Poruka, 25. kolovoz 2014

„Draga djeco! Molite se na moje nakane, jer Sotona želi uništiti moj plan koji imam ovdje i ukrasti vam mir. Zato, dječice, molite, molite, molite da bi Bog preko svakog od vas mogao djelovati. Neka vam srca budu otvorena Božjoj volji. Ja vas ljubim i blagoslivljem mojim majčinskim blagoslovom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“
 

U Međugorju proslavljen blagdan Uzvišenja Križa Kristova

Blagdan Uzvišenja križa Kristova svečano je proslavljen u Međugorju u nedjelju,  14. rujna 2014. godine,  uz sudjelovanje župljana i mnogobrojnih hodočasnika. U župnoj  je crkvi slavljeno pet sv. misa na hrvatskome jeziku: u 6, 7, 8,12 i 19 sati. Svečana sv. misa na Križevcu, koju je predslavio fra Franjo Dušaj iz Crne Gore, slavljena je u 11 sati. Prije početka mise, molila se krunica koju je predmolio fra Marinko Šakota, međugorski župnik.  „Križ na vrhu ovoga brda nije podignut samo kao zavjetni čin u vrijeme nevolja i gladi, iako znamo da su se zavjetovali. Ovaj križ za nas i za sav narod Božji ima dublje značenje, a to je proročki navještaj spasenja. Gospodin Isus u Matejevom evanđelju kaže svojim apostolima: „Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati“. U ovih 80 godina je zaista mnogima došlo spasenje preko ovoga križa, i svega što se kroz ovo vrijeme događalo i događa. I to su plodovi o kojima Isus govori. Evanđelje je jučer, danas i ono ostaje i za sutra. I preci naši postaviše na vrh ovoga brda križ. Ja ga krstih nedavno da je to Božji gromobran. Zato su i Međugorje i svi mi koji ovdje dolazimo pod velikom Božjom zaštitom. Mnogi se ovdje osjećaju dobro, čak i bolje nego kod kuće. Mnogi bi se i preselili ovamo. Jer brdo Tabor je u Svetoj Zemlji, a brdo Tabor je tamo gdje je Isus. I ovo je brdo Tabor’’. - kazao je fra Franjo u propovijedi. Ove godine u podnožju Križevca, u subotu, 13. rujna održana je predstava „Kako se gradio Križevac’’ u izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta iz Mostara. „Razmišljali smo kako približiti sve ono što se događalo prije 80 godina, kada je napravljen križ na Križevcu.  Došli smo do Dragana Komadine i Roberta Pehara. Dragan je osluhnuo što se sve tada događalo i napisao je jednu predstavu.’’ - ističe međugorski župnik koji je dodao da je misa na Križevcu uvijek veliki događaj, ne samo za međugorsku župu, nego i za mnoge hodočasnike iz cijeloga svijeta. A  od proslave Uzvišenja križa Kristova u Međugorju se mijenja i satnica molitveno-liturgijskog programa. Molitva krunice u župnoj crkvi počinje u 17, a sv. misa u 18 sati. Slijedi uobičajeni molitveni program nakon sv. mise. Klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu utorkom i subotom je od 21 do 22 sata. Molitva krunice na Brdu ukazanja je nedjeljom u 14 sati, a Križni put na Križevcu petkom u isto vrijeme. (slike)

Hodočasnik iz Italije Giorgio Dal Molin : „U Međugorju sam bio oko 200 puta”

12.09.2014

Mnoštvo hodočasnika svakodnevno dolazi u Međugorje. Početkom rujna, prema podacima Ureda informacija, u Međugorju su boravile skupine hodočasnika iz Italije, Austrije, Njemačke, Irske, SAD-a, Francuske, Poljske, Nizozemske, Španjolske, Slovačke, Latvije, Japana, Mađarske, Libanona, Argentine, Češke i Malte. Među hodočasnicima iz Italije susreli smo Giorgio Dal Molin iz Italije. U Međugorju je do sada bio oko 200 puta: „Kao hodočasnik sam dolazio na početku, a sada u Međugorje dovodim skupine. Za Međugorje sam prvi put čuo 1988. godine. Jako me dirnulo ono što se ovdje događalo i odlučio sam proći duhovno iskustvo. Moje prvo hodočašće temeljilo se na znatiželji. Krenuo sam iz Italije da bi vidio što se događa u mjestu koje je važno za Crkvu i cijeli svijet. Ostao sam iznenađen vjerom koju sam ovdje susreo. Ovdje se ta vjera očitovala u hodočasnicima ali nadasve u župljanima. Svoj duhovni put sam ovdje produbio. Dolazio sam u Međugorje kao hodočasnik  do samoga početka rata, a nakon toga sam postao hodočasnik koji je pomagao ljudima koji su ovdje bili u nevolji”-kazao je Dalmunin koji ističe kako ga najviše dira unutarnji doživljaj koji hodočasnici imaju za vrijeme molitve na brdima.

Opširnije

Sv. misa na Križevcu 14. rujna

09.09.2014

Prve nedjelje nakon blagdana Male Gospe, u međugorskoj  se župi tradicionalno slavi Uzvišenje križa Kristova. Ove godine to je nedjelja, 14. rujna. Svečana sv. misa na Križevcu je u 11 sati. Svi oni koji nisu u mogućnosti pohoditi Križevac mogu sudjelovati na jednoj od sv. misa na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi: u 6, 7, 8,12 i 19  sati. Križ na Križevcu podignut je u Jubilarnoj 1933.godini Otkupiteljeve smrti na križu i do 1981. bio je mjesto molitve župljana i vjernika iz okolnih župa. Nakon Gospina ukazanja 24.lipnja 1981., Križevac postaje mjestom molitve hodočasnika iz cijeloga svijeta. Uoči Uzvišenja križa Kristova, 13. rujna, u podnožju Križevca, bit će održana predstava „Kako se gradio Križevac”, u izvedbi HNK-a Mostar u 20 sati.

Opširnije

Promjena satnice molitvenoga programa

08.09.2014

Prvi ponedjeljak nakon proslave Uzvišenja križa Kristova u Međugorju se mijenja i satnica molitveno-liturgijskog programa. Ove godine to je 15. rujna. Molitva krunice u župnoj crkvi započinje u 17, a sv. misa u 18 sati. Slijedi uobičajeni molitveni program nakon sv. mise. Klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu utorkom i subotom je od 21 do 22 sata. Četvrtkom je Klanjanje nakon večernje svete mise. Molitva krunice na Podbrdu je nedjeljom u 14 sati, a Križni put na Križevcu petkom u isto vrijeme. Sveta misa u 13 sati samo subotom.

Opširnije

Statistike za kolovoz 2014

01.09.2014

Broj podijeljenih sv. pricesti: 364 500

Broj svećenika koncelebranata: 7652 (246 dnevno)

Opširnije

Obavijesti

31.08.2014 - Medijski prijenos 2014

Medijski  prijenos možete pratiti audio i video putem naših TV Web kamera, Internet radia, radio postaja, te preko internetskih stranica i linkova uživo audio i video na različitim jezicima:

 

 

  • Radiopostaja Mir Međugorje,
  • Radio Maria Bosna i Hercegovina,
  • Radio Maria Austrija,
  • Radio Maria Južni Tirol,
  • Radio Maria Srbija (Subotica)
  • Radio Maria Romania
  • Radio Maria Erdely

 

 

www.medjugorje.hr      -   http://www.medjugorje.hr/hr/multimedija/live-streaming/

www.medjugorje.de (Deutsch)
www.kathtube.com (Deutsch)
 

www.kathtube.com/player.php?id=32333   (Deutsch)
www.kit-tv.at  (Deutsch)

www.centromedjugorje.org

www.centromedjugorje.it

 www.medjugorje.ie

www.centremedjugorje.org

 www.medjugorjearabic.com

 www.centrummedjugorje.pl

 www.qpmm.org   http://62.75.216.148 - USA KOREA

 

International (AUDIO i VIDEO)
 

http://62.75.216.148 - USA KOREA

http://62.75.216.148     (Cantonese)

 


Sowie nur AUDIO auf den unten angegebenen Links:

http://www.kathcast.net:8000/medj1.m3u    Barix1 (Deutsch)
 

 

1. Romanian language streaming link

mms://streaming1.eu.radiomaria.org/romania

http://www.radiomaria.org/media/start.asp?SOURCE=romania-hq&TITLE=romania - hq


2. Hungarian language streaming link

http://84.232.243.156:8000/MRE.m3u

http://www.radiomaria.org/media/start.asp?SOURCE=romania-hun-hq&TITLE=romania-hun-hq

Opširnije

20.05.2014 - POZIV

Vijest o nezapamćenim poplavama koje su pogodile dijelove Hrvatske, Bosne i Srbije obišla je svijet. Stoga su mnogi hodočasnici pitali, je li stradalo Međugorje i na koji način se može pomoći ugroženima. Međugorje je prostorno daleko od ugroženih područja, ali želi biti blizu svima onima koji su osjetili i osjećaju posljedice ove velike prirodne nepogode. Stoga pozivamo sve hodočasnike, ljude dobre volje i prijatelje Međugorja da se odazovu i pomognu prema svojim mogućnostima. To je moguće učiniti preko naše humanitarne udruge Međugorje Mir – Majcino selo (koja je još u vrijeme rata usmjeravala vašu pomoć) uplaćujući svoj dar na žiro račun:

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.  Mostar
Kneza Branimira 2b,
BiH - 88 000 Mostar
KM: 3060130000884555;
IBAN:BA393060203720765924;
SWIFT: HAABBA22

Kontakt:
Međugorje Mir - Majcino selo
Bijakovići
88266 Međugorje
Bosna i Hercegovina
Tel: +387-36-651-704
Faks: +387-36-650-670
E-mail: medjugorje.caritas@tel.net.ba
http://www.mothersvillage.org

Opširnije

07.04.2014 - Simultani prijevod

Od 1. svibnja 2014.godine sve kateheze i sva svjedočanstva na prostoru crkve biti će popraćena simultanim prijevodom. Stoga vas, dragi hodočasnici, molimo ponesite radio prijemnike i slušalice putem kojih ćete moći pratiti taj prijevod.

Opširnije

Podsjetnik

OPĆE UPUTE SVEĆENICIMA

Molimo vas da se u potpunosti pridržavate crkvenih propisa predviđenih Zakonikom kanonskog prava, općih liturgijskih propisa, te uredbi i propisa upućenih od strane mjerodavnih crkvenih vlasti vezanih za svećenički život i rad.
Da biste sudjelovali u liturgijskom životu Župe, sukladno crkvenim propisima, potrebno je imati preporučeno pismo (celebret) vašeg ordinarija ili vašeg poglavara, ne starije od godinu dana (usp. Zakonik kanonskog prava, kan. 903). 


 

3. MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE ZA OSOBE S INVALIDITETOM
“U MARIJINOJ ŠKOLI” 2014.

Koordinator: fra Marinko Šakota, ofm

Treće međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se od 23. – 26. 10. 2014. u Međugorju. Glavni organizator je Udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom i „Majčinim selom“. Okupljanje sudionika predviđa se u poslijepodnevnim satima u četvrtak 23. 10. 2014. Župljani župe Međugorje osiguravaju hodočasnicima besplatan smještaj i hranu.
Program hodočašća će kroz dane petka, subote i nedjelje biti ispunjen radionicama, predavanjem i molitvenim sadržajima. U subotu jutro predviđena je molitva na Brdu ukazanja.
Prijave za hodočasnike započet ćemo primati od 1. – 30. 09. 2014. na e-mail adresu: gospina.skola@gmail.com.
U PRIJAVI NAVESTI: točan broj osoba s invaliditetom, osoba u invalidskim kolicima te njihovih roditelja i pratilaca, koliko će dana sudjelovati na seminaru i svoj kontakt.
 


Kuća molitve Domus Pacis - seminari posta, molitve i šutnje

Seminare vode međugorski franjevci. 
Termini seminara po jezičnim skupinama i adrese za prijave su: Kontakt.

 


Audio-video program i fotografije iz međugorske crkve uživo

S blagdanom svetog Franje počeli smo emitirati uživo audio-video program i fotografije iz međugorske crkve. Možete ih pratiti na linku Uživo - audio i video (TV)  - ( Večernji molitveni program) - Adobe Flash media live  player

 

 Live streaming Medjugorje :  smoothstreamingplayer.html  - Smooth streaming player

 

 

Medijski prijenos

 

Medijski  prijenos možete pratiti audio i video putem naših TV Web kamera, Internet radia, radio postaja, te preko internetskih stranica i linkova uživo audio i video na različitim jezicima:

 

www.medjugorje.hr      -   http://www.medjugorje.hr/hr/multimedija/live-streaming/

www.medjugorje.de (Deutsch)
www.kathtube.com (Deutsch)

www.kathtube.com/player.php?id=32333   (Deutsch)
www.kit-tv.at  (Deutsch)

www.centromedjugorje.org

www.centromedjugorje.it

 www.medjugorje.ie

www.centremedjugorje.org

 www.medjugorjearabic.com

 www.centrummedjugorje.pl

www.qpmm.org   http://62.75.216.148 - USA KOREA


Duhovni pokret Kraljice Mira u svijetu
 

Pokret, koji je uslijedilo nakon ukazanja Kraljice Mira u Međugorju, obuhvaća hodočašća u Međugorje, osnivanje centara mira i molitvenih skupina po čitavom svijetu, kao i pastoralnu, nakladničku, humanitarnu i drugu aktivnost…..
Ovaj će nam upitnik omogućiti da steknemo  bolju predodžbu svjetske dimenzije ovog pokreta u službi univerzalne Crkve. Pružit će nam prigpdu za bolje međusobno poznavanje i bolju komunikaciju s različitim skupinama, kao i naš bolji rast u molitvi i u službi. 
Molimo sve voditelje centara mira, molitvenih, hodočasničkih i karitativnih skupina da ispune ovaj upitnik i da ga pošalju u Međugorje  na broj faxa + 387.36.651.444 ili da se obrate na adresu centar@medjugorje.hr  kako bi ovaj upitnik primili elektroničkom poštom.
 

Upitnik:

ČESKY / DEUTSCH / ENGLISH / ESPAÑOL / FRANCAIS / HRVATSKI / ITALIANO / MAGYAR / NEDERLANDS-VLAAMS / POLSKI / PORTUGUÊS / ROMANA / RUSSIAN / SLOVENSKY

(Adobe Reader free download: www.adobe.com)


 

 

Majka Božja - najbolja pastoralna teologinja

Prigodom boravka bečkoga nadbiskupa  kardinala Christopha Schönborna u Međugorju, s njim je razgovarao Max Domej, Gebetsaktion Wien

U Lurdu i Fatimi Crkva je donijela svoj sud, svoj konačni sud, tek nakon što su događaji bili okončani. Do toga će i u ovom slučaju prije ili kasnije doći, ali i tu ostavljamo Majci Božjoj slobodne ruke…. Mislim da Međugorje može mirno nastaviti ići svojim putem s povjerenjem da će Crkva, Majka i Učiteljica, ovdje doista dobro pratiti put kojim se ide.
  Opširnije

 

Propovijed beckog kardinala dr. Christoph Schonborn u Medjugorju - 31.12.2009.

 

 

Video: Bečki kardinal dr. Christoph Schönborn u Međugorju

 

 

UPITNIK

Poštovani, svrha i cilj ovog upitnika je pravljenje popisa svećenika koji su dobili poziv preko Međugorja, pa bismo vas zamolili da ispunite sljedeće podatke: (upitnik)