Arhiva Novosti

Molitveni maraton iz Međugorja: Ova kušnja prilika je za svjedočanstvo naše vjere

''Jako sam zadovoljan kako su oci franjevci i vi kao zajednica organizirali ovaj susret da bi sudjelovali u molitvenom maratonu kojega je organizirao papa Franjo. Očito je da je molitva krunice za ovu župnu zajednicu stup koji je toliko čvrst da se bez njega više ne može. Koliko poznajem papu Franju, da je on bio na mome mjestu sigurno bi vam rekao iste stvari'', kazao je mons. Pezzuto pozvavši sve da ne zaborave moliti za apostolskog vizitatora nadbiskupa Henryka Hosera da se oporavi i nastavi raditi među nama. (FOTO)

Objavljeno: 15.05.2021.

IBEROAMERIČKI ONLINE KONGRES: Kako sudjelovati?

U ovih 40 godina „gorušičino zrno je naraslo u veliko stablo, koje daje mnogo plodova koji su dobri i vidljivi“. Još jednom pokazujete iznimno velik interes za ovaj Kongres, koji će se održati 29. i 30. svibnja 2021. godine, u Međugorju. I na ovaj način, kao i mnogo puta do sada pokazali ste, i pokazujete ljubav koju gajite prema našemu Božanskomu Otkupitelju i Njegovoj i našoj Presvetoj Majci Mariji, Kraljici Mira.

Objavljeno: 11.05.2021.

Marijina Slovačka

„Marijna Slovačka“ naziv je inicijative neprekidne molitve krunice 24 sata dnevno tijekom cijelog ovogodišnjeg mjeseca svibnja. Moliti se započelo 1. svibnja točno u pola noći, a završit će se 31. svibnja, također, u ponoć. „Marijina Slovačka“ odgovor je na svibanjski molitveni maraton krunice pape Franje. Inicijativu je pokrenula udruga Slovačka konvencija za obitelj.

Objavljeno: 06.05.2021.

Nuncij Pezzuto u Međugorju molio krunicu i slavio misu: Mir imamo jer je Isus s nama

”Trebamo promatrati raspetoga Isusa, trebamo gledati u Isusa, u Njegovu muku dok je nosio svoj križ, a taj križ nije bio samo Isusov, to je i naš križ u Isusovom križu. I ako imamo vjeru, ne trebamo se bojati zbog bilo čega neugodnog što se može dogoditi u našem životu”, kazao je Pezzuto, navodeći na kraju svoje homilije i pandemiju, kao jedan od razloga koji nam oduzima mir.

Objavljeno: 04.05.2021.

Statistike za travanj 2021.

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 36 000

Broj svećenika koncelebranata: 626  (20 dnevno)

Objavljeno: 01.05.2021.

Duhovno hodočašće u Međugorje

Svjesni postojećih potreba pronašli smo način kako Međugorje donijeti u vaše domove – ali ne mi, nego međugorski hodočasnici za međugorske hodočasnike. Ovaj put to su hodočasnici španjolskog govornog područja koji nas pozivaju na duhovno hodočašće u Međugorje. Oni od 29. do 30. svibnja 2021. organiziraju Online kongres o plodovima Međugorja pod naslovom „Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati“ (Mt 7, 16).

Objavljeno: 30.04.2021.

Prijave medija za prijenos 2. on-line kongresa do 15. svibnja

Zbog velikog zanimanja medija iz cijelog svijeta za prijenos drugog ON LINE kongresa o plodovima Međugorja u zemljama španjolskog govornog područja, pod naslovom „Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati“ (Mt 7,16), u kojem će sudjelovati 22 zemlje španjolskog govornog područja, rok za prijavu medija koji žele prenositi ovaj dvodnevni kongres produžili smo do 15. svibnja.

Objavljeno: 29.04.2021.

30 svetišta i mjesta molitve, među kojima i Međugorje, u molitvi s papom Franjom za kraj pandemije

Prvoga će dana, 1. svibnja, molitveni maraton započeti papa Franjo, a on će ga i zaključiti 31. svibnja. Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati, a krunica će se u Međugorju moliti u subotu 15. svibnja pa će taj dan i redoviti molitveni program s vanjskog oltara crkve sv. Jakova biti pomaknut sat vremena. 

Objavljeno: 28.04.2021.

Zahvalimo Gospi

Post i molitvu započinjemo 8. svibnja, na dan Marije Posrednice i završavamo 24. lipnja. Kroz aplikaciju „Zahvalimo Gospi“, svatko od nas sa svojom obitelji i prijateljima, klikom na željeni dan posta, uključuje se u veliku zahvalu. Dan posta započnimo Molitvom za početak posta  našeg fra Slavka Barbarića,  sudjelujmo u sv. Misi,  izmolimo krunicu, koja se u Međugorju svakodnevno moli svih ovih 40 godina.

Objavljeno: 26.04.2021.

Poziv za prijenos 2. on-line kongresa

Ako imate TV ili Radio kanal ili bilo koji drugi digitalni medij preko kojeg želite prenositi ovaj Iberoamerički online Kongres, obratite nam se kako bismo vam dali detaljne upute za prijenos. Javite nam se na e-mail adresu: mir@medjugorje.hrnajkasnije do 1. svibnja 2021. Uvjereni da mediji omogućuju naše zajedništvo te bolje širenje Marijinih poruka u svijetu, srdačno vas pozdravljamo iz Informativnog Centra Mir Međugorje, čiji djelatnici u vaše domove svakodnevno donose vijesti o Međugorju i Kraljici mira.

 

Objavljeno: 05.04.2021.

Uskrsna čestitka nadbiskupa Henryka Hosera

Dragi župljani župe Međugorje i dragi hodočasnici, sretan Uskrs!

Jamčim vam svoj blagoslov i svoj svakodnevni spomen u molitvi na vaše nakane. I sve vas povjeravam zaštiti Uskrsloga Krista i Marije Kraljice Mira.

 

+ Henryk Hoser sac
Apostolski  vizitator

 

 

 

Objavljeno: 04.04.2021.

Uskrsna čestitka provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke

Cijeloga Krista apostoli će upoznati tek nakon uskrsnuća kada im se Isus ukazao kao Uskrsli Gospodin s ranama Velikoga petka i pokazao se u potpunosti, davši im istovremeno Duha Svetoga koji će ih uvesti u cijelu istinu riječi što ih je izrekao za svoga zemaljskog života. Tada je apostolima i drugim učenicima bilo jasno da je Mesija morao prvo proći kroz patnju i smrt da bi došao do svoje slave.

Objavljeno: 02.04.2021.

Uskrsna čestitka međugorskog župnika fra Marinka Šakote

Postoje trenutci u životu kada ostanemo bez riječi i kada nam nikakve riječi ne mogu donijeti jasnoću. Jedan od takvih je pred grobom. Tako je bilo i Mariji Magdaleni i učenicima kada su se našli pred grobom u koji je bilo položeno Isusovo tijelo. Uskrsnuće je Kristovo svjetlo s druge strane koje osvjetljava naš ovozemaljski put i naše nejasnoće.

 

Objavljeno: 02.04.2021.