Arhiva Novosti

Svjedočanstvo Magnus MacFarlane-Barrow na Festivalu mladih

Magnus MacFarlane-Barrow iz Škotske utemeljitelj je humanitarne organizacije Mary's Meals-Marijini obroci. Magnus je svjedočio na ovogodišnjem Festivalu mladih, u jutarnjem programu, u subotu, 1. kolovoza. Rođen je 1968. u Škotskoj. Oženjen je i ima sedmero djece. 1983. je otkrio Međugorje, koje je promijenilo njegov život i život njegovih roditelja.

Objavljeno: 01.08.2015.

Započeo 26. međunarodni molitveni susreta mladih, petak 31. srpnja

Međugorje je ovih dana u znaku mladih – u tijeku je 26. međunarodni molitveni susret mladih koji se odvija pod geslom „Mir Vama“. Službeni početak Festivala bio je u petak, 31. srpnja na vanjskom oltaru. Krunicu  u 18 sati predmolio je fra Leon Marjanović, a sv. misu u 19 sati  predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko u suslavlju s 333 svećenika. (slike)

Objavljeno: 01.08.2015.

PORUKA MLADIMA OD KARDINALA SCHöNBORNA NA POČETKU MLADIFESTA 2015.

Prijatelj mladih, kardinal Christoph Schönborn, bečki nadbiskup, uputio  je poruku na početku Mladifesta 2015. Kardinal je poruku poslao iz Kalifornije, gdje sudjeluje na velikoj konferenciji. Poruka glasi:

«Dragi mladi, koji ste opet u velikom broju došli u Međugorje! Ovih dana sam intenzivno srcem i u molitvi s vama!

Objavljeno: 31.07.2015.

26. Međunarodni molitveni susret mladih

Međugorski Mladifest i ove se godine održava od 31. srpnja do 6. kolovoza. Geslo susreta je: Mir vama! (Iv 20, 21). Na programu su kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje, a kao i svake godine, bit će i nekih iznenađenja.

Program 26. Međunarodnog molitvenog susret mladih: 

Objavljeno: 31.07.2015.

Statistike za srpanj 2015

Broj podijeljenih sv. pricesti: 195 500

Broj svećenika koncelebranata: 6117 (197 dnevno)

Objavljeno: 31.07.2015.

Hodočasnici biciklisti iz Virovitice na Festivalu mladih

Sedmero mladih hodočasnika, Vanja Bajivić, Ana Antolić, Ivan Gret, Klara Šarčević, Kristina Prepelec, Mato Iličič i Ilija Iličić biciklima su stigli u Međugorje, u četvrtak 30. srpnja, dan uoči početka Festivala mladih. Prešli su više od 700 kilometara. Gostujući u programu radiopostaje  „Mir“ Međugorje kazali su da je put trajao 7 dana. Svi ističu zajedništvo koje su doživjeli tijekom hodočašća.

Objavljeno: 31.07.2015.

Ususret 26. međunarodnom molitvenom susretu mladih

U petak, 31. srpnja večernjom svetom misom počinje 26. međunarodni molitveni susret mladih koji će se pod geslom „Mir vama“  održavati do 6. kolovoza. Očekuje se veliki broj mladih iz cijeloga svijeta, a pripreme za Festival privode se kraju. Spreman je i veliki međunarodni zbor i orkestar od 100 članova iz 30 zemalja svijeta koji će animirati program.

Objavljeno: 30.07.2015.

Biciklima iz Njemačke u Međugorje na 26. međunarodni molitveni susret mladih

Dvojica hodočasnika iz Njemačke, Lukas Lorenz i Roland Kiechle biciklima su stigli u Međugorje dva dana prije početka Festivala mladih. Polovicom srpnja krenuli su iz Münchena, a prešli su 1820 kilometara. U razgovoru za radiopostaju  „Mir“ Međugorje kazali su da su ponosni jer su uspjeli. Zahvalni su Kraljici mira na svim udijeljenim milostima.  (slike)

Objavljeno: 30.07.2015.

Mladi međugorski volonteri na usluzi mladima iz cijeloga svijeta

U organizaciju Festivala mladih  redovito se uključuju i međugorski župljani, a na osobit način mladi. Tako je i ove godine. Zdravka Šego iz Frame Međugorje u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazala je kako će na usluzi mladima iz cijeloga svijeta biti brojni mladi volonteri, svih 6 dana susreta: „Naši zadaci su da pomažemo u župnim aktivnostima.

Objavljeno: 30.07.2015.

Međunarodni zbor i orkestar i ove godine pjesmom prati Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

Idemo ususret 26. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju koji će se održati od 31. srpnja do 6. kolovoza. Nezaobilazan dio susreta je i Međunarodni zbor i orkestar koji pjesmom animira program susreta. Zborom i orkestrom posljednjih 6. godina ravna prof. Damir Bunoza, a ovih dana članovi imaju intenzivne probe. 

Objavljeno: 29.07.2015.

O međunarodnom susretu mladih u Međugorju

Zamisao o molitvenom susretu mladih rodila se u srcu jednog mladoga hodočasnika iz Engleske krajem Marijanske godine (1988.), koju je on podijelio sa fra Slavkom Barbarićem. Fra Slavko je podupro ovu zamisao i započeo organizirati i voditi Festival do svoje smrti 24. studenoga 2000. godine. Nakon dugih razgovora i dobre volje, uspješno je održan prvi susret.

Objavljeno: 28.07.2015.

Sve spremno za početak 26. međunarodnog susreta mladih

U Međugorju su u tijeku posljednje pripreme za 26. međunarodni molitveni susret mladih. Ovaj susret na kojemu se okupljaju mladi iz cijeloga svijeta pokrenuo je pokojni fra Slavko Barbarić 1990. godine, okupivši te godine stotinjak mladih, dva svirača s gitarom te nekoliko pjevača, a sve se održavalo u zelenom šatoru. Svake godine broj sudionika se povećavao, te je brojem prerastao sva druga međugorska okupljanja.

Objavljeno: 28.07.2015.

Pješice iz Zagreba u Međugorje na Mladifest

Nakon jutarnje sv. mise, u subotu 18. srpnja, skupina od šest hodočasnika, Nikola Bodružić, Vigor Grego, Patrik Horvat, Karlo Jandrijević, Matija Ricov i Danijel Stanić zaputila se prema Međugorju. Započeli su petnaest dana hoda, odnosno svakodnevno će proći 30 do 35 kilometara. Hodočašće su nazvali „Labora et ambulans ora“ odnosno „Radi i hodajući moli“ prema benediktinskom geslu „Moli i radi“ ,jer će u spornom hodu većinu vremena provesti u molitvi i pjesmi.

Objavljeno: 27.07.2015.

Župljani župe Međugorje proslavili blagdan sv. Jakova

Međugorska župa proslavila je u subotu, 25. Srpnja, blagdan sv. Jakova apostola, svoga nebeskog zaštitnika. Svete mise na hrvatskome jeziku slavljene su u župnoj crkvi u 7,8 i 19 sati, a središnja sv. misa koju je predvodio fra Josip Serđo Ćavar, trenutno na službi u Posušju, slavljena je u 11 sati u Gaju kod stare međugorske crkve.  (slike)

Objavljeno: 25.07.2015.

Održana predstava „Kako se gradio Križevac“

Pred svetkovinu sv. Jakova, zaštitnika župe Međugorje, u četvrtak, 23. srpnja, u dvorani Ivana Pavla II., u Međugorju glumci HNK-a Mostar Robert Pehar, Velimir Pšeničnik Njirić i Dragan Šuvak, u režiji Dragana Komadine, izveli su predstavu „Kako se gradio Križevac“. U predstavi je sudjelovalo i Kulturno-umjetničko društvo „Sv. Marko” iz Vionice. Predstava je premijerno izvedena ispod Križevca prošle godine, a potom u Posušju.

Objavljeno: 25.07.2015.