Arhiva Novosti

Istaknuti Slovenci u Međugorju

U Međugorju su polovicom svibnja boravili ugledni vjernici laici iz Slovenije Alojz Rebula i Zora Tavčar. Alojz Rebula, član Papinske akademije znanstvenika i umjetnika, najplodniji je slovenski pisac i prevoditelj. Preveo je Sveto pismo na slovenski jezik, a o njemu je snimljeno nekoliko dokumentarnih filmova u Sloveniji i Italiji. Alojz je iznio i svoja iskustva o Međugorju: «Za Međugorje se moram zahvaliti jednom svom učitelju.

Objavljeno: 22.05.2005.

In memoriam Otto Herz

Veliki međugorski prijatelj i dobrotvor Otto Herz preminuo je nakon duge i teške bolesti 19.05.2005. u 63. godini. Od prvog hodočašća u Međugorje 1994., značenje Međugorja i velike potrebe stanovništva postali su njegova središnja životna zadaća.

Objavljeno: 20.05.2005.

Nadbiskup Hieronymus Herculanus Bumbun, O.F.M. Cap., Nadbiskup Pontianak –a (Indonezija) bio je u Međugorju

Nadbiskup Hieronymus Herculanus Bumbun, O.F.M. Cap., Nadbiskup Pontianak –a (Indonezija) bio je u Međugorju 13. i 14. svibnja 2005. Došao je na hodočašće sa skupinom iz Djakarte koju je organizirao Harry Karnadi. S njima je razgovarala Lidija Paris.

Objavljeno: 17.05.2005.

Molitveni sabor Kineza

U Međugorju je od 13. do 15. svibnja održan Drugi sabor Kineza u Međugorju. Molitveno zajedništvo više od 200 Kineza bio je posvećen Gospi Kraljici Mira.

Objavljeno: 17.05.2005.

Vlč. Zlatko Sudac o Međugorju

U najnovijem broju Glasa mira, te u najčitanijem hrvatskom dnevniku Večernji list poznati svećenik Crkve u Hrvata Zlatko Sudac progovorio je i o Međugorju.

Objavljeno: 16.05.2005.

Prikazan film «Međugorska svjetla»

Dokumentarni film «Međugorska svjetla» prikazan je u subotu navečer 14. svibnja u žutoj dvorani u Međugorju. Prikazivanju tog filma nazočilo je više od 1.000 posjetitelja. Film su načinili trojica mladih ljudi iz Dubrovnika. Scenarist i redatelj Maro Jović, snimatelj Mato Kristović i montažer Boris Jović.

Objavljeno: 15.05.2005.

Premijera filma

U subotu, 14. svibnja u Međugorju će biti premijerno prikazan dokumentarni film «Međugorska svjetla». Film će biti prikazan iza večernjeg misnog slavlja u 19 sati.

Objavljeno: 12.05.2005.

Medjugorje u Benelux-u

Albert i Marie Thérèse de Theux iz Bruxelles-a danas su u središtu inicijative koja se zove «Groupe Contact Medjugorje Benelux» koja okuplja brojne međugorske skupine u Belgiji, Nizozemskoj i Luxemburgu.

Objavljeno: 11.05.2005.

Franjevački bogoslovi u Međugorju

U nedjelju, 8. svibnja, u Međugorju je boravila skupina franjevačkih bogoslova provincije Bosne Srebrene iz Sarajeva. Oni su pjevanjem i tamburaškim sviranjem obogatili večernje misno slavlje koje je predvodio njihov odgojitelj i profesor dr. fra Miron Sikirić.

Objavljeno: 08.05.2005.

Maraton: Međugorje - Bleiburg

Povodom 60-godišnjice Bleiburške tragedije koja se obilježava u subotu 14. svibnja 2005. godine na Bleiburškom polju (Austrija) Počasni Bleiburški vod u koordinaciji s Klubom hrvatskih povratnika iz iseljeništva  organizirali su ultramaraton dug 650 kilometara od Međugorja do Bleiburga.

Objavljeno: 07.05.2005.

Prva pričest u Međugorju

U nedjelju 1. svibnja 76 djece iz župe Međugorje primilo je sakrament Prve svete pričesti u župnoj crkvi svetog Jakova. (photos)

Objavljeno: 02.05.2005.

Ljetni raspored u svetištu

Ljetni raspored molitvenog programa u Svetištu Kraljice Mira u Međugorju počinje 1. svibnja. Molitva krunice u župnoj crkvi započinje u 18h. Sv. Misa je u 19h, a nakon Mise slijedi uobičajeni molitveni raspored ovisno o danu u tjednu. Euharistijsko klanjanje srijedom i subotom bit će u 22h, a molitva krunice na Podbrdu i Križni put na Križevcu u 16h. (Vidi: Tjedni program)

Objavljeno: 30.04.2005.

Već deset godina Gospa u gradu Civitavecchia suzi krvave suze

Razgovor s biskupom mons. Girolamom Grillom iz Civitavecchia - “Stablo se prepoznaje po plodovima” navodi biskup Girolamo Grillo Isusovu riječ iz evanđelja, kad ga se zapita spram Gospe što suzi krvave suze u gradu Civitavecchia.

Objavljeno: 29.04.2005.

Župni ured Međugorje ne podržava projekt « Gospa’s Dom »

Brojni hodočasnici postavljaju nam pitanja o izgradnji «Gospinog Doma» koju poduzima organizacija «Fiat Voluntas Tua» i gđa Lynn Hoffman (Tracy, CA, USA). S tim u vezi, župni ured izjavljuje da njihove izjave nisu u skladu s pastoralnim smjernicama ove župe.

Objavljeno: 29.04.2005.

Međugorje i papa Ivan Pavao II – Razgovor s biskupom Hnilicom

Ovaj intervju vodila je Marie Czernin za Njemački Katolički Mjesečni magazin PUR. Bio je objavljen u prosincu 2004. (PUR – Politik und Religion, vrlo uspješan i neovisan njemački magazin koji vode dvojica novinara Bernhard i Martin Muller – braća blizanci stari 43 godine). Njihov je mjesečnik katolički i dostavlja se svim Biskupima Njemačke. Imaju duboku predanost prema Fatimi, gdje je u stvari i rođena ideja za ovaj mjesečnik.

Objavljeno: 28.04.2005.