Arhiva Novosti

Godišnje hodočašće zajednice Totus Tuus u Međugorje

Zajednica Totus Tuus organizirala je godišnje hodočašće u Međugorje od 8. do 13. kolovoza. Ovo je bilo jedno od najbrojnijih naših hodočašća s više od 200 hodočasnika svih životnih dobi. Krenuli smo na hodočašće u ponedjeljak u kasnim satima te smo u Međugorju proveli punih pet dana. (slike)                                                               

Objavljeno: 25.08.2017.

O. Antonio–Mario Čirko: „Došao sam u Međugorje obnoviti svoje svećeništvo pred Marijom, gdje je bila jezgra početka mog poziva”.

U Međugorje, osobito u ljetnom periodu, pristiže mnoštvo hodočasnika iz cijeloga svijeta, a među njima, dakako, i veliki broj Hrvata.

Objavljeno: 23.08.2017.

Svećenik Martin Filipponi: „Nakon Festivala mladih u moje srce je došla radost u vjeri koju prije nisam osjećao“

Svećenik Martin Filipponi iz Švicarske svjedočio je na Festivalu mladih u srijedu 2. kolovoza. Zaređen je za svećenika 13. svibnja ove godine, a njegovo je zvanje plod Međugorja. Mladima je govorio o ispovijedi u Međugorju:

„Sve je počelo 1996. godine. Došli smo ovamo i već je sam let bio pustolovina.

Objavljeno: 22.08.2017.

Šahisti iz Ruščice hodočastili u Međugorje

Članovi Šahovskog kluba „Posavac”  iz slavonskog brodskog prigradskog naselja Ruščica u kolovozu su četrnaesti put hodočastili u Međugorje. Tom su prigodom sudjelovali na pojedinačnom šahovskom turniru „Međugorje 2017.”

Objavljeno: 21.08.2017.

Hodočasnici o „Marijanskom zavjetu za Domovinu“

Nakon prijeđene dionice od Mostara, sudionici „Marijanskog zavjeta za Domovinu“ stigli su u Međugorje u petak 18. kolovoza u popodnevnim satima. Ovom je dionicom pješačilo 35 hodočasnika.

Objavljeno: 20.08.2017.

„Marijanski zavjet za Domovinu“ stigao u Međugorje

U popodnevnim satima u petak 18. kolovoza, nakon dionice koju su prešli od Mostara, u Međugorje je pješice stiglo 35 hodočasnika „Marijanskog zavjeta za Domovinu“. Na ovoj hercegovačkoj dionici u desetom tjednu hoda put se 19. kolovoza nastavlja do Metkovića, te potom do Neuma i Dubrovnika, gdje bi 24. kolovoza na krajnjem jugu Hrvatske trebao i završiti ovaj hodočasnički put koji traje 75 dana.  (slike)

Objavljeno: 18.08.2017.

Jimmy Belabre u Međugorju

Prvi Marijini obroci – Mary's meals podijeljeni su u Malaviju 2002. godine. No, obitelj MacFarlane-Barrow iz Škotske, od koje je sve i krenulo, reći će kako su Marijini obroci plod Međugorja.

Objavljeno: 17.08.2017.

Fra Petar Komljenović: „Nakon ispovijedi u Međugorju plakao sam od radosti“

Fra Petar Komljenović je trenutno na službi u Hrvatskoj katoličkoj zajednici u Münchenu. Član je Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja (Split). Fra Petar je rođen i odrastao u Sindelfingenu, a njegovi su roditelji rodom iz Sanskog Mosta.

Objavljeno: 16.08.2017.

„Marijanski zavjet za Domovinu“ prolazi kroz Međugorje

Ove se godine održava 3. zavjetno hodočašće mladih i branitelja „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske. Hodočasnička je ruta pošla je Osijeka 10. lipnja i nakon 1.700 km i 75 dana hoda, završit će u Dubrovniku 24. kolovoza 2017. godine.

Objavljeno: 16.08.2017.

Fr. Ivan Dominik Iličić o iskustvu Međugorja

Za vrijeme 28. Međunarodnoga molitvenog susreta mladih novinari Radiopostaje „Mir“ Međugorje razgovarali su s mnogo sudionika. Svaki je od tih razgovora osobit, radostan i nosi svoju poruku. Tako je mladi redovnik, dominikanski bogoslov iz Zagreba, fr. Ivan Dominik Iličić kazao kako je na Mladifestu bio već pet ili šest puta, a u Međugorju dvadesetak puta, na čemu je Gospodinu iznova zahvalan.

Objavljeno: 15.08.2017.

Biciklima iz Italije u Međugorje, 1070 prijeđenih kilometara

Don Renato Corona, 60-godišnji svećenik iz Italije, te njegov suputnik 50-godišnji Ruffoni Achille biciklima su prešli 1070 kilometara u samo 10 dana. Put je trajao od 30. srpnja do 9. kolovoza. Don Renato je župnik u župi Valmalenco (provincija Sondrio). U programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje je posvjedočio kako ih je pred crkvom u Međugorju kod Gospina kipa dočekao međugorski župnik fra Marinko Šakota, te im darovao krunicu.  (slike)

Objavljeno: 15.08.2017.

U Međugorju svečano proslavljena svetkovina Velike Gospe

Za svetkovinu Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo Međugorje je pohodilo više desetaka tisuća domaćih i inozemnih vjernika. Prema podacima Ureda informacija, toga je dana u crkvi, kapelici i na vanjskome oltaru slavljeno 16 sv. misa na hrvatskome i drugim svjetskim jezicima.  (slike)

Objavljeno: 15.08.2017.

Iskustva mladih sa Festivala mladih u Međugorju

Na Festivalu mladih u Međugorju već dugi niz godina sudjeluje i Mirjam Jurković iz Zagreba. „Predivno je biti dio tog jednog zajedništva u Kristu. Dolazim zato što postoje mladi koji nalaze temelj u Isusu Kristu“, kazala je Mirjam. Ana-Marija Jurković slično svjedoči:„ Dolazim otkad znam za sebe. Pronalazim ovdje neki poseban mir, puno mladih koji žude za Isusom i to me posebno ispunjuje. Svaki put kad dođem u Međugorje odem na ispovijed, jer dobar i milosrdan Otac oprašta sve grijehe“. (slike)

Objavljeno: 13.08.2017.

Svetkovina Velike Gospe u Međugorju

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavi se u utorak, 15. kolovoza. Svete mise na hrvatskome jeziku u crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 5, 6, 7, 8, 9, 11 te večernja sveta misa u 19 sati. Večernji molitveno-liturgijski program i ovoga dana započinje u 18 sati molitvom krunice. Od 22 do 23 sata bit će Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Mise na stranim jezicima su u prijepodnevnim satima.

Objavljeno: 12.08.2017.

S. Zlata Vrbić, hrvatska misionarka u Južnoj Americi hodočastila u Međugorje

Na Festival mladih u Međugorje vole doći i redovnice, duhovno se okrijepiti. Među njima je s. Zlata Vrbić, hrvatska misionarka u Južnoj Americi. Trenutno djeluje u Čileu. Podrijetlom iz Zavidovića u BiH, s. Zlata je misijskom poslanju podarila ukupno 45 godina života: 12 godina u Peruu, 9 u Paragvaju i 24 u Čileu.

Objavljeno: 10.08.2017.