Arhiva Novosti

83. obljetnica izgradnje križa na Križevcu

Dana 16. ožujka navršava se osamdeset i tri godine od završetka izgradnje križa na Križevcu i slavlja prve euharistije na brdu koje je u posljednjim desetljećima postalo glasovito u cijelom svijetu. Podsjetimo se, ideju o izgradnji križa u jubilarnoj godini našega spasenja župljanima je predložio tadašnji župnik fra Bernardin Smoljan.

Objavljeno: 12.03.2017.

Međugorje: Održana duhovna obnova

U Međugorju je od 7. do 9. ožujka 2017. održana duhovna obnova župe koju je vodio don Ivan Filipović iz zajednice Cenacolo. Duhovna obnova je počela u utorak 07. ožujka večernjim molitveno-liturgijskim programom u župnoj crkvi. Molitvu je krunice prvoga dana predmolio fra Perica Ostojić, a svetu je misu predslavio don Ivan, u koncelebraciji četvorice svećenika.

Objavljeno: 10.03.2017.

Duhovna obnova Frame Visoko u Međugorju

Na Čistu srijedu 1. ožujka 2017. u Međugorju je održana duhovna obnova Frame Visoko. Po dolasku u Međugorje, mladi su se u molitvi uspeli na Brdo ukazanja-Podbrdo, a nakon toga posjetili zajednicu Cenacolo: „Imali smo dosta slobodnog vremena do mise, pa smo svi otišli na predavanje u Cenacolo. Tamo smo slušali svjedočenje dviju predivnih osoba o njihovom životnom iskustvu i ovisnosti o alkoholu, te depresiji.

Objavljeno: 09.03.2017.

U Međugorju održan seminar za srednjoškolke

Od 3. do 5. ožujka 2017. održan je u Međugorju seminar za srednjoškolke koji su animirale s. Danijela Brekalo i s. Ivana Markotić. Na seminaru su sudjelovale 23 djevojke iz župa Tomislavgrad, Posušje, Kočerin, Biograci, Ledinac i Bijelo Polje.

Objavljeno: 06.03.2017.

Duhovna obnova za međugorsku župu

Duhovna obnova za župu Međugorje održat će se 7., 8. i 9. ožujka 2017. Ob­novu predvodi don Ivan Filipović iz zajednice Cenacolo. Program duhovne obnove sva tri dana započinje u crkvi sv. Jakova molitvom krunice u 17 sati i nastavlja se svetom misom u 18 sati. Nakon svete mise održat će se predavanje i molitva u dvorani Ivana Pavla II. 

Objavljeno: 06.03.2017.

Prvi dani mjeseca ožujka u Međugorju

Prema podacima Ureda informacija, u prvim su danima mjeseca ožujka Međugorje posjetile hodočasničke skupine iz Ukrajine, Kolumbije, SAD-a, Engleske, Koreje, Francuske, Italije, Njemačke, Španjolske, Meksika, Latvije, Slovenije i Rumunjske.  (slike)

Objavljeno: 05.03.2017.

Nastavljaju se susreti župljana u korizmi

Korizmeni susreti međugorskih župljana nastavljaju se i ove srijede u 19 sati, tj. nakon večernje svete mise, u dvorani Ivana Pavla II. (tzv. žutoj dvorani). Nakon Miletine, u srijedu 8. ožujka domaćini su župljani iz filijale Vionica.

Objavljeno: 04.03.2017.

Hermine Bader: „U Međugorju me dirnula živa vjera i način molitve“

Na dvadeset i četvrtom Međunarodnom susretu organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina povezanih s Međugorjem sudjelovala je i Hermine Bader iz Njemačke, koja na ovaj seminar dolazi već deset godina. Hermine djeluje u međugorskom centru Međugorje-Njemačka.

Objavljeno: 04.03.2017.

Svetom misom završen Međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje

Dvadeset četvrti Međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje s temom „Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1, 9)“, koji je počeo u Međugorju u ponedjeljak 27. veljače, završio je svetom misom zahvalnicom u petak 3. ožujka, koju je predslavio koordinator susreta fra Marinko Šakota, međugorski župnik.  (slike)

Objavljeno: 03.03.2017.

Međugorje: Pobožnost Križnoga puta u korizmenom vremenu

Osobitost  je korizmenoga vremena razmatranje Kristove muke, poglavito u pobožnosti Križnoga puta koji se moli, kako po našim crkvama, tako i po obiteljima.  U međugorskoj župi Križni se put u korizmi moli petkom na Križevcu u 14 sati, u župnoj crkvi sv. Jakova nakon večernjeg misnog slavlja, te u filijalnim crkvama (Šurmanci, Vionica, Miletina) u 16 sati.

Objavljeno: 02.03.2017.

Statistike za veljaču 2017.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 32 800

Broj svećenika koncelebranata: 678 (24 dnevno)

Objavljeno: 01.03.2017.

Alfred Hack: „U Međugorju sam prvi put u životu osjetio ljubav Božju”

Alfred Hack iz Njemačke na Susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje dolazi već sedam ili osam godina. Prvi je puta sudjelovao već 1994. godine, no zbog poslovnih obveza nekoliko narednih godina nije bio u mogućnosti biti nazočan na ovim susretima. Za Radiopostaju „Mir” Međugorje gosp. Hack je kazao:

Objavljeno: 28.02.2017.

Sudionici o susretu organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina u Međugorju

Među sudionicima 24. međunarodnog Susreta organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, koji se ovih dana održava u Međugorju, je i Gianpietro Todesco iz Vicenze. Na susretu sudjeluje treći put. Sam ne organizira hodočašća, no želio je bolje upoznati život međugorske župe. U Međugorje je prvi puta došao 1989. godine.

Objavljeno: 28.02.2017.

Započeo Susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje

Registracijom te potom sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, u popodnevnim je satima u ponedjeljak 27. veljače 2017. godine započeo 24.-ti po redu međunarodni Susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje. (slike)

Objavljeno: 28.02.2017.

Susreti međugorskih župljana u korizmi

Prošle su godine po prvi puta održani korizmeni susreti međugorskih župljana. Susreti se nastavljaju i ove godine i to srijedom (počevši od Pepelnice) u dvorani Ivana Pavla II u 19 sati, tj. nakon večernje svete mise. Nakon meditacije u tišini i razmatranja Božje riječi, u jednom će dijelu dvorane biti i blagovanje kruha i vode. Domaćini prvoga susreta su župljani iz Miletine.

Objavljeno: 27.02.2017.