Arhiva Novosti

Obred primanja i obećanja međugorske Frame

Na večernjoj svetoj misi u župnoj crkvi sv. Jakova, u nedjelju 29. siječnja, članovi su međugorske Franjevačke mladeži – Frame slavili obred primanja i obećanja pod geslom: „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi“. Svetu misu je predslavio fra Antonio Šakota, duhovni asistent Frame Hercegovina, uz koncelebraciju fra Perice Ostojića, duhovnog asistenta Frame Međugorje i još 8 svećenika. (slike)

Objavljeno: 31.01.2017.

Proslava blagdana Svijećnice u Međugorju

 

U četvrtak 2. veljače slavi se blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu (Svijećnica), kao i Dan posvećenoga života. Svete mise će se u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju toga dana slaviti u 8, 11 i 18 sati, a u filijalnim crkvama u 9 sati. Na svim misnim slavljima bit će i blagoslov svijeća.

 

Objavljeno: 29.01.2017.

Hodočasnici iz Francuske o Međugorju

U Međugorje su proteklo ljeto hodočastili vlč. Jean Jacques Meyong i gospođa Marie-Laure Chovin iz Francuske. Vlč. Jean, koji trenutno pastoralno djeluje u blizini Milana u Italiji, napominje kako je u Međugorje s hodočasnicima iz Italije dolazio već 10-ak puta, no ovo mu je prvi dolazak sa skupinom francuskih hodočasnika.

Objavljeno: 28.01.2017.

Stjepan Lach: „Najviše me se u Međugorju dojmi mir i Božja prisutnost“

Stjepan Lach je 23-godišnji student geografije koji dolazi iz jednoga mjesta kraj Virovitice, a bavi se i duhovnom glazbom. U programu Radiopostaje „Mir“  Međugorje je govorio o svom iskustvu Međugorja, ali i o svom životu i vjeri:

Objavljeno: 26.01.2017.

Mjesec siječanj u Međugorju

U mjesecu siječnju u Međugorju vlada mirno ozračje. Kada je riječ o posjetima hodočasnika, uglavnom nema organiziranih dolazaka iz inozemstva, no tu su svakako pojedinci i obitelji koji sudjeluju na večernjem molitveno-liturgijskom programu koji u crkvi sv. Jakova svakodnevno počinje molitvom krunice u 17 sati i nastavlja se misnim slavljem u 18 sati.

Objavljeno: 22.01.2017.

Knjiga „Nisam šutio“ fra Maria Knezovića predstavljena u Međugorju

U Međugorju je 18. siječnja, u dvorani sv. Ivana Pavla II., upriličeno predstavljanje knjige „Nisam šutio - otvoreno o Crkvi, politici i društvenim događanjima“ autora fra Maria Knezovića. Knjiga je zbirka kolumni koje već godinama izlaze u Našim ognjištima, a u kojima se fra Mario dotiče društvene zbilje, politike, vjere, sporta i ostalih životno prisutnih tema.  (slike)

Objavljeno: 19.01.2017.

6. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom u Međugorju

Još nekoliko mjeseci dijeli nas od 6. međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom koje će se održati u Međugorju od 15. do 18. lipnja 2017. pod geslom „U Marijinoj školi“.  Glavni organizator je Udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom Međugorje i „Majčinim selom“. Okupljanje i smještaj sudionika predviđen je u poslijepodnevnim satima u četvrtak 15. lipnja 2017.

Objavljeno: 13.01.2017.

Mladomisnik fra Julijan Madžar: „Mirnoća i sigurnost koju sam dobio u Međugorju još uvijek me drže i vode”

Nakon 42 godine u Kiseljaku će biti slavljena Mlada misa. Predslavit će je fra Julijan Madžar, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, trenutno na službi u Ovčarevu. Rođen je 1991. godine. Sveti red đakonata podijelio mu je mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, 19. lipnja 2016. u Brestovskom.

Objavljeno: 13.01.2017.

Predstavljanje knjige fra Maria Knezovića u Međugorju

Župni ured Međugorje i Informativni centar „Mir“ Međugorje organiziraju predstavljanje knjige  „Nisam šutio - otvoreno o Crkvi, politici i društvenim događanjima“ fra Maria Knezovića.

Objavljeno: 12.01.2017.

48. obljetnica blagoslova međugorske župne crkve

Ove se, 2017. godine navršava 48 godina od blagoslova župne crkve sv. Jakova u Međugorju. Nakon utemeljenja župe 1892. godine, za ondašnje prilike velika i lijepa župna crkva bila je dovršena 1897. godine.

Objavljeno: 12.01.2017.

Svjedočanstvo obitelji Kopričanec iz Koprivnice

Obitelj Kopričanec iz Koprivnice, supružnici Katarina i Nevenko i njihov sin Šimun-Benedikt, hodočastili su u Međugorje u siječnju 2017. godine. To su supružnici koji su, kako svjedoče, izmolili dijete, danas 12-godišnjeg dječaka. Gospođa Katarina je za program Radiopostaje „Mir” Međugorje kazala: „Obično godišnji odmor dobijem u mjesecu siječnju.

Objavljeno: 12.01.2017.

Svjedočanstvo don Gonzalo Moreno i don Carlos Ballbé: Duhovno zvanje kao plod Međugorja

U programu Radiopostaje „Mir” Međugorje gostovali su budući svećenici don Gonzalo Moreno  i don Carlos Ballbé iz Španjolske. Kako svjedoče, njihovo je duhovno zvanje plod Međugorja.

Don Gonzalo je za Međugorje prvi put čuo 2005. godine, kada je umro Ivan Pavao II.:

Objavljeno: 11.01.2017.

Petnaesta obljetnica smrti fra Leonarda Oreča

U subotu 21. siječnja navršava se petnaest godina od smrti bivšega međugorskog župnika i osnivača vjersko-humanitarne organizacije „Međugorje-Mir“ fra Leonarda Oreča (Posuški Gradac, 1928. - Zagreb, 2002.).  Od 1988. do 1991. godine fra Leonard je djelovao u Međugorju, a od toga je nešto više od godinu dana bio župnikom. Tijekom te tri godine ostavio je neizbrisiv trag kao iskusan i mudar svećenik, te gorljivi širitelj Gospine poruke mira i pomirenja.

Objavljeno: 11.01.2017.

Održan Božićni koncert župe Međugorje

U nedjelju 8. siječnja 2017., u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju je u 19 sati održan Božićni koncert, na kojemu su najljepše božićne pjesme izveli Veliki župni zbor „Kraljica Mira” i Dječji zbor „Golubići mira”, Tamburaški orkestar „Misericordia” iz Šurmanaca, solisti Monija Jarak, Marija Sivrić, Mario Berišić, Filip Gospić, Andrej Sivrić, Darija Ramljak, Frama Međugorje, vokalni ansambl „Laetitia”,        (slike)

Objavljeno: 10.01.2017.

24. međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira i međugorskih molitvenih i karitativnih skupina

U Međugorju će se od  27. veljače do 3. ožujka 2017. godine održati  Dvadeset četvrti  međunarodni susret  organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina  vezanih za Međugorje.  Tema susreta je: „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9)U Gospinoj školi.

Objavljeno: 09.01.2017.