Arhiva Novosti

Talijanski vaterpolist Alex Giorgetti: „Samo u Međugorju se može osjetiti mir i poniznost”

Poznati talijanski vaterpolist Alex Giorgetti posjetio je Međugorje sa suigračima iz reprezentacije.  Kazao je da je jedna od njegovih velikih želja bila dovesti reprezentaciju Italije u Međugorje kako bi osjetili mir i poniznost što se može osjetiti samo u Međugorju. Alex nastavlja: „Prvi sam put posjetio Međugorje 2011., nakon osvajanja Svjetskog prvenstva.

Objavljeno: 22.04.2015.

Nadbiskup iz Perua u Međugorju

Mons. Salvador Pineiro Garcia-Calderon, nadbiskup iz Perua, boravio je ovih dana u Međugorju. To je njegov drugi posjet. Prvi put je došao 2003. godine. U opširnom razgovoru za radiopostaju Mir Međugorje nadbiskup je, između ostaloga, kazao: „Odavno već slušamo o Gospi na ovom području, o njenim porukama, o obraćenju, o klanjanju, ali nije jednostavno doći ovamo, jer je jako udaljeno. 

Objavljeno: 21.04.2015.

Izborna skupština hercegovačke Frame u Međugorju

Od 17. do 19. travnja 2015. godine u kući susreta Domus pacis u Međugorju održana je područna izborna skupština područnog bratstva Frameu Hercegovini. Skupštinu su činili područni duhovni asistent fra Slaven Brekalo, članovi područnog vijeća te 49 framaša iz mjesnih bratstava. U subotu se priključila i nacionalna predsjednica, Ivana Baban, te u nedjelju bratski animator, predstavnik OFS-a u Frami, Vinko Glibić.

Objavljeno: 20.04.2015.

Hodočašće krizmanika župe Brestovsko u Međugorje

U pratnji župnika fra Damira Pavića i nekoliko framaša, 45 krizmanika župe Brestovsko posjetilo je Međugorje, u nedjelju 19. travnja. Kako ovogodišnje krizmanike uskoro očekuje podjela sakramenta Svete potvrde, nakana hodočašća je bila zajednička duhovna obnova i priprava po Marijinom zagovoru.

Objavljeno: 19.04.2015.

Na Cvjetnicu počela s radom ambulanta Malteške pomoći u Međugorju

Ambulanta Malteške pomoći u Međugorju rad u novoj sezoni počela je na Cvjetnicu. Radno vrijeme joj je od 9 do 14.30 i od 15.30 do 21 sat – i tako do 1. studenoga, svetkovine Svih Svetih. Volontersko osoblje pruža svoje zdravstvene usluge hodočasnicima bez ikakvog plaćanja, a ustanova se financira doprinosima . Služba se obavlja u duhu Malteškoga reda:

Objavljeno: 18.04.2015.

Postulanti Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda posjetili Međugorje

I u  mjesecu  travnju 2015. hodočasnici, sa svih strana svijeta, stigli su u Međugorje. Lijepo vrijeme i brojnost hodočasnika učinili su pretijesnom međugorsku župnu crkvu, tako da je  u subotu, 11. travnja, večernji molitveni program predvođen s vanjskoga oltara.

Objavljeno: 17.04.2015.

Uskoro 3. međunarodni duhovni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

U Međugorju se tijekom godine, uz redovite seminare posta i molitve, održavaju i različiti međunarodni seminari. Neki od njih imaju dugogodišnju tradiciju, a neki su pokrenuti tek nedavno. Namijenjeni su svećenicima, laicima, voditeljima centara mira, bračnim parovima, liječnicima i medicinskom osoblju.  Početkom ožujka održan je susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje. 

Objavljeno: 16.04.2015.

Talijanska vaterpolska reprezentacija u Međugorju

Talijanska vaterpolska reprezentacija boravila je u Međugorju, dan nakon što su u Splitu izgubili od  hrvatskih vaterpolista u skupini C Svjetske lige. Trener Alessandro Campagna izrazio je zadovoljstvo što je s igračima u Međugorju. „Ja mislim da je bio Gospin poziv da dođemo“, kazao je trener talijanskih vaterpolista, koji su u Međugorje došli na inicijativu igrača Alexa Giorgettija.  Alex je 2011., nakon osvajanja Svjetskog prvenstva s talijanskom reprezentacijom, prvi put došao u Međugorje:

Objavljeno: 15.04.2015.

Molitvena zajednica „Srce Isusovo” u Međugorju

U  Međugorju su proteklih dana boravili  članovi molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba. Sudjelovali su u molitvenom programu u župi, te posjetili međugorska brda. Duhovnik ove zajednice, koja broji više od 500 članova,  je pater Ivan Mandurić , a  voditelj zajednice glazbenik Alan Hržica.  Alan je o ovome hodočašću kazao:

Objavljeno: 15.04.2015.

Hodočašće Slovenije u Međugorje

Veliki broj hodočasnika iz Slovenije boravio je proteklih dana u Međugorju. P. Miodrag Kekić, je kapelan u župi Ljubljana Dravlje. Više puta je dolazio u Međugorje s hodočasnicima.  P. Miodrag je posvjedočio o svom iskustvu Međugorja: „Meni puno znači Međugorje, za mene je ono velika milost. Imao sam 16 godina kad sam prvi put došao u Međugorje. I osjetio sam jaku želju za molitvom, za Bogom. I moji roditelji su nakon hodočašća u Međugorje  počeli ići više u crkvu.

Objavljeno: 14.04.2015.

Brojni hodočasnici u Međugorju

U Međugorju u ovom uskrsnom vremenu borave mnogi hodočasnici. Ured informacija bilježi veće i manje skupine iz Italije, Francuske, Njemačke, Austrije, Irske, Engleske, SAD-a, Poljske, Slovenije, Koreje, Mađarske, Belgije, Kanade, Ekvadora i Španjolske. U  Međugorju su protekli vikend boravili  i članovi zajednice Srce Isusovo iz Hrvatske. A već nekoliko dana večernje misno slavlje slavi se na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 14.04.2015.

Članovi katoličke udruge „Emaus“ u Međugorju

Članovi katoličke udruge Emaus iz Sarajeva hodočastili su Kraljici mira u Međugorje, u subotu 11. travnja. Budući da za Međugorje kažu da je ispovjedaonica svijeta, mnogi su iskoristili priliku za ispovjed, a vrhunac dana bio je pohod brdu Križevac. Ivona Bajo, studentica iz Nove Bile, aktivna članica Emausa kazalaje  kako je kao dugogodišnja članica Frame, nekoliko godina sudjelovala na Mladifestu u Međugorju: 

Objavljeno: 13.04.2015.

Održan prvi susret zajednica karizmatskog pokreta u Međugorju

Prvi susret zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome  iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji je okupio više od 1000 sudionika, održan je u Međugorju od 10. do 12. travnja. Susret je počeo svetom misom koju je u međugorskoj župnoj crkvi predslavio fra Ante Vučković u koncelebraciji brojnih svećenika koji djeluju u molitvenim zajednicama.

Objavljeno: 12.04.2015.

Počinje Prvi susret zajednica karizmatskog pokreta u Međugorju

Uoči početka Prvog susreta zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome Hrvatske i Bosne i Hercegovine razgovarali smo s Damirom Zukanom i Lordanom Ljubenkovim, predstavnicima Inicijative za povezivanje molitvenih zajednica obnove u Duhu Svetome.  „Više od 1000 članova zajednica će sudjelovati na susretu u Međugorju. 

Objavljeno: 10.04.2015.

Prvi Susret zajednica karizmatskog pokreta u Međugorju

Prvi Susret zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnova u Duhu svetome Hrvatske i Bosne i Hercegovine održat će se u Međugorju od 10. do 12. travnja. Susret počinje molitveno-liturgijskim programom u župnoj crkvi sv. Jakova. Program se sastoji od predavanja, te sudjelovanja u molitvenom programu. 

Objavljeno: 09.04.2015.