Arhiva Novosti

Došašće u Međugorju

U nedjelju, 27. studenoga, slavimo prvu nedjelju došašća, čime ujedno započinje i nova liturgijska godina, te od ponedjeljka, 28. studenoga, u župnoj crkvi počinju i mise zornice u 6 sati. Svima nam je to izvrsna prilika za intenzivniji duhovni život. Naši framaši izrađuju i adventske vijence koje će vjernici moći nabaviti na prvu nedjelju došašća na prostoru pokraj župne crkve.

Objavljeno: 26.11.2016.

Promocija knjige „Nekoliko ptica i jedno nebo“, autora Mire Gavrana u Međugorju

Promocija knjige „Nekoliko ptica i jedno nebo“, autora Mire Gavrana, održat će se u srijedu, 30. studenog 2016. godine u 19 sati, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju. Organizatori su Župni ured Međugorje i Informativni centar „MIR“ Međugorje.

Najprevođeniji hrvatski književnik u novom romanu progovara o Hercegovini, fra Didaku Buntiću, Međugorju, te dubokoj sumnji i istinskoj vjeri. Sudjeluju: autor Miro Gavran, fra Ante Marić, Dragan Komadina i Robert Pehar. Događaj će pjesmom uveličati klapa Signum iz Čapljine. Program će voditi Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje „Mir“ Međugorje.

 

 

Objavljeno: 25.11.2016.

U Međugorju obilježena 16. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U Međugorju je u četvrtak, 24. studenoga 2016., obilježena 16. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića. Večernju sv. misu u međugorskoj župnoj crkvi za pok. fra Slavka predslavio je fra Ljubo Kurtović, u suslavlju međugorskog župnika fra Marinka Šakote, ravnatelja Majčinog sela fra Dragana Ružića te još 16 svećenika. (slike)

Objavljeno: 25.11.2016.

19. obljetnica djelovanja Radiopostaje „Mir” Međugorje

U petak, 25. studenoga, obilježit će se devetnaesta obljetnica djelovanja Radiopostaje „Mir” Međugorje. Tom će prigodom biti slavljena večernja sveta misa zahvalnica u 18 sati u crkvi sv. Jakova u Međugorju, u kojoj ćemo se u molitvi sjetiti pokojnih djelatnika, suradnika, prijatelja i članova podupiratelja.

Objavljeno: 24.11.2016.

U Međugorju održan Susret župnih zborova iz Hercegovine

Na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i glazbenika u utorak, 22. studenoga, u Međugorju je održan Susret župnih zborova iz hercegovačkih župa. Nastupilo je dvanaest zborova iz Mostara, Čitluka, Čerina, Širokog Brijega, Gradnića, Humca, Ljubuškoga, Posušja, Gorice, Drinovaca, župe Gradina i Međugorja. (slike)

Objavljeno: 23.11.2016.

Udruga Hvidra Trešnjevka na hodočašću u Međugorju

Četrdeset članova udruge Hvidra Trešnjevka hodočastilo je u Međugorje od 22. do 24. studenog. Slavko Validžić je dvije godine predsjednik iste Udruge. „Ovo je projekt koji smo pokrenuli prošle godine u suradnji sa župom sv. Josipa. Redovito ga već drugu godinu održavamo. Ljudi su zadovoljni, duhovno se obogaćuju i uz Božju pomoć sve napravimo“, rekao je gosp. Validžić.
Vlč. Josip Mudronja, kapelan u župi sv. Josipa na Trešnjevci, došao je kao duhovna pratnja članovima. „Iznimno sam ponosan što sam s našim braniteljima“ , ističe vlč, Josip te dodaje: „Mislim da je posebno u današnja vremena jako važno našim braniteljima davati potporu i biti uz njih, jer su sigurno pritisnuti teretom života i teretom križa koji su ponijeli iz Domovinskog rata.

Objavljeno: 22.11.2016.

Završetak Izvanredne svete godine milosrđa u Vatikanu

Nakon što je zatvorio Sveta vrata Vatikanske bazilike i zaključio izvanrednu Godinu milosrđa na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja 20. studenog, papa Franjo se srdačno zahvalio svima koji su pomogli oko organizacije i ostvarenja Jubileja, nakon čega je zajedno s okupljenima izmolio uobičajenu molitvu "Anđeo Gospodnji", prenosi Radio Vatikan. Papine riječi prije molitve donosimo u cijelosti:

Objavljeno: 21.11.2016.

16. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U četvrtak 24. studenoga 2016. međugorski će župljani i hodočasnici molitvom Križnog puta na Križevcu u 14 sati, te večernjom svetom misom u 18 sati u župnoj crkvi obilježiti šesnaestu obljetnicu smrti fra Slavka Barbarića.

Objavljeno: 21.11.2016.

Međugorje se prisjetilo stradanja Vukovara i Škabrnje

U večernjim satima u petak, 18. studenog, u Vukovarskoj se ulici u Bijakovićima okupio veliki broj župljana Međugorja kako bi uz molitvu i paljenje svijeća odali počast žrtvama Vukovara, Škabrnje, kao i svim poginulima u Domovinskom ratu. Molitvu je predvodio fra Perica Ostojić, župni vikar u Međugorju. Diljem Bosne i Hercegovine također je organizirana „Večer sjećanja“ u spomen na žrtve Vukovara i drugih hrvatskih stratišta.

Objavljeno: 20.11.2016.

Susret župnih zborova u Međugorju

I ove će se godine na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i glazbenika, u pjesmi susresti župni zborovi iz Hercegovine. Susret će se održati 22. studenoga 2016. u Međugorju, u dvorani sv. Ivana Pavla II., a nakon večernje svete mise u župnoj crkvi svetog Jakova, koju će pjesmom uveličati svi nazočni pjevači i voditelji.

Objavljeno: 18.11.2016.

„Ja sam svoju pravu vjeru iskusila u Međugorju”

Kata Brakus iz Drniša po prvi je puta sa suprugom sudjelovala na  Međunarodnom seminaru za bračne parove. Supružnici Brakus imaju dva sina, a u Međugorje su došli na poziv prijatelja, koji su na seminaru bili prije dvije godine. Za program radiopostaje Radiopostaje „Mir” Međugorje gđa Brakus je govorila o iskustvima sudjelovanja na seminaru, ali i o svom doživljaju Međugorja.

Objavljeno: 17.11.2016.

Ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević posjetio Međugorje

Na poziv ministrice obrane Bosne i Hercegovine Marine Pendeš, u radnom je posjetu Međugorju, u srijedu 16. studenog, boravio dopredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević.  (slike)

Objavljeno: 16.11.2016.

Održana Večer zahvale u međugorskoj župi

Bližimo se kraju Godine milosrđa u kojoj nas je papa Franjo pozvao otvoriti se milosrđu, dopustiti Isusu da uđe u naša srca i biti milosrdni jedni prema drugima. Tom je prigodom u ponedjeljak, 14. studenoga, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju, održana večer zahvale svim međugorskim župljanima koji su tijekom proteklih godina iskazali djelatno milosrđe, te nebrojenim djelima ljubavi i milosrđa iskazali blizinu potrebnima. (slike)

Objavljeno: 15.11.2016.

Molitveno – odgojni seminar za djevojke

U kući Domus Pacis u Međugorju je od 11. do 13. studenoga 2016. godine održan molitveno-odgojni seminar za djevojke. Na susretu je sudjelovalo 35 djevojaka osnovnoškolske dobi iz hercegovačkih župa Široki Brijeg, Posušje, Mostar, Tomislavgrad, Polog, Čitluk, Čerin, Međugorje, Humac i Potoci.

Objavljeno: 14.11.2016.

Završen Sedamnaesti međunarodni seminar za bračne parove

U Međugorju je od 9. do 12. studenoga održan Sedamnaesti međunarodni seminar za bračne parove na temu „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan” (Lk 6,36). Na seminaru je sudjelovalo oko 200 sudionika iz 10 zemalja. Predavači su bili don Ivan Filipović i bračni parovi iz zajednice Cenacolo. (slike)

Objavljeno: 13.11.2016.