Arhiva Novosti

Održan dvanaesti međunarodni susret za voditelje međugorskih centara mira i molitvenih, hodočasničkih i humanitarnih skupina

U Međugorju je od 6. do 10. ožujka održan dvanaesti susret za voditelje međugorskih centara mira i molitvenih, hodočasničkih i humanitarnih skupina. Na susretu je sudjelovalo oko 120 osoba iz petnaestak zemalja. Tema ovogodišnjeg susreta bila je: «Vodič i hodočasnik».

Objavljeno: 10.03.2005.

Oslobađanje od obveze pribavljanja viza za državljane Republike Slovačke, Češke Republike, Republike Poljske i Republike Mađarske

Na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine održanoj 22.2.2005. donesena je odluka o oslobađanju od obveze pribavljanja viza za državljane Republike Slovačke, Češke Republike, Republike Poljske i Republike Mađarske koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu u razdoblju od 01.04. do 31.10.2005.

Objavljeno: 10.03.2005.

Razgovor: Rafo Dropulić

Na jednom od seminara posta i molitve u Međugorju, od 20. do 26. veljače 2005, sudjelovao je i Rafo Dropulić rodom iz Ploča, prvi pobjednik TV show-a «Music talents Story Super Nova». Rafo je, gostujući u emisiji «Agape» Radiopostaje «Mir» Međugorje, svjedočio o svojem traženju u vjeri i putu obraćenja. S njim je razgovarao fra Mario Knezović.

Objavljeno: 09.03.2005.

Američko- korejski misionari Kraljice mira

U Međugorju se ovih dana sa skupinom hodočasnika nalazi i Gregory Nam, predsjednik udruge «Queen of Peace Missionary» (Misionari Kraljice mira – vidi: www.qpmm.org), osnovane s ciljem širenja Gospine poruke Korejancima širom svijeta. Skupinu prati o. Timothy Yun, član administrativnog odbora organizacije, inače na studiju liturgije u Rimu.

Objavljeno: 02.03.2005.

Rafo Dropulić na seminaru posta, molitve i šutnje

Rafo Dropulić, prvi pobjednik TV-show-a «Music talents Story Super Nova», sudjelovao je na seminaru posta, molitve i šutnje u kući mira u Međugorju od 20. do 26. veljače.

Objavljeno: 01.03.2005.

Akcija «Za život»

Radiopostaja «Mir» Međugorje pokrenula je humanitarnu akciju «Za život». Akciju «Za život» podržao je i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, pročelnik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije BiH, ukazujući kako se ipak ne može živjeti od dara nego od rada: «Odgovornost je društva da se od svoga rada živi».

Objavljeno: 01.03.2005.

Cjelonoćno klanjanje u Međugorju

U Godini Euharistije, koju je proglasio Sveti Otac Papa, u župi Međugorje svakoga 25-og u mjesecu, kad Gospa ostavlja poruku, organizira se cjelonoćno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Objavljeno: 28.02.2005.

Molitvena inicijativa "Suradnici Kraljice mira"

Krajem 2004. u Zadru je pokrenuta molitvena inicijativa «Suradnici Kraljice mira d.d.». Osobe potaknute uzastopnim poticajima Blažene Djevice Marije Kraljice odlučuju svakodnevno provesti pola sata u molitvi. Inicijativa je rezultat višegodišnjih susreta molitvene skupine. Za sada je prijavljenih 249 članova uglavnom iz Hrvatske, a javljaju se i «Suradnici» iz BiH, Austrije, Njemačke, Danske, Italije, Malte, Srbije, Albanije, Kanade, SAD, Argentine i Konga. Koordinator je mons. Eduard Peričić. (Kontakt:  eduard.pericic@zd.t-com.hr)

Objavljeno: 24.02.2005.

Pasionsko pjevanje u Međugorju

U petak, 18. veljače, u međugorskoj crkvi upriličeno je korizmeno glazbeno-molitveno zajedništvo. Nakon večernjeg misnog slavlja, klapa «Navalija» iz Navalje s otoka Paga u Hrvatskoj izvela je pasionsko pjevanje iz Navalje.

Objavljeno: 21.02.2005.

Stepinčevo - Obljetnica mučeničke smrti fratara iz župe Međugorje

Na blagdan blaženog kardinala Alojzija Stepinca, 10. veljače, u župi Međugorje redovito se slavi spomen na mučeničku smrt fratara iz župe Međugorje: fra Križana Galića, fra Joze Bencuna, fra Marka Dragićevića, fra Mariofila Sivrića, fra Grge Vasilja i fra Jenka Vasilja, šestorice od 66 fratara franjevačke hercegovačke provincije, koje su partizani i komunisti pogubili za vrijeme i na samom kraju II. svjetskog rata.

Objavljeno: 10.02.2005.

Poziv na 12. međunarodni susret voditelja centara mira i međugorskih molitvenih, hodočasničkih i karitativnih skupina

Dvanaesti međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, održat će se u Međugorju od 6. do 10. ožujka 2005. godine. Tema susreta je: «VODIČ I HODOČASNIK». (Vidi: Međunarodni susreti )

Objavljeno: 04.02.2005.

Predstavljena knjiga Hrvati to znaju

U nedjelju, 23. siječnja ove godine, u Video dvorani Informativnog centra «Mir» Međugorje predstavljena je knjiga Ivana Ugrina Hrvati to znaju koju je objavila Matica hrvatska, ogranak Split.

Objavljeno: 24.01.2005.

Kraljica Mira u Rijeci

U subotu, 8. siječnja u Rijeci je osnovana molitvena zajednica Kraljice Mira. Molitveno zajedništvo osnovali su hodočasnici potaknuti pozivom Gospe iz Međugorja.

Objavljeno: 12.01.2005.

Božićni i novogodišnji dani u Međugorju

Božićni i novogodišnji blagdani u Međugorje redovito privuku brojne, uglavnom mlade hodočasnike iz cijelog svijeta. Božićno bdijenje, na kojem su župljani redovito u većini, započelo je dvosatnim klanjanjem pred Presvetim, a nastavilo se polnoćkom koja je završila oko jedan sat. Klanjanje su predvodili fra Bože Milić i fra Ljubo Kurtović, a polnoćku je predslavio fra Mario Knezović uz koncelebraciju brojnih, većinom domaćih svećenika.

Objavljeno: 04.01.2005.

Pet koncerata dvaju međugorskih zborova pod ravnanjem sestre Slavice Kožul

Međugorski dječji zbor «Golubići mira» i međugorski veliki «Zbor Kraljice mira» pod ravnanjem sestre Slavice Kožul u božićno su vrijeme održali pet koncerata u Međugorju, Sarajevu i Dubrovniku.

Objavljeno: 02.01.2005.