Arhiva Novosti

Proslavljena svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

Svetkovina Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, u utorak 8. prosinca, svečano je i ove godine proslavljena u Međugorju, u molitvenom ozračju. Međugorje su, uz domaće vjernike, pohodili i hodočasnici iz: Italije, SAD-a, Francuske, Ukrajine, Latvije, Mađarske, Ukrajine, Španjolske, Hrvatske, te iz BiH, iz Livna i Tomislavgrada.

Objavljeno: 09.12.2015.

Nastavljen „Advent u Međugorju“

Vrijeme u Došašću u župi obogaćeno je susretom župljana svake nedjelje, nakon večernje mise na prostoru stare crkve, pod nazivom „Advent u Međugorju“. Na drugu nedjelju Došašća domaćini su bili župljani filijale Vionica. Druženje je započelo paljenjem Adventske svijeće koju ja zapalila Nada Jerkić, najstarija članica HKUD-a „Sv. Marko“ iz Vionice.  (slike)

Objavljeno: 08.12.2015.

Susret ministranata u Međugorju

Od  4. do 6. prosinca 2015. u Međugorju je  održan je susret ministranata iz cijele Hercegovine koji je predvodio fra Goran Azinović, s postulantima. Svaka župa imala je nekoliko predstavnika. Susret je počeo krunicom i večernjom svetom misom u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju.  (slike)

Objavljeno: 07.12.2015.

Proslava svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

U utorak, 8. prosinca svetkovina je Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Sv. mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi u Međugorju su u 6 (sv. misa zornica),11 i 18 sati. Večernji molitveni program, kao i redovito, počinje krunicom u 17 sati, potom slijedi večernja sveta misa u 18 sati. Od 21 do 22 sata je Klanjanje Isusu u Presvetomu Oltarskom Sakramentu.

Objavljeno: 06.12.2015.

Nastavlja se „Advent u Međugorju”

Na Drugu nedjelju došašća, 6. prosinca nastavlja se „Advent u Međugorju”, na prostoru stare župne crkve, nakon večernje svete mise, u 19 i 30, kada će domaćini biti mještani Vionice. Pripreme su u tijeku. Damir Mandarić, predsjednik HKUD „Sveti Marko” Vionica  kazao je da se raduju ovom događaju:

Objavljeno: 04.12.2015.

„Međugorje je mjesto rođenja moje vjere“

Međugorska hodočasnica i kantautorica duhovne glazbe Marijana Zovko iz Laupheima u Njemačkoj hodočastila je ovih dana u Međugorje. Marijana  je u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje govorila o svom iskustvu Međugorja. „Došla sam u Split na jedan duhovno-psihološki seminar i poželila sam doći u Međugorje, da se još bolje pročistim životnom ispovijedi, da mogu poći osnažena natrag svome domu.

Objavljeno: 04.12.2015.

Počela molitva mladih na Podbrdu u Došašću

Mladi župe Međugorje tijekom došašća okupljaju se u molitvi krunice uz Brdo ukazanja svaku večer u 20:30, osim nedjelje. Molitvena inicijativa je nastala prije više od godinu dana kada se okupila skupina mladih ljudi u molitvenu skupinu. Radoslav Šego kaže da je ideja došla kada je jedan njihov prijatelj imao nesreću: „I tako smo se okupili i htjeli podržati njegovu obitelj u molitvi.

Objavljeno: 03.12.2015.

Međugorje u pripravi za Božić

U tijeku su pripreme za Božić u župi Međugorje. Uz molitveno-duhovnu pripravu župljana i hodočasnika kroz svete mise zornice u 6h, u župi se gradi i Betlehem na prostoru ispred crkve sv. Jakova. Već nekoliko dana momci iz zajednice Cenacolo grade Betlehem za žive jaslice koje će biti uprizorene od Badnjaka.  (slike)

 

Objavljeno: 02.12.2015.

Seminar trajne formacije hercegovačkog područnog bratstva FSR-a

U Međugorju, u kući molitve Domus pacis, od 27. do 29. studenoga 2015., pod geslom „Molitva neka bude duša njihovog života i rada”, održan je seminar trajne formacije za članove hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda.  (slike)

Objavljeno: 02.12.2015.

Statistike za studeni 2015

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 61 000

Broj svećenika koncelebranata: 1335 (44 dnevno)

Objavljeno: 01.12.2015.

Svjedočanstvo međugorskog hodočasnika

Proteklih dana u Međugorje je hodočastio Ivan Fabić, iz Kotoribe (Međimurje). Otac je devetero djece. Za radiopostaju „Mir“ Međugorje govorio je o svom životu i plodovima Međugorja. Ističe da su plod njihove ljubavi i Božjeg blagoslova djeca, od kojih je jedan u sjemeništu. „Dobar dio moga obraćenja kao mladića dogodio se u Međugorju.

Objavljeno: 01.12.2015.

Početak nove zajednice „Vjera i svjetlo“ u Brotnju

Na prvu nedjelju došašća, 29. studenog, uz svetu misu u 9.30 sati, u međugorskoj župnoj crkvi uz prvu je adventsku svijeću upaljena još jedna svijeća, koja simbolizira početak rada nove zajednice „Vjera i svjetlo“. Svetu je misu slavio međugorski župnik fra Marinko Šakota, a inicijativa je proistekla iz aktivnosti Udruge za pomoć osoba s invaliditetom „Susret“ iz Čitluka te Međunarodnih hodočašća za osobe s invaliditetom u Međugorju.

Objavljeno: 01.12.2015.

Molitva krunice na Podbrdu u Došašću

Nalazimo se u vremenu došašća, vremenu priprave za Božić. Mladi župe Međugorje odlučili su tijekom došašća moliti krunicu na Brdu ukazanja svaku večer u 20:30, osim nedjelje. Pozivaju sve mlade i stare iz župe, a i ostale koji su u mogućnosti da im se pridruže. „Dođimo i molimo krunicu, kako bismo bili spremni za rođenje našeg Spasitelja Isusa Krista“, pozivaju mladi iz Međugorja.

 

Objavljeno: 01.12.2015.

„Advent u Međugorju”

U nedjelju, 29.studenog na području stare župne crkve u Međugorju svečano je otvoren „Advent u Međugorju”. Domaćini prvu večer bili su mještani Miletine, a nakon njih idućih nedjelja domaćini će biti Vionica, Šurmanci, Bijakovići te dva dana prije Božića, 23. prosinca mještani Međugorja.

Objavljeno: 30.11.2015.

Duhovna obnova za članove bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Mostar

Četrdesetak članova mostarskog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda sudjelovalo je na molitvenom seminaru koji je održan od 13. do 15. studenoga 2015. u Međugorju. Seminar je organizirao duhovni asistent bratstva fra Josip Vlašić, uoči obreda zavjetovanja i primanja.

Objavljeno: 28.11.2015.