Arhiva Novosti

Božićna poruka provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke

Danas novim najmlađim naraštajima treba darovati ozračje Božića. Učiniti da se osjećaju lijepo, da budu sretni, jer Božić dolazi. Ne dajmo da nam Božić potamni, da postane umoran, nedosjetljiv, da u sebi nema radosti. Jer, ako se za nove naraštaje nećemo boriti, za koga ćemo? Što nam onda preostaje?

Objavljeno: 22.12.2021.

Statistike za studeni 2021.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 40 000

Broj svećenika koncelebranata: 1254  (41 dnevno)

Objavljeno: 01.12.2021.

Imenovan novi Apostolski Vizitator za Međugorje

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je danas u podne, 27. studenoga 2021., vijest kako je papa Franjo imenovao nadbiskupa mons. Aldu Cavallija, naslovnoga nadbiskupa Vibo Valentie (Vibo Valentia – lat. Dioecesis Vibonensis), dosadašnjega apostolskog nuncija u Nizozemskoj, Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis. Riječ je o nastavku misije koju je u Međugorju vršio nadbiskup Henryk Hoser, S.A.C., koji je preminuo 13. kolovoza 2021. godine u Varšavi.

Objavljeno: 27.11.2021.

U Međugorju obilježena 21. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

Tijekom dana organizirane su dvije hodnje do fra Slavkog groba, jedna od njegove rodne u Dragićini, a druga od srednje škole u Čitluku, koja nosi njegovo ime. Ovom hodnjom Srednja škola dr. fra Slavko Barbarić je proslavila i svoj dan. Fra Slavko je umro na današnji dan prije 21 godinu, u popodnevnim satima, završivši pobožnost Križnog puta na Križevcu pa se danas molio i Križni put na Križevcu, a u 18 sati u crkvi sv. Jakova u Međugorju slavila se Sveta misa za fra Slavka Barbarića, koju je uz koncelebraciju međugorskog župnika fra Marinka Šakote i još 22 svećenika predslavio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko. (FOTO)

Objavljeno: 24.11.2021.

Statistike za listopad 2021.

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 106 400

Broj svećenika koncelebranata: 2846  (91 dnevno)

Objavljeno: 01.11.2021.

Fra Danko Perutina: Vjernici u Kini puni su nade i vjere, za razliku od nas mlakih zapadnih kršćana

”Planiraju se također kongresi za rusko govorno područje u veljači 2022. Za englesko govorno područje krajem lipnja i početkom srpnja 2022. i za talijansko govorno područje u listopadu sljedeće godine”, kazao je fra Danko Perutina, a mi vas pozivamo da u subotu budete uz naš videoplatforme i online kongres o plodovima Međugorja u zemljama kineskog govornog područja pod nazivom „Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se“ (Mt 7,7).

Objavljeno: 25.10.2021.

Kako pratiti livestream večernjeg molitvenog programa?

Želeći poboljšali kvalitetu prijenosa naših sadržaja, videoprijenos večernjeg molitvenog programa od 1. studenog 2021. godine moći će se pratiti isključivo preko naših, već postojećih Youtube kanala, a na našoj web stranici www.medjugorje.hr i dalje vas očekuje najvažnije vijesti iz Međugorja na vašem jeziku. Na ovoj web stranici www.medjugorje.hr gdje ste do sada pratili livestream dostupan je link za YouTube, na kojem već možete pratiti prijenos večernjeg molitvenog programa.

 

Objavljeno: 21.10.2021.

Program online kongresa o plodovima Međugorja u zemljama kineskog govornog područja

Kongres će se održati 30. listopada 2021., a počinje u 10 sati po lokalnom vremenu u Međugorju. Kongres nudi  kateheze, svjedočanstva i međugorske pjesme, a govornici su biskupi, svećenici, međugorski svjedoci, hodočasnici... Detaljan program donosimo u nastavku.

 

Objavljeno: 15.10.2021.

Nadbiskup Luigi Pezzuto u Međugorju proslavio Zlatnu Misu

Nakon što je 50 godina misništva obilježio u katedrali Srca Isusova u Sarajevu u rujnu 2021. dosadašnji apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup mons. Luigi Pezzuto proslavio je svoj zlatni jubilej i u Međugorju zahvalnom misom (10. listopada 2021.), u koncelebraciji mons. Petra Palića, biskupa mostarsko-duvanjskog i upravitelja trebinjsko-mrkanskog,  mons. Guida Gallesea, biskupa biskupije Alessandria della Paglia u Italiji, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke, vikara Hercegovačke franjevačke provincije fra Ike Skoke, međugorskog župnika fra Marinka Šakote i još 29 svećenika. (FOTO)

Objavljeno: 11.10.2021.

ONLINE KONGRES: Kateheze i svjedočanstva biskupa, svećenika, međugorskih svjedoka, hodočasnika…

Kongres je u pripremi, a među onima koji će držati kateheze su apostolski nuncij nadbiskup Luigi Pezzuto, pomoćni biskup Hong Konga Joseph Ha Chi-Shing, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, međugorski župnik fra Marinko Šakota, fra Danko Perutina…

Objavljeno: 08.10.2021.

Nadbiskup Luigi Pezzuto proslavit će u Međugorju svoju Zlatnu Misu

Nakon što je jubilej obilježio u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, u rujnu ove godine, nadbiskup Pezzuto proslavit će ovaj zlatni jubilej i u Međugorju, zahvalnom sv. Misom u nedjelju 10. listopada u 18 sati.

Objavljeno: 06.10.2021.

Poziv medijima za prijenos On-line kongresa o plodovima Međugorja u zemljama kineskog govornog područja

Informativni Centar Mir Međugorje sada organizira treći on-line kongres o plodovima Međugorja u zemljama kineskog govornog područja (kantonski i mandarinski jezik), pod nazivom ''Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se'' (Mt 7,7). Kongres će se održati 30. listopada 2021. od 10,00 do 17,00 sati po lokalnom vremenu u Međugorju. Program nudi  kateheze, svjedočanstva i međugorske pjesme, a govornici su biskupi, svećenici, međugorski svjedoci, hodočasnici...

 

Objavljeno: 04.10.2021.

Statistike za rujan 2021.

Broj podijeljenih sv. pričesti: 117 000

Broj svećenika koncelebranata: 3201 (106 dnevno)

Objavljeno: 01.10.2021.

ON LINE KONGRES o plodovima Međugorja u zemljama kineskog govornog područja

Kongres će se održati 30. listopada 2021. od 10,00 do 17,00 sati po lokalnom vremenu u Međugorju. Program nudi  kateheze, svjedočanstva i međugorske pjesme, a govornici su biskupi, svećenici, međugorski svjedoci i hodočasnici.

Objavljeno: 01.10.2021.

Fra Goran Azinović na Križevcu: Križa se ne smijemo odreći

''Blago nama što imamo križ i posljednja borba na svijetu bit će protiv križa. Kad se križ makne onda Isus gubi, a dok križ stoji Krist dobiva i vaš zadatak je da se nikad ne postidite križa'', kazao je fra Goran izdvavajući primjere kardinala Stefana Wiszynskog i kardinala Alojzija Stepinca te drugih biskupa iz istočnih zemalja koji su ustali protiv komunizma i ni milimetra nisu odstupili od Krista i križa.

Objavljeno: 12.09.2021.