Arhiva Novosti

Počela molitva mladih na Podbrdu u Došašću

Mladi župe Međugorje tijekom došašća okupljaju se u molitvi krunice uz Brdo ukazanja svaku večer u 20:30, osim nedjelje. Molitvena inicijativa je nastala prije više od godinu dana kada se okupila skupina mladih ljudi u molitvenu skupinu. Radoslav Šego kaže da je ideja došla kada je jedan njihov prijatelj imao nesreću: „I tako smo se okupili i htjeli podržati njegovu obitelj u molitvi.

Objavljeno: 03.12.2015.

Međugorje u pripravi za Božić

U tijeku su pripreme za Božić u župi Međugorje. Uz molitveno-duhovnu pripravu župljana i hodočasnika kroz svete mise zornice u 6h, u župi se gradi i Betlehem na prostoru ispred crkve sv. Jakova. Već nekoliko dana momci iz zajednice Cenacolo grade Betlehem za žive jaslice koje će biti uprizorene od Badnjaka.  (slike)

 

Objavljeno: 02.12.2015.

Seminar trajne formacije hercegovačkog područnog bratstva FSR-a

U Međugorju, u kući molitve Domus pacis, od 27. do 29. studenoga 2015., pod geslom „Molitva neka bude duša njihovog života i rada”, održan je seminar trajne formacije za članove hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda.  (slike)

Objavljeno: 02.12.2015.

Statistike za studeni 2015

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 61 000

Broj svećenika koncelebranata: 1335 (44 dnevno)

Objavljeno: 01.12.2015.

Svjedočanstvo međugorskog hodočasnika

Proteklih dana u Međugorje je hodočastio Ivan Fabić, iz Kotoribe (Međimurje). Otac je devetero djece. Za radiopostaju „Mir“ Međugorje govorio je o svom životu i plodovima Međugorja. Ističe da su plod njihove ljubavi i Božjeg blagoslova djeca, od kojih je jedan u sjemeništu. „Dobar dio moga obraćenja kao mladića dogodio se u Međugorju.

Objavljeno: 01.12.2015.

Početak nove zajednice „Vjera i svjetlo“ u Brotnju

Na prvu nedjelju došašća, 29. studenog, uz svetu misu u 9.30 sati, u međugorskoj župnoj crkvi uz prvu je adventsku svijeću upaljena još jedna svijeća, koja simbolizira početak rada nove zajednice „Vjera i svjetlo“. Svetu je misu slavio međugorski župnik fra Marinko Šakota, a inicijativa je proistekla iz aktivnosti Udruge za pomoć osoba s invaliditetom „Susret“ iz Čitluka te Međunarodnih hodočašća za osobe s invaliditetom u Međugorju.

Objavljeno: 01.12.2015.

Molitva krunice na Podbrdu u Došašću

Nalazimo se u vremenu došašća, vremenu priprave za Božić. Mladi župe Međugorje odlučili su tijekom došašća moliti krunicu na Brdu ukazanja svaku večer u 20:30, osim nedjelje. Pozivaju sve mlade i stare iz župe, a i ostale koji su u mogućnosti da im se pridruže. „Dođimo i molimo krunicu, kako bismo bili spremni za rođenje našeg Spasitelja Isusa Krista“, pozivaju mladi iz Međugorja.

 

Objavljeno: 01.12.2015.

„Advent u Međugorju”

U nedjelju, 29.studenog na području stare župne crkve u Međugorju svečano je otvoren „Advent u Međugorju”. Domaćini prvu večer bili su mještani Miletine, a nakon njih idućih nedjelja domaćini će biti Vionica, Šurmanci, Bijakovići te dva dana prije Božića, 23. prosinca mještani Međugorja.

Objavljeno: 30.11.2015.

Duhovna obnova za članove bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Mostar

Četrdesetak članova mostarskog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda sudjelovalo je na molitvenom seminaru koji je održan od 13. do 15. studenoga 2015. u Međugorju. Seminar je organizirao duhovni asistent bratstva fra Josip Vlašić, uoči obreda zavjetovanja i primanja.

Objavljeno: 28.11.2015.

Riječ o fra Slavku

Već je 15 godina od kada je umro fra Slavko Barbarić. Dana 24. XI. 2000, u petak, vodio je hodočasnike na križnom putu uz Križevac. Kada je križni put završio, odmah se počeo vraćati. Upozorio je ljude da se čuvaju i da po skliskom putu ne padnu. Svjedoci kažu: Napravio je još nekoliko koraka, pao i umro.  

Objavljeno: 27.11.2015.

Početak rada zajednice „Vjera i svjetlo“ u Međugorju

Na prvu nedjelju došašća, uz svetu misu u 9.30 sati, u međugorskoj župnoj crkvi uz prvu adventsku svijeću bit će upaljena još jedna svijeća, koja će simbolizirati početak rada jedne nove zajednice, zajednice Vjera i svjetlo.

Objavljeno: 27.11.2015.

Došašće u Međugorju

U nedjelju, 29. studenog počinje došašće, vrijeme priprave za Božić. Od  ponedjeljka, 30. studenog u župi Međugorje počinju i svete mise zornice. Svaki dan, osim nedjelje, bit će u župnoj crkvi sveta misa u 6 sati, koju će prenositi i radiopostaja  „Mir” Međugorje. Kroz to vrijeme neće biti misa u 7:30, već samo misa zornica u 6 sati, na kojoj će se moliti i za  pokojne.

Objavljeno: 27.11.2015.

Obilježena 15. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U Međugorju je u utorak, 24. studenoga, obilježena 15. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića. Večernju sv. misu u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova za pok. fra Slavka predslavio je fra Mate Dragićević, u suslavlju 35 svećenika. Fra Mate je, govoreći o liku i djelu fra Slavka, između ostaloga kazao:

Objavljeno: 26.11.2015.

Osamnaesta obljetnica radiopostaje „Mir” Međugorje

U srijedu, 25. studenoga obilježena je 18. obljetnica djelovanja radiopostaje „Mir”   Međugorje. Tom je prigodom slavljena večernja sveta misa zahvalnica u crkvi sv. Jakova u Međugorju, koju je predvodio fra Hrvoje Miletić, u suslavlju 17 svećenika. 

Objavljeno: 26.11.2015.

Hodočasnici iz Novog Marofa u Međugorju

Devedeset hodočasnika iz župe sv. Antuna Padovanskog, iz Novog Marofa  u mjesecu studenom, nakon hodočašća  u nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, hodočastili su i u Međugorje. Fra Vitomir Glavaš, gvardijan i župnik kazao je da su, po dolasku u Međugorje, prisustvovali pobožnosti klanjanja: 

Objavljeno: 26.11.2015.