Arhiva Novosti

Mons. Hoser u Međugorju: Ovo je svijet duha, svijet susreta čovjeka s Bogom

Nas vodi Majka Božja i Majka naša: iz Čestohove,  iz Vilnusa, iz Lourdesa, iz Fatime, iz Kibeha i iz Međugorja, Kraljica Mira. Dopustimo Joj da nas vodi, poručio je apostoslki vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju nadbiskup Henryk Hoser. (FOTO)

Objavljeno: 03.08.2019.

Biskup Dominique Rey na Mladifestu: U Međugorju se živi Marijina poruka nade

Zahvaljujem svojoj braći franjevcima koji vode ovo svetište. Ja ga rado tako nazivam. Međugorje još nije proglašeno svetištem, ali de facto je to, možemo reći, jedno svjetsko svetište, kazao je sisački biskup mons. Vlado Košić. (FOTO)

Objavljeno: 03.08.2019.

Nadbiskup Luigi Pezzuto: Bog svakome od nas govori "Idi za mnom"

Drugog dana 30. Festivala mladih u Međugorju svečano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto. Koncelebriralo mu je 678  nadbiskupa, biskupa i svećenika. Uz brojne televizijske kuće diljem svijeta, izravni prijenos putem live streama posjećen je s 1.996.700 jedinstvenih IP adresa. (FOTO)

Objavljeno: 02.08.2019.

Nadbiskup Carballo na Mladifestu: Ovdje se moli za Papu! Ovi mladi ljube Crkvu!

Nakon molitve na Podbrdu program se nastavio jutarnjom molitvom i katehezom. Katehezu je mladima držao nekadašnji generalni ministar franjevačkog reda, a danas tajnik Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života nadbiskup Jose Rodriguez Carballo. Potom su uslijedila svjedočanstva bračnog para Katarine i Pere Eranovića, koji su govorili o predbračnoj čistoći, te mladih s Floride koji su napisali pjesmu za ovogodišnji Mladifest. (FOTO)

Objavljeno: 02.08.2019.

Kardinal De Donatis na otvaranju Mladifesta: Donosim topli pozdrav i blagoslov Svetog Oca

Svetom misom koju je, uz koncelebraciju 620 nadbiskupa, biskupa i svećenika, predslavio Papin vikar Rimske biskupije Angelo De Donatis u Međugorju je počeo jubilarni 30. Festival mladih. Uz desetke tisuća mladih u Međugorju, otvaranje festivala preko live streama pratilo je rekordnih 1.747.100 ljudi diljem svijeta. (FOTO)

Objavljeno: 01.08.2019.

Statistike za srpanj 2019.

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 170 000

Broj svećenika koncelebranata: 6397 (206 dnevno)

Objavljeno: 01.08.2019.

U četvrtak konferencija za medije mons. Henryka Hosera i fra Marinka Šakote

Na otvaranju Mladifesta u četvrtak 1. kolovoza u 19 sati svetu misu predslavit će kardinal Angelo De Donatis, Papin vikar Rimske biskupije, a večernju misu svečanog zatvaranja, u ponedjeljak 5. kolovoza u 19 sati, predslavit će nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije.

Objavljeno: 30.07.2019.

U Međugorju proslavljen zaštitnik župe sveti Jakov

Na svetkovinu sv. Jakova apostola starijeg (25. srpnja) zaštitnika međugorske župe središnja proslava i svečana sveta misa bila je u 11 sati u Gaju u blizini crkve. Prije mise bila je procesija iz crkve s kipom sv. Jakova. Misno slavlje predslavio je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser, koji je rekao da župljani Međugorja imaju veliku odgovornost za gostoprimstvo i pomoć onima koji dolaze u Međugorje i traže izvor Božje milosti. (FOTO)

 

Objavljeno: 25.07.2019.

Petorica franjevaca Hercegovačke franjevačke provincije proslavili su svoje zlatne mise

Večernjom svetom misom 24. srpnja koju je od 19 sati predslavio apostolski nunciji u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, petorica franjevaca Hercegovačke franjevačke provincije, fra Ivan Dugandžić, fra Tomislav Pervan, fra Ante Kutleša, na službi u Međugorju, te fra Vitomir Musa na službi u Širokom Brijegu i fra Ante Leko na službi u Posušju, proslavili su svoje zlatne mise, 50 godina od prve mise. (FOTO)

Objavljeno: 25.07.2019.

Proslava svetkovine sv. Jakova, zaštitnika međugorske župe

U četvrtak (25. srpnja) svetkovina je sv. Jakova apostola – zaštitnika međugorske župe. Svete mise su samo u župnoj crkvi u 7, 8 i 19 sati. Središnja proslava - svečana sveta misa je u 11 sati u Gaju.

Procesija s kipom kreće iz crkve u 10:45 sati. Ove godine kip će nositi međugorski župljani iz Vionice, a iz župnog ureda pozivaju sve da se uključe u procesiju.

 

Objavljeno: 23.07.2019.

Kardinal Angelo De Donatis otvara, a nadbiskup Rino Fisichella zatvara 30. Mladifest

Kateheze će još na Mladifestu imati i misu slaviti i bivši generalni ministar franjevačkog reda, a sada tajnik Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života biskup Jose Rodriguez Carballo; nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini; mons. Dominique Rey, biskup Touluna u Francuskoj; kardinal Antonio Canizares Llovera, nadbiskup Valencije; mons. Vlado Košić, sisački biskup; kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit Vrhbosanski te mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje.

 

Objavljeno: 22.07.2019.

Zlatne mise fra Ivana Dugandžića, fra Tomislava Pervana i fra Ante Kutleše

Tri franjevca koja su na službi u župi Međugorje, fra Ivan Dugandžić, fra Tomislav Pervan i fra Ante Kutleša, proslavit će svoju zlatnu misu (50 godina od prve mise) u srijedu, 24. 7. 2019. u međugorskoj župnoj crkvi.

Svetu misu u 19 sati predvodit će apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto.

Objavljeno: 22.07.2019.

Duhovna obnova za svećenike: Povući se u samoću i izoštriti svoj pogled

-Ovaj seminar, duhovne vježbe u Međugorju, pozivaju nas da se stanovito vrijeme zaustavimo na svom životnom putu i, Gospinom blizinom i zagovorom, utvrdimo pravi cilj našega života i put koji do njega vodi, kazao je fra Miljenko Šteko, kojemu je na misi koncelebriralo 257 svećenika, a već jutros (9. srpnja) na katehezi koju im je držao apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Henryk Hoser bilo ih je oko 350 iz 32 zemlje svijeta.

Prije kateheze mons. Hosera, sve je pozdravio i dobrodoščicu svima poželio, uz molitvu i zaziv blagoslova Duha Svetoga, međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji uz nadbiskupa Hosera drži predavanja na ovoj duhovnoj obnovi. (foto)

 

Objavljeno: 09.07.2019.

Predstavljamo album Marija Zovke „Ave Maria sacred arias“

U suvenirnici Informativnog centra Mir Međugorje može se kupiti novi glazbeni album „Ave Maria sacred arias“. Autorski je to prvijenac Marija Zovke, kojega je počeo producirati još davne 2007. godine. Projekt se razvijao pune dvije godine, gdje je Zovko autorom orkestralnih aranžmana i produkcije.

Vokale je snimao kod svoga dugogodišnjeg prijatelja don Gordana Božića, a razvoj je tekao pod budnim okom još jednoga prijatelja, maestra don Dragana Filipovića. Back vokali na albumu su ženska klapa Drača.

 

Objavljeno: 09.07.2019.

Duhovna obnova za svećenike u Međugorju od 8. do 13. srpnja

U Međugorju se od 8. do 13. srpnja održava duhovna obnova za svećenike. Kao i ranijih godina i ove godine više stotina svećenika sudjelovat će na ovoj Duhovnoj obnovi i molitvenom programu međugorskoj crkvi. Tema ove duhovne obnove, kao i svih ostalih u ovoj godini je u Gospinoj školi „Idi za mnom!“ (Mk 10, 21). 

Detaljan program pogledajte OVDJE.

Objavljeno: 05.07.2019.