Arhiva Novosti

Hodočašća u Međugorje

Zadnjih dana mjeseca svibnja, koji je na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji, u Međugorje su hodočastile skupine vjernika iz Španjolske, Italije, Belgije, Slovačke, Ukrajine, Poljske, SAD-a, Njemačke, Libanona, Austrije, Irske, Engleske, Kanade, Argentine, Mađarske, Francuske, Filipina, Nizozemske, Švicarske, Paname, Indije, Koreje i Meksika. (slike)

Objavljeno: 01.06.2017.

Statistike za svibanj 2017.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 156 200

Broj svećenika koncelebranata: 3503 (113 dnevno)

Objavljeno: 01.06.2017.

Pobožnost Klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu u Međugorju

Mnogi hodočasnici ističu kako ih se prilikom hodočašća u Međugorje najviše dojmila pobožnost Klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. U ljetnom rasporedu molitvenog programa, tj. od 1. lipnja do 31. kolovoza, euharistijsko klanjanje je utorkom i subotom od 22 do 23 sata, te četvrtkom nakon večernje svete mise.

Objavljeno: 29.05.2017.

Sudionici govore o Međunarodnom seminaru za život

Vedran Vuksan iz Hrvatske prvi je put sudjelovao na Međunarodnom seminaru za život koji se održao od 24. do 27. svibnja u Međugorju. Gospodin Vuksan je za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje o svojim dojmovima kazao:

Objavljeno: 28.05.2017.

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju počinje u četvrtak 1. lipnja i traje sve do 31. kolovoza. Molitva krunice u župnoj crkvi od 1. lipnja počinje u 18 sati, a sv. misa u 19 sati. Nakon mise slijedi uobičajeni molitveni program, različit za pojedine dane u tjednu.

Objavljeno: 28.05.2017.

U Međugorju održan peti Međunarodni seminar za život

U Međugorju je u subotu 27. svibnja završen peti Međunarodni seminar za život koji je počeo 24. svibnja. Susret je zaključen euharistijom koju je u 12 sati predslavio fra Ante Vučković. Tema ovogodišnjeg okupljanja bila je „Da ljubav vaša sve više raste” (Fil 1, 9) - U Gospinoj školi, a sudjelovalo je oko 200 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Njemačke, Belgije, Francuske, Engleske, Irske, Nizozemske, Italije, Litve, Latvije, Ukrajine, Mađarske i Slovačke.  (slike)

Objavljeno: 27.05.2017.

Radiopostaja „Mir“ Međugorje dobila priznanje Hrvatskog društva katoličkih novinara za 20 godina emitiranja

Zagreb, (IKA) - Hrvatsko društvo katoličkih novinara u povodu 51. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija dodjeljuje nagrade i priznanja temeljem javnog poziva te pristiglih prijedloga.

Objavljeno: 26.05.2017.

Započeo Međunarodni seminar za život u Međugorju

U Međugorju je u srijedu 24. svibnja započeo peti Međunarodni seminar za život na kojemu se okupilo oko 200 sudionika iz 15 zemalja. Tema susreta je „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9) - U Gospinoj školi, koja je ujedno i tema svih ovogodišnjih međunarodnih susreta u Međugorju.

Objavljeno: 25.05.2017.

Svečano proslavljena svetkovina Uzašašća Gospodinova

Župa sv. Jakova u Međugorju svečano je u četvrtak 25. svibnja proslavila svetkovinu Uzašašća Gospodinova (Spasovo). Ured Informacija zabilježio je skupine hodočasnika iz Njemačke, Engleske, SAD-a, Irske, Austrije, Italije, Francuske, Češke, Slovačke, Koreje, Belgije, Poljske, Kolumbije, Latvije, Rumunjske, Ukrajine, Švicarske i Kanade.

Objavljeno: 25.05.2017.

Svetkovina Uzašašća Gospodinova u Međugorju

U četvrtak 25. svibnja je svetkovina Uzašašća Gospodinova (Spasovo). Svete mise u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 8, 11 i 18 sati. U četvrtak je i 25. u mjesecu, te ćemo imati i redovito cjelonoćno klanjanje. Zajedničko klanjanje je od 19 do 20 sati, a nakon toga će Presveto biti izloženo u crkvi sve do 7 sati ujutro idućega dana.

Objavljeno: 21.05.2017.

Prvi Mladifest u Francuskoj

Nakon dvadeset i osam godina Mladifest-a u Međugorju, održan je 12., 13. i 14. svibnja prvi Festival mladih u Francuskoj. Sam je program bio nešto kraći od međugorskoga, ali, po svjedočanstvu sudionika, ništa manje veličanstven. Damir Bunoza, dirigent Međunarodnog zbora i orkestra s Mladifesta, na ovome je susretu u Parizu sudjelovao s nekoliko članova zbora i orkestra. (slike)

 

Objavljeno: 18.05.2017.

Međunarodni seminar za život u Međugorju

Sljedeći međunarodni seminar koji će se održati u Međugorju od 24. do 27. svibnja 2017. jest peti Međunarodni seminar za život. Tema susreta je „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9) U Gospinoj školi. Na seminaru redovito sudjeluju liječnici i medicinsko osoblje, branitelji života, ali i oni parovi koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, supružnici koji žele djecu, pro-life aktivisti, žrtve obiteljskog nasilja, samohrani roditelji, trudnice…

Objavljeno: 18.05.2017.

Hodočasnička iskustva u Međugorju

Uskrsno je vrijeme u Međugorju obilježeno nazočnošću brojnih hodočasnika, među kojima su novinari radiopostaje  „Mir” Međugorje susreli i nekoliko zanimljivih sugovornika.(slike)

Objavljeno: 15.05.2017.

Hodočašće iz Daruvara: „Osjećamo da moramo doći našoj Majci i zato dolazimo dvadeset i jednu godinu za redom”

Zajednica žena „Katarina Zrinski” iz Daruvara organizira hodočašće u Međugorje od 1996. godine. Dolaze iz dvije daruvarske župe - Presvetog Trojstva i sv. Antuna Padovanskog. (slike)

Objavljeno: 15.05.2017.

Neobično hodočašće - Traktorima iz Austrije u Međugorje

Ovih su dana u Međugorje traktorima stigli braća Leopold i Johann Schmidthaler, 57-godišnjak i 77-godišnjak, te 69-godišnji Hermann Stoderegger i 62-godišnji Leopold Schörkhober. Na ovaj su neobični put pošli u srijedu 3. svibnja, a u Međugorje su stigli u utorak 9. svibnja.  (slike)

Objavljeno: 14.05.2017.