Arhiva Novosti

Moira Lister: «Više ne moram strahovati»

Moira Lister, kazališna, filmska i TV glumica (rođena 1923.) koja je ostvarila briljantnu karijeru u Londonu (vidi: http://www.tonyhancock.org.uk/moira.html), bila je na svojem drugom hodočašću u Međugorju u lipnju 2005. Uz suze radosnice, dala je svoje svjedočanstvo.

Objavljeno: 23.06.2005.

Župni ured Međugorje ne podržava projekt satelitske televizije « Mary TV » u Međugorju

Brojni hodočasnici postavljaju nam pitanja o građevinskom i medijskom projektu «Mary TV» koji u Međugorju poduzimaju organizacije «Children of Medjugorje» i «Sveti Maximilien Kolbe» odnosno Denis Nolan i Sr. Emmanuel Maillard.

Objavljeno: 22.06.2005.

Raspored molitveno-liturgijskog programa za 24. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju

U svetištu Kraljice Mira u Međugorju u subotu 25. lipnja 2005. obilježava se 24. obljetnica Gospinih ukazanja.

Objavljeno: 21.06.2005.

Chris Rogers (novinar) i Matt Writtle (fotograf) iz Velike Britanije

U lipnju 2005, Chris Rogers (novinar) i Matt Writtle (fotograf, dobitnik nekoliko fotografskih nagrada) došli su iz Velike Britanije da bi napravili foto-reportažu o Međugorju za «Times Magazine». Za Chrisa, to je bilo kao vratiti se kući nakon 15 godina. Matt je u Međugorje došao prvi puta. Višnja Spajić s njima je razgovarala za Radio «Mir» Međugorje.

Objavljeno: 17.06.2005.

Zagrebački profesori boravili u Međugorju

Uoči blagdana sv. Ante, u Međugorju je boravila grupa ravnatelja i srednjoškolskih profesora iz Zagreba. U nedjelju 12. lipnja, bili su sudionici misnog slavlja, te su u noćnim satima pohodili brdo Križevac i brdo Gospina ukazanja.

Objavljeno: 15.06.2005.

Devetnica za 24. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju

U Međugorju započinje devetnica zahvalnosti za 24 godine ukazanja Kraljice Mira. Molimo krunicu na Brdu ukazanja svakog dana u 16 sati i pozivamo sve Gospine hodočasnike, gdje god bili, da se sjedine u radosnoj molitvi!

Objavljeno: 15.06.2005.

Papa Ivan Pavao II pozitivno je pisao o Međugorju

Web-portal www.kath.net objavio je 25. svibnja tekst u kojem kaže da su «Gospina ukazanja u Međugorju za Papu bila vjerodostojna, što se vidi iz njegove privatne prepiske s poznatim poljskim novinarom Marekom Skwarnickim i njegovom suprugom Zofiom».

Objavljeno: 10.06.2005.

Hrvatski akademici u Međugorju

U četvrtak, 9. lipnja u Međugorju je boravilo vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Izaslanstvo je predvodio predsjednik akademik Milan Moguš, generalni tajnik akademik Slavko Cvetnić i tajnik prof. dr. Slobodan Kaštela. Predsjednik Moguš je kazao kako je vrlo radostan što je mogao prvi put boraviti na mjestu gdje se toliki obraćaju i izlijevaju svoje molitve po Mariji Bogu.

Objavljeno: 10.06.2005.

Biskup Salvatore Boccaccio hodočastio u Međugorje

U Međugorju je od 4. do 7. lipnja u privatnom hodočasničkom pohodu boravio biskup biskupije Frosinone u blizini Rima, Mons. Salvatore Boccaccio. Za svoga boravka pohodio je molitvena mjesta te sudjelovao u molitveno-liturgijskom programu u župnoj crkvi. Također se susreo s međugorskim fratrima.

Objavljeno: 10.06.2005.

Šesnaesti međunarodni festival mladih - Mladifest 16 – Međugorje 2005.

Šesnaesti međunarodni festival mladih - Mladifest 16 – održat će se u Međugorju od 1. do 6. kolovoza 2005. Tema susreta: «Dođosmo pokloniti mu se» (Mt 2, 2) u skladu je s godinom Euharistije i Svjetskim danom mladih koji će sredinom kolovoza u Koelnu okupiti stotine tisuća mladih oko Svetog Oca Pape. (Program)

Objavljeno: 09.06.2005.

Sportaši Slunja promoviraju Međugorje

Jedna zanimljivost stigla nam je iz grada Slunja u Hrvatskoj. Naime, tamošnji stolnoteniski klub «Grad Slunj» samoinicijativno je odlučio promovirati Međugorje noseći natpis Radiopostaje «Mir» Međugorje na svojim majicama.

Objavljeno: 06.06.2005.

Sveti Otac Ivan Pavao II štovao je kipić međugorske Gospe iz Civitavecchie

Il Messagero od srijede, 1. lipnja 2005. - «Ratzingerovo "otvaranje": Papa Wojtyla štovao je kipić Gospe iz Civitavecchie», piše Orazio Petrosillo

Iz Vatikana – « Gospa iz Civitavecchie učinit će velike stvari » rekao je Benedikt XVI. pozdravljajući Mons. Girolama Grilla na kraju sastanka Talijanske biskupske konferencije.

Objavljeno: 02.06.2005.

Prvi čovjek Zagreba u Međugorju

Na blagdan Tijelova, 26. svibnja, Međugorje je posjetio prvi čovjek Zagreba Milan Bandić koji je na posljednjim izborima dobio povjerenje za zagrebačkog gradonačelnika.

Objavljeno: 27.05.2005.

Generalna ministra franjevačkog svjetovnog reda u Međugorju

U Međugorju je od 22. do 23. svibnja boravila generalna ministra franjevačkog svjetovnog reda Encarnacion del Pozo. Ona je zajedno s generalnim asistentom franjevačkog svjetovnog reda fra Ivanom Matićem i nacionalnim asistentom fra Milanom Krištom boravila u redovitom posjetu bratstvu u BiH. Uz radni dio pohoda zaželjela je pohoditi i međugorsko svetište.

Objavljeno: 24.05.2005.

Katolički dan na Kupresu

U subotu, 21. svibnja, na Kupresu je održan Srednjoeuropski Katolički dan. Na tom susretu okupilo se mnoštvo vjernika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, te predstavnika iz Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, dok je propovijedao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Objavljeno: 23.05.2005.