Arhiva Novosti

O. Desire iz Obale Bjelokosti osmi put u Međugorju

Vlč. Desire dolazi iz župe Gospe od Neprestane Pomoći u Abidjanu, glavnom gradu Obale Bjelosti. Svećenik je jedanaest godina, a nedavno je prigodom hodočašća u Međugorje treći put bio sudionikom Međunarodnog seminara za svećenike. O svom iskustvu Međugorja ovaj je mladi svećenik kazao:

Objavljeno: 11.07.2017.

Prva obljetnica djelovanja humanitarne udruge „Marijine ruke” iz Međugorja

Humanitarna udruga „Marijine ruke” osnovana je u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka udruge, u župi su Međugorje tri godine djelovali kao Ured za potrebite.

Objavljeno: 10.07.2017.

Otac Aleksander iz pariške nadbiskupije: „Međugorje je kristocentrično mjesto”

Otac Aleksander (na slici desno) svećenik je tri godine i dolazi iz pariške nadbiskupije. Sudjelovao je na nedavno održanom 22. Međunarodnom seminaru za svećenike u Međugorju. O. Aleksander je u programu Radiopostaje „Mir” Međugorje o sebi rekao:

Objavljeno: 10.07.2017.

Svetom misom završen međunarodni seminar za svećenike u Međugorju

U Međugorju je u subotu 8. srpnja misnim slavljem u 11 sati završio 22. međunarodni seminar za svećenike, na kojemu se okupilo 253 svećenika, đakona i bogoslova iz 25 zemalja. Seminar je, naime, započeo večernjim molitveno liturgijskim programom u ponedjeljak 3. srpnja.

Objavljeno: 09.07.2017.

Fra Ivica Vrbić: „U našoj se misiji uzdamo u zagovor Blažene Djevice Marije”

U Šibeniku je od 2. do 6. srpnja 2017. održan 29. susret hrvatskih misionara i misionarki. Ove je godine taj tradicionalni susret okupio 18 misionara koji tijekom svoga godišnjeg odmora ne propuštaju takve susrete, jer, kako kažu, i njih same obogaćuju. Neki od misionara ne propuste pohoditi i Međugorje. Ove je godine to učinio i mladi misionar u Boliviji fra Ivica Vrbić. (slike)

Objavljeno: 07.07.2017.

Don Stjepan Pasarić: „Seminari nam pomažu približiti se Bogu”

Na Plitvičkim jezerima djeluje pastoralni centar posvećen Mariji Majci Crkve kojeg vode salezijanci. Jedan od njih, don Stjepan Pasarić, sudionik je 22. međunarodnog seminara za svećenike u Međugorju. O dojmovima seminara, ali i Međugorju, don Stjepan je za program radiopostaje „Mir” Međugorje između ostalog kazao i sljedeće:

Objavljeno: 06.07.2017.

Sudionici govore o 22. međunarodnom seminaru za svećenike

U Međugorju je u tijeku 22. međunarodni seminar za svećenike, koji traje od 3. do 8. srpnja. Na njemu već treću godinu sudjeluje i vlč. Franko Markulić iz Krčke biskupije, koji djeluje u jednoj maloj župi na Malom Lošinju. Vlč. Franko je govorio o važnosti seminara u Međugorju:

Objavljeno: 05.07.2017.

Hodočasnici o Međugorju

Mnogi hodočasnici upravo u Međugorju započinju svoj novi život u Gospodinu. Nešto slično je doživjela i 67-godišnja hodočasnica Zdenka iz Splita, koja je prvi put došla u Međugorje 25. lipnja 1996. Od tada svake godine dolazi na obljetnicu Gospinih ukazanja. Kako ističe, u prosjeku godišnje dođe desetak puta.

Objavljeno: 04.07.2017.

Započeo 22. međunarodni seminar za svećenike u Međugorju

U Međugorju je u ponedjeljak 3. srpnja registracijom sudionika i večernjim molitveno-liturgijskim programom započeo dvadeset i drugi međunarodni seminar za svećenike, na kojem se prvoga dana okupilo oko 250 sudionika iz 28 zemalja. (slike)

Objavljeno: 04.07.2017.

Djeca bez roditelja iz Rumunjske besplatno na hodočašću u Međugorju!

Ovih se dana u župi Međugorje održava projekt pod nazivom „36 djece bez roditelja za 36 godina Gospinih ukazanja u Međugorju". Riječ je o akciji koju je pokrenuo Luchian Omania iz Rumunjske sa svojim prijateljima, a koji već treću godinu zaredom djeci bez roditelja osiguravaju novac za put u Međugorje.

Objavljeno: 03.07.2017.

Franjevački svjetovni red Čitluk na Brdu ukazanja

Za svetoga Franju molitva je „duša života i rada” . Slijedeći njegove stope kroz naše franjevačko svjetovno bratstvo, nastojimo da duh molitve prožima sve ono što živimo i radimo.

Zadnji sastanak pred ljetnu stanku našega franjevačkoga bratstva, župe Krista Kralja Čitluk, proveli smo penjući se uz Podbrdo i moleći Gospinu krunicu.

Objavljeno: 02.07.2017.

Hodočasnice iz Dalmacije: „U Međugorju smo doživjeli velike milosti”

Hodočasnice iz Dalmacije, Katarina Čičić i Nevenka Videk, u Međugorje su stigle na povratku s hodočašća u Uzdol i proslave sv. Ivana Krstitelja. U Međugorju su bile već dvadesetak puta.

Objavljeno: 01.07.2017.

Statistike za lipanj 2017.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 198 300

Broj svećenika koncelebranata: 4130 (137 dnevno)

Objavljeno: 01.07.2017.

Hodočašće iz Velenja (Slovenija) u Međugorje

Hrvatsko kulturno društvo Velenje u suradnji sa župom sv. Marije Velenje organiziralo je svoje treće hodočašće u Međugorje od 19. do 21. svibnja 2017. Društvo je osnovano 2015. godine, te kako u sklopu programa društva imaju hodočašća u razne krajeve po Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni, te su iste godine prvi put posjetili i Međugorje. (slike)

Objavljeno: 30.06.2017.

Sestre iz Euharistijske zjednice službenica Srca Isusova i Marijina na hodočašću u Međugorju

Četiri sestre iz Euharistijske zajednice Službenica Srca Isusova i Marijina iz Rijeke došle su u Međugorje sa skupinom od pedesetak hodočasnika. Ističu kako im je velika milost i radost što su mogle biti ovdje u prigodi proslave 36. obljetnice Gospinih ukazanja.

Objavljeno: 30.06.2017.