Poruka, 25. veljača 2015

„Draga djeco! U ovom milosnom vremenu sve vas pozivam: više molite a manje pričajte. U molitvi tražite volju Božju i živite je po zapovijedima na koje vas Bog poziva. Ja sam s vama i s vama molim. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Popularizacija Svetoga pisma kroz malonogometni turnir u Međugorju

Hrvatsko biblijsko društvo, u suradnji s albanskim, srpskim i makedonskim biblijskim društvom, od 20. do 22. veljače 2015. organiziralo je malonogometni turnir u Međugorju s ciljem popularizacije Svetoga pisma. Okvir cijelog programa bila je zajednička molitva i susret s Biblijom. Nogometu je prethodilo čitanje iz Svetoga pisma, a pouku o redovitom čitanju i proučavanju Biblije održao je profesor biblijskih znanosti fra Ivan Dugandžić.

Na susretu je sudjelovalo šest ekipa, i to iz Albanije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Prvotni cilj susreta bilo je druženje, upoznavanje i želja da sudionici čitaju Sveto Pismo i žive po načelima riječi Božje. Kao i na svakom drugom natjecanju, sudionicima su dodijeljene simbolične nagrade koje su izmamile osmijeh na licima sudionika ovog susreta.

Prema mišljenju predsjednika Hrvatskog biblijskog društva Damira Lipovšeka, ostvarena je ideja da se ovim susretom popularizira čitanje Svetoga pisma. Nogometne utakmice pospješile su ideju čitanja Biblije te povećale radost ovog susreta. „Uistinu, ovaj susret je susret radosti koja vodi prema bogatstvu jer su biblijska društva povezala ne samo različite nacije nego i različita vjerska opredjeljenja,“ rekao je izvršni predsjednik kluba Internata Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Sarajevu vlč. Mario Ćosić. (kta)

Najstarija župljanka

24.02.2015

Najstarija župljanka župe Međugorje, Ruža Vidović Baraćuša, proslavila je u subotu, 21. veljače 100. rođendan. Rođendan bake Ruže bio je prava svečanost za njenu obitelj, prijatelje, susjede i sve koji su došli  čestitati joj. Stoti rođendan baki Ruži čestitali su i međugorski župnik fra Marinko Šakota i fra Karlo Lovrić koji se bavi pastoralom starih i bolesnih u župi Međugorje i redovito posjećuje baku Ružu. Rođena je  21. veljače 1915. godine u Međugorju u obitelji Ilke i Mande Barać. Udala se za Tadiju Vidovića s kojim je rodila sedmero djece, od kojih je danas četvero živih. Baka Ruža ima i četrnaestero unučadi, petnaestero praunučadi i dvoje prapraunučadi. Dobrog je zdravlja, živi u Miletini s nevjestom Dragom i kćerkom Ljiljom koje su kazale kako baka Ruža svaku večer uzme krunicu u ruke i uz radiopostaju Mir Međugorje  moli Gospinu krunicu i sluša svetu misu. Baka Ruža kaže da su recept dugovječnosti vjera, molitva, puno rada i što više zelenja iz vlastitog vrta, i jedna čašica bijelog vina dnevno.

Opširnije

22. MEÐUNARODNI SUSRET ORGANIZATORA HODOČAŠĆA, VODITELJA CENTARA MIRA I MEÐUGORSKIH MOLITVENIH I KARITATIVNIH SKUPINA

23.02.2015

Dvadeset drugi  međunarodni susret  organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina  vezanih za Međugorje, održat će se  u Međugorju  od  2. do 6. ožujka 2015. godine.  Tema susreta je:

 

"Mir vama!" (Iv 20, 21)

U Gospinoj školi

PROGRAM

Opširnije

Korizmena duhovna obnova Franjevačkog svjetovnog reda u Međugorju

22.02.2015

Dana 21. veljače održana je u Međugorju peta korizmena duhovna obnova u organizaciji hercegovačkog Područnog vijeća Franjevačkog svjetovnog reda. Program duhovne obnove započeo je obraćanjem područne ministre Ankice Zelenika. Riječi pozdrava i dobrodošlice uputili su domaćini: ministar mjesnog bratstva Jure Čilić, mjesni duhovni asistent fra Ivana Landeka ml. te međugorski župnik fra  Marinko Šakota. (Foto: Toni Iličić)

Opširnije

Pobožnost križnoga puta u Međugorju

20.02.2015

 

Posebnost  je korizmenoga vremena razmatranje Kristove muke, poglavito u pobožnosti križnoga puta koji se moli, kako po crkvama tako i po obiteljima.  U međugorskoj župi pobožnost je petkom: na  Križevcu u 14 sati; u župnoj crkvi sv. Jakova nakon večernje svete mise; na filijalama (Šurmanci, Vionica, Miletina) u 16 sati. Pobožnost križnoga puta počela se moliti na Križevcu s početkom Gospinih ukazanja.

Opširnije

Obavijesti

23.02.2015 - Pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu

Brojni hodočasnici ističu kako ih se u Međugorju najviše dojmila pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Ova pobožnost u međugorskoj župi je utorkom  i subotom od 21 do 22 sata te četvrtkom nakon večernje svete mise. Svakoga 25. u mjesecu je i redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje. U 21 sat počinje zajedničko klanjanje i traje do 22 sata, a nakon toga Presveto je izloženo u crkvi do 7 sati ujutro.

Opširnije

02.02.2015 - Papa Franjo 6. lipnja u Sarajevu

Vatikan (IKA) – „Želim objaviti da ću u subotu, 6. lipnja, ako Bog da, ići u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine“ - rekao je papa Franjo nakon Angelusa u nedjelju, 1. veljače. Papa Franjo pozvao je vjernike na molitvu za ovaj njegov pohod kojemu je cilj ohrabriti tamošnje vjernike katolike, probuditi kvasac dobra i pridonijeti učvršćenju bratstva i mira.

Opširnije

26.01.2015 - MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE OSOBA S POSEBNIM POTREBAMA

Želimo vas obavijestiti da bi Međunarodno hodočašće osoba s posebnim potrebama bilo od 11. do 14. lipnja 2015. tako da možete na vrijeme planirati moguće primanje tih osoba u vaše domove.

Opširnije

Podsjetnik

OPĆE UPUTE SVEĆENICIMA

Molimo vas da se u potpunosti pridržavate crkvenih propisa predviđenih Zakonikom kanonskog prava, općih liturgijskih propisa, te uredbi i propisa upućenih od strane mjerodavnih crkvenih vlasti vezanih za svećenički život i rad.
Da biste sudjelovali u liturgijskom životu Župe, sukladno crkvenim propisima, potrebno je imati preporučeno pismo (celebret) vašeg ordinarija ili vašeg poglavara, ne starije od godinu dana (usp. Zakonik kanonskog prava, kan. 903). 


22. MEÐUNARODNI SUSRET ORGANIZATORA HODOČAŠĆA, VODITELJA CENTARA MIRA I MEÐUGORSKIH MOLITVENIH I KARITATIVNIH SKUPINA


3. MEĐUNARODNI DUHOVNI SEMINAR ZA LIJEČNIKE I MEDICINSKO OSOBLJE


 

20. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA  SVEĆENIKE


 

16. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE


Kuća molitve Domus Pacis - seminari posta, molitve i šutnje

Seminare vode međugorski franjevci. 
Termini seminara po jezičnim skupinama i adrese za prijave su: Kontakt.

 


AKTIVNOSTI U ŽUPI

Franjevačka mladež Frama - Voditelj:fra Stanko Ćosić; www.framamedjugorje.com

Ministranti- Susret ministranata je svake subote u 10:00h. Voditelj:fra Hrvoje Miletić;

Franjevački svjetovni red FSR: Susreti utorkom u 19:15h; simpatizeri petkom u 20:10h. Voditelj: fra Ivan Landeka ml;

Zborovi: Golubići mira imaju probe subotom u 10:00h;

Veliki zbor ima probe ponedjeljkom, utorkom i srijedom u 20:00h; voditeljica: s. Irena Azinović;

Udruga za pomoć u rehabilitaciji ovisnika Milosrdni otac:

Adresa: Bijakovići bb, 88266 Međugorje

Kontakt: 036/651-567, www.milosrdni-otac.com

Majčino selo je Ustanova za predškolski odgoj i socijalnu skrb. Želiš li služiti životu, podupri Majčino selo i preporuči ga svojim prijateljima:

Korisnik: „Majčino selo“ Čitluk; Bijakovići bb, 88260 Čitluk
Tuzemni: KONTO: 338 120 220 100 52 84
Inozemni: S.W.I.F.T. code: UNCRABA 22
IBAN: BA393380604802781703
Banka: UNICREDIT BANK d.d. Kardinala Stepinca bb, 88000 MOSTAR


Audio-video program i fotografije iz međugorske crkve uživo

S blagdanom svetog Franje počeli smo emitirati uživo audio-video program i fotografije iz međugorske crkve. Možete ih pratiti na linku Uživo - audio i video (TV)  - ( Večernji molitveni program) - Adobe Flash media live  player

 

 Live streaming Medjugorje :  smoothstreamingplayer.html  - Smooth streaming player

 

 

Medijski prijenos

 

Medijski  prijenos možete pratiti audio i video putem naših TV Web kamera, Internet radia, radio postaja, te preko internetskih stranica i linkova uživo audio i video na različitim jezicima:

 

www.medjugorje.hr      -   http://www.medjugorje.hr/hr/multimedija/live-streaming/

www.medjugorje.de (Deutsch)
www.kathtube.com (Deutsch)

www.kathtube.com/player.php?id=32333   (Deutsch)
www.kit-tv.at  (Deutsch)

www.centromedjugorje.org

www.centromedjugorje.it

 www.medjugorje.ie

www.centremedjugorje.org

 www.medjugorjearabic.com

 www.centrummedjugorje.pl

www.qpmm.org   http://62.75.216.148 - USA KOREA


Duhovni pokret Kraljice Mira u svijetu
 

Pokret, koji je uslijedilo nakon ukazanja Kraljice Mira u Međugorju, obuhvaća hodočašća u Međugorje, osnivanje centara mira i molitvenih skupina po čitavom svijetu, kao i pastoralnu, nakladničku, humanitarnu i drugu aktivnost…..
Ovaj će nam upitnik omogućiti da steknemo  bolju predodžbu svjetske dimenzije ovog pokreta u službi univerzalne Crkve. Pružit će nam prigpdu za bolje međusobno poznavanje i bolju komunikaciju s različitim skupinama, kao i naš bolji rast u molitvi i u službi. 
Molimo sve voditelje centara mira, molitvenih, hodočasničkih i karitativnih skupina da ispune ovaj upitnik i da ga pošalju u Međugorje  na broj faxa + 387.36.651.444 ili da se obrate na adresu centar@medjugorje.hr  kako bi ovaj upitnik primili elektroničkom poštom.
 

Upitnik:

ČESKY / DEUTSCH / ENGLISH / ESPAÑOL / FRANCAIS / HRVATSKI / ITALIANO / MAGYAR / NEDERLANDS-VLAAMS / POLSKI / PORTUGUÊS / ROMANA / RUSSIAN / SLOVENSKY

(Adobe Reader free download: www.adobe.com)


 

 

Dnevni molitveni program

 

Dnevni molitveni program u crkvi sv. Jakova Međugorje (mise/govori).


Molitveni program na hrvatskom jeziku u crkvi sv. Jakova:

Svete mise nedjeljom7:00h, 8:00h - jutarnje mise;  9:30h - đačka misa; 11:00h - pučka misa; 18:00h večernja misa.
Svete mise kroz tjedan: 7:30h - jutarnja misa, 13:00h (subotom), 18:00h - večernja misa.

Molitva krunice u crkvi:  17:00h, svakodnevno, prije večernje svete mise.

 Molitva za zdravlje duše i tijela: Molimo svakodnevno nakon večernje svete mise;

Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu: 21:00h-utorkom i subotom; 19:00h-četvrtkom; od 21:00h do 7:00h svakog 25. u mjesecu;

Čašćenje Križa Kristova: od 19:00h do 20:00h petkom;

Križni put na Križevcu: 14:00h-petkom;

Molitva krunice na Brdu ukazanja: 14:00h- nedjeljom.


Važniji nadnevci u međugorskoj župi 2015.

 

Donosimo nekoliko važnijih nadnevaka međugorske  župe u 2015. godini:

10. veljače - Stepinčevo-sveta misa za ubijene fratre i sve poginule u II. svjetskom ratu i Domovinskom ratu;

2. – 6. ožujka – 22. međunarodni susret organizatora hodočašća;

18. veljače – Pepelnica(Čista srijeda), početak korizme;

29. ožujka – Cvjetnica (procesija od stare do nove crkve);

5. travnja – Uskrs;

16. svibnja(subota) ­ – Krizma;

17. svibnja(nedjelja) – Prva pričest;

13. – 16. svibnja – 3. međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje;

4. lipnja – Tijelovo (procesija kroz župu nakon večernje sv.mise);

24. lipnja  – Hodnja mira od Humca do Međugorja;

25. lipnja – 32.obljetnica Gospinih ukazanja;

6. – 11. srpnja – 20. međunarodni seminar za svećenike;

12. – 15. srpnja – 16. međunarodni seminar za bračne parove;

25. srpnja – sv. Jakov, zaštitnik međugorske župe;

31. srpnja – 6.kolovoza – Međunarodni festival mladih;

15. kolovoza – Velika Gospa;

13. rujna – Misa na Križevcu;

24. studenog – Obljetnica smrti fra Slavka Barbarića;

24. prosinca   – Božićno bdijenje;

31. prosinca – Molitveni doček Nove godine u Međugorju.


Medjugorje Film - Our Lady Queen Of Peace

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=13XHKaF0T3g

 


Majka Božja - najbolja pastoralna teologinja

Prigodom boravka bečkoga nadbiskupa  kardinala Christopha Schönborna u Međugorju, s njim je razgovarao Max Domej, Gebetsaktion Wien

U Lurdu i Fatimi Crkva je donijela svoj sud, svoj konačni sud, tek nakon što su događaji bili okončani. Do toga će i u ovom slučaju prije ili kasnije doći, ali i tu ostavljamo Majci Božjoj slobodne ruke…. Mislim da Međugorje može mirno nastaviti ići svojim putem s povjerenjem da će Crkva, Majka i Učiteljica, ovdje doista dobro pratiti put kojim se ide.
  Opširnije

 

Propovijed beckog kardinala dr. Christoph Schonborn u Medjugorju - 31.12.2009.

 

 

Video: Bečki kardinal dr. Christoph Schönborn u Međugorju

 


UPITNIK

Poštovani, svrha i cilj ovog upitnika je pravljenje popisa svećenika koji su dobili poziv preko Međugorja, pa bismo vas zamolili da ispunite sljedeće podatke: (upitnik)