Arhiva Novosti

Počela devetnica rođenju Kristovu, na Podbrdu se svaki dan moli Krunica

U subotu, 15. prosinca 2018. počela je devetodnevna molitvena priprava za proslavu Kristova rođenja. Unatoč lošem vremenu i padavinama župljani i hodočasnici na ovaj način počeli su pripravu za ovogodišnju proslavu rođenja Gospodinova. Neke ni hladno vrijeme, ni susnježica nisu spriječili da na Podbrdo idu bosih nogu. ... (slike)

Objavljeno: 15.12.2018.

BUDITE POSLUŠNI MONS. HOSERU

            «Siate obedienti al mons. Hoser» (Budite poslušni mons. Hoseru), riječi su Pape Franje koje mi je uputio nakon što sam mu rekao da sam međugorski župnik i da mu donosim pozdrave od mons. Hosera.

Bio je to nezaboravni susret, a zbio se u četvrtak, 29. studenog ove godine u Sali regia Apostolskog dvora u Vatikanu oko 12.15 na koncu međunarodnog kongresa upravitelja i suradnika svjetskih svetišta. ... (slike)

Objavljeno: 14.12.2018.

Devetnica Rođenju Kristovu u Međugorju

U subotu, 15. prosinca 2018. počinje devetodnevna molitvena priprava za proslavu Kristova rođenja. Kroz tih će se devet dana na Podbrdu u 14 sati moliti krunica, te stoga u petak 21. prosinca neće biti molitve Križnog puta na Križevcu. Večernji molitveno-liturgijski program u međugorskoj župnoj crkvi kroz ovo se vrijeme odvija po uobičajenom rasporedu.

 

Objavljeno: 10.12.2018.

Proslavljena Svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

U Međugorju je proslavljena svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Svečano večernje misno slavlje u crkvi svetoga Jakova  predslavio je Apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser, uz koncelebraciju 14 svećenika. Slavljene su još dvije mise na hrvatskom jeziku, te jezicima inozemnih hodočasnika. (slike)

Objavljeno: 09.12.2018.

MOLITVENA ZAJEDNICA SPIRITUS SANCTUS IZ SARAJEVA NA DUHOVNOJ OBNOVI I POSJETI MEĐUGORJU

U subotu, 1. prosinca, članovi molitvene zajednice Spiritus Sanctus iz Sarajeva imali su duhovnu obnovu i posjet Međugorju. Molitvena zajednica djeluje u Sarajevu od 2010. godine i njeni članovi su vjernici svih uzrasta. Polazak je bio u ranim jutarnjim satima ispred crkve sv. Ante.  ... (slike)

Objavljeno: 05.12.2018.

Počele mise zornice

U mnogim župama posebno je svečano ovih dana. U nedjelju 02. Prosinca 2018 je obilježena prva nedjelja došašća, upaljena je prva adventska svijeća, a u ponedjeljak 03.prosinca  se krenulo na mise zornice. Tako je i u župi svetoga Jakova u Međugorju. Crkva je  ispunjena do posljednjeg mjesta.  (slike)

 

Objavljeno: 04.12.2018.

Statistike za studeni 2018.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 70 000

Broj svećenika koncelebranata: 1601 (53 dnevno)

Objavljeno: 01.12.2018.

Mise zornice u Međugorju

U nedjelju 2. prosinca  je prva nedjelja Došašća. Neka nam ovo vrijeme došašća pomogne da malo bolje promislimo naš dosadašnji život i donesemo odluke o njegovu poboljšanju. Tijekom Došašća u crkvi svetoga Jakova slavit će se  svete mise zornice u 6 sati ujutro svaki dan osim nedjelje. Kao i prošle godine neće biti svete mise u 7:30 već samo misa zornica na kojoj ćemo moliti i za pokojne za koje ste vi nakanili.

Objavljeno: 26.11.2018.

Obilježena 18. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U subotu 24.studenog večernjom svetom misom zadušnicom koju je predslavio fra Iko Skoko, u suslavlju sa 14 svećenika, u župnoj crkvi sv. Jakova obilježena je osamnaesta obljetnica smrti dr. fra Slavka Barbarića.

Fra Slavko je preminuo na Križevcu 24. studenoga 2000. godine. S hodočasnicima u Međugorju neumorno je radio od 1982. godine... (slike)

Objavljeno: 25.11.2018.

Susret Zajednice Vjera i svjetlo

U subotu, 24.studenog  održat će se susret Zajednice Vjera i Svjetlo. Susret će se održat  u Majčinom selu s početkom u 16 sati.

Pozivaju se svi  zainteresirani – osobe s poteškoćama, njihovi roditelji, a posebno oni koji žele biti njihovi prijatelji da dođu kako bi svi skupa otkrivali svijet „čistih i malenih srca“ koji su ugodni Bogu i Gospi.

Objavljeno: 19.11.2018.

Osamnaesta obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

Osamnaesta obljetnica smrti fra Slavka Barbarića, svećenika koji je osamnaest godina života posvetio širenju Gospinih poruka u svijetu i brizi za hodočasnike navršava se u subotu,  24. studenog.  Fra Slavko Barbarić je umro 24. studenog 2000. nakon završene pobožnosti Križnoga puta, na Križevcu, a zemni mu ostaci počivaju na međugorskom groblju Kovačica.

Objavljeno: 19.11.2018.

Koncert zahvale i ljubavi „Večernji zvon“ u Zagrebu

Iako je prošlo stotinu godina od velike akcije spašavanja djece od gladi, za velike stvari nikada nije kasno reći hvala. Nije kasno reći hvala fra Didaku Buntiću i poručiti mu: Tvoj trud se, fra Didače, isplatio! Nije bilo uzaludno jer si sačuvao svoju toliko voljenu Hercegovinu.

Objavljeno: 16.11.2018.

Sveta Zemlja - knjiga sjećanja

Predstavljanje knjige fra Antonija Šakote, Sveta Zemlja - knjiga sjećanja održati će se u Samostanu hercegovačkih franjevaca u Dubravi u Zagrebu, 22.studenog, u 19 sati. Uz autora u programu sudjeluju fra Tomislav Glavnik i Darko Pavičić.

U glazbenom dijelu nastupa Tamburaški orkestar Misericordia iz Šurmanaca, župa Međugorje.

Objavljeno: 16.11.2018.

Održana večer zahvale u župi Međugorje

U ponedjeljak. 12. studenog u Međugorju je u dvorani sv. Ivana Pavla II. održana večer zahvale svim međugorskim župljanima koji su tijekom proteklih godina iskazali djelatno milosrđe, te nebrojenim djelima ljubavi i milosrđa iskazali blizinu potrebnima. Večer je počela koncertom glazbenih sekcija iz međugorske župe...... (slike)

Objavljeno: 13.11.2018.

Više od 2000 Karlovčana u Međugorju

Više od 2000 Karlovčana ovoga vikenda boravilo je na duhovnoj obnovi u Međugorju. Posjetili su Brdo Ukazanja, Križevac prisustvovali na večernjem molitveno-liturgijskom programu.

Pozdravio ih je i nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za Međugorje,te im tom prilikom između ostalog kazao:

Objavljeno: 12.11.2018.