Poruka, 25. ožujak 2014

„Draga djeco! Pozivam vas iznova: počnite borbu protiv grijeha kao u prvim danima, idite na ispovijed i odlučite se za svetost. Ljubav Božja će poteći preko vas u svijet, mir će zavladati u vašim srcima i Božji blagoslov će vas ispuniti. Ja sam s vama i pred mojim sinom Isusom zagovaram za sve vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

VAZMENO TRODNEVLJE U MEĐUGORJU

Veliki Četvrtak, 17. travnja - Ovaj dan, u kojem se Crkva spominje ustanovljenja euharistije i svećeništva, dopušteno je slaviti samo misu posvete ulja i misu večere Gospodnje. Misu posvete ulja u Katoličkoj Crkvi slavi samo biskup sa svećenicima u Zbornoj crkvi, odnosno Katedrali. U Međugorju, dakle, toga prijepodneva se ne ispovijeda i nema sv. misa. Molitva krunice u međugorskoj župnoj crkvi počinje u 17 sati, a u 18 je svečana sveta misa Večere Gospodnje. Nakon mise, vjernici imaju prigodu za klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu do pola noći. Prigoda za sakrament Ispovijedi je od 16 do 17:30 sati.
Veliki Petak - 18. travnja– Petak Muke Gospodnje. Izjutra u crkvi nema nikakvih obreda niti ispovijedi. Križni put za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu je u 11 sati. Poslije podne, krunica je u 17, a obredi Muke Gospodinove i ljubljenje Križa  u 18 sati. Taj dan je u središtu križ, stoga se vjernici pozivaju na razmatranje muke, smrti i ukopa Gospodinova. Veliki petak je u Katoličkoj crkvi dan strogoga posta i nemrsa. Ispovijed je od 16 do 17:30 sati.
Velika Subota - Vazmeno bdijenje - 19. travnja – Na Veliku Subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba u molitvi i postu. Prijepodne u međugorskoj crkvi nema nikakvih obreda.  Krunica u crkvi počinje u 20 sati, a obredi Vazmenoga bdijenja  u 21 sat. Ispovijed od 18:30 do 19:30 sati. Molitveni program, kao i obično, prenosi i radiopostaja ''Mir'' Međugorje.
Nedjelja, 20. travnja, Uskrsnuće Gospodinovo - Svete mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati.

Hodočasnička mreža ''Marijin put''

15.04.2014

Međugorje je ovih dana posjetila skupina mađarskih hodočasnika. Annamária Vécsey i András Molnár  predstavili su projekt ''Marijin put''- hodočasničke staze koje bi povezivale marijanska svetišta u srednjoj Europi. Na putu hodočasnici trebaju okrjepu, mjesto gdje će prespavati kako bi osvježeni mogli ići dalje do odredišta. Hodočasničke staze - posebno označeni putovi do svetišta -  aktualne su i u novije vrijeme i to sve više iz sigurnosnih razloga, kako bi se izbjegla opasnost od putovanja cestama kojima prometuju automobili.

Opširnije

CVJETNICA U MEĐUGORJU

13.04.2014

Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje uvodi nas u Veliki tjedan i pripremu za najveću kršćansku svetkovinu, Uskrs. U Međugorju je, kao i dosadašnjih godina, liturgija Cvjetnice 13. travnja počela  na temeljima stare župne crkve u 10,30. U liturgijski predviđenoj procesiji, nakon čitanja evanđelja o ulasku Gospodinovu u Jeruzalem te blagoslova grančica, ministranti, čitači, pjevači, svećenici i puk Božji – župljani i hodočasnici - krenuli su prema župnoj crkvi gdje je u 11 sati slavljena sv. misa Muke Gospodnje koju je predvodio fra Karlo Lovrić. U 18 sati svetu misu predvodio je fra Mladen Herceg u koncelebraciji 7 svećenika. Župljanima su se i ove godine pridružili brojni hodočasnici iz okolnih mjesta BiH, Hrvatske te iz Engleske, Italije, SAD-a, Njemačke, Austrije, Francuske, Belgije i Irske. Tijekom dana, osim tri svete mise na hrvatskome, slavljeno je i pet svetih misa na jezicima inozemnih hodočasnika. Mnoštvo hodočasnika pridružilo se i molitvenom zajedništvu krunice na Podbrdu u 14 sati. (slike)

Opširnije

Cvjetnica-Nedjelja Muke Gospodnje u Međugorju

07.04.2014

Na Cvjetnicu ili Nedjelju Muke Gospodnje započinje Veliki tjedan, vrhunac priprave za svetkovinu uskrsnuća Gospodinova. U Međugorju liturgija Cvjetnice 13.travnja započinje na temeljima stare župne crkve u 10,30. Nakon toga, u procesiji se ide u župnu crkvu sv. Jakova gdje će se slaviti sv. misa Muke Gospodnje. Misna slavlja u crkvi su još u 7, 8 te 18 sati. Na svim misama bit će blagoslov grančica. Od 14 sati molit će se krunica na Podbrdu. Na filijalama mise su po uobičajenom rasporedu.
 

Opširnije

Križni put u izvedbi zborova „Pro Musica“ iz Mostara i „Prijatelji“ iz Čitluka

06.04.2014

Svakoga petka u međugorskoj župnoj crkvi u korizmi, nakon večernje svete mise moli se Križni put koji predvode međugorski franjevci. A 4. travnja zborovi „Pro Musica“ iz Mostara i „Prijatelji“ iz Čitluka predvodili su Križni put pjesmom i riječju. Don Dragan Filipović, voditelj zbora ''Pro Musica'' uglazbio je stihove hrvatskog pjesnika Branka Klarića, koji je nestao u ratnom vihoru: „Ovaj Križni put je pisan za zbor, soliste i orkestar. Zahvaljujem svima onima koji su sudjelovali, koji su pomagali da zbor stane na noge s ovom kompozicijom Križnog puta. Svidio mi se tekst Branka Klarića, i otkrivajući tekstualnu melodiju napravio sam Križni put. Pok. Branko Klarić je za svaku postaju Križnog puta napravio jednu, dvije strofe, a mnogima je taj tekst poznat.''-kazao je don Dragan, a  Križni put je kao i svakoga petka izravno prenosila Radiopostaja ''Mir'' Međugorje.
 

Opširnije

Obavijesti

07.04.2014 - Simultani prijevod

Od 1. svibnja 2014.godine sve kateheze i sva svjedočanstva na prostoru crkve biti će popraćena simultanim prijevodom. Stoga vas, dragi hodočasnici, molimo ponesite radio prijemnike i slušalice putem kojih ćete moći pratiti taj prijevod.

Opširnije

05.04.2014 -

Saznali smo da neki na svojim stranicama prodaju misne nakane iz Župnog ureda Međugorje. Ovo je zloupotreba najvećih svetinja kao što je sv. misa i prevara ljudi. Stoga vas molimo da odsada pripazite i ne nasjedate na takvo što. Ako saznate da takvo što netko radi, molimo vas da nam javite.
fra Marinko Šakota, župnik

Opširnije

19.01.2014 - Međunarodno istražno povjerenstvo o Međugorju završilo s radom

Međunarodno istražno povjerenstvo u petak 17. siječnja održala je svoju posljednju sjednicu o tom hodočasničkom mjestu

Vatikan, (IKA) – Međunarodno istražno povjerenstvo o Međugorju, pod predsjedanjem bivšega rimskog vikara kardinala Camilla Ruinia, održalo je svoju posljednju sjednicu u petak 17. siječnja, izjavio je 18. siječnja pročelnik Tiskovnog ureda Svete Stolice o. Federico Lombardi. Rezultati ispitivanja će biti predani Kongregaciji za nauk vjere na daljnju obradu.
Prema tvrdnjama šest osoba, u Međugorju se u lipnju 1981. ukazala Gospa, a ukazuje se još i danas. Nadležna Biskupska konferencija 1991. godine izrazila je suzdržanost glede fenomena te je zabranila službena hodočašća u mjesto.
Vatikanska komisija u ožujku 2010. od Kongregacije je preuzela zadaću provjere toga hodočasničkog mjesta. Međutim, u središtu njihova rada nisu ipak bila Marijina ukazanja, nego duhovni život i dušobrižničko praćenje hodočasnika koji dolaze u Međugorje.
Marijina navodna ukazanja u Međugorju započela su 24. lipnja 1981. Šestero djece tada je izjavilo da im se Gospa ukazala dok su čuvali ovce. Ukazanja, prema kazivanju sada već odraslih vidjelica i vidjelaca, događaju se dosta učestalo i danas. Gospa im pri tom daje precizne izjave o crkvenim i o raznim drugim temama.

Opširnije

Podsjetnik

OPĆE UPUTE SVEĆENICIMA

Molimo vas da se u potpunosti pridržavate crkvenih propisa predviđenih Zakonikom kanonskog prava, općih liturgijskih propisa, te uredbi i propisa upućenih od strane mjerodavnih crkvenih vlasti vezanih za svećenički život i rad.
Da biste sudjelovali u liturgijskom životu Župe, sukladno crkvenim propisima, potrebno je imati preporučeno pismo (celebret) vašeg ordinarija ili vašeg poglavara, ne starije od godinu dana (usp. Zakonik kanonskog prava, kan. 903).2. MEĐUNARODNI DUHOVNI SEMINAR ZA LIJEČNIKE I MEDICINSKO OSOBLJE

Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje održat će se u Međugorju od 28. do 31. svibnja 2014.

PROGRAM
 


 

19. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA  SVEĆENIKE

19.   duhovne vježbe  za svećenike održat će se u Međugorju od 7. do 12.  srpnja 2014.
 

PROGRAM

 


15. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE

Petnaesti međunarodni seminar  za bračne parove održat će se u Međugorju  od  13. do 16. srpnja  2014. godine.
 

 PROGRAM


 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. Međunarodni molitveni susret mladih

Obavještavamo hodočasničke skupine da će se 25. jubilarni Festival mladih u Međugorju održavati od 31. 7. do 6. 8. 2014., što znači da počinje dan ranije nego prošle godine.

 


Kuća molitve Domus Pacis - seminari posta, molitve i šutnje

Seminare vode međugorski franjevci. 
Termini seminara po jezičnim skupinama i adrese za prijave su: Kontakt.

 


Audio-video program i fotografije iz međugorske crkve uživo

S blagdanom svetog Franje počeli smo emitirati uživo audio-video program i fotografije iz međugorske crkve. Možete ih pratiti na linku Uživo - audio i video (TV)  - ( Večernji molitveni program) - Adobe Flash media live  player

 

 Live streaming Medjugorje :  smoothstreamingplayer.html  - Smooth streaming player

 

 

Medijski prijenos

 

Medijski  prijenos možete pratiti audio i video putem naših TV Web kamera, Internet radia, radio postaja, te preko internetskih stranica i linkova uživo audio i video na različitim jezicima:

 

www.medjugorje.hr      -   http://www.medjugorje.hr/hr/multimedija/live-streaming/

www.medjugorje.de (Deutsch)
www.kathtube.com (Deutsch)

www.kathtube.com/player.php?id=32333   (Deutsch)
www.kit-tv.at  (Deutsch)

www.centromedjugorje.org

www.centromedjugorje.it

 www.medjugorje.ie

www.centremedjugorje.org

 www.medjugorjearabic.com

 www.centrummedjugorje.pl

www.qpmm.org     http://web3.holidays-hosting.de/korea.html - USA KOREA

 


Duhovni pokret Kraljice Mira u svijetu
 

Pokret, koji je uslijedilo nakon ukazanja Kraljice Mira u Međugorju, obuhvaća hodočašća u Međugorje, osnivanje centara mira i molitvenih skupina po čitavom svijetu, kao i pastoralnu, nakladničku, humanitarnu i drugu aktivnost…..
Ovaj će nam upitnik omogućiti da steknemo  bolju predodžbu svjetske dimenzije ovog pokreta u službi univerzalne Crkve. Pružit će nam prigpdu za bolje međusobno poznavanje i bolju komunikaciju s različitim skupinama, kao i naš bolji rast u molitvi i u službi. 
Molimo sve voditelje centara mira, molitvenih, hodočasničkih i karitativnih skupina da ispune ovaj upitnik i da ga pošalju u Međugorje  na broj faxa + 387.36.651.444+ 387.36.651.444 ili da se obrate na adresu centar@medjugorje.hr  kako bi ovaj upitnik primili elektroničkom poštom.
 

Upitnik:

ČESKY / DEUTSCH / ENGLISH / ESPAÑOL / FRANCAIS / HRVATSKI / ITALIANO / MAGYAR / NEDERLANDS-VLAAMS / POLSKI / PORTUGUÊS / ROMANA / RUSSIAN / SLOVENSKY

(Adobe Reader free download: www.adobe.com)


 

 

Majka Božja - najbolja pastoralna teologinja

Prigodom boravka bečkoga nadbiskupa  kardinala Christopha Schönborna u Međugorju, s njim je razgovarao Max Domej, Gebetsaktion Wien

U Lurdu i Fatimi Crkva je donijela svoj sud, svoj konačni sud, tek nakon što su događaji bili okončani. Do toga će i u ovom slučaju prije ili kasnije doći, ali i tu ostavljamo Majci Božjoj slobodne ruke…. Mislim da Međugorje može mirno nastaviti ići svojim putem s povjerenjem da će Crkva, Majka i Učiteljica, ovdje doista dobro pratiti put kojim se ide.
  Opširnije

 

Propovijed beckog kardinala dr. Christoph Schonborn u Medjugorju - 31.12.2009.

 

 

Video: Bečki kardinal dr. Christoph Schönborn u Međugorju

 

 

UPITNIK

Poštovani, svrha i cilj ovog upitnika je pravljenje popisa svećenika koji su dobili poziv preko Međugorja, pa bismo vas zamolili da ispunite sljedeće podatke: (upitnik)