasnike, gdje god bili, da se sjedine u radosnoj molitvi!

Objavljeno: 15.06.2005.

Papa Ivan Pavao II pozitivno je pisao o Međugorju

Web-portal www.kath.net objavio je 25. svibnja tekst u kojem kaže da su «Gospina ukazanja u Međugorju za Papu bila vjerodostojna, što se vidi iz njegove privatne prepiske s poznatim poljskim novinarom Marekom Skwarnickim i njegovom suprugom Zofiom».

Objavljeno: 10.06.2005.

Hrvatski akademici u Međugorju

U četvrtak, 9. lipnja u Međugorju je boravilo vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Izaslanstvo je predvodio predsjednik akademik Milan Moguš, generalni tajnik akademik Slavko Cvetnić i tajnik prof. dr. Slobodan Kaštela. Predsjednik Moguš je kazao kako je vrlo radostan što je mogao prvi put boraviti na mjestu gdje se toliki obraćaju i izlijevaju svoje molitve po Mariji Bogu.

Objavljeno: 10.06.2005.

Biskup Salvatore Boccaccio hodočastio u Međugorje

U Međugorju je od 4. do 7. lipnja u privatnom hodočasničkom pohodu boravio biskup biskupije Frosinone u blizini Rima, Mons. Salvatore Boccaccio. Za svoga boravka pohodio je molitvena mjesta te sudjelovao u molitveno-liturgijskom programu u župnoj crkvi. Također se susreo s međugorskim fratrima.

Objavljeno: 10.06.2005.

Šesnaesti međunarodni festival mladih - Mladifest 16 – Međugorje 2005.

Šesnaesti međunarodni festival mladih - Mladifest 16 – održat će se u Međugorju od 1. do 6. kolovoza 2005. Tema susreta: «Dođosmo pokloniti mu se» (Mt 2, 2) u skladu je s godinom Euharistije i Svjetskim danom mladih koji će sredinom kolovoza u Koelnu okupiti stotine tisuća mladih oko Svetog Oca Pape. (Program)

Objavljeno: 09.06.2005.

Sportaši Slunja promoviraju Međugorje

Jedna zanimljivost stigla nam je iz grada Slunja u Hrvatskoj. Naime, tamošnji stolnoteniski klub «Grad Slunj» samoinicijativno je odlučio promovirati Međugorje noseći natpis Radiopostaje «Mir» Međugorje na svojim majicama.

Objavljeno: 06.06.2005.

Sveti Otac Ivan Pavao II štovao je kipić međugorske Gospe iz Civitavecchie

Il Messagero od srijede, 1. lipnja 2005. - «Ratzingerovo "otvaranje": Papa Wojtyla štovao je kipić Gospe iz Civitavecchie», piše Orazio Petrosillo

Iz Vatikana – « Gospa iz Civitavecchie učinit će velike stvari » rekao je Benedikt XVI. pozdravljajući Mons. Girolama Grilla na kraju sastanka Talijanske biskupske konferencije.

Objavljeno: 02.06.2005.

Prvi čovjek Zagreba u Međugorju

Na blagdan Tijelova, 26. svibnja, Međugorje je posjetio prvi čovjek Zagreba Milan Bandić koji je na posljednjim izborima dobio povjerenje za zagrebačkog gradonačelnika.

Objavljeno: 27.05.2005.

Generalna ministra franjevačkog svjetovnog reda u Međugorju

U Međugorju je od 22. do 23. svibnja boravila generalna ministra franjevačkog svjetovnog reda Encarnacion del Pozo. Ona je zajedno s generalnim asistentom franjevačkog svjetovnog reda fra Ivanom Matićem i nacionalnim asistentom fra Milanom Krištom boravila u redovitom posjetu bratstvu u BiH. Uz radni dio pohoda zaželjela je pohoditi i međugorsko svetište.

Objavljeno: 24.05.2005.

Katolički dan na Kupresu

U subotu, 21. svibnja, na Kupresu je održan Srednjoeuropski Katolički dan. Na tom susretu okupilo se mnoštvo vjernika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, te predstavnika iz Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, dok je propovijedao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Objavljeno: 23.05.2005.

Istaknuti Slovenci u Međugorju

U Međugorju su polovicom svibnja boravili ugledni vjernici laici iz Slovenije Alojz Rebula i Zora Tavčar. Alojz Rebula, član Papinske akademije znanstvenika i umjetnika, najplodniji je slovenski pisac i prevoditelj. Preveo je Sveto pismo na slovenski jezik, a o njemu je snimljeno nekoliko dokumentarnih filmova u Sloveniji i Italiji. Alojz je iznio i svoja iskustva o Međugorju: «Za Međugorje se moram zahvaliti jednom svom učitelju.

Objavljeno: 22.05.2005.

In memoriam Otto Herz

Veliki međugorski prijatelj i dobrotvor Otto Herz preminuo je nakon duge i teške bolesti 19.05.2005. u 63. godini. Od prvog hodočašća u Međugorje 1994., značenje Međugorja i velike potrebe stanovništva postali su njegova središnja životna zadaća.

Objavljeno: 20.05.2005.

Nadbiskup Hieronymus Herculanus Bumbun, O.F.M. Cap., Nadbiskup Pontianak –a (Indonezija) bio je u Međugorju

Nadbiskup Hieronymus Herculanus Bumbun, O.F.M. Cap., Nadbiskup Pontianak –a (Indonezija) bio je u Međugorju 13. i 14. svibnja 2005. Došao je na hodočašće sa skupinom iz Djakarte koju je organizirao Harry Karnadi. S njima je razgovarala Lidija Paris.

Objavljeno: 17.05.2005.

Molitveni sabor Kineza

U Međugorju je od 13. do 15. svibnja održan Drugi sabor Kineza u Međugorju. Molitveno zajedništvo više od 200 Kineza bio je posvećen Gospi Kraljici Mira.

Objavljeno: 17.05.2005.

Vlč. Zlatko Sudac o Međugorju

U najnovijem broju Glasa mira, te u najčitanijem hrvatskom dnevniku Večernji list poznati svećenik Crkve u Hrvata Zlatko Sudac progovorio je i o Međugorju.

Objavljeno: 16.05.2005.