Arhiva Novosti

Godišnje ukazanje Mirjani Dragićević-Soldo 18. ožujka 2020.

Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom  ukazanju Gospa je, povjerivši joj desetu tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje i to 18. ožujka. Tako je i bilo tijekom svih ovih godina. Ukazanje je započelo u 13:41  h i trajalo do 13:47 h.

Objavljeno: 18.03.2020.

U molitvenom zajedništvu putem live streama

Prema uputama i odredbama BK BiH da se pri održavanju euharistijskih slavlja primjenjuju propisi o javnom okupljanju i do daljnjega, ondje gdje je moguće, neka se održavaju na otvorenom prostoru, večernji molitveni  program iz crkve sv. Jakova od 17. ožujka održavat će se na vanjskom oltaru.

Još jednom vjernike podsjećamo da večernji molitveni program možete pratiti  direktno live streamom na http://www.medjugorje.hr/hr/live-streaming/, te vas molimo da pozovete i druge kako bi u zajedništvu s Kristom molili za cijeli svijet.

Molimo se i preporučimo zagovoru Kraljice Mira, te u ovim izazovnim vremenima za svakog vjernika sačuvajmo vjeru i razboritost.

Objavljeno: 17.03.2020.

Upute i odredbe za područje BK BiH za ponašanje u situaciji pandemije koronavirusa

I u ovoj sadašnjoj kušnji mi kao Kristovi vjernici svoje pouzdanje stavljamo u ruke svoga Stvoritelja i Spasitelja, uzdajući se u moćni majčinski zagovor Presvete Djevice i Bogorodice Marije. Stoga pozivamo sve članove naših biskupija na pojačanu osobnu i obiteljsku molitvu.

Objavljeno: 14.03.2020.

Statistike za veljaču 2020.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 33 000


Broj svećenika koncelebranata: 1002 (34 dnevno)

 

Objavljeno: 01.03.2020.

Korizma u Međugorju 2020.

Posebnost je korizmenoga vremena razmatranje Kristove muke, poglavito u pobožnosti Križnoga puta. Raspored pobožnosti Križnoga puta u međugorskoj župi tijekom korizmenog vremena je petkom na Križevcu u 14 sati, a u župnoj crkvi sv. Jakova nakon večernje sv. mise u 18 sati te u područnim crkvama (Šurmanci, Vionica, Miletina) petkom u 16 sati.

Objavljeno: 27.02.2020.

Nadbiskup Henryk Hoser: Nagrada ''Biskup Andrzejewski'' za mene je čast, radost i posebno odlikovanje

Nadbiskup u miru Varšavsko-praški i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Henryk Hoser, primio je nagradu 'Biskup Roman Andrzejewski' od poljske fondacije 'Selo solidarnosti' za promicanje poljskog sela. Svečana dodjela nagrade održala danas u Tajništvu Poljske biskupske konferencije u Varšavi.

Objavljeno: 20.02.2020.

Statistike za siječanj 2020.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 37 000


Broj svećenika koncelebranata: 1083 (34 dnevno)

Objavljeno: 01.02.2020.

Župa Međugorje pomaže misijama u Kongu

Iz međugorskog župnog ureda pozivaju da se odazovemo ovom djelu milosrđa i pomognemo potrebitima!

''Svoje priloge možete donijeti u župni ured u Međugorje, a fra Ante će ih dalje proslijediti za Kongo'', stoji u pozivu.

Objavljeno: 13.01.2020.

Statistike za prosinac 2019.

Broj podijeljenih sv. pričesti: 90 000

Broj svećenika koncelebranata: 1787 (57 dnevno)

U protekloj 2019. godini podijeljeno je ukupno 1 825 000 sv. pričesti, a na sv. misama je koncelebriralo 44 764 svećenika.

Objavljeno: 01.01.2020.

Propovijed nadbiskupa Luigija Pezzuta na molitvenom dočeku 2020. godine u Međugorju

''Nalazimo se u hramu Kraljice mira, podignutom u Bosni i Hercegovini. Ako je istinski mir - kao što smo rekli - rezultat oprosta i milosrđa, kako Marija može biti Kraljica Mira, a da istovremeno nije Kraljica Božjeg milosrđa? Marija je Kraljica mira, jer je Kraljica Božjeg Milosrđa, čije je lice Isus'', istaknuo je u svojoj propovijedi mons. Pezzuto. (FOTO)

Objavljeno: 01.01.2020.

Apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto na molitvenome dočeku Nove godine (2020.) u Međugorju

Apostolski Nuncij predvodit će misno slavlje i u srijedu, 1. siječnja 2020. u 11 sati, na svetkovinu Marije Bogorodice i Svjetski dan mira. Na Novu godinu, poslije večernje svete mise, oko 19 sati, još jednom će biti uprizorene žive jaslice.

Objavljeno: 30.12.2019.

Mons. Hoser na polnoćki u Međugorju: Ne bojte se! Navještajte radosnu vijest cijelome svijetu

''Draga braćo i sestre, ne bojte se! Ne bojte se! Navještajte radosnu vijest cijelome svijetu. Prati nas ljubav Gospodina svega svijeta. Slava Bogu na visinama, a na zemlji mir ljudima miljenicima Njegovim. Sretan vam blagdan, radostan Božić i neka mir bude sa svima vama'', riječi su kojima je mons. Hoser zaključio svoju propovijed na polnoćki u crkvi sv. Jakova. (FOTO)

Objavljeno: 25.12.2019.

GODIŠNJE UKAZANJE JAKOVU ČOLI

Na posljednjem svakodnevnom ukazanju, 12. rujna 1998., Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje je počelo u 14 sati i 25 minuta i trajalo je 9 minuta. Jakov je, nakon toga, prenio poruku:

Draga djeco, danas na ovaj milosni dan na poseban način vas pozivam da otvorite vaša srca i molite Isusa da učvrsti vašu vjeru. Djeco, kroz molitvu srcem, vjeru i djela spoznat ćete što znači živjeti iskreni kršćanski život. Često puta, djeco, vaš život i vaša srca obuzme tama, bol i križevi. Nemojte se pokolebati u vjeri i pitati zašto, jer mislite da ste sami i ostavljeni, već otvorite vaša srca, molite i čvrsto vjerujte i tada će vaše srce osjetiti Božju blizinu i da vas Bog nikada ne napušta i da je u svakom trenutku kraj vas. Kroz molitvu i vjeru Bog će odgovoriti na svako vaše zašto, i svaku vašu bol, tamu i križ pretvoriti u svjetlost. Hvala vam.

Objavljeno: 25.12.2019.

Čestitka - Na dobro Vam došao Božić i Sveto porođenje Isusovo!

Doista, od punine njegove svi primismo, i to milost na milost, jer On je MIR naš!
Sa željom da Božji mir vlada u srcima, u obiteljima, u svim zemljama i na cijelom svijetu, sjedinjeni u molitvi sa svim prijateljima Međugorja širom svijeta:
NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO POROĐENJE ISUSOVO i NOVA 2020. GODINA!
Neka vam ovaj Božić bude dan radosti i mira. Neka Vas Isus pohodi u vašim obiteljima i rodi se u skrovitosti vašega srca! (slike)

 

 Čestitka - fra Marinko Šakota, župnik

Objavljeno: 24.12.2019.

Božićni molitveni program u Međugorju

U utorak je Badnji dan. Večernji molitveni program u župnoj crkvi počinje krunicom u 17 sati. Sveta misa Badnje večeri je u 18 sati. Poslije večernje svete mise bit će uprizorene žive jaslice zajednice Cenacolo. U 22 sata počinje molitveno bdijenje, a zatim slijedi sveta misa polnoćka točno u pola noći.

Objavljeno: 23.12.2019.