Arhiva Novosti

Marijini obroci već 25 godina jednostavno rješenje za glad u svijetu

U dvorani Ivana Pavla II u Međugorju sinoć je obilježena 25. obljetnica humanitarnog rada osnivača Marijinih obroka Magnusa MacFarlane-Barrowa. Na proslavi se, uz župljane i prijatelje, okupila velika, međunarodna obitelj Marijinih obroka, koja je ovih dana na zahvalnom hodočašću u Međugorju. (slike)

Objavljeno: 10.10.2017.

Frama Međugorje nastupa na XX. Framafestu

Ovogodišnji XX. Framafest održat će se 28. listopada 2017. godine u Mostaru pod geslom „Dok me bude, Bogu svom ću pjevati“. Organizator ovogodišnjeg festivala je Organizacijski odbor Framefesta kojeg je potvrdilo Nacionalno vijeće Frame BiH, a domaćin  je Hercegovačko područno bratstvo. Na festivalu će nastupiti 20 Frama, a među njima i Frama Međugorje sa skladbom Ne odustajem, ne odustaješ.

Objavljeno: 09.10.2017.

Najava: Molitveno-odgojni seminar za djevojke u Međugorju

U Međugorju, u Kući Mira, od 13. do 15. listopada održat će se molitveno-odgojni seminar za djevojke osmih i devetih razreda u organizaciji Školskih sestara franjevki iz Mostara. Prijave kao i sve informacije o seminaru mogu se dobiti na broj 063/748-107 (s. Anđela).

Objavljeno: 06.10.2017.

Predstavljamo Franjevački svjetovni red u Međugorju

Franjevački svjetovni red u Međugorju osnovao je 17. rujna 1885. fra Anzelmo Čulina. Po podacima iz 1940., župa broji 625 članova Trećega reda. Nakon ukazanja Blažene Djevice Marije 1981.godine, ne samo FSR nego i cijela župa odišu mirom i radosti. Iste je godine u međugorskoj župi bio obred primanja novih članova.

Objavljeno: 06.10.2017.

25. obljetnica postojanja Marijinih obroka

Proslava 25. obljetnice postojanja međunarodne humanitarne organizacije Mary’s Meals(Marijini obroci) održat će se u dvorani sv. Ivana Pavla II.(žutoj dvorani) u Međugorju, u ponedjeljak 9. listopada, u 19 sati i 30 minuta. Organizacija Marijini obroci nastala je u Međugorju, a danas se brine za više od milijun siromašne djece u svijetu nudeći im hranu i obrazovanje.

Objavljeno: 05.10.2017.

Promjena pastoralnog osoblja u međugorskoj župi

U sklopu redovitih promjena pastoralnog osoblja Hercegovačke franjevačke provincije i sukladno crkvenim propisima za župnog vikara u Međugorju imenovan je fra Ante Kutleša, a  fra Vjekoslav Milićević odlazi na službu u Rim. Mladomisnik fra Zvonimir Pavičić ostaje na službi u Međugorju. Fra Ante Kutleša član je Hercegovačke franjevačke provincije i dugogodišnji misionar u DR Kongu.

Objavljeno: 04.10.2017.

Svečano proslavljen spomendan sv. Franje u Međugorju

U Međugorju je u srijedu 4. listopada svečano proslavljen spomendan sv. Franje, utemeljitelja Franjevačkoga reda. Proslava je počela na uočnicu, u utorak 3.listopada. Na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova, nakon večernje sv. mise, slavljen je tradicionalni i svečani obred preminuća svetoga Franje - Memoria Transitus.  (slike)

Objavljeno: 04.10.2017.

Sveta misa na blagdan sv. Faustine Kowalske u Šurmancima

U četvrtak, 5. listopada na blagdan sv. Faustine Kowalske u crkvi u Šurmancima slavit  će se sv. misa u 8 sati.

Filijalna crkva u Šurmancima, jednom od sela u župi Međugorje, u dolini rijeke Neretve, blagoslovljena na blagdan Božjeg Milosrđa 7. travnja 2002., posvećena je Milosrdnom Isusu.

Objavljeno: 03.10.2017.

Bračni par Grgić nakon 20 godina ponovno otkrio Međugorje

Bračni par Ivo i Ivanka Grgić iz Soljana kod Županje hodočastili su u Međugorje. Tom prilikom su gostovali u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje. Gosp. Ivo je bio hrvatski branitelj, dva puta je ranjen u Vukovaru u Domovinskom ratu. Puno je bilo teških trenutaka u njihovom životu.  Vjenčali su se 1985., i pet dana nakon vjenčanja dolaze u Međugorje, na svetkovinu Velike Gospe.

Objavljeno: 03.10.2017.

Listopad-Marijin mjesec u Međugorju

Mjesec listopad, kao i mjesec svibanj, na poseban način je posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Ne zaboravimo zahvaliti Gospi na dobročinstvima koja smo primili! Najbolje ćemo to učiniti redovitim sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, obiteljskom molitvom krunice i molitvom na Podbrdu i Križevcu.

Objavljeno: 02.10.2017.

Statistike za rujan 2017.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 170 500

Broj svećenika koncelebranata: 4549 (151 dnevno)

Objavljeno: 01.10.2017.

Novo vijeće Frame Međugorje

U Frami Međugorje održana je redovita izborna skupština. Novoizabrano vijeće čine:

Predsjednik: Mario Berišić
Potpredsjednica: Iva Šego
Tajnica: Katarina Miloš
Blagajnik: Luka Vasilj
Voditelj formacije: Mihael Vasilj (slike)

Objavljeno: 01.10.2017.

Proslava sv. Franje u Međugorju

Spomendan sv. Franje Asiškog, utemeljitelja triju franjevačkih redova, svečano će se proslaviti u Međugorju u srijedu, 4. listopada svetim misama u 7:30 i 18 sati. Tradicionalni obred preminuća svetoga Franje, ili kako ga još nazivaju ''Memoria Transitus'', utkan u okvire liturgijskoga obreda, slavit će se nakon večernje sv. mise na uočnicu, u utorak, 3. listopada.

Objavljeno: 01.10.2017.

Don Marin Marić: „U Međugorju se doista osjeti moć molitve“

Don Marin Marić je župnik župe u Deževicama. Deževice su živopisno mjesto koje se nalazi 40-tak kilometara od Sarajeva u kreševskom dekanatu. Nalazi se na 912 metara nadmorske visine i posvećeno je Gospi Snježnoj, a suzaštitnik je sv.Jakov Markijski.  U Deževicama se može vidjeti fra Jakovljeva pećina i fra Jakovljeva voda, a i više od toga.

Objavljeno: 30.09.2017.

Thomas Tom Lascelles: „Otkad sam u Međugorju, nikad nisam bio sretniji u svom životu“

Dvadesetogodišnji  Thomas Tom Lascelles dolazi iz grada Newcastle upon Tynea na sjeveroistoku Engleske. Rođen je s celebralnom paralizom. Cijeli svoj život, praktički od rođenja, prikovan je za invalidska kolica. Unatoč fizičkom hendikepu za ovoga mladića ne postoje preprjeke niti nerješivi životni problemi.

Objavljeno: 30.09.2017.