Arhiva Novosti

Kardinal Puljić: Sve što tražite naći ćete kod Isusa. Marija će nas tamo povesti!

''Ovaj Mladifest koji se 31. put održava neka u vama ohrabri tu vjeru da mijenjate svijet jer ste se opredijelili za uskrsloga Krista. Neka vas štiti na tom putu Marija, Majka naša Amen'', riječi su kojima je svoju propovijed posljednje večeri Mladifesta zaključio kardinal Puljić na oduševljenje nazočnih koji su ga ispratili dugim pljeskom. (FOTO)

Objavljeno: 05.08.2020.

Propovijed nadbiskupa Henryka Hosera na 31. Festivalu mladih u Međugorju

Ali najvažnija je naša osobna molitva: od srca srcu. Ako to srce nije čisto, treba iz njega uklonitiono smeće o kojem Isus govori. Toliko puno, čak i pretjerano, brinemo za čistoću tijela: kupke, tuševi, sapuni i šamponi, kreme i losioni. Ali oni ne čiste srce. Postoji način: to je sakrament ozdravljenja, nazvan sakramentom pomirenja i mira. To je sakrament oproštenja grijeha i jačanja za bolji životni putu.

Objavljeno: 05.08.2020.

Mons. Tomo Vukšić: Isus i nama večeras poručuje: „Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!“

''I znamo također da i nama, koji smo njegovi učenici naših dana, večeras poručuje: „Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!“ (Mt 14,27). Hvala mu za to! I molimo, da Bog prema svakomu od nas stalno ima ispruženu ruku pomoćnicu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.'' (FOTO)

Objavljeno: 03.08.2020.

Službene festivalske majice dostupne u web shopu

Radost nam je obavijestiti vas kako smo odlučili odgovoriti na potrebe mnogih međugorskih hodočasnika te smo pokrenuli službeni web shop Informativnog centra MIR Medjugorje koji možete posjetiti na www.medjugorje.store. Nadamo se kako ćete biti zadovoljni s proizvodima koje smo izdvojili za online prodaju te da će ti artikli u vašem domu izazvati lijepa sjećanja na Međugorje . Važno je napomenuti kako je dostava besplatna za sve zemlje.

 
Objavljeno: 03.08.2020.

Drugi dan Mladifesta: Krunica na Podbrdu, procesija, misa, kateheza, ''Dar obraćenja''…

Središnje večernje misno slavlje predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko koji je u svojoj propovijedi govorio o svetom Franji, njegovom obraćenju, porcijunkulskom potpunom oprostu, naglasivši kako je ''Međugorje mnogima od vas vaša Porcijunkula''. (FOTO)

Objavljeno: 02.08.2020.

Otvoren 31. Mladifest u Međugorju

''Riječ je, dakle, ne samo o kontroverzama oko ukazanja, nego i oko same pastoralne djelatnosti. Neki su gorljivi zagovaratelji, a neki su protiv i čak nam osporavaju našu pravovjernost, a vrlo adekvatan odgovor je taj: ”Dođite i vidjet ćete!” i onda ćete moći svjedočiti o tome što ste vidjeli i doživjeli'', poručio je mons. Hoser. (FOTO)

Objavljeno: 01.08.2020.

Papina poruka mladima za 31. Mladifest u Međugorju

Dragi mladi, ''trčite privučeni onim Licem koje toliko ljubimo, kojem se klanjamo u Euharistiji i prepoznajemo u tijelu naše braće i sestara koji trpe. Neka vas Duh Sveti potiče u toj utrci u kojoj hodite naprijed. Crkva treba vašu poletnost, vaše intuicije, vašu vjeru'' (op.ct., 299). U toj trci za evanđeljem, nadahnutoj i ovim Festivalom, povjeravam sve vas zagovoru Blažene Djevice Marije, zazivajući svjetlost i snagu Duha Svetoga kako biste mogli biti istinski Kristovi svjedoci. Za to molim te vas blagoslivljam, tražeći da se i vi molite za mene.

Objavljeno: 01.08.2020.

Statistike za srpanj 2020.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 25 000


Broj svećenika koncelebranata: 640 (20 dnevno)

Objavljeno: 01.08.2020.

Fra Marinko Šakota: Nuncij Pezzuto otvara, a kardinal Puljić zatvara ovogodišnji Mladifest

Prvoga dana misu svečanog otvorenja Mladifesta u 19 sati predslavit će nuncij u BiH, mons. Luigi Pezzuto, drugu večer provincijal hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko, treću mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije, četvrtu večer mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a petu večer kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije

Objavljeno: 31.07.2020.

31. MLADIFEST

 

31. MLADIFEST
MEĐUNARODNI MOLITVENI FESTIVAL MLADIH
Međugorje, 1.8.-6.8.2020.

DOĐITE I VIDJET ĆETE!
(Iv 1,39)

Objavljeno: 26.07.2020.

Fra Marinko Šakota potvrdio održavanje Mladifesta od 1. do 6. kolovoza 2020.

U vremenu pandemije virusa Covid 19 svi programi međunarodnih duhovnih obnova i ovogodišnji Mladifest dovedeni su u pitanje. Hvala Bogu, trenutačna situacija dopustila nam je da u nešto skromnijem opsegu organiziramo ovogodišnji 31. Mladifest. Velika većina ovogodišnjeg programa prebacila se na elektroničke mreže gdje naše programe prati veliki broj vjernika iz cijeloga svijeta. Ovogodišnji Mladifest u potpunosti će biti moguće pratiti putem medija, te na taj način ostajemo povezani sa svima onima koji nažalost neće moći biti prisutni u Međugorju. Ovisno od epidemiološke situacije, dolazak  mladih će biti organiziran poštujući upute nadležnih institucija.

Objavljeno: 06.07.2020.

Tjedan molitve za svećenike

Od četvrtka do subote (9.-11.7.2020) održat ćemo tri virtualne kateheze prije molitvenog programa koje za sve svećenike vode fra Marinko Šakota, fra Ljubo Kurtović i fra Stanko Ćosić

Objavljeno: 04.07.2020.

Statistike za lipanj 2020.

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 42 000


Broj svećenika koncelebranata: 432 (14 dnevno)

 

Objavljeno: 03.07.2020.

Fra Ivan Dugandžić: Budimo zahvalni što nas Gospa smatra i zove svojom djecom

''Budimo iskreno zahvalni što nas ona smatra i zove svojom dragom djecom i što želi da budemo njezini svjedoci i apostoli u tom planu spasenja svijeta. Predani njoj, budimo u radosti otvoreni budućnosti koju Bog sprema Crkvi i svijetu.'' (FOTO)

Objavljeno: 25.06.2020.

Redovito Gospino ukazanje vidjelici Ivanki

Vidjelica Ivanka Ivanković Elez imala je redovito godišnje ukazanje 25. lipnja 2020. Prigodom posljednjeg svakodnevnog ukazanja 7. svibnja 1985. Gospa je Ivanki, povjerivši joj posljednju, 10. tajnu, kazala da će tijekom cijelog svog života imati ukazanje jedanput u godini i to na obljetnicu ukazanja. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje, koje je trajalo 5  minute (18:40h -18:45h) , Ivanka je imala u svojoj obiteljskoj kući. Ukazanju je bila nazočna samo Ivankina obitelj. Nakon ukazanja vidjelica Ivanka je rekla:

Gospa je dala slijedeću poruku:„Molite,molite,molite!“

Gospa nas je sve blagoslovila.

Objavljeno: 25.06.2020.