Arhiva Novosti

Koncert Andrea Bocellija u Međugorju

Andrea Bocelli, jedan od najpopularnijih tenora današnjice, održao je koncert u Međugorju na vanjskom oltaru župne crkve sv. Jakova u četvrtak 7. kolovoza 2008. u 21 sat. Uz Bocellija je nastupala sopranistica Paola Sanguinetti, a pratili su ih Češki nacionalni simfonijski orkestar i zbor Opere HNK iz Splita pod ravnanjem maestra Marcella Rotte. Koncert je snimala i izravno prenosila Federalna televizija Bosne i Hercegovine, a uživo ga je pratilo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja.

Objavljeno: 10.08.2008.

Andrea Bocelli stigao u Međugorje

Andrea Bocelli stigao je u Međugorje u poslijepodnevnim satima u četvrtak 07. kolovoza. U crkvi sv. Jakova pomolio se pred Gospinim kipom a zatim na vanjskom oltaru održao generalnu probu s češkom filharmonijom i zborom HNK iz Splita.

Koncert se održava istoga dana u 21 sat.

Objavljeno: 07.08.2008.

Počeo 19. Festival mladih u Međugorju

U petak 1. kolovoza 2008. u Međugorju je počeo 19. Međunarodni festival mladih na temu „Primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci“ - Dj 1,8. (Mladifest 2008 - photos)

Objavljeno: 02.08.2008.

Andrea Bocelli: „Idem u Međugorje primiti poruku, a ne dati poruku“

Andrea Bocelli, jedan od najvećih tenora današnjice održat će koncert u Međugorju 7. kolovoza u 21 sat, uz pratnju Češkog nacionalnog simfonijskog orkestra. Uz Bocellija će nastupiti  sporanistica Paola Sanguinetti i Mješoviti zbor HNK Split.

Taj koncert mediji najavljuju kao jedan od najvažnijih kulturnih događaja godine u Bosni i Hercegovini. ( Intervju)

Objavljeno: 01.08.2008.

Statistike za srpanj 2008.

Srpanj 2008.:

Broj podijeljenih sv. pričesti: 98.000

Broj svećenika koncelebranata: 3.554 (114 dnevno)

Objavljeno: 01.08.2008.

Iz Holandije - cvijeće za Gospu

Skupina hodočasnika iz Holandije donijela je cvijeće za Gospu Međugorsku. U sakristiji ih je primio međugorski župnik fra Petar Vlašić i zahvalio im na toj srdačnoj gesti.

Objavljeno: 31.07.2008.

Jim Caviezel u Međugorju

Od 14. do 18 srpnja 2008. u Međugorju se održao seminar Hagioterapije koji je za hodočasnike engleskog jezika održao Prof. Dr. Tomislav Ivančić. Među sudionicima seminara bio je i holivudski glumac Jim Caviezel poznat po glavnoj ulozi u filmu Mela Gibsona „Pasija“.

Objavljeno: 29.07.2008.

Blagdan sv. Jakova: „Prosječne kršćane nitko ne će slaviti u crvenom ruhu“

Neobično kišovito i vjetrovito vrijeme u srpnju, pred blagdan sv. Jakova, izazivalo je kod župljana upite: Hoće li se sv. Misa i ove godine slaviti na otvorenom, u Gaju? Vrijeme se, na sreću, poboljšalo pa se svečana procesija s kipom sv. Jakova u 10 sati i 45 minuta ispred župne crkve uputila prema Gaju. Kip sveca zaštitnika nosili su predstavnici sela Šurmanci, na poseban način ponosni jer je ovogodišnji predvoditelj svečanog misnog slavlja sin toga mjesta i prošlogodišnji mladomisnik, karmelićanin o. Đani Kordić. Koncelebrirali su, uz međugorskog župnika fra Petra Vlašića te provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivana Sesara, i svećenici iz međugorske i okolnih župa te oni koji su se toga dana zatekli u Međugorju.

Objavljeno: 26.07.2008.

Iz Budimpešte u Međugorje pješice za blagdan sv. Jakova

U mnoštvu hodočasnika koji ovo mjesto molitve i mira posjećuju tijekom ljeta, ovih nam je dana pozornost privukla zrelija, ali vitalna gospođa, s hodočasničkim štapom na kojemu su tikvica, Gospina slika, te mađarska zastavica. U drugoj ruci drži kameni kip sv. Jakova, izrađen u Međugorju. Oko vrata školjka sv. Jakova koju je donijela iz Španjolske, kada je na grob sv. Jakova pješice hodočastila prije šest godina.

Objavljeno: 24.07.2008.

Dvije nove knjige u izdanju ICMM

U srpnju 2008. Informativni centar MIR Međugorje objavio je dvije nove knjige na hrvatskom jeziku: „Pozvani na život“ i „Ja sam vaša majka“.

Objavljeno: 22.07.2008.

„1000 kilometara solidarnosti“

Nakon trodnevnog putovanja od Agrate u blizini Milana u petak 18. srpnja u Međugorje su pristigli članovi biciklističkog kluba Agrate. Putovanje biciklima pod motom „1000 kilometara solidarnosti“ organizirali su zajedno s fondacijom don Carlo Gnocchi iz Italije. Fondacija don Carlo Gnocchi pomaže djeci s posebnim potrebama, starima i teškim bolesnicima. Fondacija pomaže brojnim kućama u Italiji i u inozemstvu, a jedna od njih „Marija naša nada" nalazi se u Širokom Brijegu.

Objavljeno: 21.07.2008.

Četrdeseta obljetnica svećeništva dvanaestorice fratara

U subotu 12.07.2008. u međugorskoj župnoj crkvi svetog Jakova proslavljena je četrdeseta obljetnica svećeničkog ređenja dvanaestorice fratara dviju bratskih franjevačkih provincija: Bosne Srebrene i Hercegovačke provincije Uznesenja Marijina.

Objavljeno: 12.07.2008.

Tumačenje logotipa za Festival mladih u Međugorju, 1. - 6. 08. 2008.

Tema festivala mladih je „Primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci“ - Dj 1,8

Logotip sadrži četiri temeljna elementa:

Objavljeno: 10.07.2008.

„Posvetiti se molitvi i posluživanju Riječi“

Trinaesti međunarodni seminar za svećenike održao se u Međugorju od 30. lipnja do 5. srpnja 2008. Tema seminara bila je: „A nama je posvetiti se molitvi i posluživanju Riječi“ (Dj 6,4). Predavač na seminaru bio je dr. fra Zvjezdan Linić, ofm.

Objavljeno: 07.07.2008.

Hrvatski nogometni reprezentativac Robert Kovač s obitelji u Međugorju

Hrvatski nogometni reprezentativac Robert Kovač s obitelji Međugorje je posjetio 04. srpnja 2008. Obiteljska je tradicija hodočastiti Kraljici mira jednom godišnje, zahvaliti Bogu za sve dobro i preporučiti se za budućnost. U župnom uredu, obitelj Kovač i prijatelji porazgovarali su s međugorskim fratrima.

Objavljeno: 04.07.2008.