Mons. Cavalli hodočasnicima iz Južnoafričke Republike: Došli ste u mjesto velike milosti

datum: 10.05.2022.

U Međugorju borave hodočasnici iz Južnoafričke Republike predvođeni nadbiskupom Stephenom Brislinom. Tijekom hodočašća sudjeluju večernjem molitvenom programu, a također će posjetiti i međugorska brda - Križevac i Brdo ukazanja. Danas su u dvorani sv. Ivana Pavla II. imali i kratko predavanje nadbiskupa Alde Cavallija, apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje. Svi hodočasnici iz ove skupine, osim nadbiskupa Brislina, došli su prvi put u Međugorje pa su imali puno pitanja na koja je mons. Cavalli radosno odgovarao. Zanimala ih je povijest Međugorja, odnos Crkve prema Međugorju…

Mons. Cavalli im je kazao da su došli u mjesto velike milosti. Kako je sam kazao, došao je u Međugorje prije tri mjeseca, te shvatio kako je ovo milosno mjesto.

"Mnogi ovdje pronalaze mir, mir koji je potreban svakome od nas. Mnoge milosti se ovdje događaju, mnogi su ovdje promijenili život, mnogi su pronašli svoj duhovni poziv ovdje, njih najmanje 600 osoba. Svakoga dana ovdje se moli krunica, slave se svete mise, klanja se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, časti se Križ Gospodinov... Svakoga dana večernji molitveni program ovdje traje najmanje tri sata", kazao je mons. Cavalli, koji im je objasnio kako je prije u Međugorju bilo tek nekoliko kuća te da su se u međuvremenu izgradili brojni hoteli, no da je to sve normalno, jer gdje bi onda hodočasnici prespavali, dobili potrebnu hranu i piće, ponijeli suvenir i slično. Naglasio je da milost koja se nalazi u Međugorju mogu pronaći svi ljudi, bez obzira na kulturu odakle dolaze.

Nadbiskup Stephen Brislin nam je kazao da je došao u Međugorje prvi put nakon 2000. godine, a da je bez obzira na promijenjeni vanjski izgled mjesta, duh Međugorja je ostao isti.

"Predivno je iskustvo doći u Međugorje nakon 22 godine i vidjeti da je Međugorje duhovno procvjetalo u ono što je danas. Ovo mjesto i dalje nastavlja biti mjesto molitve, mjesto koje je promijenilo mnoge živote, što potvrđuje našu vjeru u moć molitve. Ovo je vrijeme duboke vjere i duhovnog iskustva", kazao je nadbiskup Brislin.

Nakon kratkog predavanja mons. Aldo Cavalli je svim okupljenima udijelio Božji blagoslov.