21. svibnja održava se Libanonski međunarodni kongres na arapskom jeziku o plodovima Međugorja

datum: 11.05.2022.

Povodom 40 godina Gospinih ukazanja u Međugorju, a pod pokroviteljstvom nadbiskupa Alde Cavallija, apostolskoga vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje i kardinala Bechare Boutrosa al-Rahija, patrijarha Antiohije i cijeloga Istoka, Informativni centar MIR Međugorje i Friends of Mary Queen of Peace iz Libanona organiziraju Libanonski međunarodni kongres o plodovima Međugorja na arapskom jeziku.

Informativni centar Mir Međugorje je već organizirao kongrese za njemačko, španjolsko i kinesko govorno područje, a za sve njih bilo je veliko zanimanje međugorskih hodočasnika, ali i vjernika uopće.

Geslo Libanonskog međunarodnog kongresa za arapsko govorno područje je ''Ne boj se! Samo vjeruj!'' (Mk 5, 36), a održat će u subotu, 21. svibnja 2022. od 10 do 20 sati (po srednjoeuropskom vremenu).

Ovaj će se Kongres prenositi uživo na:
Tele Lumiere / Noursat satelitska mreža,
Youtube kanalima: Media MIR Međugorje
Facebook: Friends of Mary Queen of Peace

Prijevod uživo je osiguran na 14 jezika.

Na Libanonskom kongresu govorit će i kateheze imati patrijarh Antiohije i cijeloga Istoka kardinal Bechare Boutros al-Rahi, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli, predsjednik Europske unije provincijala fra Miljenko Šteko, međugorski župnik fra Marinko Šakota, fra Danko Perutina, fra Ljubo Kurtović, Marija Pavlović Lunetti, Jakov Čolo, Ivan Dragičević kao i brojni Libanonci, Palestinci, Sirijci, Egipćani... kojima je Međugorje promijenilo život.