Arhiva Novosti

Udruga „Fra Slavko Barbarić“ Međugorje

Božjom providnošću, godine 1991. osnovan je Fond „Prijatelji talenata“ Međugorje s nakanom materijalne i duhovne potpore talentiranim i materijalno ugroženim studentima. Tvorac ideje, utemeljitelj i predsjednik Fonda do svoje smrti bio je dr. fra Slavko Barbarić, član Hercegovačke franjevačke provincije.

Objavljeno: 21.09.2017.

U Međugorju održan seminar za animatore „Tko hoće da među vama bude najveći, nek vam bude poslužitelj”

Prvi seminar ove framaške godine bio je seminar za animatore koji se održao od 15. do 17. rujna 2017. godine u Kući mira u Međugorju, pod geslom „Tko hoće da među vama bude najveći, nek vam bude poslužitelj.“

Objavljeno: 19.09.2017.

Međugorski župnik na misi u Dubrovniku: „Budite strogi prema sebi, a velikodušni prema drugima"

Misno slavlje u 9 sati u nedjelju, 17. rujna u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku gdje vjernici iz cijelog Dubrovnika, biskupije, doline Neretve te iz Hercegovine dolaze iskazati štovanje moćima tijela drugog hrvatskog sveca sv. Leopolda Bogdana Mandića, predvodio je fra Marinko Šakota, župnik župe sv. Jakova iz Međugorja.  (slike)

Objavljeno: 17.09.2017.

Počinju molitveno-odgojni seminari za djevojke u Međugorju

Školske sestre franjevke iz Mostara započinju sa seminarima za djevojke u Kući mira (Domus Pacis) u Međugorju za ovu školsku godinu. Prvi seminar za djevojke 8.  i 9. razreda održat će se od 22. do 24. rujna. Prijave kao i sve informacije o seminaru možete dobiti na broj 063/748-107 (s. Anđela).

Objavljeno: 17.09.2017.

Ženski nogometni klub Široki Brijeg na hodočašću u Međugorje

Igračice Ženskog nogometnog kluba Široki Brijeg hodočastile su u Međugorje pješice u subotu, 16. rujna. Treću godinu zaredom, na početku sezone, igračice trenera Ivana Kvesića hodočaste u ovo marijansko svetište kako bi se zahvalili Majci Božjoj za dosadašnje uspjehe i izmolili njezinu zaštitu u naporima i utakmicama koje slijede u novoj sezoni.

Objavljeno: 16.09.2017.

Tijelo svetog Leopolda stiglo u Herceg Novi

Herceg Novi, (IKA) – Stakleni sarkofag s relikvijama neraspadnutog tijela u pratnji delegacije iz Padove u Herceg Novi u petak 15. rujna u popodnevnim satima donijeli su volonteri Croce Verde, u pratnji delegacije iz Padove, upravitelja svetišta sv. Leopolda Mandića u Padovi, fra Flaviana Giovannia Gusella i provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčevića.

Objavljeno: 15.09.2017.

Osobno i obiteljsko obraćenje

Posljednjeg dana cjelodnevnog programa  28. Međunarodnoga molitvenog susreta mladih u  Međugorju 5. kolovoza 2017. sudionici su  čuli  svjedočanstvo Jamesa i Daniela Wahlberga, oca i sina iz SAD-a, o njihovu osobnom, ali i obiteljskom obraćenju. James je kazao kako je prije osam godina započeo proces njegova obraćenja nakon svijeta droge i alkohola, u kojem je bio zarobljen i njegov sin Daniel, koji je spas pronašao u zajednici Cenacolo. 

Objavljeno: 14.09.2017.

Mjesec rujan u Međugorju

Od početka mjeseca rujna u Međugorje su hodočastile skupine hodočasnika iz: Njemačke, Austrije, Engleske, SAD-a, Irske, Italije, Francuske, Poljske, Latvije, Ukrajine, Slovačke, Češke, Libanona, Indonezije, Španjolske, Koreje, Švicarske,  Rumunjske,  Južne Afrike, Belgije, Malte, Latvije, Argentine, Slovenije,  Portugala, Mađarske, Nizozemske, Brazila te Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  (slike)

Objavljeno: 14.09.2017.

Intervju s René Laurentinom teologom i mariologom iz 2003.

Poznati teolog i mariolog iz Francuske otac René Laurentin umro je prije dva dana 10. rujna 2017. Za nešto više od mjesec dana, 19. listopada navršit će se 100 godina otkako je rođen.

Objavljeno: 13.09.2017.

10.obljetnica smrti fra Joze Vasilja

U franjevačkom samostanu na Humcu u rujnu 2007. od srčane kljenuti preminuo je iznenada dr. fra Jozo Vasilj. Rodio se u župi Međugorje u ratnoj 1943., pučku školu pohađao u Međugorju, osnovnu školu u Čitluku, gimnazijsko školovanje započeo u Zadru a završio ispitom zrelosti na humanističkoj gimnaziji ‘Ruđer Bošković’ u Dubrovniku 1962. godine.

Objavljeno: 13.09.2017.

Hodočašće župe Međugorje u Dubrovnik

Sarkofag s tijelom sv. Leopolda Bogdana Mandića od četvrtka 14. rujna do utorka 19. rujna hodočastit će iz Padove u svečev rodni kraj u Herceg Novi. Na tom putu zaustavit će se u nekoliko hrvatskih (nad) biskupija, među kojima i u Dubrovačkoj biskupiji. Relikvija tijela sv. Leopolda u Dubrovniku će biti izložena na čašćenje u kapucinskom samostanu i svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u subotu 16. rujna i nedjelju 17. rujna.

Objavljeno: 13.09.2017.

Preminuo otac René Laurentin, jedan od najuglednijih svjetskih mariologa

U nedjelju, 10. rujna, u 100. godini života preminuo je otac René Laurentin, jedan od najuglednijih svjetskih mariologa. Rođen je 1917. godine u Toursu, u Francuskoj, a bio je teolog, egzeget, povjesničar i stručni savjetnik na Drugom vatikanskom saboru.

Objavljeno: 12.09.2017.

Susret inicijative „40 dana za život” za područje Dalmacije održan u Međugorju

Ovaj vikend održao se treći po redu, Regionalni susret inicijative  „40 dana za život”  za područje Dalmacije. Susret je održan u Međugorju a dalmatinskim timovima pridružili su se i članovi mostarskog organizacijskog tima inicijative. Nova kampanja ove jeseni održat će se od 27. rujna do 5. studenog.

                                     

Objavljeno: 11.09.2017.

Brojni hodočasnici i ove godine na Križevcu

S. Jelena Marija Damjanović dolazi iz Slavonije. Hodočastila je u Međugorje prigodom župne proslave Uzvišenja Križa Kristova u nedjelju, 10. rujna. Za program Radiopostaje Mir Međugorje je rekla: „Ovaj blagdan mi je posebno drag. Od početka svoje formacije osluškujem što je moguće s križem i kako ga nositi i kako s njim živjeti i svjedočiti ga.

Objavljeno: 11.09.2017.

Slavljena sveta misa na Križevcu

U Međugorju je 10. rujna 2017. proslavljen blagdan Uzvišenja križa Kristova koji se u međugorskoj župi tradicionalno slavi prve nedjelje nakon blagdana Male Gospe.  Svete su mise slavljene u župnoj crkvi u  7, 8, 12 i 18 sati. Svečana sv. misa, koju je predvodio fra Antonio Šakota, župni vikar u  župi sv. Petra i Pavla u Mostaru, u suslavlju međugorskog župnika fra Marinka Šakote i još 20 koncelebranata, slavljena je uz mnoštvo župljana i hodočasnika na Križevcu u 11 sati. (slike)

Objavljeno: 10.09.2017.