Arhiva Novosti

Apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto na molitvenome dočeku Nove godine (2020.) u Međugorju

Apostolski Nuncij predvodit će misno slavlje i u srijedu, 1. siječnja 2020. u 11 sati, na svetkovinu Marije Bogorodice i Svjetski dan mira. Na Novu godinu, poslije večernje svete mise, oko 19 sati, još jednom će biti uprizorene žive jaslice.

Objavljeno: 30.12.2019.

Mons. Hoser na polnoćki u Međugorju: Ne bojte se! Navještajte radosnu vijest cijelome svijetu

''Draga braćo i sestre, ne bojte se! Ne bojte se! Navještajte radosnu vijest cijelome svijetu. Prati nas ljubav Gospodina svega svijeta. Slava Bogu na visinama, a na zemlji mir ljudima miljenicima Njegovim. Sretan vam blagdan, radostan Božić i neka mir bude sa svima vama'', riječi su kojima je mons. Hoser zaključio svoju propovijed na polnoćki u crkvi sv. Jakova. (FOTO)

Objavljeno: 25.12.2019.

GODIŠNJE UKAZANJE JAKOVU ČOLI

Na posljednjem svakodnevnom ukazanju, 12. rujna 1998., Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje je počelo u 14 sati i 25 minuta i trajalo je 9 minuta. Jakov je, nakon toga, prenio poruku:

Draga djeco, danas na ovaj milosni dan na poseban način vas pozivam da otvorite vaša srca i molite Isusa da učvrsti vašu vjeru. Djeco, kroz molitvu srcem, vjeru i djela spoznat ćete što znači živjeti iskreni kršćanski život. Često puta, djeco, vaš život i vaša srca obuzme tama, bol i križevi. Nemojte se pokolebati u vjeri i pitati zašto, jer mislite da ste sami i ostavljeni, već otvorite vaša srca, molite i čvrsto vjerujte i tada će vaše srce osjetiti Božju blizinu i da vas Bog nikada ne napušta i da je u svakom trenutku kraj vas. Kroz molitvu i vjeru Bog će odgovoriti na svako vaše zašto, i svaku vašu bol, tamu i križ pretvoriti u svjetlost. Hvala vam.

Objavljeno: 25.12.2019.

Čestitka - Na dobro Vam došao Božić i Sveto porođenje Isusovo!

Doista, od punine njegove svi primismo, i to milost na milost, jer On je MIR naš!
Sa željom da Božji mir vlada u srcima, u obiteljima, u svim zemljama i na cijelom svijetu, sjedinjeni u molitvi sa svim prijateljima Međugorja širom svijeta:
NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO POROĐENJE ISUSOVO i NOVA 2020. GODINA!
Neka vam ovaj Božić bude dan radosti i mira. Neka Vas Isus pohodi u vašim obiteljima i rodi se u skrovitosti vašega srca! (slike)

 

 Čestitka - fra Marinko Šakota, župnik

Objavljeno: 24.12.2019.

Božićni molitveni program u Međugorju

U utorak je Badnji dan. Večernji molitveni program u župnoj crkvi počinje krunicom u 17 sati. Sveta misa Badnje večeri je u 18 sati. Poslije večernje svete mise bit će uprizorene žive jaslice zajednice Cenacolo. U 22 sata počinje molitveno bdijenje, a zatim slijedi sveta misa polnoćka točno u pola noći.

Objavljeno: 23.12.2019.

„Dođite i vidjet ćete“ (Iv 1, 39) – tema je međunarodnih duhovnih obnova sljedeće godine u Međugorju

Prva u sljedećoj godini je Međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira i međugorskih molitvenih i karitativnih skupina. Ova duhovna obnova održava se 27. put, a bit će od 2. do 6. ožujka 2020. godine.

Objavljeno: 13.12.2019.

Statistike za studeni 2019.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 62 000


Broj svećenika koncelebranata: 2140 (71 dnevno)

 

Objavljeno: 01.12.2019.

U nedjelju 19. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U nedjelju, 24.studenog je devetnaesta obljetnica smrti fra Slavka Barbarića. Tom prigodom na Križevcu u 14 sati molit će se križni put, a sveta misa za fra Slavka slavit će se navečer u 18 sati u crkvi sv. Jakova u Međugorju.

 

Objavljeno: 20.11.2019.

Mons. Hoser na kraju duhovne obnove glazbenicima: Donesite ovdje lijepu glazbu i prekrasne pjesme

-Međugorje nije jedino, ali je među rijetkim mjestima na kugli zemaljskoj gdje vam se nitko ne čudi ako molite. Ovdje vam se čude ako ne molite! To je vrlo rijetko mjesto gdje možete ići s krunicom u ruci i nitko vas neće pitati: ''Što to radiš?''. ''Molim!'', kazao je fra Ante, koji je bio predavač na ovoj duhovnoj obnovi. (FOTO)

Objavljeno: 14.11.2019.

Nadbiskup Carballo: Međugorje je mjesto molitve, mjesto obraćenja... Ovo je Marijin dom!

''Moram zahvaliti našem Svetom Ocu papi Franji što je odabrao nadbiskupa Hosera i što ga je poslao kao svog vizitatora, a na poseban način želim zahvaliti papi Franji na dopuštenju za organiziranje hodočašća u Međugorje. Iznad svega, ovo je mjesto molitve. Ovo je mjesto gdje se osjeća prisustvo Presvete Majke nebeske Gospe.'' (FOTO)

Objavljeno: 12.11.2019.

Nadbiskup Carballo u Međugorju: Zatražimo milost od Gospe da budemo blagoslov drugima

''Stigli smo ovdje brojni iz različitih krajeva svijeta, u ovo mjesto gdje se dotiče Marijina nazočnost, a Marija je žena koja je u potpunosti živjela tu logiku darivanja, darovala se Bogu, i darovala se drugima'', kazao je mons. Carballo pozvavši da ''iz ove Majčine kuće otiđemo uvjereni da naš život ima smisla samo ako se darivamo, prije svega Bogu, i zbog Boga svima drugima''. (FOTO)

Objavljeno: 09.11.2019.

U Međugorju završena 20. međunarodna duhovna obnova za bračne parove

Budite kao Blažene Djevica Marija, budite dobre, kao što je Marija dobra… Budite lijepe kao što je Marija lijepa… Netko je Mariju bio pitao: ''Zašto si tako lijepa?''. Nevjerojatna ljepota. Ona je odgovorila: ''Lijepa sam zato što ljubim!'' Budimo dobri i lijepi i neka vas Bog blagoslovi, poručio je u svojoj propovijedi mons. Hoser. (FOTO)

Objavljeno: 09.11.2019.

Mons. Henryk Hoser nagrađen od poljske fondacije ''Selo solidarnosti''

Stručni žiri pod počasnim vodstvom biskupa Artura Mizińskog odlučio je nagraditi nadbiskupa Hosera za dosljedno i uporno podučavanje koje je „upućeno i poljoprivrednicima i ljudima zaduženim za poljoprivrednu politiku u Poljskoj“.

''Žiri je također cijenio pozive na stvarnu podršku laureata svima od kojih ovisi pomoć u razvoju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Takva poljoprivredna gospodarstva, koja su najbliža prirodi, cijene važnost zaštite okoliša i stanja u prirodi. Hrana s ovih farmi je najkvalitetnija", priopćili su članovi stručnog suda.

Objavljeno: 04.11.2019.

Statistike za listopad 2019.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 193 000


Broj svećenika koncelebranata: 4858 (156 dnevno)

 

Objavljeno: 01.11.2019.

Sljedeći tjedan u Međugorju duhovna obnova za bračne parove

20. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove održat će se u Međugorju od 6. do 9. studenoga 2019. godine.

Tema ove, kao i svih ovogodišnjih duhovnih obnova u Gospinoj školu u Međugorju, je „Idi za mnom“ (Mk 10, 21).

Voditelj duhovne obnove je međugorski župnik fra Marinko Šakota, a više informacija možete pronaći OVDJE.

Objavljeno: 30.10.2019.