Arhiva Novosti

Održan koncert za Majčino selo

Već je postala tradicija da dobrotvorna ustanova St. Joseph & The Helpers Charity iz Londona u svibnju i listopadu upriliči dobrotvorni koncert za Majčino selo. Tako je bilo i ove godine. U ponedjeljak, 3. listopada, u župnoj je dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju održan koncert na kojem su nastupili već otprije poznati, ali i novi izvođači. (slike)

Objavljeno: 07.10.2016.

Proslava sv. Faustine Kowalske u Međugorju

Na spomendan sv. Faustine Kowalske, 5. listopada, slavljena je u Šurmancima, jednoj od filijala župe Međugorje, sveta misa koju je predslavio fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Fra Marinko je za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje tom prigodom kazao: „Vrlo je važno ono što nam je donijela sestra Faustina. Plod svega toga je i Godina milosrđa koju nam je darovao papa Franjo.  (slike)

Objavljeno: 06.10.2016.

U Međugorju proslavljena svetkovina sv. Franje

I ove je godine u Međugorju svečano proslavljena svetkovina sv. Franje, utemeljitelja Franjevačkoga reda. Proslava je počela na uočnicu same svetkovine. U župnoj je crkvi sv. Jakova, nakon večernje sv. mise, slavljen tradicionalni i svečani obred preminuća svetoga Franje - Memoria Transitus.

Objavljeno: 04.10.2016.

Proslava sv. Franje u Međugorju

Svetkovina sv. Franje Asiškog, utemeljitelja triju franjevačkih redova, svečano će se proslaviti u Međugorju u utorak, 4. listopada svetim misama u 7:30 i 18 sati. Tradicionalni obred preminuća svetoga Franje, ili kako ga još nazivaju ''Memoria Transitus'', utkan u okvire liturgijskoga obreda, slavit će se nakon večernje sv. mise na uočnicu svetkovine, u ponedjeljak, 3. listopada.

Objavljeno: 03.10.2016.

Novo vijeće Frame Međugorje

U četvrtak, 22. rujna 2016. godine, u bratstvu Frame Međugorje su održani izbori za novo vijeće. Izborima je predsjedala Josipa Matić, područna predsjednica, a tajnica izbora bila je Kristina Primorac, područna voditeljica formacije. Izbori su započeli zajedničkom molitvom, a nazočio im je i fra Antonio Šakota, područni duhovni asistent.

Objavljeno: 02.10.2016.

Statistike za rujan 2016.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 204 900

Broj svećenika koncelebranata: 4650 (155 dnevno).

Objavljeno: 01.10.2016.

Jim Caviezel: „Ja sam siguran da filma „Pasije“ ne bi bilo da nije Međugorja“orja“

Ovo je ljeto u Međugorje hodočastio hollywoodski glumac Jim Caviezel, a koji je tom prigodom gostovao u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje. Svjetsku je slavu postigao glavnom ulogom u filmu Mela Gibsona „Pasija“. Tvrdi, između ostalog, da bez međugorskih iskustava nikada ne bi prihvatio tu ulogu, iskusivši upravo u Međugorju za njega do tada posve nepoznatu dimenziju vjere.

Objavljeno: 01.10.2016.

Hodočasnice iz Italije: „U Međugorju se osjeća mir u srcu.“

Hodočasnice iz Italije, Gabriela Alvarado, Lorena Bravi i Sabina Braschi, djelatnice su Međunarodne katoličke televizije Maria Vision koja emitira program u Latinskoj Americi i Europi. Ova međunarodna televizija u Italiji djeluje 4 godine. Gabriela Alvarado već 20 godina radi na televiziji.

Objavljeno: 29.09.2016.

Listopad-Gospin mjesec

Uskoro ulazimo u mjesec listopad koji je na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Ne zaboravimo zahvaliti Gospi na dobročinstvima koja smo primili! Najbolje ćemo to učiniti redovitim sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, obiteljskom molitvom krunice i molitvom na Podbrdu i Križevcu.

 

Objavljeno: 28.09.2016.

Održan molitveno-odgojni seminar za djevojke u Međugorju

Od 23. do 25. rujna u kući Domus Pacis u Međugorju održan je još jedan u nizu molitveno-odgojnih seminara za djevojke sedmih i osmih razreda. Misao vodilja je bila „Lice tvoje Gospodine ja tražim“. Voditeljice seminara bile su s. Vesna Galić i s. Anđela Pervan.

Objavljeno: 27.09.2016.

Jimmy Belabre, korisnik Marijinih obroka, u Međugorju snimio spot

Marijini obroci- Mary's Meals globalni je pokret kojeg podržava mnogo ljudi s različitih strana svijeta. Cilj pokreta je omogućiti gladnom djetetu da dobije hranjivi dnevni obrok na mjestu obrazovanja, također da i oni koji imaju više nego što im je potrebno, to podijele s onima koji nemaju ni najosnovnije stvari.

Objavljeno: 25.09.2016.

NAJAVA: 28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju – Mladifest održat će se od 1. do 6. kolovoza 2017. Na programu će se i 2017. naći  kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje.

Objavljeno: 20.09.2016.

Seminar za animatore Frame Hercegovina održan u Međugorju

Prvi seminar ove framaške godine za animatore Frame Hercegovina održan je od 16. do 18. rujna 2016. godine u Međugorju, pod geslom: „Dajte im vi jesti!“ (Mt 14,16). Cilj i svrha seminara prije svega je kroz predavanja, radionice i druženja osposobiti framaše za vođenje tjednih susreta Frame u mjesnim bratstvima te ih uvesti u osnovna znanja animiranja. (slike)

Objavljeno: 19.09.2016.

Hodočašće korisnika i djelatnika staračkog doma „Vita” iz Gruda u Međugorje

Starački dom „Vita” iz Gruda u srijedu 14. rujna organizirao je jednodnevno hodočašće u Međugorje za korisnike i djelatnike ovog doma. Pri dolasku susreli su se s hodočasničkim vodičem koji ih je ukratko upoznao sa znamenitostima Međugorja i prvim ukazanjima, te s novinarkom Radiopostaje „Mir” Međugorje koja je napravila intervju s korisnicima. (slike)

Objavljeno: 17.09.2016.

Seminari za djevojke u Međugorju

Školske sestre franjevke Mostar započinju sa seminarima za djevojke u Kući mira u Međugorju za ovu školsku godinu. Prvi seminar je za učenice 7. i 8. razreda i održat će se od 23. do 25. rujna. Prijave i informacije na broj 063/922-981 (s. Danijela).
Dobro nam došle!

Objavljeno: 16.09.2016.