Arhiva Novosti

Održan prvi solistički koncert klape „Laetitia“

Klapa „Laetitia“ (iz Frame Međugorje) održala je u nedjelju, 31. svibnja samostalni koncert u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju. Klapa je nastala prije nešto više od godinu dana na inicijativu voditeljice Monije Jarak i župnika fra Marinka Šakote. Sastoji se od 11 članova koji su i u glazbenoj sekciji Frame. 

Objavljeno: 01.06.2015.

4. MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE ZA OSOBE S INVALIDITETOM     

Koordinator: fra Marinko Šakota, međugorski župnik

Četvrto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 11. do 14. lipnja 2015.  Glavni organizator je Udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom Međugorje i „Majčinim selom“. Okupljanje i smještaj sudionika predviđen je u poslijepodnevnim satima u četvrtak, 11. lipnja  2015. u zgradi radiopostaje „Mir“ Međugorje (zgrada na dnu velikog parkirališta iza crkve). Prijavilo se oko 1600 hodočasnika iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Italije, Poljske, Slovačke, Latvije i Ukrajine. 

Objavljeno: 29.05.2015.

Prvi samostalni koncert klape „Laetitia“

 

Klapa „Laetitia“ (iz Frame Međugorje) najavljuje samostalni koncert koji će se održati u nedjelju, 31. svibnja 2015. u dvorani Ivana Pavla II. (žuta dvorana) u Međugorju, u 19:30. Ulaz je slobodan.  Darija i Anamarija Ramljak, u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje, najavljujući koncert, o klapi su kazale: 

Objavljeno: 28.05.2015.

Ljetni raspored molitvenog programa

 

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju počinje 1. lipnja. Molitva krunice u župnoj crkvi počinje u 18, a sv. misa u 19 sati, a nakon mise slijedi uobičajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu. Klanjanje je utorkom i subotom u 22 sata te četvrtkom nakon večernje svete mise. Pobožnost Križnog puta na Križevcu petkom je u 16, a molitva krunice na Podbrdu nedjeljom također u 16 sati.

Objavljeno: 28.05.2015.

Radiopostaja Mir Međugorje izradila audio najave posjeta pape Franje

Kratke audio najave posjeta pape Franje Bosni i Hercegovini, namijenjene emitiranju u radio programima, izradila je ovih dana Radiopostaja Mir Međugorje, kao svoj doprinos u medijskim pripremama papinog dolaska u Sarajevo.

Objavljeno: 26.05.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

U Međugorju krajem mjeseca svibnja borave hodočasnici iz Njemačke, Austrije, SAD-a, Italije, Francuske,Irske,Engleske, Meksika, Poljske, Slovenije, Belgije, Koreje, Češke, Slovačke, Indonezije. U Međugorju smo proteklih dana susreli i fra Nikicu Devčića, člana Franjevačke provincije svetog Jeronima sa sjedištem u Zadru. Fra Nikica je sudjelovao i na seminaru za liječnike, jer je on i liječnik.  

Objavljeno: 25.05.2015.

Hodočasnica s Barbadosa u Međugorju

Sredinom svibnja 2015., Therese Gloumeau s dalekog Barbadosa sudjelovala je na seminaru za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju. Po struci je kardiolog i taj posao radi već 44 godine. O hodočašću u Međugorje Therese je kazala: „Put do Međugorja je jako dug, 36 sati leta. Ovo nije moj prvi posjet Međugorju, ali je prvi put da sam na seminaru za liječnike i medicinsko osoblje.

Objavljeno: 20.05.2015.

Duhovna obnova „Živite dostojno poziva kojim ste pozvani“

 

Od 8. do 10. svibnja 2015. godine u Međugorju je održana duhovna obnova Frame Mostar. Cilj duhovne obnove bila  je priprema za nadolazeća primanja i obećanja bratstva. U subotu, nakon jutarnje molitve, duhovni asistent fra Antonio Šakota imao je predavanje o temi koja je ujedno i geslo duhovne obnove „Živite dostojno poziva kojim ste pozvani“ (Ef 4, 1).

Objavljeno: 18.05.2015.

Prva sveta pričest u župi Međugorje

U nedjelju, 17. svibnja pedeset i sedmero djece iz župe Međugorje pristupilo je prvoj svetoj pričesti. Svečanu svetu misu u 10 sati predslavio je fra Dragan Ružić, a misno slavlje je svojim pjevanjem uveličao međugorski dječji zbor „Golubići mira“ pod ravnanjem s. Irene Azinović. 

Objavljeno: 18.05.2015.

Sveta potvrda u Međugorju

U Međugorju je u crkvi sv. Jakova u subotu, 16. svibnja sakrament svete potvrde primio  osamdeset jedan krizmanik. Sveto misno slavlje u 10 sati  predslavio je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, koji je krizmanicima i podijelio sakrament. Svojim pjevanjem svečanost je uveličao Veliki župni zbor pod ravnanjem sestre Irene Azinović.

Objavljeno: 17.05.2015.

Održan 3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

Treći međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju, na kojemu se okupilo 200 sudionika iz 16  zemalja, završio je u subotu, 16. svibnja misnim slavljem. Seminar je otvoren u srijedu 13. svibnja, a predavač je bio  fra Ljubo Kurtović, župnik u Veljacima. Tema ovoga seminara bila je „Mir Vama“.

Objavljeno: 17.05.2015.

26. MLADIFEST

 

Međugorje, od 31. srpnja do 6. kolovoza 2015.

 

Mir vama! (Iv 20, 21)

Objavljeno: 16.05.2015.

Dr. Danijela De Micheli Vitturi iz Splita o seminaru za liječnike i medicinsko osoblje

Među sudionicima 3. Međunarodnog seminara za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju susreli smo dr. Danijelu De Micheli Vitturi iz Splita, specijalisticu obiteljske medicine. Dr. De Micheli Vitturi  sudjelovala je na svakom od ova tri seminara.

Objavljeno: 15.05.2015.

Iskustva sudionika 3. Međunarodnog seminara za liječnike i medicinsko osoblje

Marica Mamuša, medicinska sestra iz Novog Travnika, treći put je na seminaru za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju.  „Prije svega dolazim da se duhovno okrijepim, da nađem mir za svoj život, posao i za svoju obitelj. Ono što smo čuli i kroz molitvu i pjesmu potreba je za sabranosti, mirom, jer smo svi opterećeni raznim problemima i brigama.

Objavljeno: 14.05.2015.

Počeo 3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

U Međugorju je u srijedu, 13. svibnja, počeo 3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje. Na seminaru je oko 200 sudionika iz 16 zemalja, a najveći broj dolazi iz Slovačke. Sudionici, osim na predavanjima, sudjeluju i u večernjem molitveno - liturgijskom programu.

Objavljeno: 14.05.2015.