Arhiva Novosti

BUDITE POSLUŠNI MONS. HOSERU

            «Siate obedienti al mons. Hoser» (Budite poslušni mons. Hoseru), riječi su Pape Franje koje mi je uputio nakon što sam mu rekao da sam međugorski župnik i da mu donosim pozdrave od mons. Hosera.

Bio je to nezaboravni susret, a zbio se u četvrtak, 29. studenog ove godine u Sali regia Apostolskog dvora u Vatikanu oko 12.15 na koncu međunarodnog kongresa upravitelja i suradnika svjetskih svetišta. ... (slike)

Objavljeno: 14.12.2018.

Devetnica Rođenju Kristovu u Međugorju

U subotu, 15. prosinca 2018. počinje devetodnevna molitvena priprava za proslavu Kristova rođenja. Kroz tih će se devet dana na Podbrdu u 14 sati moliti krunica, te stoga u petak 21. prosinca neće biti molitve Križnog puta na Križevcu. Večernji molitveno-liturgijski program u međugorskoj župnoj crkvi kroz ovo se vrijeme odvija po uobičajenom rasporedu.

 

Objavljeno: 10.12.2018.

Proslavljena Svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

U Međugorju je proslavljena svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Svečano večernje misno slavlje u crkvi svetoga Jakova  predslavio je Apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser, uz koncelebraciju 14 svećenika. Slavljene su još dvije mise na hrvatskom jeziku, te jezicima inozemnih hodočasnika. (slike)

Objavljeno: 09.12.2018.

MOLITVENA ZAJEDNICA SPIRITUS SANCTUS IZ SARAJEVA NA DUHOVNOJ OBNOVI I POSJETI MEĐUGORJU

U subotu, 1. prosinca, članovi molitvene zajednice Spiritus Sanctus iz Sarajeva imali su duhovnu obnovu i posjet Međugorju. Molitvena zajednica djeluje u Sarajevu od 2010. godine i njeni članovi su vjernici svih uzrasta. Polazak je bio u ranim jutarnjim satima ispred crkve sv. Ante.  ... (slike)

Objavljeno: 05.12.2018.

Počele mise zornice

U mnogim župama posebno je svečano ovih dana. U nedjelju 02. Prosinca 2018 je obilježena prva nedjelja došašća, upaljena je prva adventska svijeća, a u ponedjeljak 03.prosinca  se krenulo na mise zornice. Tako je i u župi svetoga Jakova u Međugorju. Crkva je  ispunjena do posljednjeg mjesta.  (slike)

 

Objavljeno: 04.12.2018.

Statistike za studeni 2018.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 70 000

Broj svećenika koncelebranata: 1601 (53 dnevno)

Objavljeno: 01.12.2018.

Mise zornice u Međugorju

U nedjelju 2. prosinca  je prva nedjelja Došašća. Neka nam ovo vrijeme došašća pomogne da malo bolje promislimo naš dosadašnji život i donesemo odluke o njegovu poboljšanju. Tijekom Došašća u crkvi svetoga Jakova slavit će se  svete mise zornice u 6 sati ujutro svaki dan osim nedjelje. Kao i prošle godine neće biti svete mise u 7:30 već samo misa zornica na kojoj ćemo moliti i za pokojne za koje ste vi nakanili.

Objavljeno: 26.11.2018.

Obilježena 18. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U subotu 24.studenog večernjom svetom misom zadušnicom koju je predslavio fra Iko Skoko, u suslavlju sa 14 svećenika, u župnoj crkvi sv. Jakova obilježena je osamnaesta obljetnica smrti dr. fra Slavka Barbarića.

Fra Slavko je preminuo na Križevcu 24. studenoga 2000. godine. S hodočasnicima u Međugorju neumorno je radio od 1982. godine... (slike)

Objavljeno: 25.11.2018.

Susret Zajednice Vjera i svjetlo

U subotu, 24.studenog  održat će se susret Zajednice Vjera i Svjetlo. Susret će se održat  u Majčinom selu s početkom u 16 sati.

Pozivaju se svi  zainteresirani – osobe s poteškoćama, njihovi roditelji, a posebno oni koji žele biti njihovi prijatelji da dođu kako bi svi skupa otkrivali svijet „čistih i malenih srca“ koji su ugodni Bogu i Gospi.

Objavljeno: 19.11.2018.

Osamnaesta obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

Osamnaesta obljetnica smrti fra Slavka Barbarića, svećenika koji je osamnaest godina života posvetio širenju Gospinih poruka u svijetu i brizi za hodočasnike navršava se u subotu,  24. studenog.  Fra Slavko Barbarić je umro 24. studenog 2000. nakon završene pobožnosti Križnoga puta, na Križevcu, a zemni mu ostaci počivaju na međugorskom groblju Kovačica.

Objavljeno: 19.11.2018.

Koncert zahvale i ljubavi „Večernji zvon“ u Zagrebu

Iako je prošlo stotinu godina od velike akcije spašavanja djece od gladi, za velike stvari nikada nije kasno reći hvala. Nije kasno reći hvala fra Didaku Buntiću i poručiti mu: Tvoj trud se, fra Didače, isplatio! Nije bilo uzaludno jer si sačuvao svoju toliko voljenu Hercegovinu.

Objavljeno: 16.11.2018.

Sveta Zemlja - knjiga sjećanja

Predstavljanje knjige fra Antonija Šakote, Sveta Zemlja - knjiga sjećanja održati će se u Samostanu hercegovačkih franjevaca u Dubravi u Zagrebu, 22.studenog, u 19 sati. Uz autora u programu sudjeluju fra Tomislav Glavnik i Darko Pavičić.

U glazbenom dijelu nastupa Tamburaški orkestar Misericordia iz Šurmanaca, župa Međugorje.

Objavljeno: 16.11.2018.

Održana večer zahvale u župi Međugorje

U ponedjeljak. 12. studenog u Međugorju je u dvorani sv. Ivana Pavla II. održana večer zahvale svim međugorskim župljanima koji su tijekom proteklih godina iskazali djelatno milosrđe, te nebrojenim djelima ljubavi i milosrđa iskazali blizinu potrebnima. Večer je počela koncertom glazbenih sekcija iz međugorske župe...... (slike)

Objavljeno: 13.11.2018.

Više od 2000 Karlovčana u Međugorju

Više od 2000 Karlovčana ovoga vikenda boravilo je na duhovnoj obnovi u Međugorju. Posjetili su Brdo Ukazanja, Križevac prisustvovali na večernjem molitveno-liturgijskom programu.

Pozdravio ih je i nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za Međugorje,te im tom prilikom između ostalog kazao:

Objavljeno: 12.11.2018.

OFS Međugorje: Hodočašće u Asiz

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz Međugorja zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Zvonimirom Pavičićem boravi od 7. do 11. studenog 2018 na La Verni i Asizu. Tridesetak članova hodi putovima sv. Franje, sv. Klare, sv. Rite, sv. Ante i sv. Leopolda Bogdana Mandića. U svoje svakodnevne molitve uključuju župljane, bratstvo, duhovne asistente, cijelu franjevačku obitelj. ... (slike)

Objavljeno: 10.11.2018.