Arhiva Novosti

„Marijanski zavjet za Domovinu“ stigao u Međugorje

U popodnevnim satima u četvrtak  16. kolovoza, nakon dionice koju su prešli od Mostara, u Međugorje je pješice stiglo 33 hodočasnika „Marijanskog zavjeta za Domovinu“. Na ovoj hercegovačkoj dionici u desetom tjednu hoda put se 17. kolovoza nastavlja do Metkovića, te potom do Neuma i Dubrovnika, gdje bi 22. kolovoza na krajnjem jugu Hrvatske trebao i završiti ovaj hodočasnički put koji traje 75 dana...(slike)

Objavljeno: 17.08.2018.

U Međugorju svečano proslavljena svetkovina Velike Gospe

Za svetkovinu Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo Međugorje je pohodilo više desetaka tisuća domaćih i inozemnih vjernika. Prema podacima Ureda informacija, toga je dana u crkvi, kapelici i na vanjskome oltaru slavljeno 16 sv. misa na hrvatskome i drugim svjetskim jezicima. ... (slike)

Objavljeno: 16.08.2018.

PROPOVIJED, Apostolskog vizitatora za Međugorje mons. Henryka Hosera Međugorje, 15.kolovoza 2018., Velika Gospa

Ekselencijo iz Gabona, Afrika,

Ekselencijo iz Italije,

Draga braćo svećenici, osobe posvećenoga života,

Dragi hodočasnici iz ove zemlje i inozemstva, župljani župe Međugorje,

Draga braćo i sestre, ...(slike)

Objavljeno: 15.08.2018.

Svetkovina Velike Gospe u Međugorju

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavi se u srijedu, 15. kolovoza. Svete mise na hrvatskome jeziku u crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 5, 6, 7, 8, 9, 11 te večernja sveta misa u 19 sati. Večernji molitveno-liturgijski program i ovoga dana započinje u 18 sati molitvom krunice.

Objavljeno: 13.08.2018.

Misom zahvalnicom na Križevcu završen 29. molitveni susret mladih u Međugorju

Svetom misom zahvalnicom slavljenom na Križevcu u 5 sati ujutro u ponedjeljak 6. kolovoza, a koju je predslavio župnik fra Marinko Šakota, završen je Dvadeset i deveti međunarodni molitveni susret mladih. Mladifest je počeo u srijedu 1. kolovoza 2018. i održan je pod geslom „Živjeti od Božje riječi“, okupivši desetke tisuća mladih iz 72 zemlje.  (slike)

Objavljeno: 06.08.2018.

1 076 600 gledatelja livestrema pratilo program posljednjeg dana Festivala mladih u Međugorju, nedjelja, 5. Kolovoza

Danas, 5.kolovoza u jutarnjem dijelu sudionici Mladifesta su bili na misi na svojim jezicima. Te su u popodnevnom dijelu od 16 sati ponovno se okupili na Vanjskom oltaru kako bi sudjelovali na posljednjim katehezama i svjedočanstvima ovogodišnjeg Mladifesta.... (foto)

Objavljeno: 06.08.2018.

Program Mladifesta u Međugorju, subota 4. kolovoza

U subotu 4. kolovoza nastavljen je program 29. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio koordinator međugorski župnik fra Marinko Šakota, a katehezu je  ovoga jutra imao Apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser.(slike)

Objavljeno: 05.08.2018.

Fra Miljenko Šteko, Mladifest - Nagovor – (Evanđelje: Iv 6, 24-35), 4.8.2018.

Draga mlada braćo i sestre u Kristu!

Gledajući vas ovdje radosno - pune mladosti i budućnosti – sve vas od srca pozdravljam u ovome međugorskom zajedništvu mnoštva narodâ i kulturâ.

Objavljeno: 05.08.2018.

PROPOVIJED, Apostolskog vizitatora za Međugorje mons. Henryka Hosera Međugorje, 5. kolovoza 2018.

"Što nam je raditi da bi činili djela Božja?"

Dragi mladi prijatelji,

Evo pitanja koje sebi postavljamo na kraju našeg Festivala, koji je pun iskustava, intezivnih trenutaka koje ste proživjeli u susretima koje ste imali, poznanstava koja su se učvrstila i za budućnost: "Što trebamo učiniti da bi činili djela Božja?"

Objavljeno: 05.08.2018.

PROPOVIJED fra Marinka Šakote NA MLADIFESTU petak, 3. 8. 2018.

U ono vrijeme: Dođe Isus u svoj zavičaj. Naučavaše ih u njihovoj sinagogi te zapanjeni govorahu: »Odakle ovomu ta mudrost i te čudesne sile? Nije li ovo drvodjeljin sin? Nije li mu majka Marija, a braća Jakov, i Josip, i Šimun, i Juda? I sestre mu nisu li sve među nama? Odakle mu sve to?« I sablažnjavahu se o njega. A Isus im reče:

Objavljeno: 04.08.2018.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju u petak 3. kolovoza

Središnji je događaj na Međunarodnom molitvenom susretu mladih i ovoga dana, 3. kolovoza, bila sveta misa, koju je u 19 sati predslavio fra fra Marinko Šakota, međugorski župnik. U koncelebraciji je bilo 570 svećenika.(slike)

Objavljeno: 04.08.2018.

Najveći skok Blanke Vlašić - OBRAĆENJE

Svjetska prvakinja u skoku u vis, hrvatska atletičarka Blanka Vlašić 2.kolovoza  je svjedočila sudionicima Festivala Mladih u Međugorju! Pričala je o svom životu, o karijeri, o samom trenutku obraćenja, o vjeri u Boga i koliko joj On znači.

Objavljeno: 03.08.2018.

PROPOVIJED fra Ante Vučkovića , u Međugorju, 2. kolovoza 2018, Mladifest

„U Njega gledajte i razveselite se da se ne postide lica vaša“. To stoji u Davidovu 34 Psalmu.

Kako je neobično da u jednoj maloj rečenici iz dalekog Davidovog pjeva stoji zgusnuto tko je Bog i što On čini.

Objavljeno: 03.08.2018.

Međugorski volonteri i ove godine na usluzi mladima iz cijeloga svijeta

Kako bi cijeli Festival mladih prošao u najboljem redu, brinu se i mladi volonteri, članovi Frame Međugorje.  Mladima iz cijeloga svijeta na usluzi je oko 150 mladih volontera pod vodstvom duhovnog asistenta fra Perice Ostojića. Za volontere se vežu mnogi zadaci, a prije svega red i mir u krugu crkve, prodaja na štandovima, čuvanje sakristije.

Objavljeno: 03.08.2018.

Poruka kardinala Schönborn mladima u Međugorju

Kardinal Christoph Schönborn, nadbiskup Beča uputio je prigodnu poruku mladima u Međugorju kazavši:

„Dragi mladi prijatelji u Gospodinu! Opet ste se u velikom broju okupili za Madifest u Međugorju. Opet vam, kako i prethodnih godina, želim poslati, uputiti srdačan pozdrav, ali ove godine je posebna prigoda za zahvaliti! Svi mi imamo razloga zahvaliti Svetom ocu za njegovu ljubaznu brigu za Međugorje!

Objavljeno: 03.08.2018.