Arhiva Novosti

Misa zadušnica za mons. Hosera u Međugorju: ''Bio nam je sigurno utočište nakon tolikih godina neizvjesnosti''

Misu je predslavio apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto u koncelebraciji s biskupom mostarsko-duvanjskim Petrom Palićem, nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem te još dvojicom biskupa i 95 svećenika, među kojima su bili provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, međugorski župnik fra Marinko Šakota, osobni tajnik nadbiskupa Hosera fra Perica Ostojić... (FOTO)

Objavljeno: 26.08.2021.

Nadbiskup Henryk Hoser pokopan u varšavsko-praškoj katedrali

Pismo s izrazima sućuti i kršćanske nade poslao je i papa Franjo. Zahvalio je nadbiskupu Hoseru za sve što je činio za Crkvu. Na ispraćaju su se obratili i sućut izrazili, između ostalih i predsjednik Poljske biskupske konferencije nadbiskup Stanislaw Gadecki, ispred BK BIH vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnoga ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, nećak nadbiskupa Hosera...

 

Objavljeno: 20.08.2021.

Informativni centar Mir prenosi misu zadušnicu, sprovodne obrede i pokop mons. Henryka Hosera

Prijenos će se moći pratiti na frekvencijama Radiopostaje Mir Međugorje, našoj web stranici, kao i na našem livestreamu (www.medjugorje.hr) te YouTube kanalima Media Mir Medjugorje, a kao i obično osiguran je i prijevod na desetak jezika.

Objavljeno: 18.08.2021.

Misa zadušnica, sprovodni obredi i pokop mons. Henryka Hosera

Sv. Misa zadušnica za mons. Henryka Hosera bit će u petak 20. kolovoza u 12 sati u katedrali Varšavsko-praške biskupije, a predvodi je kardinal Kazimierz Nycz, nadbiskup varšavski i metropolit. Homiliju će održati nadbiskup Tadeusz Wojda, metropolit gdanjski. Nakon Sv. Mise slijedi sprovodni obred i polaganje tijela pokojnika u kriptu katedrale Varšavsko-praške biskupije.

Objavljeno: 14.08.2021.

PREMINUO MONS. HENRYK HOSER, SAC

Večeras, u petak, 13. kolovoza 2021., preminuo je Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Henryk Hoser. Nadbiskup Hoser je u posljednje vrijeme bio hospitaliziran na intenzivnome kardiološkom odjelu bolnice u Varšavi (Poljska), gdje je i preminuo.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine. I svjetlost vječna neka mu svijetli!

O sprovodu mons. Hosera bit će naknadno obavješteno.

Objavljeno: 13.08.2021.

Misom na Križevcu završen 32. Mladifest – tjedan predane molitve i susreta s Isusom

32. festival mladih – ''tjedan predane molitve i susreta s Isusom Kristom'', kako ga je u svojoj poruci sudionici definirao papa Franjo završen je jutros misnim slavljem na Križevcu u pet sati ujutro. Misno slavlje predvodio je međugorski župnik fra Marinko Šakota. (FOTO)

Objavljeno: 06.08.2021.

Završne večeri 32. Mladifesta nuncij Pezzuto potaknuo na zanos i predanost naviještanja Krista

''Kao Pastir Crkve i kao predstavnik Pape u zemlji, u kojoj je Providnost željela očitovati posebnu prisutnost nadnaravnog, osjećam dužnost potaknuti vas, posebno vas mlade, na zanos i predanost naviještanja Krista svijetu, ponajprije u vašim kršćanskim zajednicama kojima pripadate'', preporučuje nadbiskup Pezzuto te još jednom pozivajući se na Papinu poruku poziva da svoj pogled usmjerimo prema Mariji. (FOTO)

Objavljeno: 05.08.2021.

Četvrti dan Mladifesta: Biskup Guido Gallese mladima poručio ''Ne bojte se!''

Kardinal Christoph Schönborn: ''Otkako se Gospa prije 40 godina prvi put ukazala mladim vidiocima, mnogi ljudi, stari i mladi, osjetili su ovu privlačnost. U Marijinoj blizini pronašli su utjehu i snagu, radost i nadu, a mnogi su primili dar oproštenja kroz ispovijed. Tako ste i vi došli pronaći Mariju, a to uvijek znači pronaći njenog Sina, Isusa. Želim vam da se iz Međugorja kući vratite osnaženi, s radošću zajedništva koju ste ovdje mogli iskusiti.'' (FOTO)

Objavljeno: 04.08.2021.

Treći dan 32. Mladifesta: Misu slavio nadbiskup Wojda, katehezu držao kardinal Sarah…

''Doista, ako mislite da ste shvatili tko je Bog, ako ste time ovladali na način kako se pristupa i razumije matematičku formulu ili nuklearnu fiziku, onda to znači da ne govorite o Bogu'', poručio je kardinal Sarah, koji se na kraju s mladima pomolio i sve ih blagoslovio. (FOTO)

Objavljeno: 03.08.2021.

Drugi dan 32. Mladifesta: Molitva, misa, kateheze, svjedočanstva, pjesma…

''Okupila vas je sigurnost da vas Bog beskrajno ljubi. On vas čini sposobnima da i sami ljubite. On vas snagom svoje ljubavi čini braćom i sestrama. On vas sabire u jednu obitelj Božjega naroda tako čvrsto da ta veza ostaje neraskinuta i kada se nakon ovoga sastanka raziđete na sve strane svijeta. Onaj tko zna da je ljubljen, ne može ostati pasivan. On odgovara na isti način – ljubavlju!'', kazao je fra Miljenko Šteko u svojoj homiliji. (FOTO)

Objavljeno: 02.08.2021.

Kardinal Robert Sarah: Došli smo u Međugorje obnoviti svoju vjeru u Isusa Krista

''Danas nas Krist Gospodin poziva da gledamo u visine; zaista je bitno podsjetiti suvremene potrošače da jedemo kako bismo živjeli, a ne da živimo kako bismo jeli!. Isus, koji poznaje čovjekovo srce, želi odgovoriti na naše najdublje želje, na naše najbitnije težnje, na ovu glad za Ljubavlju i ovu žeđ za Apsolutnim koja nas muči, istaknuo je kardinal Sarah. (FOTO)

Objavljeno: 01.08.2021.

Poruka Svetoga Oca sudionicima Festivala mladih, Međugorje, 1.-6. kolovoza 2021.

Dragi mladi, na vašem putovanju s Gospodinom Isusom, koje je nadahnuto i ovim Festivalom, povjeravam sve vas zagovoru Blažene Djevice Marije, naše nebeske Majke, zazivajući svjetlost i snagu Duha Svetoga. Neka vas svakodnevno prati pogled Boga koji vas voli, kako biste u susretu s drugima mogli biti svjedoci novog života kojeg ste dobili na dar. Za to molim te vas blagoslivljam, tražeći da se i vi molite za mene.

Objavljeno: 01.08.2021.

Gdje pratiti prijenos 32. Festivala mladih iz Međugorja?

Uz Radiopostaju Mir Međugorje, naš livestream program prenositi će program na svih 15 spomenutih jezika na stranici www.medjugorje.hr  Program možete pratiti i na našim YouTube kanalima Media Mir Međugorje, na devet jezika (hrvatski, engleski, talijanski, španjolski, poljski, njemački, francuski, slovački, ruski).

Objavljeno: 01.08.2021.

Statistike za srpanj 2021.

Broj podijeljenih sv. pričesti: 90 000

Broj svećenika koncelebranata: 2608  (66 dnevno)

Objavljeno: 31.07.2021.

Fra Marinko Šakota o Mladifestu: Mise će slaviti kardinal Sarah, nadbiskupi Wojda i Pezzuto, biskup Gallese...

''Dolazak kardinala Saraha, nadbiskupa i biskupa na Mladifest je veliki događaj i velika radost za sve nas. Mladi su sretni kada vide da su pastiri s njima, a pastiri su sretni kad vide tolike mlade koji mole i slave Gospodina'', kazao nam je fra Marinko Šakota, koji nema očekivanja što se tiče broja mladih koji će biti na ovogodišnjem Mladifestu, a dodaje da ''koliko ih god dođe, svi su dobrodošli''.

Objavljeno: 23.07.2021.