Arhiva Novosti

Prvi put u Međugorju

Mladi hodočasnik Pablo dolazi iz Paragvaja. Prvi puta je ove godine hodočastio u Međugorje. O svome iskustvu Međugorja kazao je: „Stvarno je jako lijepo. Ambijent je prekrasan, ovdje se moli, ima jako puno ljudi i blagoslov je to za sve. Došao sam sa skupinom od 20 ljudi. Oduševili smo se vidjevši skupine iz drugih zemalja s kojima dijelimo istu vjeru.

Objavljeno: 11.11.2015.

Hodočasnice iz Paname o Međugorju

Mlade hodočasnice, Astrid Moral, Mine Bustamante, Marinel Martinez došle su iz Paname. Astrid svjedoči kako je njezin dolazak u Međugorje Gospin dar i svaki dan zahvaljuje na toj milosti: „Zaista mi je ovako nešto bilo potrebno, a Gospa kao Majka poznaje srca svoje djece i uvijek se bori za dobro drugih. Jako sam zahvalna što sam ovdje.

Objavljeno: 11.11.2015.

Hodnja za život od Mostara do Međugorja

U organizaciji molitvene inicijative „40 dana za život” iz Mostara održana je hodnja za život od Mostara do Međugorja, u subotu, 7. studenog. Sudionici su pošli ispred Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, i zajedno su pješačili i molili za nerođene do Međugorja. Ispred međugorske crkve svetoga Jakova sudionike hodnje blagoslovio  je župnik fra Marinko Šakota i zahvalio im što dižu glas protiv pobačaja, ujedinjeni u molitvi, postu i bdijenju. (slike)

Objavljeno: 09.11.2015.

Početak studenoga u Međugorju

Početkom mjeseca studenog, od 6. do 8. studenog u Međugorju je održan seminar za učenice 7. i  8. razreda, u organizaciji Školskih sestara franjevki iz Mostara. Okupilo se 40 djevojaka iz Međugorja, Posušja, Mostara, Kočerina, Tihaljine i Klobuka. Želeći se vratiti svojoj prvotnoj karizmi, sestre su, između ostaloga, počele organizirati molitveno-odgojne susrete za djevojke koji se redovito održavaju tijekom školske godine od 1993.

Objavljeno: 09.11.2015.

„U Međugorju osjećam nešto veoma snažno, vjerujem da je Bog tu”

Proteklih mjeseci novinari radiopostaje „Mir” Međugorje imali su prigodu razgovarati s brojnim hodočasnicima. Jedan od njih je 27-godišnji Layousse iz Izraela, koji je u Međugorje prvi put hodočastio tijekom Međunarodnog molitvenog susreta mladih.

Objavljeno: 07.11.2015.

Nastup međugorskih framaša na Framafestu

Pod geslom  „Ti si nada naša i veselje”, u subotu, 31. listopada u Mostaru je održan XVIII. festival duhovne glazbe Franjevačke mladeži – Framafest. Na Festivalu je nastupilo ukupno dvadeset Frama koje su predstavile svoje skladbe. Sveukupni pobjednik Framafesta je Frama Osova s pjesmom „To je nada ta”.

Objavljeno: 06.11.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

Ann iz Irske  prvi put je hodočastila u Međugorje. O svome iskustvu Međugorja kazala je: „Jedna od mojih sestara bila je ovdje prije nekoliko godina, a i nekoliko mojih prijatelja, pa me sve to zainteresiralo da i sama dođem. Djelomice iz radoznalosti, ali i stoga što vjerujem da se Gospa ovdje ukazuje. Mogu reći da je predivno vidjeti tolike mlade, a napose u trenucima tišine.

Objavljeno: 05.11.2015.

Hodnja za život od Mostara do Međugorja

 Od 23. rujna do 1. studenog, po prvi put u Mostaru je održana molitvena pro-life inicijativa „40 dana za život”. Iz organizacijskog odbora ove inicijative svjedoče o milostima koje su svi primili moleći i družeći se pred Kliničkom bolnicom na Bijelom Brijegu. „Naša inicijativa organizira jedinstven događaj - Hodnju za život, koja će se održati u subotu, 7. studenog.

 
Objavljeno: 04.11.2015.

Prvi put u Međugorju

O. John Michael Fillie ima 71 godinu. Rođen je kao pripadnik islamske vjeroispovijesti, a danas je katolički svećenik. Proteklih dana bio je prvi put na hodočašću u Međugorju i tom prigodom govorio je za program radiopostaje „Mir“ Međugorje. Svećenik je reda Duha Svetoga i misionar. Najmlađi je od 18-ero djece u svojoj obitelji. „Kada mi je bilo 10 godina, postao sam kršćanin.

Objavljeno: 03.11.2015.

Hodočasnici iz Imotskog u Međugorju

Već godinama župa sv. Franje u Imotskom organizira hodočašće u Međugorje. Ove su godine vjernici ove župe hodočastili Kraljici mira u subotu, 17. listopada. „Naša župa dva puta godišnje hodočasti u Međugorje: jednom u korizmi, a jednom u mjesecu listopadu. Ovaj je put hodočašće bilo 17. listopada. Bilo je 90 hodočasnika, a vodio ih je župni vikar fra Zoran Kutleša.

Objavljeno: 02.11.2015.

Hodočašće iz Istre u Međugorje

Među brojnim hodočasnicima iz Hrvatske koji u listopadu dolaze u Međugorje bili su i članovi zajednice Krista Kralja i učenici Medicinske škole u Rijeci. Oni su hodočastili s vjeroučiteljicom i voditeljicom Ines Turković od 23. do 25. listopada 2015. Kraljici mira u Međugorje. Sudjelovali su u molitvi na Križevcu i Brdu ukazanja  te u večernjem molitveno-liturgijskom programu međugorske župe.

Objavljeno: 01.11.2015.

Statistike za listopad 2015

Broj podijeljenih sv. pricesti: 173 500
 
Broj svećenika koncelebranata: 3696 (119 dnevno)

Objavljeno: 01.11.2015.

Svetkovina Svih Svetih i Dušnog dana u Međugorju

Na svetkovinu  Svih Svetih i na Dušni dan  groblja i posljednja počivališta postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja pa ih tradicionalno obilazimo i prisjećamo se u molitvi svojih pokojnika. Na svetkovinu Svih svetih i Dušni dan na svim grobljima u međugorskoj župi slave se svete mise. 

Objavljeno: 31.10.2015.

Hodočašće iz Zagreba u Međugorje

Krajem mjeseca listopada u Međugorju su boravile skupine hodočasnika iz Portugala, Poljske, Belgije, Mađarske, Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Austrije, SAD-a, Kanade, Irske, Ukrajine, Latvije, Bjelorusije, Slovačke, Češke, Slovenije, Meksika te Hrvatske.

Objavljeno: 30.10.2015.

Pješice iz Francuske u Međugorje

Bračni par, 68-godišnja Mariane Arnauld i 69-godišnji Jean de Franssu iz Arrasa, grada na sjeveru Francuske, stigli su pješice u Međugorje. Pošli su 18. kolovoza, i nakon dva mjeseca stigli su u Međugorje. „Put nije bio nimalo lagan, ali uzdajući se u Božju providnost, sve je prošlo u najboljem redu. Svake godine hodočastimo u neko svetište, išli smo u Santiago de Compostelu, Lurd…

Objavljeno: 28.10.2015.