Arhiva Novosti

Preminula s. Valerija (Magdalena) Ilić

Dana 26. rujna 2017. godine u Gospodinu je preminula s. Valerija (Magdalena) Ilić, rodom iz župe Međugorje (iz Miletine) u 95. godini života i 77. godini redovništva. Sprovod je u četvrtak, 28. rujna 2017. godine.

Sprovodni će obredi započeti u 15 sati svetom misom zadušnicom koja će se slaviti u Mostaru - u kapeli samostana u Franjevačkoj 88 - a potom slijedi obred pokopa u sestarskom groblju „Gruban“ u Bijelom Polju.

Objavljeno: 27.09.2017.

Predstavljanje knjige „Prije nego odrastem“ u Međugorju

Predstavljanje knjige  „Prije nego odrastem“, autorice Ivane Milićević bit će upriličeno u nedjelju 1. listopada u 19:30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. (žuta dvorana) u Međugorju.

Objavljeno: 26.09.2017.

Trojica prijatelja iz Zagreba na hodočašću pješice u Međugorje

Trojica prijatelja Kristijan Kezerić, Roberto Čergar i Roko Palić su iz Zagreba pošli pješice na hodočašće u Međugorje u subotu 16. rujna. Sva trojica su iz župe Svih svetih, Sesvete. Na ispraćaju su bili pomoćni zagrebački biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski uz župnika preč. Marija Miglesu.

Objavljeno: 26.09.2017.

Crkvica Milosrdnog Isusa u Šurmancima

Filijalna crkva u Šurmancima, jednom od sela u župi Međugorje, u dolini rijeke Neretve, blagoslovljena na blagdan Božjeg Milosrđa 7. travnja 2002., posvećena je Milosrdnom Isusu. (slike)

Objavljeno: 25.09.2017.

Pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu u Međugorju

Brojni hodočasnici ističu kako ih se u Međugorju najviše dojmila pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Ova pobožnost, od 1. rujna u međugorskoj župi je utorkom  i subotom od 21 do 22 sata te četvrtkom nakon večernje svete mise.

Objavljeno: 25.09.2017.

Umirovljenice iz Osijeka i Zagreba odlučile pješačiti od Karlovca do Međugorja

Da će ikada pješačiti dalje od Aljmaša, Osječanka Vera Lakatoš (63) nije niti sanjala sve donedavno kada je preko Facebooka upoznala godinu dana stariju Zagrepčanku Gordanu Smitku. Predložila joj je da pješače zajedno sve do Međugorja i nije im mnogo trebalo da se odluče za to. Vera je krenula vlakom do Karlovca, kamo se Gordana uputila pješice iz Zagreba.

Objavljeno: 23.09.2017.

Humanitarna udruga „Marijine ruke” iz Međugorja nastavlja svoj hvalevrijedan rad

Humanitarna udruga Marijine ruke osnovana je u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka udruge, u župi su  Međugorje tri godine djelovali kao Ured za potrebite. Na činjenje dobra i pomoć potrebitima potakle su ih riječi Kraljice Mira: 

Objavljeno: 22.09.2017.

Molitveni program u Međugorju – zimski raspored

Od 1. rujna u Međugorju je promijenjena satnica molitveno-liturgijskog programa. Novi raspored molitvenog programa traje do 31. svibnja  2018. godine. Molitva krunice u župnoj crkvi od 1. rujna počinje u 17, a sv. misa u 18 sati. Nakon mise slijedi uobičajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu.

Objavljeno: 22.09.2017.

Međugorski hodočasnici

Proteklih dana u Međugorju Ured informacija bilježi skupine hodočasnika iz: Irske, Engleske, SAD-a, Poljske, Italije, Francuske, Njemačke, Austrije, Brazila, Malte, Južne Afrike, Libanona, Kostarike, Argentine, Belgije, Portugala, Slovačke, Češke, Mađarske, Španjolske,  Švicarske, Meksika, Haitija, Škotske, Kanade i  Koreje.

Objavljeno: 21.09.2017.

Udruga „Fra Slavko Barbarić“ Međugorje

Božjom providnošću, godine 1991. osnovan je Fond „Prijatelji talenata“ Međugorje s nakanom materijalne i duhovne potpore talentiranim i materijalno ugroženim studentima. Tvorac ideje, utemeljitelj i predsjednik Fonda do svoje smrti bio je dr. fra Slavko Barbarić, član Hercegovačke franjevačke provincije.

Objavljeno: 21.09.2017.

U Međugorju održan seminar za animatore „Tko hoće da među vama bude najveći, nek vam bude poslužitelj”

Prvi seminar ove framaške godine bio je seminar za animatore koji se održao od 15. do 17. rujna 2017. godine u Kući mira u Međugorju, pod geslom „Tko hoće da među vama bude najveći, nek vam bude poslužitelj.“

Objavljeno: 19.09.2017.

Međugorski župnik na misi u Dubrovniku: „Budite strogi prema sebi, a velikodušni prema drugima"

Misno slavlje u 9 sati u nedjelju, 17. rujna u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku gdje vjernici iz cijelog Dubrovnika, biskupije, doline Neretve te iz Hercegovine dolaze iskazati štovanje moćima tijela drugog hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića, predvodio je fra Marinko Šakota, župnik župe sv. Jakova iz Međugorja.  (slike)

Objavljeno: 17.09.2017.

Počinju molitveno-odgojni seminari za djevojke u Međugorju

Školske sestre franjevke iz Mostara započinju sa seminarima za djevojke u Kući mira (Domus Pacis) u Međugorju za ovu školsku godinu. Prvi seminar za djevojke 8.  i 9. razreda održat će se od 22. do 24. rujna. Prijave kao i sve informacije o seminaru možete dobiti na broj 063/748-107 (s. Anđela).

Objavljeno: 17.09.2017.

Ženski nogometni klub Široki Brijeg na hodočašću u Međugorje

Igračice Ženskog nogometnog kluba Široki Brijeg hodočastile su u Međugorje pješice u subotu, 16. rujna. Treću godinu zaredom, na početku sezone, igračice trenera Ivana Kvesića hodočaste u ovo marijansko svetište kako bi se zahvalili Majci Božjoj za dosadašnje uspjehe i izmolili njezinu zaštitu u naporima i utakmicama koje slijede u novoj sezoni.

Objavljeno: 16.09.2017.

Tijelo svetog Leopolda stiglo u Herceg Novi

Herceg Novi, (IKA) – Stakleni sarkofag s relikvijama neraspadnutog tijela u pratnji delegacije iz Padove u Herceg Novi u petak 15. rujna u popodnevnim satima donijeli su volonteri Croce Verde, u pratnji delegacije iz Padove, upravitelja svetišta sv. Leopolda Mandića u Padovi, fra Flaviana Giovannia Gusella i provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčevića.

Objavljeno: 15.09.2017.