Arhiva Novosti

Redovito Gospino ukazanje vidjelici Ivanki

Vidjelica Ivanka Ivanković Elez imala je redovito godišnje ukazanje 25. lipnja 2006.

Objavljeno: 25.06.2006.

Raspored molitveno-liturgijskog programa za 25. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju

Od četvrtka 15.06. do petka 23.06.

16 h                 Devetnica - molitva krunice na Podbrdu

 

Subota 24.06. - blagdan sv. Ivana Krstitelja

06 h                 „Hodnja mira“ od Humca do Međugorja
                                               Polazak pješice s Humca u 6 sati ujutro
                                               ispred crkve Sv. Ante

Dolazak u Međugorje oko 10 h. Blagoslov s
                Presvetim.

Sv. ispovijed      prije podne i od 17 sati navečer.

8 h i 11 h          svete Mise na hrvatskom jeziku

svete Mise na drugim jezicima – prema
                blagdanskom rasporedu

18 h                 krunica

19 h                 večernja sveta Misa uočnica

22 - 06 h      klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu

 

Nedjelja 25.06. - 25. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

Sv. ispovijed      tijekom cijelog dana

5, 6, 7, 8, 9, 11, 16 h     svete Mise na hrvatskom jeziku.

sv. Mise na drugim jezicima – prema
                blagdanskom rasporedu

18 h                 krunica

19 h                 središnje večernje misno slavlje

Objavljeno: 17.06.2006.

Blagdan Tijelova – Tijelovska procesija

U četvrtak 15.06.2006., na blagdan Tijelova, svečanu večernju Misu predslavio je fra Tomislav Pervan. Kao i svake godine, poslije svete Mise uslijedila je procesija s Presvetim ulicama Međugorja.(photos)

Objavljeno: 16.06.2006.

Krizma u župi sv. Jakova u Međugorju

U četvrtak 15.06.2006., na blagdan Tijelova, Mons. Ratko Perić, mostarki biskup, pohodio je župu Međugorje da bi predslavio sv. Misu u 11 h i podijelio sakrament svete potvrde. Ove je godine 95 mladih primilo taj sakrament. (photos)

Objavljeno: 15.06.2006.

Biciklistička štafeta za mir

Talijanski biciklistički klub „Avis-Aido“ iz mjesta Grumello del Monte u blizini Bergama, od 1. do 4. lipnja 2006. organizirao je non-stop štafetu od Gospinog svetišta Boldesico do Gospinog Međugorja. Ova sportsko-vjerska inicijativa imala je za cilj promicanje mira.

Objavljeno: 05.06.2006.

Hodočasnici iz Zambije

U Međugorju je krajem svibnja 2006. boravila mala skupina hodočasnika iz Lusake, glavnog grada Zambije. Fred Mtamira, Florence Mwale, Jeremy Banda i organizatorica Joan Cochrane izrazili su svoje dojmove:

Objavljeno: 01.06.2006.

Nadbiskup iz Argentine posjetio Međugorje

U Međugorju je od 25. - 31. svibnja boravio Mons. Emilio Ogñénovich, nadbiskup u miru nadbiskupije Mercedes-Luján (Argentina). Za svoga posjeta susreo se i sa međugorskim župnikom fra Ivanom Sesarom. Budući da je i sam osnivač katoličke televizije i katoličkog radija u Buenos Airesu, izrazio je svoju želju te posjetio i prostorije Radio postaje Mir Međugorje za koju je kazao da je duša Međugorja. U razgovoru koji je s njim vodila Huanita Dragićević, Mons. Emilio Ogñénovich je o Međugorju između ostaloga kazao:

Objavljeno: 31.05.2006.

Posjet delegacije Ustavnog suda Rumunjske

U okviru četverodnevnog posjeta delegacije Ustavnog suda Rumunjske Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine u utorak 23. svibnja 2006, članovi ovih izaslanstava posjetili su i Međugorje. Delegaciju Ustavnog suda Rumunjske činili su. prof dr. Ioan Vida, predsjednik, Nicolae Cochinscu, sudac, Petre Ninosu, sudac i Danut Ichim, član osiguranja. Delegaciju BiH činili su Mato Tadić, predsjednik, Dušan Kalember, generalni tajnik i Gorana Mlinarević, šef CEDIP-a pri Ustavnom sudu BiH. S njima je bio i veleposlanik Rumunjske u BiH Petre Catrinciuca.

Objavljeno: 25.05.2006.

Obitelj s desetoro djece na hodočašću u Međugorju

Krajem svibnja u Međugorju je boravila obitelj O'Leary iz Alberte, Kanada. Paul i Sandy O'Leary na hodočašće su došli sa svoje desetoro djece i s bakom. Danas je postala rijetkost vidjeti tako brojnu obitelj i sretne roditelje koji se usuđuju prihvatiti toliku djecu. Zamolili smo ih da nam kažu nešto o ovom hodočašću i o svojoj obitelji.

Objavljeno: 24.05.2006.

Biskup Komarica o Međugorju

Mons. Franjo Komarica, banjalučki biskup, izjavio je za Večernji list (Zagreb, Hrvatska) 25.04.2006:

„Prije rata bio sam službeno više puta u Međugorju. Međugorje je već odavno svjetski fenomen koji je prerastao mjesnu biskupiju. O fenomenu Međugorja treba odlučivati Sveta Stolica, a domaći biskup ima pravo i dužnost brinuti se o ispravnom liturgijskom pastoralu i u toj župi svoje biskupije.“ (Večernji list, 25.04.2006.)

Objavljeno: 23.05.2006.

Statistike za siječanj, veljaču, ožujak i travanj 2006.

Broj podijeljenih sv. pričesti: 251,500.

Broj svećenika koncelebranata: 5,122.

Hodočasničke skupine došle su iz 47 zemalja: Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Češka, Čile, Danska, Egipat, Engleska, Filipini, Francuska (uključujući i La Reunion i Martinique), Honduras, Hrvatska, Indija, Indonezija, Irska, Italija, Kanada, Kina, Koreja, Latvija, Libanon, Liechtenstein, Luksemburg, Mađarska, Meksiko, Nizozemska, Njemačka, Panama, Poljska, Porto Rico, Portugal, Rumunjska, Rusija, SAD, Slovačka, Slovenija, Srbija i Crna Gora, Škotska, Španjolska, Šri Lanka, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina, Vijetnam.

Objavljeno: 22.05.2006.

Prva skupina iz Šangaja (Kina) u Međugorju

Ella Poon iz Hong Konga koja već šest godina živi i radi u Šangaju bila je u Međugorju u svibnju 2006. sa skupinom prijatelja koji također žive i rade u Šangaju.

Evo njezinog svjedočanstva:

Ella Poon: „Prvi puta sam bila u Međugorju u svibnju 2001. Provela sam ovdje dva tjedna, osjetila sam duboko unutarnje obraćenje i vratila sam se u Kinu, gdje sam bila na čelu jedne promidžbene agencije. Ovdje sam upoznala Gospu kao osobu punu ljubavi i nježnosti, i željela sam si uzeti više vremena da ju bolje upoznam.

Objavljeno: 16.05.2006.

Svjetski mediji sve više se zanimaju za Međugorje

U svibnju 2006, nekoliko televizijskih i radio ekipa, kao i novinara, posjetili su Međugorje jer se njihove medijske kuće zanimaju za ovaj svjetski fenomen koji će uskoro obilježiti svoju 25. obljetnicu. U Međugorju je bila ekipa australske televizije, ekipa RTBF (frankofonska mreža) iz Belgije, novinari radija BBC i novinar jednih od najtiražnijih škotskih dnevnih novina.

U ožujku je u Međugorju snimala ekipa francuske katoličke televizije KTO, a u travnju je reportažu pisao novinar najtiražnijeg irskog katoličkog časopisa «The Irish Catholic».

Objavljeno: 13.05.2006.

Prva pričest u Međugorju

U nedjelju 7. svibnja 78 djece iz župe Međugorje primilo je sakrament Prve svete pričesti u župnoj crkvi svetog Jakova. Na ovaj sakrament kršćanske inicijacije pripremili su ih njihovi vjeroučitelji: sestra Slavica Kožul, sestra Petra Bagarić i fra Stjepan Martinović. U petak, 5. svibnja, djeca su po prvi puta pristupila sakramentu svete ispovijedi. Pratili su ih njihovi roditelji koji su se također ispovjedili. (photos)

Objavljeno: 08.05.2006.

Malteški bolničari opet u Međugorju

1. svibnja 2006, članovi Prve pomoći Maltežana iz Kölna (Njemačka) i dragovoljci započeli su svoju ovogodišnju službu u Međugorju. U službi hodočasnika i župljana bit će do 1. studenog ove godine. U subotu, 20. svibnja, bit će nazočni na sv. Misi za hodočasnike njemačkog jezičnog područja.

Malteški red poziva sve dragovoljce koji se žele uključiti u ovu službu da im se jave. (Vidi: http://www.malteser.de)

Objavljeno: 06.05.2006.