Arhiva Novosti

Posljednji susret župljana u korizmi

Na posljednjem korizmenom molitvenom susretu u srijedu 5. travnja u 19 sati, domaćini će biti djelatnici Župnog ureda, Informativnog centra i Majčinog sela. Kao i redovito, susret će se održati u dvorani Ivana Pavla II.

Objavljeno: 02.04.2017.

SUSRET MONS. HOSERA S NOVINARIMA BIT ĆE 5. TRAVNJA U MEĐUGORJU

Iz Apostolske nuncijature u Bosni i Hercegovini priopćeno je, 31. ožujka 2017. da će posebni izaslanik za župu Međugorje mons. Henryk Hoser „susresti gospodu novinare u srijedu, 5. travnja, u 16 sati, u dvorani 'Sv. Ivan Pavao II.', u blizini crkve u Međugorju“. (kta)

 

Objavljeno: 02.04.2017.

Statistike za ožujak 2017.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 70 300

Broj svećenika koncelebranata: 1475 (47 dnevno)

Objavljeno: 01.04.2017.

Hvalevrijedan rad humanitarne udruge „Marijine ruke” iz Međugorja

Humanitarna udruga „Marijine ruke” osnovana je u srpnju 2016. godine u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka same udruge, njezini su članovi u župi Međugorje djelovali tri godine kao Ured za potrebite. U programu Radiopostaje „Mir” Međugorje gostovali su Jakov Čolo, predsjednik Udruge i hrvatska pjevačica Maja Blagdan.

Objavljeno: 01.04.2017.

Susret maturanata dalmatinskih biskupija na Humcu

U subotu, 1. travnja 2017. organiziran je osamnaesti tradicionalni susret maturanata zadarske i splitsko-makarske nadbiskupije te šibenske i dubrovačke biskupije. Susret je započeo svetom misom na Humcu, koju je predvodio vojni ordinarij u BiH mons. Tomo Vukšić.

Objavljeno: 01.04.2017.

Roditelji prvopričesnika i krizmanika iz Vukovara u Međugorju

Župa sv. Filipa i Jakova i ove je godine organizirala hodočašće u Međugorje za roditelje prvopričesnika i krizmanika. Hodočašće je održano od 24. do 26. ožujka.

Objavljeno: 31.03.2017.

Riječi posebnog izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje

Mons. Henryk Hoser, posebni izaslanik Svete Stolice za župu Međugorje, u župnoj se crkvi sv. Jakova prigodom svoga dolaska okupljenima obratio sljedećim riječima:

Objavljeno: 30.03.2017.

Posebni izaslanik Svete Stolice stigao u Međugorje

Nakon Sarajeva i Mostara, posebni je izaslanik Svete Stolice za župu Međugorje, mons. Henryk Hoser, u pratnji provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke, stigao i u Međugorje. U popodnevnim su ga satima u srijedu 29. ožujka ispred župne kuće dočekali fra Marinko Šakota, međugorski župnik, braća franjevci, časne sestre franjevke na službi u Međugorju, te okupljeni župljani i hodočasnici.   (slike)

Objavljeno: 30.03.2017.

Molitveni program i hodočasničke skupine u Međugorju

Krajem mjeseca ožujka 2017. godine u Međugorju su zabilježene hodočasničke skupine iz Poljske, Francuske, SAD-a, Italije, Njemačke, Mađarske, Rumunjske, Argentine,  Šri Lanke, Irske, Austrije, Poljske, Španjolske, Litve, Koreje, Španjolske, Litve, Slovenije, Perua, Luksemburga i Rumunjske.

Objavljeno: 30.03.2017.

Mladi iz Kočerina pješice u Međugorje

Na svetkovinu Blagovijesti, u subotu 25. ožujka, 80-ak je mladih iz župe Kočerin, zajedno sa svojim župnikom fra Mariom Knezovićem, hodočastilo u Međugorje. Put je protekao u molitvi, radosti i zajedništvu. Polazak je bio u 8 sati ujutro, a u Međugorje su stigli oko 16 sati.

Objavljeno: 29.03.2017.

Peti kamp za djevojčice zajednice Totus Tuus u Međugorju

Peti kamp za djevojčice zajednice Totus Tuus u Hercegovini održao se od 24. do 26. ožujka u kući Domus Pacis u Međugorju. Na kampu je sudjelovalo 30 djevojčica u dobi od 9 do 14 godina iz različitih dijelova Hercegovine (Posušje, Mostar, Čitluk, Čapljina, Bijelo Polje). Tema kampa bila su djeca Fatime – blaženi Frano i Jacinta, te službenica Božja Lucija. (slike)

Objavljeno: 29.03.2017.

Suradnik poljske Informativne katoličke agencije boravio u Međugorju

Poljaci su narod koji osobito časti Blaženu Djevicu Mariju, te se i u Međugorju mogu susresti brojni hodočasnici iz Poljske. Proteklih je dana u Međugorju boravio i novinar Jakub Kubica, suradnik poljske Informativne katoličke agencije, kako bi Poljacima donio aktualnu sliku Međugorja uoči dolaska Papinog izaslanika, poljskog nadbiskupa Henryka.

Objavljeno: 29.03.2017.

Susreti župljana u korizmi

U župi se Međugorje nastavljaju korizmeni susreti župljana. U srijedu 29. ožujka domaćini su župljani iz Međugorja. „Dođimo u dvoranu Ivana Pavla II. u 19 sati i budimo jedni s drugima u meditaciji i blagovanju”, pozivaju iz Župnog ureda Međugorje. Ovo je, naime, druga godina otkada se počelo s organizacijom ovakvih molitvenih susreta u korizmi.

Objavljeno: 28.03.2017.

„Više cvijeća manje smeća”

U Međugorju je u četvrtak 23. ožujka provedena akcija čišćenja župe pod geslom „Više cvijeća manje smeća”. Mnogi su, prepoznavši cilj ovoga hvalevrijednoga pothvata, učinili vlastiti okoliš ljepšim i sebi i drugima. Tako je u samoj akciji sudjelovalo više od stotinu naših župljana, a po završetku je radnoga dijela organizirano i njihovo zajedničko druženje. Organizatori ovom prigodom zahvaljuju svim sudionicima, a posebno Župnom uredu Međugorje.

Objavljeno: 23.03.2017.

Hodočašće maturanata Katoličkog školskog centra „Sv. Josip” iz Sarajeva

U srijedu 22. ožujka u Međugorje su hodočastili maturanti Katoličkog školskog centra „Sv. Josip” iz Sarajeva. Ovaj je posjet upriličen prigodom njihovog godišnjeg izleta, kada posjete različita mjesta u Hercegovini, a kako ističu, Međugorje ih je oduševilo. Posjetili su i zajednicu „Cenacolo”, te proveli neko vrijeme i oko međugorske crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 23.03.2017.