Arhiva Novosti

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju počinje u srijedu, 1. lipnja i traje do 1. rujna. Molitva krunice u župnoj crkvi počinje u 18, a sv. misa u 19 sati, a nakon mise slijedi uobičajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu. Klanjanje je utorkom i subotom od 22 do 23 sata te četvrtkom nakon večernje svete mise tj. U 20 sati. Pobožnost Križnog puta na Križevcu petkom je u 16, a molitva krunice na Podbrdu nedjeljom također u 16 sati.

Objavljeno: 28.05.2016.

Tijelovska procesija

Na svetkovinu Presvetoga tijela i krvi Kristove - Tijelova, 26. svibnja, svečanu večernju svetu misu u 18 sati, na vanjskome oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predslavio je fra Vjekoslav Milićević, uz suslavlje 42 svećenika. Od 17 krunicu je predmolio fra Karlo Lovrić. Kao i dosadašnjih godina, poslije svete mise uslijedila je procesija s Presvetim ulicama Međugorja u kojoj su sudjelovali župljani,  svećenici, redovnici, te brojni hodočasnici.  (slike)

Objavljeno: 27.05.2016.

Održana Večer o Svetoj Zemlji u Međugorju

Nakon večernje svete mise u srijedu, 25. svibnja, u dvorani sv. Ivana Pavla II.(žutoj dvorani) u Međugorju održana  je večer o Svetoj Zemlji, na kojoj su o iskustvu i susretu s tim svetim mjestima govorili fra Šimun Šito Ćorić,  hercegovački franjevac, misionar u Švicarskoj, književnik i kantautor, vlč. Darko Tomašević, teolog i biblijski stručnjak, dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Sarajevu i fra Antonio Šakota, župni vikar u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 26.05.2016.

27. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

27. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju – Mladifest, zbog Svjetskog susreta mladih s Papom u Poljskoj, iznimno neće početi 31. srpnja, nego počinje 1. kolovoza i traje do 6. kolovoza 2016. Geslo susreta je: Budite milosrdni!(Lk, 6, 36). Na programu su i ove godine kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje.

Objavljeno: 25.05.2016.

VAŽNA OBAVIJEST ZA ŽUPLJANE I HODOČASNIKE

U VEZI 5. MEĐUNARODNOG HODOČAŠĆA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

„U MARIJINOJ ŠKOLI“

5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 9.  do 12. 06. 2016. Program će se odvijati u dvorani Ivana Pavla II, na vanjskom oltaru crkve i u Majčinom selu. U programu su predviđene i molitva Križnog puta na Križevcu (za one koji se mogu penjati) i molitva krunice na Podbrdu za većinu sudionika (zajednica Cenacolo će omogućiti penjanje zainteresiranim osobama s invaliditetom).

Objavljeno: 24.05.2016.

Svetkovina Tijelova u Međugorju

U četvrtak, 26. svibnja svetkovina je Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo. Svete mise u župnoj crkvi u Međugorju su u 8, 11 i 18 sati. Nakon večernje svete mise, bit će procesija ulicama Međugorja s Presvetim oltarskim sakramentom. Procesija ide od crkve ulicom do mosta, zatim prema školi i vraća se pred crkvu.

Objavljeno: 24.05.2016.

Najava: Večer o Svetoj Zemlji u Međugorju

U srijedu, 25. svibnja, s početkom u 19 sati, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju će se održati Večer o Svetoj Zemlji. Organizatori su Župni ured Međugorje i Informativni centar Mir Međugorje. Isusovim stopama kroz Svetu Zemlju vode nas fra Šimun Šito Ćorić, vlč. Darko Tomašević i fra Antonio Šakota. Jednome posjetitelju bit će darovano hodočašće u Svetu Zemlju, a u glazbenom dijelu programa nastupa klapa Narenta iz Mostara.

Objavljeno: 21.05.2016.

Pješice u Međugorje

U Međugorje pristižu hodočasnici sa svih strana svijeta. A posebice je zanimljivo sresti hodočasnike koji u ovo mjesto stignu pješice, neki od njih pješačeći stotine kilometara. Jedan od takvih je hodočasnik Božidar Kelemen  iz Varaždina, župe sv. Vida.

Objavljeno: 20.05.2016.

2. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za domovinu“ i u Međugorju

Brojne studentske i braniteljske udruge, te zajednice mladih 2015. pokrenule su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“. I ove godine hodočašće će proći kroz 18 hrvatskih marijanskih svetišta, od istoka do juga Hrvatske. Hodočašće će krenuti iz Osijeka 12. lipnja i nakon skoro 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 25. kolovoza 2016. godine.

Objavljeno: 16.05.2016.

Međugorski ministranti u župi Uzdol

U subotu, 14. svibnja 2016., fra Hrvoje Miletić, župni vikar iz župe Međugorje sa župnim ministrantima boravio je u posjetu župi sv. Ivana Krstitelja - Uzdol.

Druženje međugorskih ministranata s tridesetak uzdolskih počelo je ručkom u pastoralnom centru don Dominik Stojanović. Nakon ručka, don Miljenko Džalto predstavio je župu gostima iz Međugorja.

Objavljeno: 16.05.2016.

Duhovna obnova Frame Mostar u Međugorju

Od 6. do 8. svibnja u Međugorju je održana duhovna obnova Frame Mostar. Duhovni asistent fra Antonio Šakota i framašica Marija Čuljak gostovali su u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje. Marija je kazala da im je ovo druga duhovna obnova: „Pripremamo se za primanja i obećanja koja su 22. svibnja, jer je to najvažniji događaj za svakoga framaša.

Objavljeno: 09.05.2016.

Održan 2. susret mladih župe Međugorje

Drugi susret mladih župe Međugorje, na kojemu su sudjelovali i mladi  iz drugih župa održan je u petak, 6. svibnja. Program se sastojao od pobožnosti Križnog puta na Križevcu, ispovijedi te sudjelovanja u večernjem molitveno-liturgijskom programu međugorske župe. Krunicu je toga dana predmolio fra Karlo Lovrić, a svetu misu u 18 sati u crkvi sv. Jakova predslavio je p. Ivan Ike Mandurić, u koncelebraciji 50 svećenika.

Objavljeno: 08.05.2016.

Održan 4. međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

Četvrti međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju, na kojemu se okupilo 160 sudionika iz 13  zemalja, završio je u subotu, 7. svibnja misnim slavljem. Seminar je otvoren u srijedu 4. svibnja, a predavač je bio  p. Ivan Ike Mandurić. Tema ovoga seminara, kao i svih ostalih u ovoj godini, bila je: (slike)

Objavljeno: 07.05.2016.

Prvi put na seminaru za liječnike i medicinsko osoblje

Među sudionicima 4. međunarodnog seminara za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju prvi put su i Jagoda Šarunić Gulan, epidemiologinja u Zadru te Marijana Ćorić, patologinja na KBC-u Rebro u Zagrebu. Jagoda kaže da je članica Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva od kojeg su dobili i mail za ovaj seminar:

Objavljeno: 06.05.2016.

Počeo 4. međunarodni duhovni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

U Međugorju je u srijedu, 4. svibnja, registracijom sudionika počeo 4. međunarodni duhovni seminar za liječnike i medicinsko osoblje koji će trajati do 7. svibnja. Tema  seminara, kao i ostalih u ovoj godini, je: „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“ (Lk 6, 36),  budući da smo u Godini milosrđa. Na seminaru je oko 160 sudionika iz 13 zemalja.

Objavljeno: 05.05.2016.