Arhiva Novosti

Statistike za listopad 2019.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 193 000


Broj svećenika koncelebranata: 4858 (156 dnevno)

 

Objavljeno: 01.11.2019.

Sljedeći tjedan u Međugorju duhovna obnova za bračne parove

20. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove održat će se u Međugorju od 6. do 9. studenoga 2019. godine.

Tema ove, kao i svih ovogodišnjih duhovnih obnova u Gospinoj školu u Međugorju, je „Idi za mnom“ (Mk 10, 21).

Voditelj duhovne obnove je međugorski župnik fra Marinko Šakota, a više informacija možete pronaći OVDJE.

Objavljeno: 30.10.2019.

Fra Miljenko Šteko izabran za predsjednika Unije Manje braće Europe

Fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije na generalnoj skupštini UFME (Unija Manje braće Europe) izabran je za predsjednika te Unije koja okuplja franjevačke provincijale svih europskih zemalja.

Objavljeno: 20.10.2019.

Sutra proslava sv. Faustine Kowalske u Međugorju

U subotu, 5. listopada na blagdan sv. Faustine Kowalske u crkvi u Šurmancima slavit će se sveta misu u osam sati.

Šurmanci su jedno od sela u župi Međugorje, a filijalna crkva u tom mjestu posvećena je 2002. godine Milosrdnom Isusu, u njoj se čuvaju moći I. kategorije, djelić kosti sv. Faustine, ikona Milosrdnog Isusa po kojoj se dogodilo čudo ozdravljenja uzeto kao dokaz svetosti sv. Faustine. (FOTO)

 

Objavljeno: 04.10.2019.

Statistike za rujan 2019.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 230 000


Broj svećenika koncelebranata: 5570 (185 dnevno)

Objavljeno: 01.10.2019.

Listopad – Gospin mjesec i proslava blagdana sv. Franje u Međugorje

Od sutra, utorka, ulazimo u mjesec listopad – Gospin mjesec. Ne zaboravimo zahvaliti Gospi na dobročinstvima koja smo dobili, a u petak, 4. listopada je svetkovina svetog Franje Asiškoga. U četvrtak, 3. listopada nakon večernje svete mise je obred preminuća svetog Oca Franje.

Objavljeno: 30.09.2019.

Nadbiskup Trsta mons. Giampaolo Crepaldi: U Međugorju nam stiže hitan poziv na obraćenje

Djevica Marija je Majka koja nas prati na tom našem putu da stignemo do Isusa Krista; Majka je to koja, povezujući naše srce sa Svojim srcem, omogućuje  da se stopimo u Kristu, u Njegove misli i namjere, u Njegovu volju. U tom svjetlu, želimo  se otvoriti za posvetu sebe Kraljici mira, svjesni da Marija želi naše spasenje i spasenje naše braće.

Objavljeno: 20.09.2019.

Šestorica hercegovačkih fratara u Međugorju položila svečane zavjete

Na kraju homilije fra Miljenko Šteko zavjetovanicima je poručio: „Predajući svoj život po zavjetima poslušnosti, siromaštva i čistoće pred križem Gospodinovim, nastavite živjeti pod sjenom njegovom. Često pogledajte u križ i ispričajte mu svoju priču života. Recite pred križem svetim sve ono što vam bude teško, što vas bude boljelo. Ali i radost svoju stavite pred križ. I hodite u novosti do kraja života.“ (FOTO)

Objavljeno: 15.09.2019.

Pater Ike Mandurić na Križevcu: Križ je naš identitet

Obećajmo Gospodinu kako nećemo tražiti da nas skine s križa. Ne skidaj nas s križa, nego nas drži na križu kao što si i do sad. I obogaćuj nas na križu kao što si i do sad. Čuvaj nam duše! Čuvaj nam nadu! Čuvaj nam vjeru! Ne skidaj nas s križa, Gospodine, nego daj da te u njemu spoznajemo da i dalje budemo ljudi koji ljube, koji su plemeniti, koji izgaraju za svoje vrijednosti, ali koji mole i Gospi dolaze, kazao je pater Ike Mandurić, naglasivši kako ''oni koji gledaju u križ, gledaju u budućnost''. (FOTO)

 

Objavljeno: 15.09.2019.

U nedjelju u Međugorju šestorica hercegovačkih fratara polažu svečane zavjete

Zavjete će položiti: fra Marko Bandić (župa Ružići), fra Tomislav Crnogorac (župa Posušje), fra Zlatko Ćorić (župa Mostar), fra Emanuel Letica (župa Bukovica), fra Andrija Majić (župa Drinovci) i fra Antonio Primorac (župa Humac). Obred svečanog zavjetovanja predvodit će i svetu misu predslaviti provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko.

Objavljeno: 13.09.2019.

Nadbiskup Rino Fisichella o Mladifestu: Impresionirao me broj mladih s krunicom u ruci

Kao što je poznato, ogranak Nove evangelizacije ima pastoralnu odgovornost za svetišta u svijetu. Iako Međugorje još nije priznato kao svetište, ono je ipak odredište milijuna hodočasnika svake godine. A budući da je na nama i odgovornost za hodočašća, poziv za sudjelovanje sam primio i s velikom zahvalnošću, jer mi je on omogućio doći ovdje.

Objavljeno: 12.09.2019.

Nadbiskup Henryk Hoser: Uzmite Mariju u svoje srce

U svojoj propovijedi nadbiskup Hoser je poručio da se ne bojimo uzeti k sebi Mariju, jer će bezgrješno Srce Marijino oblikovati naše srce.

''To nam danas ponavlja onaj isti Anđeo. Uzmi je u svoje srce, jer će Bezgrješno Srce Marijino oblikovati tvoje srce. To Bezgrješno Srce jedno je s Presvetim Srcem Isusovim. Sve počinje i sve završava upravo tu: u tvojemu srcu.'' (FOTO)

Objavljeno: 10.09.2019.

Župna proslava Uzvišenja sv. Križa na Križevcu u nedjelju 15. rujna

Blagdan Uzvišenja svetog Križa u župi Međugorje tradicionalno se slavi prve nedjelje poslije Male Gospe. Ove godine to će biti 15. rujna, a misa na Križevcu taj dan bit će u 11 sati. Svete mise su u župnoj crkvi sv. Jakova u 7, 8, 12 i 18 sati.

Objavljeno: 05.09.2019.

Statistike za kolovoz 2019.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 375 000


Broj svećenika koncelebranata: 9109 (293 dnevno)

Objavljeno: 01.09.2019.

Nadbiskup Avignona mons. Jean-Pierre Cattenoz: Gospa je, ovdje u Međugorju, rekla da treba čitati Bibliju

Isusova Majka dobiva novo majčinstvo i svi smo Njezina djeca. Dakle nije nikakvo čudo da se naša Mama dolazi brinuti za nas, kazao je nadbiskup Cattenoz naglasivši kako ''ovdje u Međugorju Ona doista želi pokazati da je mjesto Majke uz njezinu djecu''. (FOTO)

Objavljeno: 16.08.2019.