Moli u svibnju s Marijinim obrocima

datum: 17.05.2022.

Međunarodna dobrotvorna organizacija Marijini obroci, u sklopu inicijative pod nazivom Moli u svibnju, poziva župe i pojedince da tijekom mjeseca svibnja molitvom podupru poslanje Marijinih obroka.

Podupiratelji ove dobrotvorne organizacije, koja omogućava programe prehrane u školama kronično gladnoj djeci diljem svijeta, okupljaju se i mole za rad Marijinih obroka, te pozivaju i druge da se uključe i ove godine u inicijativu Moli u svibnju u nadi  da će dosegnuti do novih podupiratelja i nove djece koja čekaju Marijine obroke.

Iz ove organizacije pozivaju katoličke zajednice i vjernike u Crkvi, da prikažu Marijine obroke u svojim molitvama u svetoj misi, molitvi krunice  i molitvi pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Župne molitvene skupine neka odvoje vremena za molitvu za Marijine obroke.

Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač Marijinih obroka, kaže: ''Molitva je bila prva u priči o Marijinim obrocima, i za mnoge od nas, ona ostaje sastavni dio svakog našeg dana. Molimo znajući da ova misija u potpunosti ovisi o Božjoj milosti i providnosti i tako moramo ostati povezani s Njim. Molitva je važan dio svakodnevnice Marijinih obroka - za što uvijek želimo pronaći vremena i na što želimo poticati u ovoj našoj raznolikoj međunarodnoj obitelji.

Mjesec svibanj je već stoljećima posvećen Mariji, Isusovoj  Majci, koja je nebeska zaštitnica naše misije.''

Vjera je središte i temelj Marijinih obroka. Marijini obroci, nazvani u čast Marije, Isusove Majke, koja je odgojila svoje dijete u siromaštvu, plod su molitve i temelje se na snazi molitve i tome da ljudi neprestano vide providnost Božju. Ova dobrotvorna organizacija ima duboke korijene u Međugorju i plod je Međugorja.

Već 20 godina Marijini obroci donose nadu najgladnijoj djeci u svijetu pružajući im svakodnevne hranjive obroke na mjestima njihovog obrazovanja. Od početka rada organizacije posluženo je više od bilijun obroka. Danas 2,279,941 djece u 20 zemalja idu u školu, obrazuju se i primaju jedan obrok dnevno, poslužen zahvaljujući skupini volontera koji rade za organizaciju Marijinih obroka i koji odvajaju svoje vrijeme i sredstva kako bi se svakodnevno provodio taj program. Za mnogu djecu to je jedini obrok u danu.

Omogućavanje svakodnevnog obroka u školi, ne samo da ima snažan utjecaj na djecu kojoj se poslužuje, već i na školu i lokalne zajednice gdje su obroci dijele. Nedavna istraživanja ove dobrotvorne organizacije pokazuju, naprimjer, da je u školama u Zambiji, gdje se poslužuju Marijini obroci, 98% učitelja objavilo povećanje dolaska u školu od kada je uveden program hranjenja djece u njihovim školama.

Za više informacija kako se pridružiti molitvi krunice s Marijinim obrocima posjetite stranicu https://www.marysmealsmedjugorje.org/events/marys-meals-monthly-prayer

Marijini obroci plod su Međugorja. 1983 godine Magnus MacFarlane – Barrow i članovi njegove obitelji posjetili su prvi puta Međugorje. Nakon toga obitelj je osnovala kuću molitve Craig Lodge, Katolički molitveni centar, za čije otvaranje su bili nadahnuti nakon obiteljskog hodočašća u Međugorje, a iz toga je kasnije izrasla međunarodna humanitarna organizacija Marijini obroci, nastala 2002. godine kada je Magnus MacFarlane-Barrow tijekom gladi posjetio Malavi i upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koji su mu snovi u životu, on je odgovorio jednostavno: „Želim imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana biti u mogućnosti ići u školu.“  Ove godine navršava se 20 godina od početka prvog programa prehrane u školama.